Dodaj do ulubionych

Zbior zadań z majcy

IP: *.244.144.169.ip.tnp.pl 04.02.05, 13:40
Czy ma ktoś z Was zbiór zadan „Matematyka – nowa matura - 1001 zadań z
pełnymi rozwiązaniami i komentarzami cz.II” wydany przez Centrum Kształcenia
Akademickiego? Widziałam ją dziś w księgarni ale nie mialam czasu zeby dobrze
się jej przyjrzeć. Wygląda na porządną pozycje ale chcialam się dowiedziec
sie co myślą o niej ci którzy ją maja. Czy główny nacisk jest w niej położony
na poziom podstawowy czy rozszerzony? Nie kosztuje mało i nie chcialabym
wyrzucić pieniędzy w błoto... pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Motylek Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.169.ip.tnp.pl 04.02.05, 13:45
      Aha nie napisałam ze patrzylam w interncie na przykładowe zadania i wydają mi
      sie typowe i dosć proste :/ Nie wiem czy to moje wrazenie czy rzeczywiscie tak
      jest
    • Gość: :) Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.173.ip.tnp.pl 06.02.05, 16:26
      Ja niestety humanistka więc Ci nie pomoge ... pzdr
    • Gość: Motylek Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.173.ip.tnp.pl 06.02.05, 16:38
      Tak myślalam :) Na tym forum aż roi sie od humansitów a scisłowców malo :P:P
      Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 17:45
        ja nie mam i jakos nie czuje sie byc zainteresowana tą ksiązka. przygotowania
        do matury z matmy nie powinny sie opierac tylko i wyłacznie na rozwiazywaniu
        zadan. owszem to bardzo wazne, ale nie mozna w nieskonczonosc. ja znalazłam
        swoj sposob na uczenie sie matmy. najpierw siedze w podrecznikach, staram sie
        zrozumiec, potem robie zadania. jak czegos nie rozumiem nie patrze do
        odpowiedzi, ale najpierw staram sie znalezc cos na ten temat w podrecznikach, a
        dopiero kiedy juz naprawde nie potrafie patrze na klucz. i polecam ta metodę
        ale w kazdym razie, niezaleznie od metowy, zycze 100% ;-)
        • Gość: motylek Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.173.ip.tnp.pl 06.02.05, 18:29
          dzięki Kasiu :) Ja też mam podobną metode ale potrzebuje jakiegoś dobrego
          zbioru zadań z trudniejszymy zadaniami pozdrawiam gorąco
          • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 20:41
            a z jakiego juz korzystasz?
            • Gość: bolo Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 23:01
              A Ty Kaśka z jakich książek korzystasz?
              • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 19:56
                ogolnie to co sie da. hehe
                no ale tak na serio to ze "zdaj maturę", podręcznika i zbioru zadan do matmy
                wydawnictwa pazdry oraz "matematyka przyjemna i porzyteczna" wyd. PWN (ten
                akurat pozyczyłam). oprocz tego jesli chodzi o zbiory zadan to jakieś rozne
                stare zbiory znalezione w bibliotece, czy tez moze odkupione od danych
                rocznikow (ktore tez były odkupione-chwilami to nawet antyki heheh) i tez ze
                starych podrecznikow do matmy. znalazłam jakies w bibliotece jeden z 1990 roku
                drugi z 1996 ;-)
                jak sie połaczy to wszystko razem to daje nawet niezły efekt
                a Ty?
                swoja droga fajnie, ze sie nawiazala jakas "scisla" konwersacja. bo takich tu
                mało ;-)
                • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 20:00
                  oprocz tego jeszcze stare zestawy maturalne, jakies magiczne zbiorki mojej
                  matematyczki (czasem nam dyktuje albo daje do skserowania) a takze jej pomysły.
    • Gość: Motylek Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.139.ip.tnp.pl 08.02.05, 09:08
      W domu mam "Zdaj Mature" i trzyczęściowy zbior "Matura 2002" wyd. Res Polona.
      Poza tym skserowałam sobie zestaway powtórzeniowe ze zbioru zadań "Matematyka
      dla każdego" wyd Znak natomiast na dodatkowych lekcjach (hmm co prawda jak na
      razie byłam na 5 dopiero) korzystam ze zbiory aytorstwa Alicji Cewe wyd. Podkowa
      (niestety nie pamietam tytułu) pozdr
      • Gość: ? Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:43
        ja pier.ole czy Ty siedziesz w domu i sie matmy nonstop uczysz????

k.wa wyscig szczurow, wyscig szczurow szkoda slow....

co do tego zbioru to jezeli twierdzisz, ze ten zbior 1001 zadan... jest latwy
        to widze, ze studia Ci juz nie sa potrzebne

ehhh

mam pytanie: pijesz ?
        • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 19:51
          nie trzeba byc porąbanym zeby rozwiazywac duzo zadan z matmy. trzeba to po
          prostu lubic. ja jak juz sie wciagne w rozwiazywanie, to czasem potrafie
          zapomniec o całym swiecie bo problem jaki stawia mi zadanie jest powazniejszy.
          Dla mnie matma to czysta przyjemnosc. i sadze z roznych innych postów Motylka,
          dla niego/niej tez ;-)
        • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 20:07
          PS. moge miec tez pytanie? Jesteś tegorocznym maturzystą?
      • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 20:09
        ten Alicji Cewe to taki moze niebieski. albo zielony? bo ja mam 2 czesc jego
        (ta niebieska) a 1 jest jak sie nie myle zielona.
        • Gość: Motylek Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.139.ip.tnp.pl 08.02.05, 20:55
          kasiu doskonale Cię rozumiem - jak nie moge jakiegoś zadania rozwiązać to mnie
          nosi cały dzień i jak sie wciagne to koniec :) Po prostu matematyki nie moge
          nie lubić :) Hmmm starych zbiorów też mam kilka choć rzadziej z nich korzytam.
          Co do zbiory pani cewe to korzytam z zielonego - tylko że to jest troche
          starsze wydania. Ten niebieski jest chyba dla mat-fizów prawda?? I chyba
          zadania są troche trudniejsze. Też sie zastanawaiłam nad kupnem ale nie sama
          wiem. Co o nim myślisz?? Pozdrawiam gorąco
          • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 21:43
            tak dla mat-fizow
            co do zadan niektore sa banalne, niektore srednio trudne, niektore trudne, a
            niekture jak dla nas nowomaturalnych moga byc nierozwiazywalne. co jak co
            logarytmy naturalne nas chyba nie obowiazuja (my przynajmniej nigdy nie
            rozwiazywalismy z nimi zadan) całki tez nie.
            ale ogolnie daje rade. jak człowiek ambitny i to nawet samemu calki zrozumie i
            rozwiaze ;-)
            • Gość: Motylek Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.139.ip.tnp.pl 08.02.05, 21:48
              No z całkami i innymi rzeczami to przesadzili - żeby w mat-fizie nie bylo??
              Czuje sie pokrzywdzona przez system edukacji ;))) Rzeczywiscie trzeba samemu
              sie uczyć bo na studnich nie bedzie taryfy ulgowej i nie sądze że obniżą poziom
              czy wymagania. Musze sie za całki wziąc, z logarytmami naturalnymi coś tam
              kiedyś miałam wspolnego. ale na razie to chyba sobie daruje - po maturze rpzed
              egzaminami wstępnymi 9bo niestety bede takowe pisac) troche wzbogace swą
              wiedze ;) pozdrawiam
              • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 13:17
                u nas na szczescie juz od wielu wielu lat, politechnika prowadzi takie zajecia
                dla uczniow liceum co sie zwą "Studium Talent". sa darmowe raz w tygodniu, 1,5
                godziny. w sumie obejmuje pierwsze półrocze na studiach z analizy
                matematycznej, choc do konca nie mozna tak tego nazwac, ale przynajmniej
                podstawy. ogolnie celem jest liczenie całek oznaczonych i nieoznaczonych. sa
                jeszcze zajecia z fizyki, ale na nie juz by mi czasu brakowało.
        • Gość: Motylek Re: Zbior zadań z majcy IP: *.244.144.139.ip.tnp.pl 08.02.05, 20:57
          Hmm a do pani/pana ?: jak jest okazja to pije, bawie sie i chodze na rózne
          imprezy, nie siedze całymi dniami w domu, nie biore udziału w wyścigu szczurów,
          nie dąze do celu za wszelką cene choć jestem ambitna. A matematyke lubie - czy
          to cos nienormalnego i złego??
          • Gość: ? Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:29
            pan

tegoroczny maturzysta

ten post to mala prowokacja byla :P

dla mnie sympatia do matmy to abstrakcja...
            • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 15:14
              hehe bo ogolnie matematyka tak naprawde jest najbardziej abstrakcyjna dziedzina
              nauki. ona sie wydaje byc tylko taka hmmm "konkretna"
              pozdrawiam ;-)
    • Gość: bolo Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 00:32
      Ja przygotowywuję się tylko ze zbioru Kiełbasy wydawnictwa 2000. Nauczycielka
      mówi, że to najlepszy zbiór. Rzeczywiście zadania są podobne do tych z
      próbnych, jest teoria, szkoda że nie ma rozwiązań.
      • Gość: belcia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:03
        ja sie przygotowuje tylko z podrecznikow matematyka z plusem nie wiem czyje
        wydawnictwo, i tychcze zbiorow zadan, a do tego rowniez kielbacha czeka, a
        jakze. czasu malo, trza sie uczyc
    • Gość: nauczyciel Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 23:21
      Widziałem zbiór "Matematyka ... 1001 zadań" wydawnictwa CKA. Stanowczo odradzam
      tę książkę osobom zdającym maturę tylko na poziomie podstawowym. Autorzy chyba
      nie czytali Informatora Maturalnego i nie znają wymagań egzaminacyjnych. Bardzo
      wiele zadań z części dla poziomu podstawowego powinna się znaleźć w części dla
      poz. rozszerzonego, np. prawie wszystkie zadania z trygonometrii (tu
      ciekawostka: nierówności trygonometryczne w książce są dla poz. podst., chociaż
      w wymaganiach nie ma ich nawet na poz. rozsz.).
      Nie wiem czy tylko niekompetenja czy po prostu niechlujstwo.
      • Gość: również nauczyciel Re: Zbior zadań z majcy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.02.05, 14:07
        Oj Panie "nauczycielu"! Współczuję uczniom, którym Pan tak interpretuje
        podstawy programowe.
        Zgadzam się, że w informatorze maturalnym nie ma wprost napisane nierówności
        trygonometryczne.
        Proszę jednak zauważyć, że w zadaniu z próbnej matury we Wrocławiu na poziomie
        podstawowym (patrz zadanie 11) jest polecenie: Oblicz cosinus kąta alfa, a
        następnie na podstawie tego wykaż, że alfa< 60 stopni. Patrząc na model
        odpowiedzi przygotowany przez OKE wyraźnie można zauważyć, że należy znać
        własność funkcji cosinus i rozumieć nierówność cosinusa alfa>1/2 (a tylko takie
        można znaleźć w tej książce na poziomie podstawowym). Poza tym nie wyobrażam
        sobie osoby, która nie umie rozwiązywać nierówności trygonometrycznych i
        rozumiała by okresowe rozwiązania równań, które powtarzają się przedziałami.
        Mógłbym mnożyć przykłady, w których należało znać własności nierówności
        trygonometrycznych aby rozwiązać zadanie z próbnej matury bo i tak (wnioskując
        z Pani postu) nie wiele Pani zrozumie.
        Proszę więc nie pisać nie przemyślanych i niechlujnych własnych wniosków na
        szerokim forum, bo czytają to uczniowie i nie daj Boże wezmą sobie to do serca.
        Też jestem nauczycielem i akurat mam tę książkę (1001 zadań) i z niej korzystam
        jak z wielu innych.
        Dla Pana radzę się samemu zabrać za studiowanie informatora i zadań z nowej
        matury, bo krzywda spotka Pana uczniów.

Poniżej zadanie z próbnej matury:

Zadanie 11. (6 pkt) Próbna matura OKE Wrocław - Arkusz 1 - poziom podstawowy
        Dany jest ostrosłup prawidłowy czworokątny, którego wszystkie krawędzie mają
        długość a .
        a. Sporządź rysunek tego ostrosłupa i zaznacz na nim kąt nachylenia ściany
        bocznej
        do płaszczyzny podstawy. Oznacz ten kąt jako alfa. Oblicz kosinus kąta α, a
        następnie,
        korzystając z odpowiednich własności funkcji kosinus, uzasadnij, że o 60 <
        alfa .
        b. Wyznacz długość wysokości tego ostrosłupa oraz jego objętość.

Etapy rozwiązywania zadań - model odpowiedzi do arkusza 1
        11.3 Oszacowanie obliczonej wartości kosinusa kąta nachylenia ściany bocznej do
        płaszczyzny podstawy.
        cos alfa > 1/2
        cos alfa > 60 stopni
        • Gość: nauczyciel Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 17:29
          Żal mi Cię człowieku i współczuję Twoim uczniom. Może znajomość wzorów na sin2x
          i cos2z, ciągi określone rekurencyjnie, badanie monotoniczności ciągu, itd. (to
          wszystko w tej książce jest na poziomie podst.) wg Ciebie również wymagane jest
          na poziomie podstawowym?
          Jeśli uzasadnienie, że jakiś kąt ma miarę mniejszą od 60 st, jest dla Ciebie
          tym samym co umiejętność rozwiązywania nierówności trygonometrycznych, to nie
          mamy o czym mówić.
          Przejrzyj sobie Informator zanim znów napiszesz coś równie głupiego.
          A uczniom zdającym maturę na poziomie podstawowym jeszcze raz dobrze radzę: nie
          kupujcie tego zbioru!
          • Gość: uczeń Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:29
            Dobrze, że je nie mam takiego nauczyciela... Gdzie ty człowieku uczysz? Tak jak
            większość nauczycieli opowiadasz bzdury na temat nowej matury.
          • Gość: rowniez nauczyciel Re: Zbior zadań z majcy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 10:39
            „Nauczycielu” odpowiadam na twój post:

W książce tej na poziomie podstawowym jest jedno zadanie ze wzorem
            rekurencyjnym oznaczone indeksem 1 (patrz oznaczenia), co oznacza, że zadanie
            jest zaczerpnięte ze strony CKE. Zadanie to było na próbnej maturze maj 2003
            POZIOM PODSTAWOWY zadanie 6. (patrz strona centralnej komisji egzaminacyjnej).
            WIĘĆ NALEŻY TO ZNAĆ.

Monotoniczność ciągu też jest w arkuszach na stronie CKE poziom podstawowy
            (patrz próbna matura Maj 2001 zadanie 8). Poza tym zadanie 8 w OKE Jaworzno
            matura próbna grudzień 2004 dotyczące ciągów dotyczy sprawdzenia czy ciąg jest
            arytmetyczny co wiąże się ze sprawdzeniem różnicy dwóch sąsiednich wyrazów
            (patrz również definicja monotoniczności) – więc monotoniczność jest doskonałym
            ćwiczeniem do rozwiązania tego zadania.
            Poza tym w informatorze maturalnym tak przez ciebie ulubionym nie zauważyłem że
            należy znać wzory na pole trójkąta (a należy i to przy najmniej dwa – jeden z
            wykorzystaniem podstawy i wysokości trójkąta; - drugi z wykorzystaniem dwóch
            boków i kąta między nimi zawartego) patrz próbna matura z poznania styczeń 2005
            zadanie 7.
            Jeśli chodzi sin2x, to co z tego, że nie obowiązuje na poziomie podstawowym,
            ale ile zadań z planimetrii można sobie uprościć znając ten wzór.
            Jeżeli chodzi o ten kąt mniejszy od 60 stopni: ty chłopie nie rozumiesz treści
            pisząc taką odpowiedź: przecież w treści wyraźnie jest napisane, wiedząc ile
            wynosi cosinus wykaż odpowiednią nierówność, a to wiąże się z umiejętnością
            rozwiązania elementarnej nierówności trygonometrycznej (patrz tabelka rozwiązań
            OKE).
            Niektóre książki edukacyjne uczą rozwiązywać zadania w sposób najprostszy i
            najkrótszy nieraz stosując wzory wykraczające poza zakres materiału (zawsze
            można spojrzeć w tablicę wzorów).
            To moja ostatnia odpowiedź i nie będę więcej z Tobą dyskutował, bo po prostu
            nie znasz się w ogóle na matematyce i problemach rozwiązywania zadań.
            Więc dyskusja z Tobą nie ma sensu a moja odpowiedź jest skierowana do uczniów
            ABY TAKIEGO NIEDOUCZONEGO NAUCZYCIELA NIE SŁUCHALI!!!
            • Gość: nauczyciel Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 13:47
              Słuchaj Franciszku, przyznaj się od razu, że jesteś jednym z autorów tego
              zbioru i nie wciskaj ludziom kitu. Nie wiesz, że wymagania egzaminacyjne teraz
              są inne niż na dotychczasowej "nowej maturze"? Wtedy znajomość rekurencyjnego
              określania ciągu była wymagana na poziomie podstawowym, a teraz na poziomie
              rozszerzonym. To samo dotyczy matołku badania monotoniczności ciągu (było na
              podst. jest na rozsz.). Jeśli chodzi o pole trójkąta, to przecztaj sobie
              wymadanie VI.2. A jeśli uważasz, że do stwierdzenia, że kąt, którego cos jest
              równy np. 0,1 potrzebna jest umiejętność rozwiązywania nierówności
              trygonometrycznych w zbiorze liczb rzeczywistych, to może zastanów się nad
              zmaną zawodu.
              Że Ci nie wstyd pisać takich bzdur i obnosić się ze swoją ignorancją.
              JESZCZE TAZ OSTRZEGAM MATURZYSTÓW PRZED KORZYSTANIEM Z TEGO ZBIORU.
              • Gość: nauczyciel Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 14:29
                Przepraszam, uciekł mi fragment zdania dotyczącego nierówn. tryg. Powinno być:
                A jeśli uważasz, że do stwierdzenia, że miara kąta jest mniejsza od 60 stopni,
                jeżeli jego cos jest równy np. 0,1, potrzebna jest umiejętność rozwiązywania ...
              • Gość: uczen Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:55
                Mongole jeden! Popatrz sobie na próbne matury!
                • Gość: majka Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 21:45
                  Nie chciałabym być stroną w tej pyskówce, ale pomijając nielegancki ton
                  wypowiedzi "nauczyciela" zgadzam się z nim w każdej kwestii (również w kwestii
                  nierówności trygonometrycznych). Zajrzałam dzisiaj do księgarni, zapoznałam się
                  ze zbiorem "Matematyka ... 1001 zadań" i podpisuję się pod uwagami
                  przytoczonymi przez "nauczyciela". Obowiązują obecnie inne wymagania
                  egzaminacyjne niż w 2002 roku i nie należy mieszać uczniom w głowach.
                  • Gość: Jarosław Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 11:38
                    Przyglądając się tej „dyskusji” mam wrażenie, że zaraz się autorzy postów
                    zaczną bić :) Oskarżanie się, że „na pewno jesteś autorem tej książki”
                    czy „synem autora” jest makabrycznie bezsensu. Nie wiem czy mogę tu wrazić
                    swoją opinię o tym zbiorze zadań, bo zaraz posądzą mnie o to, ze jestem autorem
                    tej książki :). Powiem tak : z tej ksiązki na pewno BARDZO DOBRZE przygotujesz
                    się do poziomu rozszerzonego bo tak naprawdę ok.95% ludzi będzie zdawać
                    matematykę na poziomie rozszerzonym. Widzę to po moich uczniach. Jeśli zdajesz
                    poziom podstawowy również nie zabraknie dla Ciebie zadań do ćwiczenia i
                    nauczenia się matematyki. Natomiast dyskusja na temat podstaw programowych jest
                    tematem bezkońca i naprawdę nie chcę brać w niej udziału. Wystarczy popatrzeć
                    na przeprowadzone próbne matury w 4 OKE w Polsce, nie tylko z matematyki...

Pozdrawiam

Jarosław
                • Gość: black Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 23:26
                  Koleś ty to chyba jesteś synem tego co tak broni tego zbioru??
      • Gość: uczeń Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:21
        Panie nauczycielu mam pytanie:
        Czy jak na poziomie podstawowym nie ma rozwiązywania rówńań z wartością
        bezwzgędną IxI=4, to znaczy, że nie muszę się uczyć rozwiązań równania x^2=16.
        PS. Przecież po spierwiastkowaniu otrzymuję IxI=4, stąd x=2 lub x=-2
        • Gość: kasia Re: Zbior zadań z majcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 14:52
          ekh ekhm x=4 lub x=-4 ku scislosci, ale rozumiem o co Ci chodzi.
          moim zdaniem nawet jak zadania wykonywane przed matura sa na niecowyzszym
          poziomie niz matura to bardzo dobrze. jak to moja matematyczka powiedziała "jak
          zobaczycie potem zadanie na maturze to bedziecie mogli sie do niego uśmiechnąć"
          oczywiscie w prostym słowa znaczeniu. wydaje mi sie, ze trzeba rozwiazywac
          zadania trudniejsze, aby potem to co trudniejsze na maturze nie było dla nas az
          tak trudne ;-)
          • Gość: ? Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:05
            Ja ze swojej strony polecam zbiór OMEGA MATURA 2005 (cz. I i II), zdecydowanie
            najlepszy zbiór na rynku.

Co do Kiełbasy to jest taki sobie (niedługo będę go zaczynał)...

CKE wydaje słabe książki (polegam na poważnych opiniach)...

Maturalnie, że zdasz - porażka...

• Gość: !x! Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:45
              Omega najlepsza na rynku ??? Człowieku! Ty chyba sobie żarty robisz? Czyśbyś
              pracował w Wydawnictwie OMEGA? Przecież to shit totalny...
              • Gość: xyz Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 22:40
                Zgadzam się. Zbiory Omegi w porównaniu ze zbiorami Kiełbasy albo zbiorem
                Maturalnie, że zdasz, to dziadostwo.
        • Gość: majka Re: Zbior zadań z majcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 22:51
          Uczniu, rozwiązywanie nierówności postaci |x-a|=b i nierówności |x-a|<b jest
          wymagane na poziomie podstawowym (wymaganie egzaminacyjne 5b). Zamiast się
          sprzeczać szanowni nauczyciele i uczniowie, to zajrzyjcie sobie do
          zbiorów "Matura z matematyki 2005" Kiełbasy (wydawnictwo 2000), tam wszystko
          macie czarno na białym napisane co jest wymagane i na jakim poziomie.
          • Gość: uczeń Re: Zbior zadań z majcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:05
            No w końcu jakiś głos rozsadku! Ten Pan "nauczyciel" to naprawdę nie wie o co
            chodzi w nowej maturze :o) Przecież to co pisze ten gostek to totalne bzdury. I
            jeszcze jak się kłóci :) Ciekawe czego on uczy swoich uczniów? Może to nie
            nauczyciel matematyki a robótek ręcznych :) No istnieje jeszcze jedna możliwość
            może to pracownik jakiegoś wydawnictwa, który neguje książki konkurencyjne :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka