Dodaj do ulubionych

Otwocki żłobek

21.03.07, 07:46
Mam pytanie do mam których dzieci chodzą do otwockiego żłobka.Moje dziecko
chodzi od niedawna,dla wszystkich jest to ciezkie przeżycie ale zauważyłam coś
niepokojącego dziecko zaczyna nas ciągać za uszy!!!niegdy tego nie robiło...
Obserwuj wątek
    • mlodamama26 Re: Otwocki żłobek 21.03.07, 08:49
      Moja Klaudia chodzi do złobka juz ponad rok (od grudnia 2005). Przyznam
      szczerze że jakieś pół roku temu tez zauważyłam taki niepokojacy objaw i
      powiązałam to ze żłobkiem. Zwróciłam na to uwagę mężowi,ale on mnie zbył. Dałam
      spokój sprawie, bo teraz już tego nie zauważam. Rzadko prowadzę Klaudię do
      żłobka, przeważnie prowadzi Ją Tata, ale proponuję zwrócić uwagę
      wychowawczyniom. Jak usłyszą to od kilku rodziców to może cos to zmieni. Ja
      chętnie zwrócę tez uwagę którejś z Pań, bo widzę że problem jednak jest.
      • megi_mal Re: Otwocki żłobek 21.03.07, 17:29

My czekamy z Natalką na przyjęcie do żłobka i powiem, że jestem zaniepokojona
        taką sytuacją!Czy to jest tak powszechne, że dzieci "przynoszą" ten " żłobkowy
        zwyczaj" do domu?? Nigdy nie skarciłam tak swojego dziecka i na pewno nie życzę
        sobie, żeby robił to ktoś inny.. Uważam, że oczywiście należy zwrócić uwagę,
        jeśli dziecko zachowuje się nieodpowiednio, ale nie w taki sposób. Czy inne
        mamy, których dzieci chodzą do naszego żłobka też mają takie doświadczenia?
        NATUSIA
        • kjuik1 Re: Otwocki żłobek 22.03.07, 07:55
          Witajcie,tak sobie myślę,że trzeba by otwarcie porozmawiać o tym jakie są
          sposoby karcenia dzieci w żłobku,bo właściwie tego nie wiem,wiadomo nie
          chciałabym aby wszystko było wolno ale nie chciałabym żadnej agresji w tym
          ciągania za uszy...Czasem wydaje mi się ,że fajny jest pomysł monitoringu tak
          jak w prywatnych przedszkolach,czy żłobkach...W każdej chwili wchodzisz przez
          net i widzisz co sie dzieje....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka