Dodaj do ulubionych

COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P

IP: *.enformatic.pl 04.04.04, 20:54
Heya.Na początku przesyłam pozdrowionka dla wszystkich tegorocznych
maturzystów :* Mam do Was pytanko : czy wiecie gdzie (na jakich stronach
internetowych , albo coś w tym stylu :D ) mogłabym znaleźć informacje o
przeciekach maturalnych z podkarpacia ????? ZAWSZE SĄ !!!!!! Tylko trzeba je
umieć znaleźć <beczy >
Będę wdzięczna za odpowiedź .Całuski dla zdesperowanych :)

możecie pisać na maila:aida.verdi@wp.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: jat Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 21:10
      mi by też się przydały ;D ale z mazowieckiego
      pozdro
    • Gość: sylaba Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.04, 22:36
      ja tam mialam mature w zeszłym roku i żadne z przecieków się nie sprawdziły,
      nie sądzę że jest czym sobie zawracać głowę.. poza tym chyba lepiej troche się
      pouczyć i być przygotowanym na wszystko (albo prawie wszystko).. w końcu czasu
      jeszcze troche jest, jakby nie było..

pozdrawiam
    • Gość: aidka Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.enformatic.pl 05.04.04, 12:51
      wiem , że trzeba się uczyć , ale to jest wkurzające jak ktoś zna pytania.Tak
      było na mojej maturze próbnej.Hmmmm w sumie mogą się i nie sprawdzić , ale co
      mi szkodzi ?? :P całuski
      • Gość: sylaba Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.04, 07:44
        nie no w zasadzie fakt :) przezorny zawsze zabezpieczony.. :P
        W każdym razie powodzenia :)
        • Gość: a Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.04.04, 11:47
          trzeba samemu pomyslec logicznie co moze byc. ja np wiedzialem ze 3 lata temu w
          moim wojew. byl temat milosci, 2 lata temu temat przyjazni, wiec sila rzeczy
          musialo byc tym razem (czyli rok temu) cos z patriotyzmu, ojczyzny itp. zawsze
          tak jest. no i oczywiscie byl taki temat. przestujujcie tematy z kilku
          ostatnich lat, kupcie zestawy czy tam jakies opracowania tematow maturalnych no
          i wnioski wyciagnijcie.
          wiem, madrala jestem:)
          • Gość: aidka Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.enformatic.pl 18.04.04, 20:20
            hehe a przypuszczasz co będzie w tym roku ?? Pozdrowionka.Trzymajcie sie
      • pstosia Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P 17.04.04, 10:31
        Gość portalu: aidka napisał(a):

> wiem , że trzeba się uczyć , ale to jest wkurzające jak ktoś zna pytania.Tak
        > było na mojej maturze próbnej.Hmmmm w sumie mogą się i nie sprawdzić , ale co
        > mi szkodzi ?? :P całuski

probne matury ukladaja nauczyciele, wiec tylko oni mogli dopuscis do przcieku.
        w mojej szkole babaka z historii podala im wczesniej 5 tematow z czego 3 byly
        na probnej;/ wedlug mnie to nie odzwierciedla ich poziomu wiedzy - wyuczyli sie
        na jeden temat i maja 5.
        pozd
    • Gość: kasik Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 12:44
      mi tez by sie przydały... gdzie to w ogólr mozna znaleźć?!!!!!ale z
      wielkopolski?? jak wiecie coś na ten temat to piszcie na katew@poczta.fm... ?
      • Gość: MOZE Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 18:27
        przecieki zwykle sie nei sprawdzaja. lepiej zainwestowac w opracowania tematow
        maturalnych i je dokladnie przejrzec, tak by umiec do kazdego tematu szybko
        przyporzadkowac lektury itp na maturze na pewno trafi sie cos z opracowan,
        moze nie temat slowo w slowo z opracowan, ale podobnie brzmiacy.

ps a moze bedzie cos o wolnosci w tym roku? :]
        • Gość: kika Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.waw.pl 02.05.04, 18:44
          Rany !! Jak ja sie denerwuje matura z polskiego .Matma to luzik . Duzo sie ucze
          ale jak ktos cos wie o mazowieckim bo prooooooosze!!!!!!!!!No i powodznia dla
          wszystkich:)))))
          • Gość: Klymenystra u mnie krazy opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 21:51
            (znaczy w malopolskim :)) ze na pewno bedzie cos z europa :> w stylu
            np "ksztaltowanie sie posataw mlodego europejczyka w kontekscie bohsterow
            literackich" czy cus takiego. a z ta wolnoscia to nie jest zly pomysl :)
            • Gość: sylaba Re: u mnie krazy opinia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.04, 00:22
              raczej nie byłabym przekonana, iż na maturze dominować będą tematy zwiazane z
              naszym wejściem do unii.. Przeważnie bywa tak, że jest zupełnie co innego niż
              byśmy przypuszczali.. W zeszłym roku w związku z rocznicą uważano, że tematami
              100%-wymi będą te, o tle żydowskim.. niestety, Ci którzy sie na to nastawiali
              (a przynajmniej w mazowieckim, bo w innych woj. się nie orientuję.. )
              przegrali..
              Zyczę powodzenia wszystkim tegorocznym maturzystom, a najlepiej zrobić (wg mnie
              oczywiście) tak jak zasugerowała już jedna osoba.. zainwestować w opracowanka
              do matury, np. Perspektyw, powtórzyć sobie wszystko i iść spokojnie na
              pisemną :)
              Pozdrawiam
      • Gość: nadusia śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:26
        czesc,mnie tez by sie przydalo cos na tegoroczna maturke,w slaskim wszyscy
        obstawiaja ojczyzne,europe i wybor wartosci........sama w tym roku zdaje i
        wolalabym cos innego ......ale pamietajcie damy rade nawet bez
        przeciekow:),szczerze powiedziawszy to aj sie strasznie boje pomiomo iz mam
        same piatki,ale oceny o niczym nie swiadcza a licea ogolnoksztalcace sa do
        d.......nikomu nie polecam:)
      • Gość: lego5@gazeta.pl Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: 81.15.212.* 09.05.04, 20:27
        ja też jestem zainteresowana z wielkopolski proszeeeeeeeeeee proszeeeeeeeee
        przyslij mi co moze byc z polaka
    • Gość: Robert Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 23:35
      Tutal mam cos dla maturzystow z dolnoslaskiego mat04.fm.interia.pl/ jak ktos jest stamtad moze zajrzec na stronke i popytac sie o szczegoly, ciekawe za ile oni chca sprzedac i czy to jest na serio
      • Gość: radzio Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.primedius.com 04.05.04, 14:06
        Napisałem tam, ale pytań jeszcze nie ma :)
        Dopiero 8,9. A co ciekawe to są maturzyści.
        • Gość: Maturzysta Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: 82.139.13.* 08.05.04, 22:20
          Hej. Chciałem zapytac czy przyslali ci te tematy? Jeśli tak to czy mogłbys je
          podac!?
          • Gość: lego5@gazeta.pl Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: 81.15.212.* 09.05.04, 20:32
            jezeli masz cos z wielkopolski tematy jezyk polski przyslij mi proszeeeeeeee
    • Gość: Asieńka Historia Kuj. pom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 19:16
      wie ktoś jakie teamty moga pojawić sie w kuj pom. z Historii. Błagam o pomoc!!!
      Powodzenia wszystkim. :)
      • r_ewolucja Re: Historia Kuj. pom. 04.05.04, 00:27
        u nas babka z polaka (mazowieckie) zawsze ma jakies przeczucia co do tematow...
        juz 3 razy jej sie sprawdzilo :) w tym roku prognozuje ze moze byc cos o
        tradycji, patriotyzmie... w stylu co mozemy wniesc do europy lub przekazac innym
        kulturom...

heh juz za 7 dni przekonamy sie czy sie sprawdzilo:)
        • aeris Re: Historia Kuj. pom. 04.05.04, 08:45
          o patriotyzmie bylo w zeszlym roku
          • salexandras Re: Historia Kuj. pom. 06.05.04, 10:09
            to nic ze bylo.tematy sie powtarzaja.a koncepcja poety i poezji? w jednym roku
            w 12 wojewodztwach..a w drugim w 7...i co??
        • salexandras Re: Historia Kuj. pom. 06.05.04, 10:08
          jak sie spradzi to zapraszam cie na piwo!!!!!!!!!!! i to duze! a nawet na dwa!!
          albo i trzy!!!!!!! ;-))))
    • Gość: jaszczurka__ Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:23
      Też zdaje maturke za kilka dni i dotychczas byłam spokojna, ale jak czytam te
      Wasze wypowiedzi to zaczynam się denerwować. Wniosek: nie dajmy się ponieść
      zbiorowej histerii. Każdy z nas jakoś zdawał przez te 4 tudzież 5 lat, więc coś
      zawsze umiemy. Nie będzie źle !! :o)
      • Gość: Maturzystka no więc ja myśle ... IP: 217.96.25.* 05.05.04, 20:57
        Hejka! jestem ze śląskiego, ale ja tak sobiue myśle ze moze cos być związane z
        Europą ( z czym do uni itd) , moze coś o zagrozeniach, wojnach, teroryzmie, to
        tez w sumie taki temacik na czasie;) hmm wybór wartosci tez jest niezły,, moze
        tak jeszcze dodac do tego egzystencjalizm:)ale co bedzie to nigdy nic nie
        wiadomo, POZDRAWIAM ! Owocnej nauki! I POWODZENIA!
    • Gość: pola m2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:42
      Blagam!! Byle nie patryiotyzm! Ja marze o motywie kobiety w literaturze i w
      swiecie wspolczesnym. Chodzi mi po glowie cos s totalitaryzmie i terroryzmie. A
      co powiecie na jakas mysl Jacka Kaczmarskiego? To w koncu jego pokolenie bedzie
      nas dreczyc za 6 dni:) Buzka dla wszystkich
      • aeris Re: m2004 06.05.04, 08:24
        kkobieta tez byla w zeszlym roku
    • salexandras Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P 06.05.04, 10:07
      no mnie tosie wydaje ze ja kjush to moga byc tematy o
      terroryzmie,totalitaryzmie, zagrozeniach tgo typu, albo o obyczajach i nazej
      kulturze, albo cos zwiazane z koncepcja poety i poezji, odniesienie do
      wartosci, poza tym moze to byc mysl gombrowicza czyli cos z komedia, groteska,
      ironia; poza tym mamy okragle rocznice smierci slowackiego i chopina(155)..mamy
      wejscie do unii(ale tu bym przypisala te wartosci i obyczaje)...zobaczymy..jak
      macie cos z mazowieckiego to piszta :D pozdraffiam..i DAMY RADE!!
      • aeris Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P 06.05.04, 11:44
        te przecieki to rzecz wzgledna. bo w kazdym wojewodztwie jest przeciez co
        innego, wiec kazdy najlepiej niech przeanalizuje tematy z ostatnich lat w swoim
        woj, doda to co sie dzieje na swiecie obecnie, i mamy gotowy przeciek:)
        • Gość: olka Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:10
          swietnie..skad wziac tematy z poprzednich lat?w mazowieckim to ciagle cos o
          morlanosci bylo...a w zeszlym roku tematy byly proste..moze i w tym tak
          bedzie...
    • Gość: ASIULEK Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.05.04, 19:00
      Czześśćć!!! Jak tam samopoczuie przed maturą??? Mam na imię ASKA tez w tym roku
      zdaje4 mature. dowiedziałas sie cos o przeciekach, ja wiem ze juz sa ale nie
      wiem gdzie. POmożesz?????????????????????
      • Gość: Tomek Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 06.05.04, 19:32
        Życze wszystkim powodzenia! Ja już swoją "małą mature" mam za sobą- 3 gim.
        Trzymajcie się i skończcie już z nauką ;P
      • Gość: lego5@gazeta.pl Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: 81.15.212.* 09.05.04, 20:39
        asiu masz cos juz .jak tak to mi przyslij tematy jezyk polski wielkopolska masz
        jakies przecieki
    • Gość: iksik Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 19:48
      niestety nic poza:

www.pytania2004.prv.pl
      • Gość: angra Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: 83.238.41.* 07.05.04, 12:23
        jak ktos cos ie o geografii w pomorskim to niech pisze
    • krezeczka powodzenia dla maturzystów!!! 06.05.04, 20:14
      hej! tu trzecioklasistka. skończyliśmy pisać testy na koniec gimnazjum! na
      forum jest cała masa życzeń dla Was, Maturzystów!! Wszyscy pozdrawiamy i
      życzymy powodzenia! Postarajcie się!
    • adi_mail (nie) PEWNE TEMATY :) 07.05.04, 18:26
      Wszelkie wiedomości i propozycje związane z maturą z polskiego i historii w kujawsko-pomorskim chętnie przyjmę :). Moje źródło podaje takie tematy:

1. "Jedyny sposób , aby ludzie byli razem, to zesłać im dżumę"- ustosunkuj się w oparciu o literaturę i teksty kultury.

2. Portret mentalny Polaka w dniu wejścia do UE. Wykożystaj znajomość literatury oraz własne informacje.

3. "Cel uświęca środki?". Ustosunkuj się do pytania w odniesieniu do wybranych utworów literackich i życia współczesnego.

