mucha_tybetanska 22.09.04, 20:10 ludek o podobnych koncepcjach pilnie poszukiwany w sprawie wymiany doświadczeń... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rodzynia Re: _KULTUROZNASTWO_SOCJOLOGIA-studia 08.10.04, 14:50 Ja się zastanawiam nad socjologią na UJocie lub na UMCSie, jeśli chodzi o ten kierunek odrzucam mój rodzinny Rzeszów, bo tam wymagaja historię i WOS na maturze, a ja zdaję tylko WOS z tych dwóch przedmiotów. Bardziej skłaniam się na UMCS (choć wolałabym Kraków), bo na UJocie przeraża mnie dodatkowy test z wiedzy z lektury i umiejętności studiowania :( Na temat tego kierunku krążą różne opinie. Nasza babka z przedsiębiorczości (wykształcona i mądra kobieta) mówiła, że po socjologii jest wiele możliwości: praca socjalna, robienie danych statystycznych, praca w reklamie, zostanie na uczelni... Jednak z drugiej strony słychać głosy, że to kierunek nieprzyszłościowy (nie znajdzie się po nim pracy), a także niezbyt ciekawy. Nie wiem co o tym myśleć? W sumie nie można się opierać tylko na opiniach innych, ale jak w takim razi dobrze wybrać kierunek studiów? Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_k Re: _KULTUROZNASTWO_SOCJOLOGIA-studia 09.10.04, 13:31 jesli sie nie dostane na japonistyke, to moim drugim wymarzonym kierunkiem jest kulturoznawstwo dalekowschodnie na UJ Odpowiedz Link Zgłoś
roothy Re: _KULTUROZNASTWO_SOCJOLOGIA-studia 11.10.04, 13:16 ja sie wybieram na socjologie na UJ i w sumie też się boje tych testów. w ogóle nie mam pojęcia jak coś takiego wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś