glata Re: plac zabaw przy MDK 01.01.07, 02:27 Teraz wszystko po stronie organizatora, mam nadzieję, że żadne względy proceduralne nie zmienia wyników głosowania, które sa następujące 1. Tychy 93000 2. Otwock 51370 3. Piaseczno 43974 mam nadzieję, że podział miast na kategorie będzie się zgadzał z tymi z wikipedii, w razie czego mamy zapas jednego miejsca Zrobiłem wiele z tego co w mojej mocy, dziękuję wszystkim za udział w akcji, za każdy głos, czekam na roztrzygnięcie i mam nadzieje na końcowy sukces Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: plac zabaw przy MDK 02.01.07, 07:57 Ja też dziękuję wszystkim za wspólną akcję. W najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczałam, że będzie ona miała taki rozgłos.Miło było się zjednoczyć dla dobra naszych maluchów. Czekam niecierpliwie na pozytywną decyzję danonków. Pozdrawiam wszystkich głosujących. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Odpowiedz Link
doomi Re: plac zabaw przy MDK 02.01.07, 16:58 Za nami I etap programu „Mocne kości moc radości”! Celem naszych działań było zwrócenie uwagi opinii publicznej na stan techniczny placów zabaw w Polsce i zaangażowanie lokalnych społeczności do aktywnego udziału w programie odnawiania placów. Dzięki ogromnej aktywności uczestników programu udało się! Od chwili uruchomienia programu w sierpniu bieżącego roku, zgłoszenia napływały nieustająco. Liczba zgłoszeń i zaangażowanie uczestników przerosła nasze najśmielsze oczekiwania. Do naszego programu zgłoszono ponad 1500 placów z ponad 500 miejscowości z całej Polski. Pod względem zgłoszeń i liczby oddanych głosów, od samego początku w pierwszej 30-tce znajdowały się place m.in. z Tychów, Otwocka, Piaseczna i Warki. Za miesiąc podamy listę 10 wybranych placów, które zostaną odrestaurowane dzięki marce Danonki. Podczas trwania programu mogliśmy obserwować jak społeczności lokalne organizują się zarówno w dużych miastach (w kategorii powyżej 200 000 mieszkańców m.in. Gdańsk, Poznań, Warszawa), ale także w mniejszych miejscowościach (do 25 000 mieszkańców – Chełmża w woj. kujawsko-pomorskim, czy Warka w woj. mazowieckim). Mieszkańcy poszczególnych miejscowości wzajemnie mobilizowali się do oddawania głosów na swoje place zabaw: tworzyli fora internetowe (m.in. Żychlin), zachęcali do głosowania w swoich prywatnych blogach (np. w Rybniku). We wcześniej wspomnianej Chełmży, w głosowanie zaangażowali się przedstawiciele lokalnych władz. W gminie Golina w woj. wielkopolskim (4 505 mieszkańców) rozwieszono plakaty, które wierszem zachęcały do oddawania głosów. Odpowiedz Link
majkowamama1 II etap akcji "odnawiamy place zabaw":-) 12.01.07, 21:18 Mimo, że nasze formum było przez pewien czas było milczące, to nie znaczy że nic się nie działo w temacie;-) Działo się - i to bardzo dużo!!!! No i mamy (chyba) efekty!!!!!!! Trzeba tylko poczekać do końca stycznia na ogłoszenie oficjalnych wyników. Póki co, ja z młodąmamą26 czuwamy nad II etapem;-) - tzn. zakwalifikowaniem naszego placu od strony formalnej. W obawie o zbyt małą powierzchnię obecnego placu (wymagane min. to ponad 200 m), skontaktowałyśmy się z Prezesem OSM (p. Trzpilem) - żeby zapoznać go z sytuacją i jakoś "powiększyć" plac w razie potrzeby. Odzew był natychmiastowy:-) P. Prezes jest z nami, chętny do współpracy! (WIELKIE DZIĘKI). Zlecił wymierzenie aktualnego placu i zaprojektowanie powierzchni nowego - powiększonego. Mamy być w kontakcie. Z Danonem też rozmawiałyśmy. Jeśli nas zakwalifikują i przyjedzie komisja, ktoś ze spółdzielni będzie na miejscu:-) Tak więc teraz czekajmy na wyniki:-)!!!!!!!!!!! Monika Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: II etap akcji "odnawiamy place zabaw":-) 12.01.07, 22:14 Wielkie dzięki:) Mam nadzieje że się uda i będzie plac. Odpowiedz Link
chiste O kurczę!!! 15.01.07, 13:16 Ale dałyście czadu! W tym roku "Złote Sosenki" powinny dostać organizatorki tego zamieszania na forum z Otwocka i Józefowa. A nasi zawodowi radni powinni podkulic ogonki i w Małpim Gaju - pod tymi Kairami, Lennestadtami i Paryżami - doczepic jeszcze jeden drogowskaz: "Józefów 2,5 km". Odpowiedz Link
amigo9 Re: II etap akcji "odnawiamy place zabaw":-) 05.02.07, 01:31 Super, że odezwałyście się do Prezia OSM, cieszę się, że nie zmienił zdania - obiecywał współpracę kilka miesięcy temu, jak u niego byłam. Mam zatem nadzieję, że plac faktycznie stanie w Otwocku dzięki Waszej determinacji i maluczkiej pomocy innych:) Odpowiedz Link
funcia2 Czy już coś wiadomo? 13.02.07, 11:11 Może ktoś już coś przeczytał w RODZICACH?, bo chyba w kioskach jest juz marcowe wydanie. Odpowiedz Link
alleo1 Re: plac zabaw przy MDK 19.01.07, 18:31 Ojej, nie wiedziałam, że otarłam się o aferę kryminalną ;) Należę do tych szczęśliwych mam, które mają ogródek i nie są skazane na miejskie place zabaw, ale też zagłosowałam (wieki temu), bo czemu by nie. Zwłaszcza, ze w ogródku łatwiej o towarzystwo wiewiórki, niż innego młodziaka, a że- prócz latorośli- z importu pochodzimy, to chętnie byśmy się w takie miejsce wypuścili. Niestety, kiedy głosowałam, nie byłam tak oswiecona, jak teraz i oddałam głos na park miejski. Pozostaje mi tylko trzymać kciuki :) Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Wyniki 14.02.07, 16:39 Niestety, ale plac nasz plac zabaw nie będzie odnowiony Wygrali: Tychy, Piaseczno i Dzierżoniów www.danonki.pl/index_place_zabaw.php?id=czgybWsxMDFicDI0NTY%3D Odpowiedz Link
agataina Re: Wyniki 14.02.07, 17:01 No coz, wg wynikow wczesniej podawanych Otwock byl na drugim miejscu... Czyzby bylo az tyle glosow niewaznych? Wrrrrrr........ Odpowiedz Link
doomi Re: Wyniki 14.02.07, 17:03 No i się zaczynają teorie spiskowe :) Podejrzewam, że chodziło o to, czego obawialiśmy się od początku, a więc plac prawdopodobnie ma za małą powierzchnię lub jak przypuszcza grzeg_sz nie jest wcale w tak złym stanie technicznym (tu polecam regulamin, szczególnie punkt o widocznych śladach korozji itd.) Odpowiedz Link
funcia2 Re: Wyniki 14.02.07, 19:21 Noto się lekko wku...., Piaseczno teraz się z nas nabija. Ale coś tu jest jednak nie tak. Nie wiem, czy ważność głosów chodzi. Może te osoby co miały jakiś kontakt z Danonem, niech spytają co było nie tak, dlaczego nie zostaliśmy wybrani. Sam Danon przecież pisał, że mieliśmy drugie miejsce pod względem głosów. Od dziś chyba już nie kupię nic pod logiem tego koncernu. Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Wyniki 14.02.07, 19:28 Funcia, takie jest życie, czasami się wygrywa, czasami przegrywa Odpowiedz Link
funcia2 Re: Wyniki 14.02.07, 19:34 Ale ja bardzo ciężko znoszę porażki, a szczególnie jak było już tak blisko (i w tym miejscu używam właśnie bardzo niecenzurowanych słów). Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Wyniki 14.02.07, 19:36 cóż, nikt nie lubi przegrywać. ale trzeba się nauczyć, wiesz: miekkie serce, twarda d..a:):) przydaje się w życiu Odpowiedz Link
funcia2 Re: Wyniki 14.02.07, 19:43 No wiem, ale dalej bym obstawała przy tym, aby skontaktować z Danonem. Lubię mieć czarno na białym, i wszystkie niejasności wyjaśnione do końca Odpowiedz Link
