Dodaj do ulubionych

skarga na instruktora i OSK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:43
Gdzie moge zlozyc skarge na instrukotra i szkole jazdy? Jestem z Wroclawia i
slyszalem, ze pozwolenia OSK wydaje Urzad Miasta, wiec czy tam napiac czy
gdzie indziej?
Obserwuj wątek
    • Gość: janka Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.lanet.net.pl 05.06.07, 15:29
      Skargę na OSK składasz do Urzędu Miejskiego, a konkretnie do Działu Transportu
      Drogowego, Szkoleń Kierowców i Badań Technicznych Pojazdów, który mieści się
      przy ul. G. Zapolskiej 4 we Wrocławiu. Moja skarga została nawet szybko
      rozpatrzone. Zostałam wezwana na przesłuchanie i złożenie wyjaśnień.
    • lolerai Re: skarga na instruktora i OSK 05.06.07, 15:54
      Napiszcie może, z jakim szkołami, macie problem. Z tego co widzę, podczytuje to
      forum wiele osób, które dopiero chcą się zapisać na kurs. Warto przestrzec je
      przed nieuczciwymi OSK. Ja osobiście szczerze odradzam Kursanta, ale o tym
      pisałam już we właściwym wątku.
      • Gość: marcin Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:02
        ja odradzam Tip-Top na komuny paryskiej, najgorsza szkola w miescie!
        • Gość: dupa Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 19:36
          każdy jak obleje zwala winę na OSK, To ono jest zawsze winne
          • lolerai Re: skarga na instruktora i OSK 05.06.07, 19:48
            Moja dobra rada - jeżeli nie masz pojęcia, o czym piszesz, nie zabieraj głosu.
            Tak się składa, że ja zdałam egzamin, ale uczestnicząc w kursie widziałam i
            słyszałam wiele rzeczy. I to na tej podstawie twierdzę, że Kursant nie jest
            dobrą szkołą. Fakt, nauczyli mnie jeździć, ale ich naciąganie na dodatkowe
            lekcje (czytaj kasę) to już zupełnie inna bajka...
            • Gość: dupa Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 19:53
              mam pojęcie o czy piszę. Wystarczy poczytać to forum.
            • Gość: jędrek Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.07, 22:00
              czasem owszem można trafić na naciągaczy, ale po pierwsze ilość godzin podana w
              rozporządeniu jest minimalna, a po drugie każda osoba potrzebuje innej ilości
              zajęć;) piszesz że wyciągnął od Ciebie ksakę, a może popatrz inaczej
              zaoszczędził pieniądze, które wydałabyś na egzaminy;) a tak, nauczyłaś się
              jeździć za tą kaskę, a nie wyrzuciłaś na marne (egz. mógł trwać kilka minut;))
              pozdr
        • Gość: xxx Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.07, 21:56
          zgadzam się:(
      • Gość: wkurzony Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.eranet.pl 12.07.07, 12:04
        Ja miałem pecha bo trafiłem do Manewru w wawie i na instruktorkę o i ieniu
        Marta. Kobieta prezentuje totalny brak zdolności pedagogicznych jest złośliwa i
        potrafi nieźle wkurzyć podczas jazdy ja ostatnio byłem gotowy wysiąść na środku
        skrzyżowania. W jej przypadku możecie liczyć na jedno zawsze wam udowodni że
        nie potraficie jeździć.
        A jeszcze jedno raczej nie liczcie na to że łatwo wam będzie zmienić
        instruktora rozmawiałem z właścicielem i na prośbę że może on by mnie przejał
        usłyszałem że pojeździć możemy ale zaświadczenia o zakończeniu egzaminu on
        wystawić mi nie może. Działanie zupełnie niezrozumiałe.
        Wniosek wtopiłem kase i musze z tamtąd odejść z kwitkiem.
    • Gość: kostia Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.07, 22:01
      a co dokładnie chcesz zaskarżyć? możesz napisać?
      • Gość: odw. Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:00
        Jestem instruktorem a równocześnie kierownikiem OSK i niestety dzieje się coś
        bardzo niedobrego ze szkołą jazdy Kursant we Wrocławiu.W związku z tym, że mój
        OSK jest dośc blisko tej szkoły bardzo wiele osób przychodzi do mnie
        uczestniczyć w kursie prawa jazdy zabierając dokumenty z OSK Kursant. Gdyby
        zdarzyło się to tylko z kilkoma osobami to można mówić o małych
        nieporozumieniach, ale niestety ilość osób które do mnie tygodniowo trafiają
        całkowicie zdominowały moją dotychcasową pracę. Dla nich obecnie pracuje nowo
        zatrudniony instruktor. Panowie- szefowie z Kursanta obudżcie się i
        zaprzestańcie swoich PRAKTYK bo daleko nie zajedziecie.Na dobrą reklamę trzeba
        długo pracować, ale na złą wystarczy niewiele. Pazerność nie popłaca, a i
        zdawalność.... pozdrawiam i dobra rada dla innych, którzy szukają szkoły by
        robić prawko. Ten OSK na razie daleko omijajcie, może właściciele przyjdą po
        rozum do głowy i zaprzestaną ....
        • linia.frontu Hey, Instruktorze:) 14.06.07, 23:52
          Gość portalu: odw. napisał(a):

> Jestem instruktorem a równocześnie kierownikiem OSK i niestety dzieje się coś
          > bardzo niedobrego ze szkołą jazdy Kursant we Wrocławiu.

A co ma jedno do drugiego? Bo piszesz tak, jakbyś sugerował, że jedno z
          drugiego wynika:), no ale mniejsza, ja nie o tym. Na forum jest już jeden wątek
          o Kursancie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=61438238&a=63031575
          Myślę, że lepiej nadaje się do Twojej wypowiedzi, której ani nie neguję, ani
          nie popieram, uważam po prostu, że powinna znaleźć się w innym wątku.
          Ten miał być ogólny - dotyczący powodów do skargi i sposobów, w jaki można to
          zrobić - a zrobił się z niego kolejny wątek z cyklu "Dobre i złe Ośrodki
          szkolenia".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka