Gość: maja IP: *.mmpnet255.tnp.pl 06.09.07, 19:00 Czy ma ktoś niezawodny sposób na pokonanie łuku Peugeotem 207? Z góry dziekuję za wszelkie wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Peugeot - łuk 06.09.07, 19:44 cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc, i NIE UCZYC sie jazdy na pamiec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Peugeot - łuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 13:13 Niezawodnego sposobu nie ma.ale ja jade w ten sposób,ze kiedy mijam pierwszy slupek skrecam mniej wiecej pol obrotu kierownica i przy drugim kolejne pol obrotu,ale caly czas obserwuje czy to mi wystarczyzeby sie zmiescic w luku. Wracajac przy pierwszym slupku pelny obrot kieronicy i prostuje kiedy w bocznym lusterku zobacze ze jestem na prostym. mniej iwecej tak to wyglada, ale tak jak wiekszosc pisze, tego nie mozna uczyc sie na pamiec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaa Re: Peugeot - łuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 14:18 robiłam podobnie.jak widziałam drugi pachołek w rogu tynej szyby to obracałam kierownicą dopoki nie zpobaczyłam trzeciego pachołka.pożniej przeżucałam sie na lusterka i jak juz wyszłam z luku prostowałam kola i ustawialam sie tak żeby środkowy zagłowek mieć na rowno z środkowym pachołkiem który znajduje sie w kopercie na końcu i poźniej prościutko do końca.ciężko jest tak wytłumaczyć.raczej robi sie na wyczucie.każdy tłumaczy inczej.ja robiłam tak.na jazdach różnie to wychodziło.raz lepiej raz gorzej.ale na egzaminie wyszło idealnie jak nigdy.ale najlepiej pytaj sie swojego instuktora on powinien najlepiej ci wytłumaczyć.a co do łuku trzeba go ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Peugeot - łuk IP: *.mmpnet251.tnp.pl 09.09.07, 21:03 Dzięki jeszcze raz za rady. Miło mi, że ktoś się zainteresował moim postem:) Faktycznie, będąc na ostatniej jeździe przekonałam się, że trzeba patrzeć na słupki, a nie jechać na pamięć, bo można się na tym wyłożyć... I zgadzam się z Iberią, że trzeba jak najwięcej ćwiczyć, wszak "Practise makes perfect". Pozdrawiam i trzymajcie za mnie kciuki na egzaminie, bo to już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuk Re: Peugeot - łuk IP: *.acn.waw.pl 09.09.07, 21:28 niezawodny sposób to ćwiczenie Odpowiedz Link Zgłoś