kachna9535 06.06.09, 11:52 polećcie mi jakiegoś dobrego informatyka z okolicy??? Bardzo pilnie ptrzebuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rmaciek2 Re: Dobry informatyk... 06.06.09, 18:11 A do czego potrzebujesz? Informatyk to bardzo szerokie pojęcie, to tak jak "mechanik" ;) Ja jestem informatykiem i dlatego ciekaw jestem, czy byłbym w stanie Ci pomóc. Odpowiedz Link
nova24 Re: Dobry informatyk... 13.06.09, 20:14 tak z ciekawosci pytam: czy dobry informatyk jest w stanie "rozszyfrowac" z jakiego numeru IP pisze osoba zalogowana pod nickiem "gazetowym"? Kiedys przeczytalam na jakims forum, jak jeden drugiemu grozil, ze zaraz sprawdzi jego IP. Numer nie byl widoczny. Odpowiedz Link
rmaciek2 Re: Dobry informatyk... 14.06.09, 09:34 Jeśli numer nie jest widoczny i nie jest zawarty w treści strony, to osoba z zewnątrz nie będzie znała adresu IP. Inna sprawa, jak masz dostęp do serwera (np. admin portalu/forum, lub jakoś nielegalnie się włamując), wtedy na pewno IP jest zapisane w jakiś logach, a być może też i w ich bazie danych dla każdego posta. To przydaje się np. jak posty zawierają treści nielegalne i osoby są ścigane przez policję. Myślę, że w tym przypadku o którym piszesz, to albo były zwykłe groźby na postrach, albo to naprawdę był admin z dostępem do serwera ;) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
aklekotka Re: Dobry informatyk... 08.06.09, 10:11 Naszą firmę obsługuje informatyk, którego mogę polecić - p. Jarek tel. 506 077 089. Z tego co wiem to u osób prywatnych też czasami pracuje. Odpowiedz Link