Dodaj do ulubionych

Jazda samochodem bez prawa jazdu

03.02.17, 20:14
Witam jak kazdy mam problem z prawkiem i jest to uciazliwe poniewaz brak terminow na egzamin itp ale nie o tym chce pisac mam samochod i nie moge nim sie poruszac w ruchu drogowym potrafie jezdzic jestem ostrozny itp lecZ taki ja tlukacy sie do pracy autobusem majacy samochod nie moge nic poradZic na sasiada ktory jezdzi samochodem elektrycznym ktorego predkosc jak dobrze sie postara wyciaga do 50 kh i gdzie tu sprawiedliwosc ja moge nie jezdzic autostradami ekspresowymi czy ogulnie szybkimi trasami wystarczy mi miasto a on sobie smiga nez kursu na prawko beZ jazd probnych i moje zapytanie brzmi dlaczego ja nie moge poruszac sie moim autem jadac te 40 kh nie przekraczajac tej predkosci drugie pytanie to takie czy jest mozliwosc ograniczenia predkosci w samochodzie wlasnie do 40 abym mogl tak jak reszta jezdZic po miescie
Obserwuj wątek
    • oskmars Re: Jazda samochodem bez prawa jazdu 04.02.17, 07:49
      MARS Szczecin - Motocyklowa Szkoła Nauki Jazdy
      Szkolimy MOTOCYKLISTÓW i MOTOROWERZYSTÓW !!!
      Jako jedna z nielicznych szkół w Szczecinie prowadzimy kursy na kategorię AM
      Nasi kursanci zdają egzamin państwowy na tym samym pojeździe, którym uczyli się jeździć ( podstawiamy nasze motocykle na egzamin w WORD Szczecin) dodatkowo w egzaminie uczestniczy instruktor, który wspiera kursanta mentalnie i duchowo co eliminuje „stres egzaminacyjny”
      • mateusz57912 Re: Jazda samochodem bez prawa jazdu 05.02.17, 23:44
        A co to ma do tego co napisalem o kategori B ?
        • olga727 Re: Jazda samochodem bez prawa jazdu 06.02.17, 19:19
          To jest klasyczny i ohydny SPAM we Wszystkich możliwych wątkach -nawet starych specjalnie wyciąganych,aby "zareklamować"swój ośrodek. :(
          A wracając do twojego pytania,to najpierw napisz ile masz lat ? a później będzie reszta odpowiedzi.
          • olga727 Re: Jazda samochodem bez prawa jazdu 10.02.17, 19:37
            Jeśli w styczniu 2013 r. miałeś więcej niż 18 lat i miałeś kartę motorowerową to możesz ją zmienić w prawo jazdy kat.AM i masz uprawnienia do kierowania tzw.microcar-em. Jeśli będziesz jeździł swoim samochodem bez prawa jazdy kat. B: Prowadzenie samochodu bez uprawnień (nigdy ich nie było lub zostały cofnięte)

O wiele wyższe sankcje grożą kierowcom, którzy zostaną zatrzymani na prowadzeniu pojazdu, w chwili w której nie mają uprawnień do prowadzenia samochodu. W takim przypadku dużo zależy od okoliczności. Jeżeli kierowca prowadził pojazd, a nigdy nie posiadał prawa jazdy grozi mu kara grzywny (500 zł) oraz ewentualne orzeczenie zakazu prowadzenia pojazdów.
    • bimota Re: Jazda samochodem bez prawa jazdu 14.02.17, 10:53
      A NA JAKIEJ PODSTAWIE TWIERDZISZ, ZE SASIAD JEZDZI LEGALNIE ?
      • olga727 Re: Jazda samochodem bez prawa jazdu 15.02.17, 11:21
        Wyłącz Caps Lock-a

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka