Dodaj do ulubionych

szukam niani

09.04.06, 14:39
Od roku mieszkam na osiedlu Wioska Szwajcarska w Śródborowie. Jestem mama
dwumiesięcznego chłopca- od sierpnia (syn będzie miał wtedy pół roku) będę
szukać na stałe opiekunki. Zależy mi, żeby to była fajna osoba. Chciałabym,
żeby pracowała u mnie już od czerwca (na początek około dwóch godzin
dziennie). Czy możecie mi kogoś polecić? Super gdyby to była "była"
przedszkolanka. W każdym razie żeby miała doświadczenie w opiece nad
dziećmi.Plizz, poradźcie jak kogoś takiego znaleźć. nikogo tu nie znam.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • michaelandro Re: szukam niani 10.04.06, 09:27
      A tak zapytam z innej beczki... Jak się mieszka w wiosce szwajcarskiej? Jakie
      wrazenia z nowego miejsca?
      • tromysza Re: szukam niani 10.04.06, 09:42
        Mieszka się super. Z okna mam widok na las... psy sa tak szczęśliwe, że trudno
        opisać. Cisza, spokój, świeże powietrze, sosny. na początku męczyły mnie trochę
        dojazdy- ale zrobiłam prawo jazdy, kupiliśmy drugi samochód. i teraz już jest
        luz. Te dojazdy to kwestia przyzwyczajenia. Juz nie mogłabym mieszkać w mieście.
        Kupilismy tu mieszkanie, bo
        a. nie było nas stać na duże, w dobrej dzielnicy typu moktów czy Żoliborz, a
        nie chcieliśmy mieszkać np na Tarchominie, b. tu mieszka przyjaciel męża i
        bardzo nam Otwock polecał. c. kiedy obejrzałam swoje mieszkanie w wiosce
        (dwupoziomowe, poddasze) od razu się w nim zakochałam. Po prostu poczułam, że
        to To.
        No, rozpisałam się.
        A czemu pytasz?
        Swoją drogą moje pytanie o opiekunkę dla dziecka ciągle aktualne/
        • michaelandro Re: szukam niani 10.04.06, 13:43
          Pytam, bo ciągle jeszcze nie znalazlem sobie miejsca. Mieszkanie juz prawie
          sprzedane, a decyzja o budowie łatwą nie jest. Szczególnie jak widzę wszystkie
          te działki "prawie" uzbrojone za szalone pieniądze...

Jak towarzystwo na osiedlu? Rozsądni ludzie? Macie tam wspólnotę mieszkaniową?
          • tromysza Re: szukam niani 10.04.06, 14:55
            Mamy wspólnotę. Sąsiedzi bardzo fajni- właściwie większość to młodzi ludzie.
            Tutaj właśnie "dobudowują" mieszkania, bo się dobrze sprzedają. Te budowane
            będa z jednej strony z widokiem na las. Zresztą pewnie wiesz. Mi się tu bardzo
            podoba.- jestem naprawdę zadowolona.
            • aga_wa1 a jest tam ARka albo cóś?? 10.04.06, 15:29
              • tromysza Re: a jest tam ARka albo cóś?? 10.04.06, 16:08
                jest. Pod samym blokiem. jeżdżą bardzo często. Z tym nie mialam problemów.
                • marta_i_koty Re: a jest tam ARka albo cóś?? 11.04.06, 00:28
                  To jest naprawde przepiękna okolica, tylko bandyctwa multum.... Ale niestety nie
                  od dzis tak sie dzieje w Śródborowie...
                  • aga_wa1 Re: a jest tam ARka albo cóś?? 11.04.06, 11:36
                    hmm, jak Sródborów to arka chyba co 30 min....
                    • tromysza Re: a jest tam ARka albo cóś?? 11.04.06, 15:49
                      Tak, co 30 min. Kurczę, rzadko jeździłam autobusem- jak tu się
                      przeprowadziliśmy akurat zaszłam w ciąże i na początku ciągle wymiotowałam. Mąż
                      mnie woził do pracy, żeby nie było przygód.
                      Teraz- jak już pisałam- jeżdzę autem.
                      Zresztą nie wyobrażam sobie życia w Otwocku bez samochodu. Ja nawet do apteki
                      mam kawał;
    • sylkwa1 Re: szukam niani 11.04.06, 15:47
      okolica okolicą ale chyba pytałaś o nianię? chyba mam kogoś takiego! Super
      babeczka, moja córka ją uwielbia i skrzętnie wykorzystuje wszystkie choroby
      żeby się tylko z ciocią zobaczyć i posiedzieć. Zapytam się tylko czy nikogo już
      nie ma. Jakbym zapomniała to się przypomnij na priva :)
      • tromysza Sylkwa!!!!! 11.04.06, 15:50
        Nie zapomnij!!!!!!!! Pytaj!!!! Proszę! napisz mi na priv parę szczegółów - jaka
        jest, ile ma lat. No i przede wszystkim dowiedz się czy byłaby zainteresowana.
        • sylkwa1 Re: Sylkwa!!!!! 12.04.06, 20:45
          no i masz ci los. Powinnam się najpierw cioci spytać. Niestety nic z tego.
          Kilka powodów. Najważniejszy, ze masz psy, a wujek jest potwornie uczulony na
          psią sierść. a poza tym cioci się szykuje wnuczek/czka. więc przepraszam za
          niespełnione nadzieje. Miałam dobre chęci. ciocia jest super! Pozdro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka