Dodaj do ulubionych

Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmermann?

23.07.07, 04:29
brooklyntweed.blogspot.com/2007/06/baby-surprise-jacket.html
www.knitting-and.com/wiki/Baby_Surprise_Jacket
community.livejournal.com/knitting/8229811.html
zachorowalam na ten sweterek bo malow nim zszywania, mozna wykorzystac
resztki wloczek w efektowny sposob a poza tym sama ciekawosc jak jest
zrobiony robia swoje. NIe wiem, czy znajde ksiazke w bibliotece , kupowac dla
jednego modelu nie chce bo musialabym zamawiac specjalnie i czekac a czasu
mam malo, bo najchetniej bym go zrobila dla kolezanki dla dzidziusia na 10
sierpnia. Cala nadzieja w was. W internecie ejst sporo linkow do tego
swetra , nie bede ich wszystkich wklejac, mozna sobie w wyszukiwarke wrzucic
Baby Surprise Jacket. W tym drugim linku podanym przeze mnie jest podane
poniekad gdzie sei zaczyna ale mnie jakos sie to nie widzi.
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 23.07.07, 19:49
      Spokoju mi ten sweterek nie daje przez cały dzień.
      Znalazłam coś takiego:
      www.3gcs.com/adcock/free%20patterns/BSS%20Notes.htm
      Czy to jest rozpiska rząd po rzędzie?
      Nie bardzo rozumiem sad
      • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 23.07.07, 22:11
        o widze ze ciebei etz wzielo. Kurcze ja od jakiegos zcasu mam to w pamieci, tzn
        glowie sie nad tym. Niestetyw mojej ksiegarni nawet ksiakzi nie mam bo bym
        polazla i po kryjomu poczytala (a nawet i przepisala opis) w mojej bibliotece
        ksiazki nie ma. jak zamowie to bhede musiala poczakac kilkanascie dni an
        pzresylke no i wolalabym nie zamawiac ksiazki w ciemno nie wiedzac co w niej
        do konca jest.
        • mozaika491 Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 04.08.07, 16:23
          na wielu stronach internetowych mozna kupic ten wzor za 3$, nie trzeba kupowac
          calej ksiazki. Wzor jest zastrzezony prawem autorskim, wiec nie mozna go podac
          do publicznej wiadomosci.

pozdrowienia
          • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 04.08.07, 17:08
            nie maialam zamiaru go tutaj opisywac, tylko wysylac indywidualnie na prosbe
            moja interpretacje a nie tlumaczenie. Oczywiscie bazowalam na zdjeciach i
            fragmentarycznym opisie dostepnym w sieci, ksiazki nadal nie mam wiec nie moge
            doslownie slowo w slowo przetlumaczyc. Tez mnie gryzie to prawo autorskie ale
            myslalam, ze tak jak do tej pory wysylamy sobie prywatnie opisy to moglabym tak
            zrobic. Bo w koncu jak pozyczam kolezance ksiazke i ona z niej korzysta to nie
            lamie prawa autorskiego-inaczej ksiazki nie bylyby dostepne w bibliotekach. A
            wzor owszem, mozna kupic ale przesylka tez kosztuje a poza tym wiele z nas
            tutaj nie zna angielskiego i w sumie to $3 za jeden opis to duzo jak dla mnie
            skoro cala ksiazka kosztuje $18.
            Co wy na to?
            • jokaer Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 04.08.07, 19:00
              Małgosiu wystarczy , że mi tylko podpowiesz w jaki sposób ubierać oczka , bo
              mniej wiecej kapuje o co chodzi, po kilku dniach rozmyslania smile,
              tyle , ze konieczne chce skończyć to co robię , bo znając siebie zaczęłabym nowe
              a stare by leżało;
              i dlatego jeszcze nie zabrałam sie za ten sweterek
      • mjermak tu zmodyfikowana wersja 23.07.07, 22:14
        www.ysolda.me.uk/wordpress/index.php/archives/2007/07/16/assymetrical-baby-surprise-jacket/

Ysolda sama rozgryzla jak go zrobic wiec i nam sie uda bez ksiazki!!!
    • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 23.07.07, 22:40
      Tu jest opis jak zrobic taki malutki dla wczesniaka-dziewczyny robia dla
      spzitali, charytatywnie ale ponoc tzreba miec orygianlny opis zeby rozgryzc
      toto. Nie mialam czasu nawet przeczytac tego opisu ale wydrukuje i poczytam
      jadac metrem do domku. Moze rozgryze.

Baby Surprise, Preemie size

guage 6sts, 6 ridges to 1 inch (although, as EZ says, babies come smaller and
      larger, so play with it) using baby sport weight/sport weight wool and 3.5 mm
      needles. This makes roughly a 3-5 lb preemie sized sweater, about 11" in
      circumference.

The sweater is knit first from cuffs to elbows in two pieces, and then joined
      by the cast on that runs across the top of the shoulder. Markers are placed at
      each point; these become the decrease points, that run from elbow to the
      underarm along the back of the sleeve, and then the increase points that run
      from underarm to about belly button across the front. Length is added by
      knitting back and forth along this center section, and then the entire outer
      edge is knit up with a garter st border. In keeping with EZ's original idea,
      button holes are placed on both outside edges. This sweater is more fun when
      you change colours with abandon, and is a good way to use up your stash.

Sleeves: (make 2) Cast on 22 sts. Knit 3 ridges (6 rows).
      Increase row: k3, *m1, k4 * end m1 k3
      Knit until there are 8 ridges, in total.
      Join: knit across first sleeve (rs), pm, cast on 55 sts, pm, knit across second
      sleeve.
      next row (and all wrong side rows) knit.
      Decreases:
      (rs) Knit, decrease 1 st on each side of marker, knit, decrease 1 st on each
      side of marker, knit. (In the original, this is an sk2, which I found harder to
      keep in a straight line).
      Next row, (and all ws rows): knit.
      Repeat for 11 decreases. There should be 33 sts between markers, which is
      roughly the width of the back.
      Increases:
      (rs): knit to marker, m1, sm, k1, m1, knit to second marker and m1, sm, k1, m1,
      knit to end.
      next row (ws): knit across.
      Repeat increase rows until 9 ridges have been worked.
      Note: EZ added increases about the 3rd ridge down across the back to provide
      fullness for the diaper, about every 7th sts.

Neck: Next two rows, while maintaining the increases on the public side, bind
      off 4 sts at each neck edge.
      Next 4 rows, while maintaining increases on the public side, bind off 2 sts at
      each neck edge.
      Work until there are 64 sts between markers.
      To lengthen the sweater, work on the center 64 sts only until 8 ridges have
      been worked.
      Border: (rs), work across center 64 sts, pm, pick up 8 sts along the lengthened
      edge (1 between each ridge), work sts placed on hold (center front).
      Next row: (ws): work back, sm, work across center 64 sts, pm, pick up 8 sts
      along lengthened edge (1 between each ridge), work sts placed on hold for
      center front.
      Work for 2 ridges total.
      (ws): K3, *yo, k2tog, k5*, end yo, k2 tog, k3, m1, sm, k1, m1, knit to marker,
      m1, sm, k1, m1, k3, *k2 tog, yo, k5*, end k2 tog, yo, k3.
      K2 more ridges. Bind off.
      Fold and sew shoulder seams with a flat seam. (This is most amazing form of
      knitting orgami I have seen!). Sew buttons on left for a girl, or buttons on
      right for a boy.

Variations:
      Any texture that has a 'square' ratio for knitting will work for this pattern.
      I have used a variation of two colour knitting, varying garter, seed st. and
      double seed st. in the stripes, with colour changes on both the public and
      private sides. As long as you maintain the decreases in the correct placement,
      and end the final edges with garter st, it looks very cool.
    • kacha702 Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 24.07.07, 10:37
      sweterek jest niesamowity.
      doulicia.blogspot.com/2007/04/baby-surprise-jacket-and-notes.html
      znalazłam coś takiego , trochę niewyraźne zdjęcia ale mniej więcej widać
      kolejność działań. Sama chętnie spróbowałabym zrobić taki dla siostrzenicy.

• jill99 Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 24.07.07, 17:26
      Przy okazji chciałabym się przywitać. Powyższe forum czytam regularnie od ponad
      roku. A dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
      Jeśli chodzi o sweterek surprise jacket, to mam w domu książkę Elizabeth
      Zimmermann - Knitting Workshop a w niej jest zamieszczony powyższy sweter.
      Mój mąż był w tym roku w czerwcu w Arizonie na szkoleniu i poprosiłam go o
      przywiezienie kilku knittingowych książek. Chociaż to nie jest stan włóczkowy
      (bardzo gorąco) to jednak mieli duży wybór książek. Postaram się albo dzisiaj
      albo jutro zeskanować i wysłać.
      Nie wiem czy to Ci pomoże (mam nadzieję, żę tak), ponieważ w książce jest
      odręczny rysunek tego swetra i angielskie skrutowce, których nie cierpię
      rozszyfrowywać. Nie miałam jeszcze czasu na przetłumaczenie tego opisu po polsku
      niestety.
      Pozdrawiam,
      jill99

• mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 24.07.07, 18:25
        Jill
        krolestwo za skan-ja przetlumacze, nie mecz sie, ja juz sie przyzwyczailam do
        amerykanskich skrotowcow.
        Lazi za man ten sweterek ale nigdzie w ksiegarnaich nei am ksaizki aktualnie.
        Prosze, poswiec chwilke i zeskanuj.
    • mjermak Zaczelam robic 25.07.07, 15:37
      na razie nie mam zdjecia ale wczoraj nie wytrzymalam i zaczelam robic ten
      sweterek posilkujac sie tym dziwnym, malo zrozumialym opisem i zdjeciami. Na
      razie mam tak z 5 cm i juz wychodza piekne katy proste przy spuszczaniu.
      Wczoraj sila musialam sie oderwac od robotki nauczona doswiadczeniem, ze jak
      nie przestane to potem bede zombi w pracy nastepnego dnia.
      Ale opis by sie przydal bo robie w ciemno i juz raz wszystko prulam i wolalabym
      tego wiecej nie robic.
      • kasiazyw Re: Zaczelam robic 25.07.07, 15:58
        I jak robisz te kąty proste?? Bo też nim jestem zainteresowana ale mój angielski
        - szkoda gadać sad(
        A może ktoś widział w jakiejś książce lub gazecie jak się je robi?
        • mjermak Re: Zaczelam robic 25.07.07, 16:41
          nabiera sie iles tam oczek, dzieli an 3 czesci, wstawia stitch markera pomiedzy
          z tym,z e srodkowa jest tak z 2 razy wieksza niz boczne i pzred i z stitch
          markerem w rzedach nieparzystych przerabiam 2 oczka razem (raz na parwo raz na
          lewo) ponoc mozna tez przerabiac 3 razem czyli 2 spuszczone i 1 pzreciegniete
          pzrez nie i chyba by nawet ladniej wychodzilo ale boje sie ze mi sie pogubia
          oczka i robie tak jakw tym dziwnym opisie posilkowym. Wychodza katy proste
          jakw pysk strzelil!!!! Wieczorem zameiszcze zdjecie
    • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 25.07.07, 16:52
      www.masondixonknitting.com/archives/katiajamaicadetailwhite.jpg
      w ogole zasade robienia katow prostych ejst prosta i wykorzystaly ja autorki
      skaizki Mason Dixon Knitting do produkcji Mitered square balnket, na zdjeciu
      pzowyzej jeden taki kwadracik i aldnei widoczne zbieranie oczek
      • kasiazyw Kąt prosty 25.07.07, 21:09
        Czy to podobnie jak w skarpetach na pięcie?? Bo tak z Twojego opisu mi wynika smile
        • mjermak Re: Kąt prosty 25.07.07, 21:55
          chyba tak, chociaz ja skarpet nie robilam no i w skarpecie chyba ma wyjsc
          zaokraglona ta pieta w koncu.
          Ide dzisiaj na knitting group z inna robotka wiec watpie czy dotre do domu
          odpowiednio wczesnie, zeby jeszcze cos z robic z tego sweterka ale juztro na
          pewno bede miala czas wieczorem to powalcze. I chyba zaczne od razu zapisywac
          co i jak robie zeby potem nie zapomniec.
          • zdzid Re: Kąt prosty 26.07.07, 12:13
            Chciałam dodać, że kąt prosty wychodzi tylko przy wzorze francuskim (wszystkie
            prawe). Robiłam kiedyś takim sposobem sweter z dorabianych kwadratów -
            wieczorem poszukam w domu zdjęcia - jeżeli spuszcza się w połowie robótki aż do
            skończenia oczek to właśnie wychodzi kwadrat. A tutaj w opisie poncha jest
            rysunek jak zrobić "podwójne przeciągnięcie":
            zdzid.republika.pl/jesien/ponchorozowe_opis.htm
            • mjermak Re: Kąt prosty 26.07.07, 15:12
              Zdzisia jak to tylko francuskim parwym? ja robie samymi prawymi i wiekszosc
              tych swetrekow na blogach tez jest tak robiona i wychodzi ten kat prosty.
              Zrobilam wczoraj zdjecie ale zapomnialam je wrzucic gdziekolwie i zapomnialam
              przyniesc aparat do pracy. Ale skonczylam tamta inna robotke i teraz bed robic
              tylko to wiec powinnam szybko sie uwinac.
              • qanna Re: Kąt prosty 26.07.07, 15:43
                Francuski - to są właśnie prawe oczka (garter stitch). Tak napisała też Zdzid.
                W innych ściegach (np. pończoszniczy) kąt prosty sprawdza się na krótkich
                odcinkach i przy grubszych wełnach.
              • splocik Re: Kąt prosty 31.07.07, 21:57
                Gosiu teraz trafiłam na ten wpis, więc podaję określenia splotów.
                Splot, w którym każdy rządek wykonujesz oczkami prawymi, a z obu stron dzianina
                wygląda jakby miała same oczka lewe nazywa się francuski.
                Splot, w którym po jednej stronie są oczka prawe, a po drugiej oczka lewe
                nazywa się dżersej albo po prostu lewoprawy.
                W każdym z tych splotów można uzyskać kąt prosty.

Pozdrawiam ciepło.
    • jokaer Re: książka 26.07.07, 17:45
      przegladając zdjęcia trafiłam na zdjęcie rysunku w książce,
      ale przyznam sie , że mnie troche też intryguje ten sweterek,
      zwłaszcza , ze na niektórych zdjęciach wyrażnie widać , ze ramiona są zeszyte

flickr.com/photo_zoom.gne?id=648503377&size=l
      • mjermak Re: książka 26.07.07, 18:14
        jokaer napisała:

> przegladając zdjęcia trafiłam na zdjęcie rysunku w książce,
        > ale przyznam sie , że mnie troche też intryguje ten sweterek,
        > zwłaszcza , ze na niektórych zdjęciach wyrażnie widać , ze ramiona są zeszyte
        >
        > flickr.com/photo_zoom.gne?id=648503377&size=l

tak ramiona sa zeszyte ale to jedyne szycie w tym sweterku. Szkoda ze zdjecie
        malo czytelne-alez wszyscy chronia parw autorkich Pani Zimmermann-pochwaly
        godne. Widac Rosjanki jeszcze do tej ksiazki nie dotarly.
        • jokaer Re: scieg 26.07.07, 18:26
          zapomniałam dodać , ze scieg nie ma zadnego znaczenia
          tylko ILOSC gubionych oczek ma wpływ na rodzaj tworzacego sie kąta;

własnie zrobiłam próbkę i zastanawiam sie co dalej sie z tym może dziać smile
    • thistle Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 26.07.07, 18:13
      www.knitting-and.com/wiki/Baby_Surprise_Jacket

Znalazłam takie cuś.
      Znalazłam też kandydatkę do noszenia takowego.
      Jak rozpracuję, to się podzielę wink
      • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 26.07.07, 18:29
        To wracamy do punktu wyjscia bo dopiero po otwarciu zauwazylam, ze ja tez
        podalam tego linka w swoim pierwszym poscie. A juz sie napalilam!!!
        Ale rozgryze zebym miala peknac!!!

thistle napisała:

> www.knitting-and.com/wiki/Baby_Surprise_Jacket
        >
        > Znalazłam takie cuś.
        > Znalazłam też kandydatkę do noszenia takowego.
        > Jak rozpracuję, to się podzielę wink
        • qanna Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 26.07.07, 19:03
          Każda z dziewiarek ma swój (pewnie prawie niepowtarzalny)sposób, dlatego linie
          lączeń wypadają w różnych miejscach. Dla wyglądu sweterka nie ma to żadnego
          znaczenia. W tym wzorze można doszywać lub dorabać każdy element równolegle lub
          prostopadle do linii rządków. Wypróbowane!
          Warto, dla przejrzystości wyciąć taki sweterek ze złożonej kartki papieru i
          narysować na nim linie przekątnych, zgodnie z wybranym zdjęciem. Potem
          dorysować kreseczki rządków. Linie przekątnych powinny być "wyrobione" (lub być
          krawędziami sweterka).
          Taką formkę przecinamy i sklejamy taśmą tworząc układankę, z której
          znów "wyjdzie"sweterek.
          Forma sprawdza się także na dorosłych swetrach po dopasowaniu wymiarów.
          I jeszce uwaga:
          Wszystkie czynności dziewiarske można równie dobrze wykonac zaczynając od szyi
          i dodając oczka w odpowiednich miejscach. Jest to jednak bardziej niebezpieczne
          ( dodawane oczka są bardzie widoczne, niż odejmowane0.
          Nie bez znaczenia jest też dodawanie (lub odemowanie) w każdym rzędzie po
          jednym oczku. Metoda 3:1 lub 1:3 w co drugim rzędzie daje gorszy efekt.
    • mjermak Pomocy!!!! 31.07.07, 18:04
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,774433,1,0,916.html
      to nieaktualne zdjecie ale chce pokazac jak mi wychodzi. pokopalam oczka,
      spuszczalam zamiast co drugi zrad to w kazdym (tak to jest jak sie robi w
      nocy, gadajac pzrez telefon albo ajdac metrem i czytajac ksiazke-co z aduzo to
      nie zdrowo). na razie ejstem przy 22 oczkach pzred pierwszym znacznikiem i bede
      zaczynac dodawanie oczek. Nadal nie amm ksiazki i nadal robie tylko wg tych
      dziwnych wskazowek www.3gcs.com/adcock/free%20patterns/BSS%20Notes.htm

I mam problem bo tam jest tak:
      41: 23, 46
      43: 22, 44=90
      45: Knit (90)
      46: K22, pm, K1, pm; K44; pm, K1, pm, K22
      47: 23, 46 (begin incs of M1, K1, M1)
      49: 24, 48

Czyli ze w 43 rzedzie powinno sie robic 22 oczka, znacznik, dwa razem, 44
      oczka, 2 razem, znacznik, 22 oczka. ale to nijak nie daje 90 oczek!!! Co to
      ejst to 90???
      Bo potem w 45 rzedzie powinno sie przerobic te 90 a ja nie wiem skad maja sie
      wziac bo 22+44+22= 88 oczek. Chyba tzreba oddac te dwa oczka bo potem jest jak
      byk, ze pomiedzy znacznikami ma byc 1 oczko do przerobienia. jak myslicie?
      Tylko gdzie je dodac? pomiedzy tymi zebranymi przed i po znaczniku???

ja wiem, ze laska , ktora wstawila te wskazowki ostzregala ze to nie jest opis
      i ze bez opisu sie tego nie pojmie ale nie takei rzeczy rozpracowalysmy nie?
      • agawnuk Re: Pomocy!!!! 31.07.07, 18:55
        Może rozpiska oczek nie obejmyje oczek brzegowych?
      • qanna Re: Pomocy!!!! 31.07.07, 19:02
        Po zrobieniu 42- rzędu mamy 92oczka.
        Rząd 43----22+1(z dwóch)+1(z dwóch)=90 oczek
        Rząd 44----90oczek
        • mjermak Re: Pomocy!!!! 31.07.07, 19:24
          qanna napisała:

> Po zrobieniu 42- rzędu mamy 92oczka.
          > Rząd 43----22+1(z dwóch)+1(z dwóch)=90 oczek
          > Rząd 44----90oczek

Nie kumam, jak to 22 +1 (z dwoch) ???
          czyli juz nie przerabiac tutaj tych oczek razem????

czy tylko przerabiac razem te za znacznikami a te przed zostawic-chyba tak????
    • kasiaba1 Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 31.07.07, 18:31
      Ja zdrowie stracę przez ten sweterek, spać przez niego nie mogę, niestety ic
      nie rozumiem jak go zrobić sad
      W podanm powyżej linku znalazłam informację że wzór jest w Vogue Knitting
      wiosenno- jesiennym z tego roku, Gosiu nie masz go czasem pod ręką?
      • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 31.07.07, 19:01
        to ejst Vogue international a nie amerykaski, juz sie napalilam kochana!!!
        • qanna Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 31.07.07, 19:04
          Moja rozpiska 90 oczek jest trochę wyżej i zginęła w treści.
        • qanna Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 31.07.07, 19:30
          Po przerobieniu dwóch oczek razem - pozostaje na drucie 1 oczko (jedno z dwóch).
          I rachunki się zgadzają
          • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 31.07.07, 19:45
            qanna napisała:

> Po przerobieniu dwóch oczek razem - pozostaje na drucie 1 oczko (jedno z
            dwóch)
            > .
            > I rachunki się zgadzają

no tak, proste, az mi wstyd smile
            • splocik Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 31.07.07, 22:13
              Gosiu rozpętałaś burzę [hi hi]
              Zabieram się i ja za ten eksperyment.
              Ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie?

Pozdrawiam ciepło.
              splocik
              • mjermak Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 31.07.07, 22:31
                splocik napisała:

> Gosiu rozpętałaś burzę [hi hi]
                > Zabieram się i ja za ten eksperyment.
                > Ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie?
                >
                > Pozdrawiam ciepło.
                > splocik

nie mow ze nie lubisz dreszczyku emocji i nie moc spac przez robotke!!!!
                • splocik Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 01.08.07, 08:00
                  Oj, lubię ten dreszczyk, szczególnie wtedy, gdy w pewnym momencie robótka
                  zaczyna się klarować. Wtedy dostaję przyspieszenia i biada jeśli coś lub ktoś
                  mnie od niej oderwie.

Pozdrawiam ciepło.
                  splocik
    • jokaer Re: czy możecie podpowiedzieć 01.08.07, 08:48
      mianowicie- nabieramy oczka tak aby było:
      pół przodu ( no bo sweterk jest rozpinany), bok, plecy, bok i znów pół przodu-
      specjalnie tak napisałam , bo to jest całość

i teraz mam dylemat czy ubieram oczka , powiedzmy:
      przerabiam te pół przodu i oczka ubieram z tej części , która tworzy bok- a te
      pół przodu zostaje nieruszone

czy ubieram oczka z części przodu i części boku
      • mjermak Re: czy możecie podpowiedzieć 01.08.07, 13:45
        zupelnie nie tak,poczekaj godzinke bo wlasnie wychodze d pracy, bede za godzine
        to wpisze tlumaczenie
    • mjermak Wychodzi!!!! 01.08.07, 17:44
      www.organicknitter.blogspot.com/
      • urszula97 Re: Wychodzi!!!! 01.08.07, 18:44
        Ależ z ciebie spryciara,gratulacje.
      • zlota.baba Re: Wychodzi!!!! 03.08.07, 11:48
        Mjermak, teraz nie masz wyjścia big_grin Tysiące foremek czekają, aż opiszesz "po
        ludzku" jak się to cudo produkuje smile Liczymy na Ciebie smile
    • erin25 Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 04.08.07, 19:07
      znalazłam VogueKnitting International spring/summer 2007 tutaj:
      picasaweb.google.fr/lua.sol12/Vogueknitting2077sRar
      Nie wiem czy to o ten chodziło? I czy tam to jest?
      • erin25 Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 04.08.07, 23:16
        Przepraszam, teraz zauważyłam, że o tej gazetce był już na forum wątek( i, że
        to nie ta).
    • mjermak VICTORY!!!!!! 05.08.07, 04:12
      Skonczylam, wyszlo, wyglada prawie w porzadku. oczywiscie widac wszystkie bledy
      ale nie wazne. Serdeczne dzieki dla kasiaba bo bez jej opisu powiekszonego
      dluzej bym sie meczyla. fajna przygoda i w sumie na prawde jest prosty. kto
      chce na priv prosze o maila (nie tutaj bo moge nie miec czasu w tygodniu
      zajrzec) to chetnie wysle tlumaczenie. mam nadzieje, ze nie bedzie to
      naruszeniem praw autorskich. Ale bedzie to opis tego, jak ja robilam a nie
      tlumaczenie slowo w slowo z ksiazki bo ksiazki nadal nie mam.
      • erin25 Re: VICTORY!!!!!! 05.08.07, 09:43
        Śliczne, podziwiam. Przyjemnego urlopu.
    • thistle Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 29.08.07, 13:24
      Sończyłam - po falstarcie , w sumie w dwa dni od narzucenia - po raz
      drugi wink, i dość fajnie wyglada,zostało jeszcze tylko kołnierzyk lub
      kapturek domajstrować, bo jaoś tak "łyso"mi wygląda bez.
      Kożystałam z wzoru zamieszczonego na fotografii , do której linka
      zamieściła Jokaer - tam obok jest dosć czytelny opis - orginał
      (merci smile
      I tylko aparatu brak sad
      Teraz palce swędzą mnie na dwa inne sweterki EZ - "February Baby
      Jacket" i "Tomten"
      • maladanka Re: Kto rozgryzie sweterek dla dzidzi pani Zimmer 30.09.07, 18:23
        znalazłam na osince - jest kurs foto
        club.osinka.ru/viewtopic.php?t=25224&postdays=0&postorder=asc&&start=135
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka