abstrakt2003 03.10.05, 20:58 Widziane przez palkera www.pan.wtorek.strefa.pl/torfy/calowanie.htm forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=638&w=29793660&a=29817766 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francesca12 Re: Całowanie i okolice 03.10.05, 21:12 Niezłe fotki :) I pomyśleć, że ja w 1/4 stamtąd pochodzę :D Na Torfach byłam rowerem wczoraj i teraz jest tam pięknie :) Są młode łabędzie, kaczki - wszystko ptactwo po sezonie oswojone do granic możliwości.. Odpowiedz Link
palker Re: Całowanie i okolice 03.10.05, 22:21 dzięki za zaproszenie na forum. Na wycieczce rowerowej byłem 10.września. Trochę to była dla mnie podróz sentymentalna a to za sprawą babci, która wywoziła mnie w dzieciństwie na tzw. letnisko do wsi Łukówiec. Właśnie wtedy zauroczyły mnie Lasy Celestynowskie rozciągające się za Kanałem Bielińskiego, gdzie na torfowiskach objadałem się jerzynami, malinami i łochiniami, które tu występowały obficie. Na wycieczkę pojechałem z Karczewia, gdzie zostawiłem samochód i przez Torfy, lasem dotarłem do Taboru i dalej, do Podbieli. Z Podbieli przejechałem w poprzek torfowe łąki Całowania skąd pojechałem do Łukówca i zamknąłem pętelkę w Karczewiu. Piękne okolice. Na pewno odwiedzę je znów w innych porach roku. Odpowiedz Link