Gość: maturzystkaa IP: *.otvk.olawa.pl 09.12.04, 21:01 znacie moze jakies DOBRE ksiazki z cwiczeniami do nowej matury z historii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maturzystkaa Re: HISTORIA IP: *.otvk.olawa.pl 09.12.04, 21:03 co sądzicie o "maturalnie ze zdasz"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tricky Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:00 "Maturalnie, ze zdasz"... Hmm... na poczatku byłam zadowolonaz zakupu, bo okazało się, że w istocie te zadania nie są ani wygórowane, ani też ponad poziom... tyle, że po konfrontacji z rzeczywistością, czyli Matura Próbną 2004, troszkę się przeliczylam, bo jednak to co jest zawarte w książce, nieco różni się metodycznie od samej matury i jej wyglądy... I w sumie to jedyny zarzut. Robiąc zadania z tej książki, można też robic to na wuczucie, by potem sprawdzac odpowiedzi i móc je zapamiętac... Nie tylko więc uczymy się je rozwiązywac, ale i przyswajamy wiedze zarazem... W skali od 1-5 dam nawet 4... Choć polecam jeszcze wydawnictwo Nowa Era, gdzie można znaleźć dużo tańsze testy o podobnym zasobie, a jednak z innymi pytaniami, co w całości się uzupełnia... Co mi tak książka tak naprawdę pomoze??? Okaże się... Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek4 Re: HISTORIA 10.12.04, 20:17 Polecam autorstwa Ciejki: MATURA 2004 - jest to co prawda książka niby do starej matury, ale zawiera zwięzłe notatki z całości materiału i masę tekstów źródłowych+pytania do nich+klucze odpoweidzi. Jezeli chodzi o podręczniki: tłusta niebieska ksiażka wydawnictwa BRANTA - Historia dla kandydatów na studia... - jest całkiem dobra Poza tym - nie wierzcie testom z Wyborczej!! Sąbanalne, a matura potem jest hardkorowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polidaktyl Re: HISTORIA IP: *.udn.pl 10.12.04, 22:16 Matura Historia wydawnictwa IDEA do nabycia przez internet tylko na stornie wydawnictwa. Dużo bardzo trudnych zadań (np Bitwa pod Suchodołem, pokój we Wsi wysokie grabie) dla ludzi myślących o studiowaniu historii zdających dodatkowe egzaminy!!! Odpowiedz Link Zgłoś