richo Re: Wyniki 15.02.07, 00:44 funcia2 napisała: > Noto się lekko wku...., Piaseczno teraz się z nas nabija. Piaseczno się nie nabija, sami jesteśmy zaskoczeni takim obrotem sprawy. Osobiście Wam współczuję - też bym się pewnie wku... W każdym razie dziękuję za wspaniałego ducha rywalizacji ;-) Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Wyniki 14.02.07, 19:27 doomi napisała: > No i się zaczynają teorie spiskowe :) przecież żyjemy w IV RP:), a czasami niestety się sprawdzają:):) > > Podejrzewam, że chodziło o to, czego obawialiśmy się od początku, a więc plac > prawdopodobnie ma za małą powierzchnię lub jak przypuszcza grzeg_sz nie jest > wcale w tak złym stanie technicznym (tu polecam regulamin, szczególnie punkt o > widocznych śladach korozji itd.) właśnie, nie bardzo pamiętam jak ten plac wygląda Odpowiedz Link
natka71 Re: Wyniki 14.02.07, 19:41 Smutno-to dlikatnie powiedziane. Myślę, że: 1.nasz plac w porównaniu zinnymi był naprawdę w dobrym stanie, 2.nasz plac to "kiszka", więc trochę nie ustawny, 3.miał za mały metraż, 4.przecież dwa place z mazowieckiego nie mogły wygrać -to teoria spiskowa. Może odezwie się ktoś bardziej zorientowany, kto ma kontakt z prezesem OSM i nam przekaże dlaczego nie zostaliśmy zakwalifikowani? Odpowiedz Link
111majka Re: Wyniki 14.02.07, 20:03 Natka, 2 i 4 odpada. Więc albo plac nie wygląda na dostatecznie zdewastowany, albo ktoś się nie spisał. Szkoda. Ale daliśmy z siebie wszystko. Odpowiedz Link
funcia2 Re: Wyniki 14.02.07, 20:15 Majka stawiałbym na to drugie - niestety. Widzisz nie będziecie mieli u nas swojej huśtawki - szkoda:( Odpowiedz Link
111majka Re: Wyniki 14.02.07, 20:26 Ano szkoda:( Bo już myślałam, że jak tak wspólnie na tej huśtawce się wszyscy razem huśtniemy, to razem już te góry będziemy mogli przenosić. I nie tylko. A tu figa z makiem... Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Wyniki 14.02.07, 20:30 szkoda, ale za to taka akcja utrwala odwieczną i dozgonną przyjaźń otwocko- józefowską;) Odpowiedz Link
funcia2 Re: Wyniki 14.02.07, 20:33 Wiecie co, a może ta wygrana Piaseczna to jakiś przekręt. Danonkowa ekipo, jakby zaczęło mi coś w głowie świtać, jutro postaram się Wam coś wyskrobać na pocztę (teraz mam za wolny komputer) Odpowiedz Link
111majka Re: Wyniki 14.02.07, 20:40 Funcia, to nie jest tak, że Piaseczno wygrało z nami. My po prostu w ogóle wypadliśmy z listy, a dzięki temu do pierwszej trójki wszedł Dzierżoniów, który był czwarty. Ci to dopiero muszą się cieszyć :) Odpowiedz Link
funcia2 Re: Wyniki 14.02.07, 20:49 No niby tak, ale ktoś chyba był u wielce szanownego prezesa, który to niby coś im obiecał. Gdzie są te osoby, które działały coś w tej wprawie z OSM? Odpowiedz Link
glata Re: Wyniki 14.02.07, 22:45 aż nie wiem co napisać, bo jednak liczyłem, że jednak wygramy z drugiej strony firma mogła i powinna napisać "czarno jak na białym" co przesądziło o takim wyniku, bo jednak głosów mięliśmy więcej i zajmowaliśmy drugie miejsc bo efekt zrażenia do siebie ogromnej liczby osób, do marki, produktu może też mieć swoje wymierne rezultaty rozumiałbym, że to i to było nie tak i ogłosili następnych z kolei, ale co u nas było nie tak? tym bardziej, że współpracowaliśmy z nimi i zwracaliśmy sami uwagę na pewne nieprawidłowości i proponowaliśmy różne rozwiązania potraktowali nas, jak na razie widzę, bardzo źle przy takim werdykcie w przypadku kolejnej takiej lub podobnej akcji nawet nie wiadomo jak poprawić błędy jest mi smutno, ale nie rozpaczam, fajnie było z wami głosować Odpowiedz Link
chiste Szkoda, że nie wyszło :( 15.02.07, 13:29 Otwockowi gratulujemy sąsiadów zza Świdra i aktywnych mam. Było fajnie. W związku z tym, że akcja się już zakończyła, mam pytanie do inicjatorki wątku i wspierajacych nas koleżanek z Józefowa: Czy można już odpiąć ten wątek? Odpowiedz Link
doomi Re: Szkoda, że nie wyszło :( 15.02.07, 13:38 Wspierająca się uśmiała i sam wiesz, że można :) Odpowiedz Link
majkowamama1 Danone na razie milczy - oj, nie ładnie! 15.02.07, 21:01 Na początek WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH za głosowanie i za te pochwały na forum:-)))) Po drugie: a miało być tak fajnie... i impreza miała być na placu zabaw (oczywiście po położeniu dzieciaków;-)))) I Józefów miał przyjechać "w gości", żebyśmy się wszyscy poznali w realu, ach.... No, jest jeden zasadniczy plus: dzięki tej akcji przynajmniej czujemy się tak, jakbyśmy się dobrze znali - i to od dawna!!!!! Po trzecie: Funcia, mi też jest ogromnie żal - tyle trudu i takie potraktowanie na koniec!!!!!!!! Młodamama do tej pory milczy - bo pewnie przeżywa. Wiem, że niczego nie zmienię, ale ponieważ ZNAM AKCJĘ OD PODSZEWKI I CZUJĘ SIĘ ZA NIĄ WSPÓŁODPOWIEDZIALNA, chcę przynajmniej usłyszeć (tak jak Glata) DLACZEGO????????????????????? Przeanalizowałam dokładnie opisy zwycięskich placów i NIE ROZUMIEM, DLACZEGO NAS ZDYSKWALIFIKOWANO???!!! Każdemu z wygranych placów możnaby przypisać wątpliwości podobne do naszych. Dlatego dzwoniłam dziś do p. Prezesa OSM - nikt się z nim nie kontaktował w celach weryfikacjyjnych. Próbowałam zatem dodzwonić się do Danona i porozmawiać "z kimś od akcji".Owszem wzięto ode mnie nr telefonu, spytano o jakie miasto chodzi i obiecano, że oddzwoni "ktoś kompetentny". Uwierzyłam, że ktoś oddzwoni, bo już kolejny raz tak się z nimi kontaktuję, ALE TYM RAZEM CISZA!!! Jutro spróbuję znowu, ZOBACZYMY ... Odpowiedz Link
agataina Re: Danone na razie milczy - oj, nie ładnie! 15.02.07, 21:30 Jesli bedziesz mogla - zadzwon do nich. Ja tez chetnie dowiem sie dlaczego? Z czystej ciekawosci... No bo przeciez jakis powod byl... Odpowiedz Link
funcia2 Re: Danone na razie milczy - oj, nie ładnie! 15.02.07, 22:25 nękaj ich codziennie telefonami - proszę ;) Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: 16.02.07, 15:44 A mi brak słów. Szkoda mojego zmarnowanego czasu, wklepywania głupich kodow, godzin przed komputerem. W pierwszych dniach akcji jedna z mam w piaskownicy mi powiedziała - szkoda zachodu, nawet jak będziemy mieć najwięcej głosow to i tak nam tego placu nie wybudują. Zobaczysz. I chciałam jej pokazać, że czasem warto się w coś zaangażować. Tymczasem nie warto. To ona miała rację. Dziękuję wszystkim za wspólna zabawę, cieszę się że Was poznałam. Szkoda, że się nie udało. My w każdym razie zrobiliśmy wszystko co było w naszej mocy. Dobrze, że moja Klaudia jest jeszcze za mała żeby to wszystko zrozumieć. Kiedyś Jej to opowiem, gdy spyta dlaczego u nas w domu nie jada się wyrobów firmy Danone. Odpowiedz Link
111majka Re: 16.02.07, 16:21 Mlodamamo, czy wiesz już coś o czym my jeszcze nie wiemy? Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: 16.02.07, 19:39 Wiem tylo co Wy. Tylko wg mnie sprawa jest już przegrana i nie ma już o co walczyć. Na stronie jest informacja, że w trakcie weryfikacji placów Szanowna Komisja postanowiła, że odosobniona piaskownica nie stanowi placu zabaw. Jak wiadomo na naszym placu piaskownica jest ogrodzona płotkiem, bo za czasów mojego dzieciństwa często gościły w niej psy. Myślę, że to pod nasz plac stworzono ten punkt regulaminu. Poza tym jest informacja, ze decyzje są ostateczne i nieodwołalne i nie sądze, żeby jakiekolwiek interwencje cokolwiek pomogły. Oni zorganizowali konkurs i odnawiają place, mogą sobie zmieniać zasady jak im się podoba. Jak widać otwockim dzieciom nie chcieli odnowić placu. Odpowiedz Link
doomi Re: 16.02.07, 20:52 "Jak widać otwockim dzieciom nie chcieli odnowić placu." Hm, jakoś nie bardzo rozumiem Twojej wypowiedzi. Ponieważ nie widziałam tego placu na oczy, może ktoś mnie oświeci ile ten plac ma tak właściwie powierzchni? Od początku w regulaminie było jasno napisane, że (o ile dobrze pamiętam, w razie czego proszę mnie poprawić) że plac musi mieć minimum 200 metrów kwadratowych. I od początku pojawiały się głosy, że "nasz" chyba nie spełnia tego wymogu i że może być za mało. Przypominam, że w tej sprawie ktoś chodził do spółdzielni (czy w razie czego powiększą). Jak widać może się okazać, że to jednak osoba zgłaszająca ten plac zabaw mogła zawalić sprawę a nie firma danone. Jestem wściekła tak jak i Wy, bo klepałam sami wiecie ile i jak często. Możecie mnie opieprzyć za to co napisałam wyżej, ale tak właśnie myślę! Popełniliśmy jeden zasadniczy błąd: nie byliśmy pewni, czy plac spełnia wszystkie kryteria konkursowe, ale myśleliśmy że jakoś to będzie... Na pewno firma danone popełniła ten błąd, że nie napisała dlaczego nas odrzucili. Ale też nie dopatrywałabym się spisków tylko spojrzała na sprawę trzeźwo. Normalnie, aż się chyba przejadę w weekend do Otwocka i na własne oczy zobaczę jak wygląda ten nieszczęsny plac zabaw ;) Odpowiedz Link
doomi Re: 16.02.07, 21:04 Podzrzucam wypowiedzi, gdzie pojawiły się wątpliwości o których piszę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=47741623&a=49834334 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=47741623&a=49449656 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=47741623&a=49857603 Odpowiedz Link
111majka Re: 16.02.07, 21:44 Jeszcze jeden wpis podeślę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=47741623&a=55424399 W pełni się zgadzam z doomi. Gdyby wygrał jakiś plac który był gdzieś daleko na liście, można by było sądzić że grają nie fair. Ale od początku byliśmy na bieżąco jeżeli chodzi o ilości glosow w czołówce. Żadnych podstępów i specjalnej niechęci do Otwocka bym tu się nie doszukiwala. Odpowiedz Link
funcia2 Re: 16.02.07, 22:25 Doomi jeśli pozwolisz, to i ja się podpiszę pod Twoją wypowiedzią, chyba jednak ktoś u nas zawalił sprawę; jaka ogrodzona piaskownica - nie bardzo rozumie. Mogliśmy jednak głosować na ten park miejski - tylko, że jego stan jest O.K., a Wronią w międzyczasie O.S.M. wyremontowało, ale teraz to już po ptakach, chyba sami jesteśmy sobie winni:( ale gdyby babcia miała wąsy, toby była dziadkiem:( Wielka szkoda:( Wiecie, co jeszcze jedno nasunęło mi się teraz a myśl, a może zarządca "naszego placu" czyli O.S.M. po rozmowach z ..... (jakoś już nie mogę wypowiedzieć nazwy tego koncernu) nie wyraził zgody na dalszą konserwację placu, bo wybudować to jedno, a dalej dbać plac to drugie. Jeszcze zadam tylko pytanie osobom kontaktującym się z ...... - odezwali się celem jakichkolwiek wyjaśnień, czy nas olewają dalej? Odpowiedz Link
doomi Re: 16.02.07, 22:43 Ech funcia, plac zabaw w parku miejskim też odpadał w przedbiegach ponieważ park jest ogrodzony. A według regulaminu nie miał być. No i ktoś pisał (już mi się nie chce szukać kto), że z prezesem spółdzielni nikt z danonkowej komisji się nie kontaktował. Ale to mnie akurat nie dziwi: komisja przyjechała, obejrzała i stwierdziła co stwierdziła. Jeśli faktycznie ten plac jest taki mały, to niby po co mieli się kontaktować z prezesem? nic w regulaminie nie było na temat ewentualnej przebudowy lub powiększenia. Dlatego ten fragment z wypowiedzi podrzuconej przez majkę wprawił mnie w lekką konsternację: " P. Prezes jest z nami, chętny do współpracy! (WIELKIE DZIĘKI). Zlecił wymierzenie aktualnego placu i zaprojektowanie powierzchni nowego - powiększonego. Mamy być w kontakcie. Z Danonem też rozmawiałyśmy. Jeśli nas zakwalifikują i przyjedzie komisja, ktoś ze spółdzielni będzie na miejscu:-)" Po pierwsze najpierw jest komisja a potem ewentualna kwalifikacja, a po drugie ktoś tutaj zupełnie dowolnie interpretuje regulamin pisząc o zaprojektowaniu powierzchni nowego placu. I nie chodzi mi absolutnie o wywoływanie teraz jakiegokolwiek konfliktu między nami. Po prostu śmieszą mnie niektóre insynuacje, bo gdy to na spokojnie przeanalizować wychodzi na to, że sami zawalilśmy sprawę. I tyle :( Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: 17.02.07, 07:26 Plac był zmierzony przez samą spółdzielnię, która była bardzo zainteresowana akcją i chętna do współpracy !!!! W regulaminie była mowa, że plac musi być ogólnodostępny, i jest. Przy wynikach pojawiła się informacją, że w trakcie weryfikacji Komisja postanowiła, iż zabudowana piaskownica nie wchodzi w skład placu. Ten punkt dodano podając wyniki, a nie wcześniej. Nie jestem na tyle głupia, żeby zgłaszać plac, który ewidentnie nie spełnia warunków np. posiadając ogrodzoną piaskownicę. Fakt, sama miałam zastrzeżenia co do wielkości placu, ale warunek ten był spełniony. Mało tego, OSM wyraziła zgodę na powiększenie placu, o czym Danonki zostały poinformowane jeszcze przed weryfikacją komisji. Mieli się z nami skontaktować przed przyjazdem i umówić na spotkanie. Na spotkaniu miała być Majkowamama1, ja lub przedstawiciel społdzielni. Nie było żadnego kontaktu. Ja mam poczucie niesprawiedliwości, lecz jak widać, to moja wina, że w ogóle zgłosiłam ten plac. Odpowiedz Link
111majka Re: 17.02.07, 10:02 Mlodamamo, nie chodzi o obwinianie kogokolwiek. Ale przyznasz, że coś musiało nie pasować skoro odpadliśmy mimo tak dużej ilości glosów. Nie warto już chyba rozstrząsać, co było nie tak. Sama akcja pokazała jak bardzo możemy się zmobilizować. A dopisek o piaskownicy ja rozumiem inaczej. Nie ma tam nic o "zagrodzonej" piaskownicy. Raczej chodzi o to, że zgłaszane były miejsca, na których była tylko sama piaskownica. I to dla nich nie stanowi placu zabaw, który mogłby jako plac brać w ogole udział w konkursie. Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: 17.02.07, 10:51 Ja przepis o piaskownicy ("odosobniona piaskownica nie stanowi placu zabaw") rozumiem w ten sposób, że do powierzchni naszego placu nie wliczono piaskownicy, pomimo tego iż znajduje się ona pomiędzy hustawkami a karuzelą. Każdy może to sobie interpretować na własny sposób, ja to rozumiem po swojemu. Nie ma sensu teraz się o to spierać, bo i tak niczego to nie zmieni. Zabawa była świetna, szkoda że bez osiągnięcia celu dla którego ta zabawa była zorganizowana. Uważam temat za zamknięty i nie chcę go dłużej drążyć, bo sprawa po prostu mnie boli. Odpowiedz Link
glata Re: 17.02.07, 12:20 Właśnie robię analizę zwycięskich placów 1. plac w Tychach: huśtawki, piaskownica, jakieś słupki chyba do rozwieszenia siatki, ścieżka tuż za huśtawkami, wszystko otoczone krzewami, drzewami 2. Piaseczno: karuzela, huśtawka, bujanka? - tak to się nazywa? :), ścieżka przez środek placu 3. Dzierżoniów: piaskownica, w odosobnieniu 3 huśtawki, karuzela, przez środek alejka Z mojej analizy wynika że nasz zgłoszony plac niczym szczególnie nie wyróżniał się na niekorzyść, sprawdźcie - piaskownica, huśtawki, karuzela, bujanki, zjeżdżalnia, alejka obok Za alejką jest bardzo dużo miejsca trawiastego i bardzo dużo niczym nie ogrodzonej przestrzeni, którą można twórczo wykorzystać, naszą wadą było, że te urządzenia były za blisko od siebie, bo gdyby jedno z nich stało za alejką to było by dobrze? - pytanie retoryczne Jeśli im to nie wystarcza to był to konkurs tendencyjny, a tendencją było: ogrodzenie tego placu zgodnie z przedstawionymi wizualizacjami Po zrobieniu takiego placu nie można by przejść tą alejką, a na tamtych placach po prostu zlikwidowano by wydeptane przejścia, nie można by zrobić kilku wejść, lub pozostawić plac otwartym jak było to w regulaminie Ludzie w tamtej firmie mają klapki na oczach, są schematyczni i mało kreatywni Mają plan i od niego nie odstąpią, nie przyznają się zresztą do tego, nas mogą zlekceważyć bo przecież werdykt jest niedyskutowalny i niepodważalny a to że mamy ponad 51 tys. głosów i byliśmy drudzy w swojej kategori się nie liczy owszem zabawa była fajna, jak już powiedziałem fajnie się z wami glosowało, ale od pewnego momentu to już nie była tylko zabawa ale walka o zwycięstwo, o sukces, pozbawienie przez niczym nieuzasadniony, nie poparty żadnymi argumentami werdykt tego sukcesu jest dla mnie (i widzę że nie tylko) niezrozumiałe, krzywdzące, i jednak trochę boli przeżyjemy i to a dzieci wszędzie są takie same, u nas też, i ich nie interesuje, że coś nie jest kwadratowe cieszę się tylko, że na tych zakwalifikowanych placach bądą się jednak bawić dzieci Odpowiedz Link
majkowamama1 Po co te nerwy? 20.02.07, 08:17 Zanim o Danonie, to dwa słowa do "czepialskich";-) Doomi, bardzo dziękujemy za Twoje "klikanie", ale po co te nerwy i taka atmosfera na koniec??????? Wszyscy jesteśmy wkurzeni, więc nie dobijajmy się wzajemnie. Niestety, absolutnie nie masz racji zarzucając inicjatorce akcji(Młodejmamie) zbyt pochopne zgłoszenie placu. Młodamama najpierw dokładnie wgryzła się w wymogi regulaminu, a potem dopiero wysłała zgłoszenie. Spełnialiśmy każdy punkt. Ja również przyłączając się do akcji, najpierw przestudiowałam zasady. Przecież to oczywiste!!!!!!!! Owszem, jedynym "znakiem zapytania" była wielkość placu, ponieważ nasz plac jest nie ogrodzony!!!!! Zabawki są "skupione" na niewielkiej powierzchni, ale cały teren, na którym mieści się plac zabaw i który jest wykorzystywany przez dzieciaki na różne gry i zabawy - jest dużo większy!!!!!!!!!!!!! I to była jedyna nasza wątpliwość, jak zinterpretują powierzchnię placu organizatorzy akcji??????? W końcu to oni o wszystkim decydowali. Dlatego szybko zorientowaliśmy się w temacie, najpierw nieoficjalnie, potem oficjalnie przez Prezesa OSM i ustalenia były następujące: OCZYWIŚCIE, ZE CAŁY TEREN MOŻNA WYKORZYSTAĆ, CZYLI "POWIĘKSZYĆ" PUNKT Z ZABAWKAMI O "PRZYLEGŁOŚCI", bo takie przeznaczenie od zawsze miał ten teren. Wybacz Doomi, ale to nie jest nadinterpretacja regulaminu, tylko bardzo uczciwe podejście do sprawy:-) Odpowiedz Link
majkowamama1 Danone powiedział, że... 20.02.07, 08:41 A teraz o Danonie. Zamiast szukać winnych wśród nas, może popatrzmy trochę dalej... Po moich próbach telefonicznych, wreszcie zadzwonili do mnie. Ale nie była to osoba odpowiedzialna za akcję, tylko "biedna" pani telefonistka z infolinii, ciągle przeze mnie nękana. Oczywiście nie to mi było obiecane, ponieważ w tej sytuacji mogłam jedynie wysłuchać pani, która odczytała mi uzasadnienie niezakwalifikowania naszego placu. Nic więcej nie wiedziała, nie wchodziła ze mną w żadne dyskusje - bo nie była kompetentna. Otóż Danone stwierdził, że: nasz plac jest za bardzo zadbany (!!!), urządzenia są niskie, nie zniszczone (!!!) więc nie zagrażają bezpieczeństwu naszych dzieci, POWIERZCHNIA PLACU JEST WYSYPANA PIASKIEM (!!!)co amortyzuje upadki dzieci, i najlepsze na koniec: PLAC JEST STOSUNKOWO NOWY (!!!!), PODLEGAJĄCY CIĄGŁYM MODERNIZACJOM!. Ocena wynika z weryfikacji jakiej dokonali, (przypominam, że z OSM nikt się nie kontaktował). Na razie tyle, proszę Was, wstrzymajcie się jeszcze chwilowo z OSTRĄ oceną na forum. Myślę, że mogę mieć jeszcze coś do przekazania, tylko z Danonem wymaga to niestety CZASUUUUUUU. Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Danone powiedział, że... 20.02.07, 08:51 czyli nie ma spiskowej teorii, mamy niezły plac i dlatego przegraliśmy. Proponuję ostudzić emocje. fajnie wyszło zaangażowanie ludzi z Otwocka, Józefowa. I niech tak zostanie Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: Danone powiedział, że... 20.02.07, 09:30 Iskierka nadziei odżyła :) Najwazniejsze, że nie odpadliśmy z powodu nieczystej gry. Skoro inne place są bardziej zdewastowane to niech na całej akcji skorzystają inne dzieci, skoro są w większej potrzebie. Przynajmniej nie pozostanie nam ten cały niesmak po akcji, który tu ostatnio zagościł. Dziękuję MajkowaMamo :-) Odpowiedz Link
111majka Re: Danone powiedział, że... 20.02.07, 10:03 Ech, to jednak mogliśmy ten plac lepiej przygotować pod względem dewastacji i spotkać się na huśtawkach przed rozstrzygnięciem.... Źartuję ;))) Pozdrawiam wszystkich. I też się cieszę że wszystko jasne. Odpowiedz Link
doomi Re: Danone powiedział, że... 20.02.07, 15:32 Heh, nikogo nie zamierzałam obwiniać, zbyt osobiście traktujecie całą zabawę. Było fajnie, zjednoczyliśmy się w obliczu potrzeby i super. Może moje analizy się komuś nie spodobały (bo miały prawo), ale były odpowiedzią na insynuacje o nieucziwiej grze danona. Także jeszcze raz powtórzę: FAJNIE było się z Wami w to wszystko bawić, nie żałuję ani minuty spędzonej przy kompie (godziny powinno być he he), dziękuję wszystkim i otwocczanom i józkom i polecam się na przyszłość. Firmę bojkotuję zgodnie z deklaracją, a jakże :D Z mojej strony to ostatni post w tym wątku, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
majkowamama1 Re: Danone powiedział, że... 20.02.07, 20:22 No, nareszcie stary dobry klimat:-))))) Dooooomi nie odchooooodź!!!!!!!!!! Zaglądaj jeszcze (i daj znak życia) na tym wątku, przecież bez Ciebie - to już nie to samo:-)))))))))))))) Odpowiedz Link
glata Re: Danone powiedział, że... 02.06.07, 21:42 Cześć. W Piasecznie odremontowali plac miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4196536.html może jeszcze raz się w coś podobnego zaangażujemy? oczywiście po to aby wygrać :) Odpowiedz Link
funcia2 Możemy tylko... 02.06.07, 23:46 im pozazdrościć konire.fotosik.pl/albumy/201107.html#e ale czy u nas on gdzieś by się zmieścił, jest taki wielki P.S. Chciałabym zobaczyć go za rok Odpowiedz Link
chiste Na pewno nie z Danone 04.06.07, 09:44 Ta firma ma u mnie przerąbane. Nie powachają nawet grosza z mojej kieszeni. Kiedy ktoś proponuje mi ich produkt, spotyka sie z ostentacyjną odmową z mojej strony. Odpowiedz Link