a.nie 30.09.06, 11:19 Czy ktoś kupił mieszkanie na tym osiedlu? Szukam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natka71 Re: osiedle Chopina 28 30.09.06, 12:23 Bardzo mi się podoba lokalizacja i też myślę o zakupie ale nie wiem kto to buduje czy inwestor jest znany w Otwocku tzn. czy coś już budował. Zapisałam sobie telefon ale zgubiłam a w tamte okolice w żaden sposób mi nie po drodze więc proszę napisz, jeśli coś wiesz a także ile kosztuje metr. Dzięki. Odpowiedz Link
amigo9 Re: osiedle Chopina 28 30.09.06, 15:19 Inwestor - w życiu nie słyszałam, brak adresu biura, brak strony internetowej, lekko dziwne, ale może się mylę. No i na wizualizacji są 3 bloki, a tam się buduje 1 - też tego nie rozumiem. Odpowiedz Link
a.nie Re: osiedle Chopina 28 30.09.06, 21:01 Rzeczywiście inwestor mało znany - nie budował jeszcze budynków mieszkalnych. Natomiast jego inwestycją jest budynek w centrum Otwocka, tam gdzie znajduje się sklep Kodaka. Ponieważ inwestorem jest syn otwockich adwokatów Bondarewskich, biuro tak naprawdę znajduje się w kancelarii. Tez nieco martwi mnie brak strony internetowej (jakoś wygląda to mało wiarygodnie), ale po odwiedzeniu kilku otwockich developerów stwierdzam, że mają do zaproponowania najmniej "zbójnicką" umowę przedsprzedaży oraz porządne projekty i standardy wykonania (to sprawdzane przez znajomego inżyniera budownictwa). Dodatkowo zakładam, że jest to ich pierwsza inwestycja mieszkaniowa, wiem, że będą chcieli budować więcej, więc zakładam, że będą się starać, aby wyrobić sobie dobrą opinię. Choć na wszelki wypadek podpisałam umowę w formie aktu notarialnego. Z tego co wiem, wszystkie mieszkania są już sprzedane. Metr kosztował 3400, do tego 25000 miejsce postojowe oraz 5000 komórka lokatorska. Wkrótce mają zacząć budowę kolejnych bloków na sąsiedniej działce. Odpowiedz Link
amigo9 Re: osiedle Chopina 28 04.10.06, 22:25 Trochę to lepiej brzmi. Mam nadzieję, że działka jest własnością inwestora i nie ma obciążeń hipotecznych. Gratuluję podpisania umowy w formie aktu - umowy zobowiązującej, mało kto o tym myśli, a z doświadczenia z naszym developerem wiem, że jest to bardzo ważne. I jedno pytanie - czy sąsiednie działki są własnością inwestora i czy ma pozwolenie na budowę tam? Odpowiedz Link
a.nie Re: osiedle Chopina 28 05.10.06, 11:30 Tak, działka jest własnością inwestora i bez żadnej hipoteki. Sąsiednia działka (pas drzewek między obecną budową a budynkami przy ul. Warszawskiej) także jest własnością developera. Zostaną tam wybudowane kolejne 2 bloki, ale nie wiem, czy już jest pozwolenie na budowę. Odpowiedz Link
natka71 Re: osiedle Chopina 28 06.10.06, 00:20 Wydaje mi się że ta druga działka jest mniejsza od obecnej, więc jak się tam zmieszczą dwa bloki? I ten widok z okien w stronę "elektrowni " nie jest zbyt ładny.Ale miejsce jest niezłe bo blisko stacja PKP i do centrum też blisko. Odpowiedz Link