Dodaj do ulubionych

witam sie :-)

28.10.07, 14:00
witam sie, w zasadzie ponownie, bo kiedys popelnilam kilka postow na tym forum smile
mam nadzieje czesciej sie pojawiac
a jakby ktos mial ochote obejrzec moje dokonania, to zapraszam:
agatqknits.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • urszula97 Re: witam sie :-) 28.10.07, 17:48
      Przepiękne skarpety,szczególnie te w poprzeczne jakby
      prążki,szkoda,ze nie w j.polskim.A na przyszłość pochwal sie Twoimi
      cudeńkami na FF -patrz u góry na tej stronie jest takie coś Chwalimy
      sie i ....Pozdrwiam.ula
      Mam nadzieję,że Cię nie uraziłam.
      • smia Re: witam sie :-) 28.10.07, 19:18
        dzieki
        jakbym miala wiecej czasu na forumowanie, to pewnie pochwalilabym sie i na FF.
        ale nie mam...
        wiem, ze poniewaz pisze po angielsku, niekoniecznie kazdy bedzie chcial lub mogl
        mnie czytac. ale uwierz, malo tam jest tekstu, wiekszosc to obrazki wink
        oczywiscie ze mnie nie urazilas smile
        • akna74 Re: witam sie :-) 29.10.07, 14:06
          Piekne rzeczy! podgladam mitenki zrobione dla rodzinki sliczne!
          Mozesz mi zdradzic czy robione od góry czy od dołu? mam kroblem z
          tym opisem? mozesz go tak troszku łopatologicznie? wink))
          knitty.com/ISSUEsummer06/PATTfetching.html
          bede wdzieczna wink))
          Ania
          • smia Re: witam sie :-) 29.10.07, 18:18
            dzieki smile

mitenki w paski robilam od gory, czyli od palcow, bo nie wiedzialam na ile mi
            wystarczy wloczki.
            mitenki jednokolorowe robilam wg opisu z knitty, tylko z innymi warkoczami, bo
            mi sie nudzily wciaz te same. robilam z welny merynoskiej, nie pamietam
            dokladnie ile m na 50g, (wyrzucilam etykietke, ale gdzies na blogu jest to
            podane), i wyszlo mi ok. 1 motka 50g na rekawiczke, ale robilam nieco dluzsze
            niz w opisie w knitty. robilam na drutach 2.5 mm, bo chcialam miec b. scisle,
            zeby cieple byly.
            ilosc oczek w zaleznosci od Twojej probki, ale m/w narzucasz 50 o., przerabiasz
            na okraglo 4prawe 1lewe, na tych prawych robisz warkocze, i jest to wazne, bo
            sciaga robotke i rekawiczka sie nie rozlazi. kiedy dojdziesz do kciuka, w
            odpowiednim miejscu przerabiasz n oczek (ja wzielam 8) nitka pomocnicza (waste
            yarn), przekladasz te oczka na lewy drut i ponownie je przerabiasz nitka ktora
            robisz cala mitenke. robisz dalej, az uznasz ze mitenka siega do ok. polowy
            palcow, zakanczasz robotke, pamietajac o jednym powtorzeniu sciegu warkoczowego,
            zeby rekawiczka trzymala sie na rece. delikatnie wyciagsz nitke zapasowa, ja to
            zrobilam drutem, jednoczesnie nabierajac oczka na 2 druty, jeden na gorze drugi
            na dole dziury na kciuk. dodaj oczka na "pionowej czesci" otworu kciukowego ,
            zeby nie bylo dziur i zeby kciuk sie zmiescil. przerabiasz te oczka, na prawo,
            wydaje sie trudne, ale da sie zrobic. m/w do polowy dlugosci kciuka, luzno
            zakonczasz. i juz.
            • akna74 Re: witam sie :-) 30.10.07, 09:24
              dzieki smile))) oj chyba trzeba wrocic do nauki jezyka....smile)
              Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka