08.04.14, 16:54
Następne wybory zbliżają się wielkimi krokami, nie mam pojęcia na kogo głosować żeby było to korzystne dla Otwocka i nas mieszkańców. Rozmawiałam ostatnio czekając w kolejce do lekarza z takim starszym panem (ok 80l) miał więcej pomysłów na miasto niż wszyscy zarządzający.
Opowiadał mi o czasach kiedy były tu sanatoria szpitale dla chorych na płuca i gruźlicę. Jak ludzie wieczorami chodzili do Adrii, Stylowej ,Nowoczesnej. Gdzie te czasy?????
Obserwuj wątek
    • marta_i_koty Re: Wybory... 13.04.14, 11:58
      Tez nie mam pojęcia, nawet nie wiem, kto kandyduje...

> Opowiadał mi o czasach kiedy były tu sanatoria szpitale dla chorych na płuca i
      > gruźlicę. Jak ludzie wieczorami chodzili do Adrii, Stylowej ,Nowoczesnej. Gdzie
      > te czasy?????

Sama to pamiętam, choć jestem młodsza od pana w kolejce i na chodzenie wieczorami
      do Adrii, Stylowej ,Nowoczesnej byłam zdecydowanie za mała;)
      Pamiętam czasy, gdy sanatorium Geislera funkcjonowało jako szpital i miało się całkiem dobrze, a sanatorium Gurewicza było Liceum Medycznym, w którym się uczyłam...
      Dzis szpitala już nie ma, a moja dawna szkoła chyli sie ku upadkowi. I szlag mnie trafia, że Otwock juz dawno stał się tym, czym jego centrum - wielką dziurą...:(

----------------------------
      Gdyby nie koty, mój dom byłby czystszy, portfel grubszy, a serce puste...
      • ritta2222 Re: Wybory... 22.09.14, 23:55
        biznes.onet.pl/te-kurorty-kiedys-tetnily-zyciem,18569,5644515,5,news-detal
    • kasandramajk_30 Re: Wybory... 15.10.14, 22:36
      @fasolka, z tego co się zdążyłam zorientować to nie wszyscy "zarządzający" są tacy źli. Bardziej przekonują mnie jednak ci niepartyjni, którzy są blisko problemów Mazowsza. Na przykład wspólnota samorządowa - byłam na jednym spotkaniu i nie wyglądało to źle. Nie chcę tu uprawiać jakiejś obrzydliwej agitki wyborczej, ale warto się zapoznać z ich programem :)
      • patsik Re: Wybory... 16.10.14, 23:21
        Hmmm..tylko że oni wszyscy pięknie gadają przed wyborami. A potem osiadają na laurach...i siedzą do końca kadencji. A pod koniec, przed wyborami - znów zryw.
        Wiem, na kogo nie będę głosować. Jeśli ktoś działana szkodę miasta i społeczności lokalnej, myśląc tylko o własnej korzyści, nie zdobędzie mojego poparcia. Albo realizuje krzykliwą politykę "po trupach do celu". Myślę, że przynależność partyjna w wyborach samorządowych ma drugorzędne znaczenie, ale zaślepionym doktryną oszołomom też mówię "nie". Tym sposobem mam już trzy ugrupowania, na które nie zagłosuję. A dalej - zobaczy się, co pokaże kampania. A może pojawią się jakieś znajome postacie, na które po prostu warto głosować?
        • kasandramajk_30 Re: Wybory... 16.10.14, 23:40
          Jasne, że każdy pięknie gada przed wyborami i trzeba uważać ;) Wiesz co mnei zaintrygowało?! Jeden z lokalnych działaczy, na którego rozważam oddanie swojego głosu był już kiedyś posłem, ale woli lokalnie działać. Dla mnie to niepojęte, ale godne pochwały. Sam sprawdź i napisz spokojnie co o tym myślisz: extrapolska.pl/ludzkie-gadanie/2233-mariusz-ambroziak-dla-nas-samorzad-to-nie-przystanek-tylko-stacja-koncowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka