13.10.10, 22:29
Trochę nie na temat, ale wydaje mi się że dotyczy nas wszystkich. Taki mały drobiazg jak trzepak do dywanów będzie gdzieś na naszym osiedlu? Czy ktoś coś słyszał? Mamy akurat kute ściany w mieszkaniu tzn, Novum naprawia pęknięcia ścian - więc sporo pyłu się zebrało pomimo oklejonych drzwi i nie ukrywam, że trzepak by się przydał. Myślę, że nie tylko nam. Może więc Rada Osiedla spróbuje ustalić ten mały acz znaczący drobiazg?
Trzepaki zazwyczaj zlokalizowane są obok śmietnika, ale skoro my go niby mamy niby nie- od tak stoi i straszy to i z trzepaka zapewne nici:)
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • stanczyk1 Re: trzepak 14.10.10, 08:44
      w tak drobnej sprawie mozna chyba sobie poradzic bez pomocy rady osiedla? proponuje napisac reklamacje do nowum, jesli ma pani zastrzezenia co do smietnika i braku trzepaka. pozdrawiam
    • stanczyk1 Re: trzepak 14.10.10, 08:47
      Novum oczywiście a nie nowum :) mała acz znacząca różnica
      • ferdydurke0 Re: trzepak 14.10.10, 11:15
        a czy będziemy rozwieszać miedzy budynkami sznurki na pranie?
        taki mały acz znaczący drobiazg :-)

[URL=http://img100.imageshack.us/i/pranie.jpg/][IMG]http://img100.imageshack.us/img100/9119/pranie.th.jpg[/IMG][/URL]
        • kamimawi Re: trzepak 14.10.10, 11:49
          :))))))))))))))))))))))))))))
    • radewe Re: trzepak 14.10.10, 13:25
      TAK, TAK :) trzepak, sznurki na pranie a w klatce, która już stoi (a jeszcze nie pełni funkcji śmietnika) możemy hodować kury :)
      • kamimawi Re: trzepak 14.10.10, 14:06
        tzn. ci, którzy lubią mieć czysto w domu dywany będą trzepać np. na bramie? Ok. To też jakieś rozwiązanie.
        • stanczyk1 Re: trzepak 14.10.10, 15:47
          Ci co lubią mieć w domu czysto zwijają zazwyczaj dywany zanim zaczną kuć ściany
          • kamimawi Re: trzepak 14.10.10, 18:52
            ha, widzisz ty to masz głowę:)
        • radewe Re: trzepak 15.10.10, 07:48
          w ramach ciekawostki :) fragment definicji trzepaka z Wikipedii :)))
          "Trzepak - przyrząd lub urządzenie pomagające w zasadniczy sposób w trzepaniu dywanów, szczególnie popularne przed upowszechnieniem się [b]odkurzaczy[/b]. Na osiedlach bloków wielorodzinnych trzepakom towarzyszą zazwyczaj ławeczki do układania wytrzepanych dywanów.
          Niegdyś trzepak był obowiązkowym elementem wyposażenia każdego podwórka. W nowo powstających inwestycjach mieszkaniowych odchodzi się jednak od instalowania trzepaków, głównie z powodu ich uciążliwości dla osób mieszkających najbliżej tych konstrukcji, narzekających na konieczność częstego mycia szyb i przyspieszonego kurzenia się pomieszczeń."

a kury w klatce dlaczego nie?? :) byłyby świeże jajeczka a tyle małych dzieci jest na osiedlu :)
          • minipini Re: trzepak 15.10.10, 11:27
            Ale jak byśmy dzielili te jajeczka kur dla mieszkańców, może idąc w ślady ostatniego zebrania np nie od m2 mieszkania tylko od udziałów :) ??
            • goodle Re: trzepak 15.10.10, 11:45
              to ja poprosze dwa, na miekko - tylko bez glutów! nie wiem czy mi udzialow/metrow starczy ale jajo bym zjadl... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka