Dodaj do ulubionych

Kurs przed maturą z języka?

19.04.12, 16:25
Hej, zdaję rozszerzoną maturę z angielskiego w tym roku. Uczyłam się języka tyle co w szkole, ale wydaje mi się, że nie jest tak źle z jego znajomością. WIększość osób jakie znam i jakie zdają rozszerzony język, chodzi na kursy przedmaturalne. Czy to tak konieczne?
Obserwuj wątek
    • Gość: judddy Re: Kurs przed maturą z języka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 22:11
      ja nie chodziłam przed maturą ale gdybym teraz miała więcej czasu i kasy to bym bardzo chciała. szkoda, ze do nauki jęzuyków z własnej woli trzeba dorosnąć...
      • Gość: frank Re: Kurs przed maturą z języka? IP: *.home.aster.pl 27.04.12, 11:40
        ja byłem na kursie i jestem zadowolony z decyzji. wiesz, kontakt, ktory masz z jezykiem w szkole jest bardzo maly. a jak grupy na kursie to okolo 10 osob to jak korepetycje; slyszysz lepiej nagrania, możesz naprawde sie nauczyc.

tylko jak wybierasz taki kurs, to koniecznie wybierz szkole, ktora oferuje kursy w malych grupach. ja byłem w naprzekurs, kolega w kursarsie, oboje nauczeni

powodzenia!
    • lizzy555 Re: Kurs przed maturą z języka? 04.05.12, 12:42
      ja chodziłam na kurs do AP Edukacji i jestem mega zadowolona, czuję się lepiej przygotowana. wiadomo, że jeśli lubisz język i go dobrze znasz to na pewno sobie poradzisz, ale takie dodatkowe przygotowanie świetnie robi.
      Wiesz odsłuchiwanie nagrań, jakieś interakcje z innymi uczniami, osłuchanie się z tym językiem bardzo dobrze robi, w AP Edukacji kładli na to nacisk ;)
      Ale nie martw się, będzie dobrze ;) powodzenia!
    • Gość: Jolka Re: Kurs przed maturą z języka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 12:31
      hej, oświeżam :) ktoś tu polecał AP Edukację, ja mogę polecić Omegę. Nauczyciele z doświadczeniem, egzaminatorzy. Małe grupy, i zadania typowo pod maturę. No i wysoka zdawalność, a to najważniejsze :D jestem idealnym przykładem, że warto :P
    • Gość: Martynia Re: Kurs przed maturą z języka? IP: 193.59.64.* 21.02.13, 12:06
      Oczywiście,że się opłaca!! Kursy przedmaturalne są stricte nastawione na naukę POD maturę. Ćwiczysz zadania, które już kiedys były albo które mogą się pojawić. Jeżeli ci zależy na dobrym wyniku to trzeba się nauczyć jak "podejść" do tych zadań. Ja maturę zdawałam rok temu z angielskiego rozszerzonego i brałam udział w kursie przygotowawczym z Goworku - zdałam na 89 % :))) Pozdrawiam i powodzenia!!!
    • Gość: maja Re: Kurs przed maturą z języka? IP: *.satfilm.net.pl 05.03.13, 12:13
      jakub.karpinski@gra.fm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka