Gość: iwona IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.01.05, 15:32 hej, macie pomysł jakie książki mogłabym wykorzystać do tematu: "Miłość, jako siła niszcząca i budująca w literaturze różnych epok"? Chodzi mi o bardziej oryginalne tytuły. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek ludzie, pomagajmy sobie nawzajem! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.01.05, 17:34 widzę, że oprócz mnie nikt na tym forum nie jest z stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie! wg mnie powinnaś uwzględnić takie tytuły, jak: "Cierpienia młodego Wertera", "Anna Karenina", koniecznie "Lalka". Na oryginalne tytuły, nie należące do kanonu lektur nie mam szczerze mówiąc (narazie:]) pomysłu. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsc Re: polski- prezentacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:09 - M.Kundera "Nieznośna lekkość bytu" - ..... "Samotność w sieci" :P zapewne rozwalilabys komisje - M.B. "Mistrz i Małgorzata" wiem lekturka - W. Wharton "Rubio" - "Romeo i Julia" :P - hmmmmmmmm możesz dodac harlekina jesli zalezy ci na oryginalnosci koniec durnych pomyslow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natchniuza Re: polski- prezentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:02 1. Cudzoziemka - M. Kuncewiczowa 2. 11 minut - P. Coelho 3. Faust - Goethe 4. Milosc w czasach zarazy - Marquez Odpowiedz Link Zgłoś