patik2 10.09.07, 16:11 Widziałyście przeceny i nowości w Elianie? Szczególnie spodobała mi się Alpaca i ta cena (3,50 motek) i Nelly mnie bierze. Co Wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pantarejka Re: Elian 11.09.07, 14:35 Ja u nich zożyłam zamówienie ok miesiąca temu (przez formularz) właśnie na alpace oraz na nicky. Niestety do dzić nie zrealizowano mojego zamówienia. Zastanawiam się, czy uznać, że gdzieś zaginęło w niebycie, czy też gdzieś z kimś się kontaktować i jeszcze czekać. Uff... Odpowiedz Link
maladanka Re: zamówienie 18.09.07, 19:58 skusiłam sie i ja na alpace za 3.50 i inne jeszcze..i w sobotę złozyłam zamówienie przez formularz ale podobno pan Zdzisio pomaga,żeby szybciej było...kurcze,ale nie zapisałam sobie dokładnie co zamawiam i ile bo myslałam,że przyślą potwierdzenie zamówienia jak to jest w przypadku zamawiania książek. Jak myslicie, otrzymam coś - a jeszcze poczta strajkiem straszy? Odpowiedz Link
agniesia_f1 Re: zamówienie 19.09.07, 11:42 Niestety na Elian trzeba się troszkę naczekać. Osobiście zamawiałam ją 2 razy u Pana Zenono droga elektroniczną, raz "popędziłam" go telefonicznie i choć z jakości włóczki byłam zadowolona to raczej już za prędko tam nie zamówię właśnie przez długi czas oczekiwania. Niektore pozycje można kupić w kolorowym motku gdzie przesyłają ekspresowo Odpowiedz Link
agniesia_f1 Re: a Zenon gdzie:) 19.09.07, 14:44 na stronie elian w kontaktach - jest przedstawiciel na Polske nazywa sie Zenon Skornóg Odpowiedz Link
bpieniazek1 Re: a Zenon gdzie:) 19.09.07, 19:57 Jak zamawiać to tylko u pana Zenona. Solidna firma, choć może rzeczywiście niezbyt szybki. Dzwoniłam do niego w tym tygodniu w sprawie włóczki Betty (śliczny melanż na grube sweterki) i powiedział, że dość dużo osób na to czeka bo włóczka sprzedaje się ślicznie. Mam zamiar za chwilę wysłać zamówienie. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
eirenne Re: zamówienie 21.09.07, 17:30 agniesia_f1 napisała: > Niestety na Elian trzeba się troszkę naczekać. Osobiście zamawiałam ją 2 razy u > Pana Zenono droga elektroniczną, raz "popędziłam" go telefonicznie i choć z > jakości włóczki byłam zadowolona to raczej już za prędko tam nie zamówię właśni > e > przez długi czas oczekiwania. Niektore pozycje można kupić w kolorowym motku > gdzie przesyłają ekspresowo Długi czas oczekiwania wynika z takiej a nie innej ogranizacji zamówień w Elianie, ale myślę, że teraz jesienią będzie znacznie szybciej. Czasem może się też okazać, że konkretnej włóczki nie mają na stanie i wtedy też się czeka. Oczywiście nikt nie informuje o braku... Pan Zenon to przemiły człowiek. Odpowiedz Link
pantarejka Re: zamówienie 24.09.07, 16:29 Hmm... z Waszych postów wynika, że trzeba się naczekać, ale ja już czekam tak od początku sierpnia! Wysłałam mail do p. Zenona, ale chyba go nie przeczytał... A ja już zdążyłam zapomnieć, ile tej włóczki zamówiłam... Raczej wyszłam z założenia, że zamówienie gdzieś się "zawieruszyło", bo zadnego potwierdzenia nie dostałam i kupiłam inną włóczkę. A Wy mi tu piszecie, że jeszcze mogą mnie kiedyś zaskoczyć przesyłką...? Październikowa przesyłka z zamówieniem z początka czerwca. No nieźle... Odpowiedz Link
maladanka Re: ależ tempo! 28.09.07, 22:49 no trochę z uśmiechem to tempo, ale...zamówiłam 15 wrzesnia przez formularz i byłam pewna,że dostane potwierdzenie,że zamówienie wpłyneło itp../tak mnie Merlin rozpieścił/ -i nie zapisałam sobie nawet co zamówiłam. No i nastawiłam sie na czekanie ...ciągle odkładałam ponaglanie p.Zenona - i dziś - mam włóczkę! Tylko..bez tej najwazniejszej czyli alpaki co to na nią akcja była i najbardziej czekałam.A na stronie nadal akcja trwa.Nie wiem czy ponownie zamówić? Czy doślą? Nie ma żadnego zestawienia w paczce co i ile -ale są próbki wszystkich włóczek i na razie nie mogę się im napatrzec i nadotykać - takie kolorowe i mięciutkie. Czy miałyście taki przypadek,że przesyłka była mniejsza niż zamówienie i jak to potem dalej było? Odpowiedz Link
eirenne Re: ależ tempo! 29.09.07, 11:27 Miałam tak parę razy... i nic, więc traktuję zamówienia w Elianie jak loterię, albo będzie "szóstka" (czyli wszystko), albo czegoś zabraknie. Na rozsądne wyjaśnienia bym nie liczyła... Odpowiedz Link