Dodaj do ulubionych

znaki drogowe

27.06.06, 20:10
mam pytanie, czy każdzy i gdzie zechce może stawiać znaki drogowe? mam
wątpliwości co do tego, czy znak drogowy w mojej okolicy (zakaz ruchu) nie
jest wymysłem gościa, któremu nie podoba się to, że samochody parkują przy
bloku. Kto może taki znak postawić? i czy mogę się do niego nie stosować? (to
tylko kawałek kółka wyciętego z blachy i pomalowanego farbą, bez żadnej
legalizacji, nawet nie wiem kto go gam postawił). Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • pontus_euxinus Re: znaki drogowe 27.06.06, 20:26
      ciekawa25 napisała:

> mam pytanie, czy każdzy i gdzie zechce może stawiać znaki drogowe?

zwroc sie z tym pytaniem do odpowiednich osob. jesli jest to droga osiedlowa do
      Spoldzielni, a jesli droga publiczna to do Zarzadu Drog. Jesli jest to miasto
      mozesz zadwonic do Dyspozytora Miasta - tel znajdziesz w ksiazce tel.

Wzglednie mozesz przedstawic problem Policji albo Strazy Miejskiej (Gminnej)
    • 8becia8 Re: znaki drogowe 01.02.18, 09:36
      Jeśli mieszkańcy są współzarządcami drogi to mogli sobie przesłosować taki znak. jak chcesz poczytać więcej o tym kiedy znaki sa legalne, a kiedy nie trzeba ich przestrzegać tot utaj jest fajna grafika od samego producenta znaków, więc na bank jest poprawne info: facebook.com/tdcznaki/photos/a.297600716963969.68364.241040112620030/1621280387929322/?type=3&permPage=1
    • kalkulacja Re: znaki drogowe 06.02.18, 21:54
      art 45/8 kodeks drogowy na drogach publicznych powiatowych lub gminnych znaki stawia zarąd dróg miejskch, starosta lub wót burmistrz prezydent /oczywiście nie sam z narzędziami wchodzi na drabinę/ jak to w mieście /gminie , na drogach wojewódzkich znaki stawia urząd marszałkowski a ponadto na drogach osiedlowych spółdzielczych znaki stawia adminstacja spółdzielni a nie jakis gosciu na drogach prywatnych znaki stawia właściciel drogi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka