hiperrealizm 14.08.05, 14:04 Jutro 15 sierpnia w dniu rozpoczęcia kontrofensywy WP znad Wieprza i dla upamiętnienia 85 rocznicy zwycięstwa w WP na armią bolszewicką w Bitwie Warszawakiej wywieszamy flagi narodowe! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiperrealizm Re: Kulisy święta !!! 14.08.05, 15:10 Cud wymysliła ND i inni wrogowie Piłsudskiego. Wygralismy dzięki poswięceniu żołnierzy, dowódcom wykonójącym w sposób własciwy swoje obowiązki, charyźmie wodza który swoich żołnierzy do boju potrafił poprowadzić oraz wywiadowi i kryptografom czy li tym których "nie widać" Odpowiedz Link
francesca12 Nie zapomnę, bo 14.08.05, 23:29 odkąd zaczęłam pracę w niezwykle patriotycznej instytucji (!), wszelkie sprawy dotyczące historii naszego Państwa stały mi się niezwykle bliskie! Odpowiedz Link
avekamil1 Re: Nie zapomnę, bo 15.08.05, 04:15 A w jakiej to patriotyczej instytucji pracujesz ? Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: Nie zapomnę, bo 15.08.05, 08:13 francesca12 napisała: > odkąd zaczęłam pracę w niezwykle patriotycznej instytucji (!), wszelkie sprawy > dotyczące historii naszego Państwa stały mi się niezwykle bliskie! ================== Ale wywiesiłaś flagę czy nie? Pozdr! Odpowiedz Link
francesca12 Re: Nie zapomnę, bo 15.08.05, 13:32 W pracy wisi na pewno! Na domu nie wisi, ale ta wspaniałą rocznicę uczczę dziś w inny sposób :) Odpowiedz Link
chwojka Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 15.08.05, 19:05 Ja byłam wczoraj w Ossowie. Obejrzałam "bitwę" i zawody jeżdzieckie, pomodliłam się za poległych weteranów na pobliskim cmentarzu. Z radością zauważyłam wiele samochodów z otwocką rejestracją - a więc nie jest tak źle - pamiętamy. Pzdr. Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 15.08.05, 19:19 Ja zbyt późno się dowiedziałem o planowanej rekonstrukcji bitwy :( Odpowiedz Link
chwojka Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 15.08.05, 19:48 Rekonstrukcja bitwy zaczęła się z ok. godzinnym opóźnieniem i była zrobiona amatorsko ( ale o tym uprzedził prowadzący, przepraszając za niedociągnięcia ). Mnie najbardziej przeszkadzało słabe nagłośnienie, bo niestety wielu widzów było już po kilku piwkach i zachowywało się dość głośno. Mimo to, warto było. Budujący jest też fakt, że zarówno w inscenizacji jak i obsłudze było dużo młodzieży wyraźnie "przeżywającej" swój udział w tym wydarzeniu. Pzdr. Odpowiedz Link
margala Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 16.08.05, 12:24 widziałem relację z tej imprezy w tvp3. ależ to była amatorka. gdybym był organizatorem, zapadłbym sie pod ziemię. Odpowiedz Link
sqh Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 16.08.05, 19:33 No ja też widziałem... Ci goście w pelerynach i z kałaszami... Ojejejejej... A dodam, że aktualnie jestem w Poznaniu, gdzie cykałem oficjalnie fotki na innej imprezie rekonstrukcyjnej - epizody bitwy pod Arnhem. Też słychać głosy krytyki, że było złe nagłośnienie, że dłużyzny, ale w sumie bardzo mi się podobało :-) Odpowiedz Link
hiperrealizm Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 16.08.05, 19:41 A do Sochaczewa nie wybierasz się w okolicach 19 września? Odpowiedz Link
sqh Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 16.08.05, 21:10 Ależ musowo, jak co roku :-) Ponadto w pierwszy weekend września jest rekonstrukcja w Krojantach, a w drugi - w Wilanowie. Bzura natomiast w trzeci. Odpowiedz Link
sqh Re: NIE ZAPOMNIJCIE! 17.08.05, 00:25 Hemia, chistoria - obie w końcu na (ce)ha... ;-) Odpowiedz Link