Gość: marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:43 Gdzie moge zlozyc skarge na instrukotra i szkole jazdy? Jestem z Wroclawia i slyszalem, ze pozwolenia OSK wydaje Urzad Miasta, wiec czy tam napiac czy gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janka Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.lanet.net.pl 05.06.07, 15:29 Skargę na OSK składasz do Urzędu Miejskiego, a konkretnie do Działu Transportu Drogowego, Szkoleń Kierowców i Badań Technicznych Pojazdów, który mieści się przy ul. G. Zapolskiej 4 we Wrocławiu. Moja skarga została nawet szybko rozpatrzone. Zostałam wezwana na przesłuchanie i złożenie wyjaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
lolerai Re: skarga na instruktora i OSK 05.06.07, 15:54 Napiszcie może, z jakim szkołami, macie problem. Z tego co widzę, podczytuje to forum wiele osób, które dopiero chcą się zapisać na kurs. Warto przestrzec je przed nieuczciwymi OSK. Ja osobiście szczerze odradzam Kursanta, ale o tym pisałam już we właściwym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:02 ja odradzam Tip-Top na komuny paryskiej, najgorsza szkola w miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 19:36 każdy jak obleje zwala winę na OSK, To ono jest zawsze winne Odpowiedz Link Zgłoś
lolerai Re: skarga na instruktora i OSK 05.06.07, 19:48 Moja dobra rada - jeżeli nie masz pojęcia, o czym piszesz, nie zabieraj głosu. Tak się składa, że ja zdałam egzamin, ale uczestnicząc w kursie widziałam i słyszałam wiele rzeczy. I to na tej podstawie twierdzę, że Kursant nie jest dobrą szkołą. Fakt, nauczyli mnie jeździć, ale ich naciąganie na dodatkowe lekcje (czytaj kasę) to już zupełnie inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 19:53 mam pojęcie o czy piszę. Wystarczy poczytać to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrek Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.07, 22:00 czasem owszem można trafić na naciągaczy, ale po pierwsze ilość godzin podana w rozporządeniu jest minimalna, a po drugie każda osoba potrzebuje innej ilości zajęć;) piszesz że wyciągnął od Ciebie ksakę, a może popatrz inaczej zaoszczędził pieniądze, które wydałabyś na egzaminy;) a tak, nauczyłaś się jeździć za tą kaskę, a nie wyrzuciłaś na marne (egz. mógł trwać kilka minut;)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.07, 21:56 zgadzam się:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.eranet.pl 12.07.07, 12:04 Ja miałem pecha bo trafiłem do Manewru w wawie i na instruktorkę o i ieniu Marta. Kobieta prezentuje totalny brak zdolności pedagogicznych jest złośliwa i potrafi nieźle wkurzyć podczas jazdy ja ostatnio byłem gotowy wysiąść na środku skrzyżowania. W jej przypadku możecie liczyć na jedno zawsze wam udowodni że nie potraficie jeździć. A jeszcze jedno raczej nie liczcie na to że łatwo wam będzie zmienić instruktora rozmawiałem z właścicielem i na prośbę że może on by mnie przejał usłyszałem że pojeździć możemy ale zaświadczenia o zakończeniu egzaminu on wystawić mi nie może. Działanie zupełnie niezrozumiałe. Wniosek wtopiłem kase i musze z tamtąd odejść z kwitkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostia Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.07, 22:01 a co dokładnie chcesz zaskarżyć? możesz napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odw. Re: skarga na instruktora i OSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:00 Jestem instruktorem a równocześnie kierownikiem OSK i niestety dzieje się coś bardzo niedobrego ze szkołą jazdy Kursant we Wrocławiu.W związku z tym, że mój OSK jest dośc blisko tej szkoły bardzo wiele osób przychodzi do mnie uczestniczyć w kursie prawa jazdy zabierając dokumenty z OSK Kursant. Gdyby zdarzyło się to tylko z kilkoma osobami to można mówić o małych nieporozumieniach, ale niestety ilość osób które do mnie tygodniowo trafiają całkowicie zdominowały moją dotychcasową pracę. Dla nich obecnie pracuje nowo zatrudniony instruktor. Panowie- szefowie z Kursanta obudżcie się i zaprzestańcie swoich PRAKTYK bo daleko nie zajedziecie.Na dobrą reklamę trzeba długo pracować, ale na złą wystarczy niewiele. Pazerność nie popłaca, a i zdawalność.... pozdrawiam i dobra rada dla innych, którzy szukają szkoły by robić prawko. Ten OSK na razie daleko omijajcie, może właściciele przyjdą po rozum do głowy i zaprzestaną .... Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Hey, Instruktorze:) 14.06.07, 23:52 Gość portalu: odw. napisał(a): > Jestem instruktorem a równocześnie kierownikiem OSK i niestety dzieje się coś > bardzo niedobrego ze szkołą jazdy Kursant we Wrocławiu. A co ma jedno do drugiego? Bo piszesz tak, jakbyś sugerował, że jedno z drugiego wynika:), no ale mniejsza, ja nie o tym. Na forum jest już jeden wątek o Kursancie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=61438238&a=63031575 Myślę, że lepiej nadaje się do Twojej wypowiedzi, której ani nie neguję, ani nie popieram, uważam po prostu, że powinna znaleźć się w innym wątku. Ten miał być ogólny - dotyczący powodów do skargi i sposobów, w jaki można to zrobić - a zrobił się z niego kolejny wątek z cyklu "Dobre i złe Ośrodki szkolenia". Odpowiedz Link Zgłoś