CO WY NA TO ??
      Życzę wszystkim powodzenia i czekam na odpowiedz innych maturzystów i ich propozycje.
      adi_mail@NOSPAM.gazeta.pl
    • Gość: ANNA Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 10:50
      MI TEZ BY SIE PRZYDAŁO TYLKO W KUJAWSKO POMORSKIM, JAK COS BEDZIECIE WIEDZIEC O
      POLAKU ALBO MACIE TO DAJCIE ZNAC PROSZE!!! Z GORY DZIEKUJE!!! MOZECIE PISAC NA
      MAILA: JULGA@NEOSTRADA.PL ALBO NA GG. MOJ NUMER... 3357032 POZDRAWIAM ANKA..
      PA PA MATURZYSCI ZYCZE POWODZENIA!
      • Gość: loris@op.pl Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 11:31
        kuj.pom.ja cos slyszalam o miescie i pracy.........
        ktos tez o tym slyszl??
      • Gość: loris Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 11:32
        kuj.pom.ja cos slyszalam o miescie i pracy.........
        ktos tez o tym slyszl??
        loris@op.pl
        • Gość: kaczorek Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.cekcyn.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 16:02
          obiło mi sie o uszy miasto
          • Gość: pyttong Pewniaki? Nie wiem, ale moga byc... IP: 213.77.40.* 09.05.04, 18:17
            Ok, oto tematy ktore podeslal mi kumpel:
            1. Co łączy a co różni bohaterów literatury staropolskiej. Wieś problem
            społeczny.
            2. Czy inny znaczy gorszy, rozważ problem opierając się na wybranych utworach
            różnych epok.
            3. Człowiek sam musi określić co w życiu najważniejsze. Świat wartości ważnych
            dla Ciebie na podstawie wybranych utworów.
            4. Między obowiązkiem walki ze złem a pokusami życia. Rozważania o bohaterach
            literackich dokonujących trudnego wyboru postawy życiowej.
            5. Hymn jako szczególny gatunek literatury. Jego temat i funkcja.
            6. Siła i słabość człowieka w literaturze wojennej

1. Co łączy a co różni bohaterów literatury staropolskiej. Wieś problem
            społeczny.
            2. Czy inny znaczy gorszy, rozważ problem opierając się na wybranych utworach
            różnych epok.
            3. Człowiek sam musi określić co w życiu najważniejsze. Świat wartości ważnych
            dla Ciebie na podstawie wybranych utworów.
            4. Między obowiązkiem walki ze złem a pokusami życia. Rozważania o bohaterach
            literackich dokonujących trudnego wyboru postawy życiowej.
            5. Hymn jako szczególny gatunek literatury. Jego temat i funkcja.
            6. Siła i słabość człowieka w literaturze wojennej

3,4 i 6 powtorzyly sie z jeszcze innego, bardzo wiarygodngo zrodla
            • r_ewolucja Re: Pewniaki? Nie wiem, ale moga byc... 09.05.04, 20:18
              a jakie wojewodztwo???
            • Gość: lego5@gazeta.pl Re: Pewniaki? Nie wiem, ale moga byc... IP: 81.15.212.* 09.05.04, 20:47
            • Gość: lego5@gazeta.pl Re: Pewniaki? Nie wiem, ale moga byc... IP: 81.15.212.* 09.05.04, 20:49
              jakie województwo te pewniaki proszeeeeeeeee proszeeee seksowna blondynka
              • Gość: Jacek Re: Pewniaki? Nie wiem, ale moga byc... IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 01:58
                jak coś to płace: bez ograniczeń,a mail to kavon@tenbit.pl woj.
                podkarpackie >........... piszcie
      • Gość: gość coś na podlaskie jakieś przecieki z polaka lub mat IP: *.pl / 195.117.23.* 10.05.04, 19:24
        chętni podziele się tematami z polaka, a najchętniej poznałbym pewniaki :) gg4619832
      • Gość: ZENON POMORSKIE PYTANIA IP: *.pestar.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 21:35
        MACIE JAKIEŚ PYTANIA Z WOJEWÓDZTWA POMORSKIEGO, z góry dziękuje!!!
    • Gość: hhhhhhhhhh Re: COŚ O PRZECIEKACH NA MATURKĘ 2004 ?? :P IP: *.nowytarg.pl 14.05.04, 11:49
      przecieki z j. polskiego w II Liceum Ogólnokształcącym Nowy Targ.Tematy
      zostały ujawnione wybranym osobą prawdopodobnie przez dyrekcję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka