Dodaj do ulubionych

Śmieszne pytanie :)

IP: 212.122.214.* 04.06.05, 08:31
Witam co się stanie gdy na 1 biegu przy ruszaniu dadam gazu do około 20 - 25
tys. i od razu puszczę całe sprzęgło ? czy samochód zgaśnie czy ładnie ruszy
jak to jest?

P.S
Sory za takie idiotyczne pytanie ale jestem ciekawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Śmieszne pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:38
      Dwadzieścia pięc tysięcy, mówisz........???
      Tak to kręci wiertarka. W samochodzie będzie dwa i pół tysiąca:))
      Ale to malo - rozkręć więcej, do 5000 i strzel ze sprzęgla, reszta zależy od
      ciebie - na pewno ruszysz z piskiem.
      • Gość: młodzik Re: Śmieszne pytanie :) IP: 212.122.214.* 04.06.05, 09:04
        Aha dzieki ale jak zrobie 2.5 tys i puszcze sprzeglo od razu calutkie to chyba
        nie zgasnie bo obroty bedzie mial ?
        • Gość: iwona Re: Śmieszne pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 14:07
          To już zależy od ciebie, bo to z czuciem trzeba. Może być kangur i zgaśnie.
          Zresztą spróbuj w praktyce, bo tak teoretycznie to nie jest ciekawe.
          Proponuję twardą nawierzchnię, bo wtedy piszczy, lub podlogę w parkingach
          podziemnych, wtedy piszczy dużo lepiej.
          • Gość: 18 -latek Re: Śmieszne pytanie :) IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 14:29
            Przy 2,5 tysiącach jak puścisz nagle sprzęgło to Ci na 90% zgaśnie. Jeszcze
            zależy od pojemności silnika i mocy. Jak będziesz miał 3 litrowy silnik i z
            200koni to powienien przy-mielić i pójść. A jak będzie słabszy to zgaśnie.
            Zależy też od napędy czy na przód czy na tył. Jak na tył i chcesz jechać do
            przodu to też raczej zgaśnie. Zależy też od nawierzchni. Na kamieniach będzie
            mielić. Najlepiej przyciśnij z 6000-7000 tysięcy obrotów na minutę i puśc
            sprzęgło. Wtedy będziesz palił gumy :) POZDRAWIAM.
            • Gość: młodzik Re: Śmieszne pytanie :) IP: 212.122.214.* 04.06.05, 14:41
              No to by bylo robione w polonezie caro plus:P Ogolnie to mi chodzi o to zeby
              szybko ruszac a nie ze wkladam 1 potem powoli sprzeglo i dodaje gazu jest na to
              jakas metoda?
              • Gość: LOL Re: Śmieszne pytanie :) IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 01:06
                LOOL
                szpanowac polonezem ?
                ziom, nie zenuj :PPP
    • Gość: kmicic Re: Śmieszne pytanie :) IP: *.autocom.pl 05.06.05, 10:59
      Jeśli przy ruszaniu za szybko puścisz sprzęgło, to nagle spadną obroty silnika
      i raczej Ci zgaśnie. Wiem z autopsji (hehe) bo jeszcze mi się to niestety
      przytrafia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka