Gość: Matura Łódż IP: *.lodz.mm.pl 24.03.04, 22:31 Ktoś koichani ma jakies przecieki co do matury 2004 w łódzkim ?? Może dadzą coś o ojczyznie w koncu do UE wchodzimy.......... hmm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: Matura Łódz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 10:47 Cześć Kolego!! no i jak z tymi tematami?? Na maturke oczywiście? Dotarło coś do Ciebie? Ja szukam i szukam i niestety nic nie znalazłem. Może Ty masz jakieś tematy? Pozdrowionka!! Miłego wkuwania jeśli to może być miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Matura Łódz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 10:49 Cześć Kolego!! no i jak z tymi tematami?? Na maturke oczywiście? Dotarło coś do Ciebie? Ja szukam i szukam i niestety nic nie znalazłem. Może Ty masz jakieś tematy? Pozdrowionka!! Miłego wkuwania jeśli to może być miłe. Moje GG 2262221 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: Matura Łódz IP: *.lodz.mm.pl 06.05.04, 11:09 Na pewno będzie jakiś motyw, może być związany ze świdomościa narodową, albo z Gombrowiczem, bo w tym roku jest jego jakaś rocznica. Bohater jakiś wyjątkowy zawsze jest, Wokulski, Judym, Kordian, Konrad Wallenrod, Konrad-Gustaw,Józef K., Mistrz i Małgorzata prawia do wszytkiego się może przydać, Zenn Ziembieicz, sparwy moralne. I zawsze jest ocena na podstwie właśnych refelksjiczegoś tam.Wątpie żeby dali coś z UE, bo tego sie spodziewamy, próżno szukać przecieków, bo w w końcu i tak się okazaują nieprawdziwe, można tylkoepowtórzyć problematyke i bohaterów lektór i improwizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Matura Łódz IP: *.serwer.net / *.serwer.net 06.05.04, 23:43 Nie będzie o Gombrowiczu... tak nam powiedziała nasza dyrka! Nie wiedzieć czy mówi prawdę!!! ;))) Ktoś coś już umie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: Matura Łódz IP: *.lodz.mm.pl 07.05.04, 12:41 ja tylko powtórzyłam lektury, po za tym na polskim będzie pełna improwizaja, najważniejsze to pisać na temat w ujęciu problemowym, ale ja mam tendeje o opacznego rozumieni tematu, licze ze będą jakieś rozterki moralne i życiowe bohater... to najlepiej umiem i rozumiem:) chcem rozmntyzm.pozdro... dla wszytkich maturzystów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adalberd_Lodz Re: Matura Łódz IP: *.lodz.mm.pl 07.05.04, 01:14 hmm Mówi sie o : 1.Gombrowiczu 2.Unia Europejska 3.holokaust (cos z tym gettem jakas zjebana rocznica była) Mam jeden temacki który tez krazy po Warszawie więc noż widelec będzie: "DO EUROPTY TAK ALE TYLKO Z NASZYMI ZMARŁYM,ROZWAZ SĄD MARII JANION I POWOŁAJ SIE NA TE UTWORY,KTÓRE STANOWIĄ DZIEDZICTWO PRZESZŁOŚCI,KSZTAŁTUJA NARODOWE POCZUCIE TOZSAMOSCI POLAKÓW" No moze sie wam przyda,napewno nie zaszkodzi jak sobie opracujecie :) Podobno nie ma juz tematow okolicznosciowych wiec patrzie na to jak przez palce. POZDROWIENIA DLA ŁÓDZKICH MATURZYSTÓW SZCZEGOLNOSCI Z 40 lo Drewnowska 88 :D:D:D 3m ka i powodzenia Panowie i Panie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Matura Łódz IP: *.pronet.lublin.pl 10.05.04, 21:17 "siedze i widze i patrze po sobie..." Rola polewki w zyciu bohaterow literackich i wyjasnij dlaczego polewka z ludzi pytajacych o tematy maturealne jest fajna? Odpowiedz Link Zgłoś