Dodaj do ulubionych

Wzór od lace leafa

01.02.08, 09:02
Wiecie co? Próbuję i próbuję zrobić tego liściowego wzorka do góry nogami. No i dochodzę do drugich dziurek w prawym listku (patrząc na odwrócony wzór) no i klapa. Co robię nie tak?
Bo do tego momentu wszystko jest OK, listek ładnie się rysuje i juz - już miałam nadzieję, ze ta cała zabawa z dzieleniem nie będzie potrzebna...
sad
Obserwuj wątek
    • rosacruz Re: Wzór od lace leafa 04.02.08, 13:26
      Myszo (ja do wszystkich mówię "myszo", nawet do mojego kota), a dlaczego robisz do góry nogami? Przecież na górze też się robi od dołu, bo górę się robi odwrotnie, zaczynasz od ściągacza przy szyi i robisz w dół.
      • mariagie Re: Wzór od lace leafa 04.02.08, 13:59
        A ja myślałam, że może pitipel sie uda zrobić sweter w jednym kawałku! mnie to
        zszywanie bardzo zniechęca... sad Pitipel! Wymyśl coś, może można coś
        wykombinować- ja mam za mało doświadczenia drutowego... pozdrawiam!
        • pitipel Re: Wzór od lace leafa 04.02.08, 14:47
          Tak, roso, wiem. Ale mnie się nie podobają w tym swetrze dwie rzeczy:
          a) robienie na okrąglakch (brrrr)
          b) kitchener (cholerny)
          także chcę sobie uprościć życie i spróbować zrobić ten sweter NORMALNIE, od dolu ku gorze. I po Bożemu go pozszywać.
          Aby ten cel osiągnąć potzrbny mi wzór liścia robionu do góry nogami (w stosunku fdo tego, który daje nam Teva).
          Poki co - zrobilam rękawy i się zastanawiam co _ i JAK! - dalej...
          • pitipel Re: Wzór od lace leafa 13.02.08, 17:24
            Ha! Skończyłam lace leafa (prawie); jeszcze tylko plisa przy szyi. Robiłam
            osobno przód i tył, na prostych drutach (da się).
            Niestety mimo kombinowania przód zrobiłam w częściach i skitchenerowałam
            (okazało sie b. proste - jeszcze raz dzięki za pomoc!).
            Także patentu na zrobienie w kawałku bez konieczności zszywania przodu nie
            odkryłam, ale i tak jestem zadowolona.
            Tu fotka, ale jeszcze przed kitchenerowaniem:
            www.flickr.com/photos/21665672@N04/2257687734/
            NB dzięki mojej metodzie do skitchenerowania jest 40o na prostym drucie zamiast
            150na okrągłym (brrr!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka