funcia2 21.02.07, 21:25 Czy ktoś mógłyb mi polecić jakąś warszawską klinikę, która usunęłaby znamię skórną na twarzy (dziecka). Myślałam o Klinice Damiana. Znacie może jakieś opinie na jej temat? może ktoś korzystał z ich usług? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubek bardzo istotne jest aby znamię obejrzał 21.02.07, 22:24 chirurg, a nie jak się często zdarza dermatolog, o usuwaniu przez dermatologa nawet nie myśl, problem w tym, że oni "lubieją" to robić. Cholewa nie mogę sobie przypomnieć czy jedno z lepszych miejsc jest w Piastowie czy w Piasecznie, to taka spółdzielnia "wraczy" poszukam i jak znajdę to dam namiar. -- Odpowiedz Link
funcia2 Re: bardzo istotne jest aby znamię obejrzał 22.02.07, 07:41 Robiliśmy konsulatcje onkologiczną w CDZ i jest O.K. tzn. bez żadnych zmian nowotworowych, tam polecili mi to wyciąć właśnie u chirurga. Dermatolog z CDZ też to potwierdził. Byliśmy też na konsulatcji w Damianie u chirurga i powiedział, że będzie to zabieg właśnie chirurgiczny. Dlatego szukam jakiś opinii o chirurgach z Damiana, a może jakiś innych. Kubek jakbyś coś wiedział o tym Piastowie czy Piasecznie to daj znać, bedę wdzięczna. Trochę boję się tego, ale podjęłam już decyję, bo niechcę żeby mi córka później wypomniała - mamo co mi zrobiłaś, dlaczego tego nie wyciełaś (bo to rośnie, póki co jest niewielkie, a zaczęło sie od małej krostki, tzw. pryszcza - dziecka półrocznego) Odpowiedz Link
francesca12 Usuwanie znamion 22.02.07, 07:54 Damiana?? Nie polecam, chyba że tapetujesz sobie ściany kasą :D Słyszałam o jakiejś przychodni na Bemowie, jak będę wiedziała coś bliżej, dam znać :) Odpowiedz Link
111majka Re: Usuwanie znamion 22.02.07, 08:11 Mój mąż usuwał coś w Medicoverze. Bez problemu, skutecznie. Ale to było jednorazowe, więc trudno polecać. Odpowiedz Link
francesca12 Re: Usuwanie znamion 22.02.07, 09:50 Przychodnia Lekarska WAT, Warszawa, ul. Kartezjusza 2, tel. 22 683 82 81. Moja koleżanka usuwała sobie tam znamię - ale po tzw. "znajomości". Info: tiny.pl/c7ck Odpowiedz Link
funcia2 Re: Usuwanie znamion 22.02.07, 10:16 Dzięki, a ta Twoja koleżanka "zaliczyła" najpierw dermatologa, czy chirurga? Bo właśnie dzwoniłam i mam we wtorek jechać najpierw do dermatologa. Odpowiedz Link
francesca12 Re: Usuwanie znamion 22.02.07, 10:37 Najpierw dermatologa, tam nie ma tak hop-siup :)) Odpowiedz Link
francesca12 Re: Usuwanie znamion 22.02.07, 13:58 Po dermatologu jest się kierowanym do chirurga (plastycznego), pobierany jest wycinek ze znamienia i kierowany na badanie laboratoryjnie pod kątem komórek nowotworowych. Odpowiedz Link
aga_wa1 Damian i kasa 22.02.07, 13:51 nie wiem czy wszyscy wiedza-ze klinika Damiana wykonuje rowniez zabiegi bezplatne-w ramach (kasy-czy jak to tam zwal) z doswiadczen (malych) wiem ze jakosc usług i OBSŁUGI jest luksusowa. bezplatne jest standardowe leczenie-np zabieg i przykładowo 2 dni pobytu. w przypadku jakichs komplikacji pacjent juz pokrywa koszty leczenia-niestety dosyc wysokie na przecietnie zarabiającego. Odpowiedz Link
ajk7 Re: Damian i kasa 22.02.07, 16:40 Ja usuwałam znamię dziecku w IMiDz na Kasprzaka. Robił to chirurg-onkolog. Najperw wizyta w przychodni, potem wyznaczył termin i usunął na oddziale. Badania zrobiono na miejscu, potem zbadano to co wycięto. Wsio w pariadkie. Pzdr. Odpowiedz Link
funcia2 Re: Damian i kasa 23.02.07, 14:52 Jak możesz to podaj mi tam jakiś kontakt telefoniczny Odpowiedz Link
ajk7 Re: Damian i kasa 24.02.07, 00:07 Przychodnia 022 632 12 81 w.163 Oddział 022 632 39 64 Nie wiem, czy są aktualne. Jaśkowi usuwano znamię w 2002. Odpowiedz Link
funcia2 Re: Damian i kasa 24.02.07, 11:43 Bardzo dziękuję :) W poniedziałek będę dzwonić Pozdrawiam Jasia ;) Odpowiedz Link