Dodaj do ulubionych

osiedle Chopina 28

30.09.06, 11:19
Czy ktoś kupił mieszkanie na tym osiedlu? Szukam przyszłych sąsiadów :)
Obserwuj wątek
    • natka71 Re: osiedle Chopina 28 30.09.06, 12:23
      Bardzo mi się podoba lokalizacja i też myślę o zakupie ale nie wiem kto to
      buduje czy inwestor jest znany w Otwocku tzn. czy coś już budował. Zapisałam
      sobie telefon ale zgubiłam a w tamte okolice w żaden sposób mi nie po drodze
      więc proszę napisz, jeśli coś wiesz a także ile kosztuje metr. Dzięki.
      • amigo9 Re: osiedle Chopina 28 30.09.06, 15:19
        Inwestor - w życiu nie słyszałam, brak adresu biura, brak strony internetowej,
        lekko dziwne, ale może się mylę. No i na wizualizacji są 3 bloki, a tam się
        buduje 1 - też tego nie rozumiem.
    • a.nie Re: osiedle Chopina 28 30.09.06, 21:01
      Rzeczywiście inwestor mało znany - nie budował jeszcze budynków mieszkalnych.
      Natomiast jego inwestycją jest budynek w centrum Otwocka, tam gdzie znajduje
      się sklep Kodaka. Ponieważ inwestorem jest syn otwockich adwokatów
      Bondarewskich, biuro tak naprawdę znajduje się w kancelarii.
      Tez nieco martwi mnie brak strony internetowej (jakoś wygląda to mało
      wiarygodnie), ale po odwiedzeniu kilku otwockich developerów stwierdzam, że
      mają do zaproponowania najmniej "zbójnicką" umowę przedsprzedaży oraz porządne
      projekty i standardy wykonania (to sprawdzane przez znajomego inżyniera
      budownictwa). Dodatkowo zakładam, że jest to ich pierwsza inwestycja
      mieszkaniowa, wiem, że będą chcieli budować więcej, więc zakładam, że będą się
      starać, aby wyrobić sobie dobrą opinię. Choć na wszelki wypadek podpisałam
      umowę w formie aktu notarialnego.
      Z tego co wiem, wszystkie mieszkania są już sprzedane. Metr kosztował 3400, do
      tego 25000 miejsce postojowe oraz 5000 komórka lokatorska.
      Wkrótce mają zacząć budowę kolejnych bloków na sąsiedniej działce.
      • amigo9 Re: osiedle Chopina 28 04.10.06, 22:25
        Trochę to lepiej brzmi. Mam nadzieję, że działka jest własnością inwestora i nie
        ma obciążeń hipotecznych. Gratuluję podpisania umowy w formie aktu - umowy
        zobowiązującej, mało kto o tym myśli, a z doświadczenia z naszym developerem
        wiem, że jest to bardzo ważne.
        I jedno pytanie - czy sąsiednie działki są własnością inwestora i czy ma
        pozwolenie na budowę tam?
        • a.nie Re: osiedle Chopina 28 05.10.06, 11:30
          Tak, działka jest własnością inwestora i bez żadnej hipoteki. Sąsiednia działka
          (pas drzewek między obecną budową a budynkami przy ul. Warszawskiej) także jest
          własnością developera. Zostaną tam wybudowane kolejne 2 bloki, ale nie wiem,
          czy już jest pozwolenie na budowę.
          • natka71 Re: osiedle Chopina 28 06.10.06, 00:20
            Wydaje mi się że ta druga działka jest mniejsza od obecnej, więc jak się tam
            zmieszczą dwa bloki? I ten widok z okien w stronę "elektrowni " nie jest zbyt
            ładny.Ale miejsce jest niezłe bo blisko stacja PKP i do centrum też blisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka