Dodaj do ulubionych

Przybory i materiały pomocnicze

IP: *.244.144.144.ip.tnp.pl 20.02.05, 00:17
www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=182&Itemid=2
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale na matematyce nie wolno mieć ołówka? Z
tabeli wynikałoby ze ten jakze specjalistyczny sprzet mozna mieć tylko na
geografii i biologii :/ A jak Wy to rozumiecie??
Obserwuj wątek
    • Gość: motylek Re: Przybory i materiały pomocnicze IP: *.244.144.207.ip.tnp.pl 20.02.05, 10:25
      Sorki za te poprzednie posty ale mi coś komp świruje :)
    • ettelie Re: Przybory i materiały pomocnicze 20.02.05, 16:03
      Na to wygląda, w sumie to na chemii ołówek by się przydał, gumka też... noo...
      ale "ten jakże specjalistyczny sprzęt" może być przecież niebezpieczny, można
      komuś coś zrobic takim ołówkiem (na przykład wbić w plecy pod wpływem stresu),
      więc trzeba ograniczyć potencjalmych agresorów i zakazać ołówków...
      ale olać to i tak zabiorę ołówek i gumkę na chemię :)
      • ettelie Re: Przybory i materiały pomocnicze 20.02.05, 16:20
        Napisałam maila do CKE w związku z tym spisem, ciekawe kiedy mi ktoś odpowie...
        pewnie za jakieś 2 tygodnie tak jak kiedyś... (zresztą wtedy nie odpowiedzieli
        na moje pytania tylko kazali poszukać na stronie, a ja właśnie dlatego pisałam,
        że na stronie tego nie było, ale cóż chyba im się nie chciało...) ale jak
        przyjdzie do mnie jakaś odpowiedź to dam znać.

Pozdrawiam i uczcie się!!! ;)
        • ettelie Re: Przybory i materiały pomocnicze 21.02.05, 17:07
          Jestem wstrząśnięta i wzruszona bo już dziś (o 10.00) dostałam odpowiedź od
          CKE, po prostu nie wierzę, że tak szybko... A oto co napisali:

"Owszem, nie wolno pisać kolorem granatowym, tylko czarnym, tak jak to jest
          zapisane w komunikacie. Nie wolno posiadać ołówka i gumki na egzaminach z
          matematyki i chemii, a karty* zapewnia zdajacemu szkoła.
          Pozdrawiamy
          WM CKE"

Fajnie, nie? Pewnie będą wyrzucać z egzaminu za posiadanie ołówka... Co za
          bzdura - w czym przeszkadza komuś ołówek?!?!
          Jak wam się to podoba?? Najlepiej to na matmę bez ołówka i gumki, zwłaszcza, że
          można mieć cyrkiel... Więc uwaga matematycy !!! Nie mylimy się i robimy ładne
          kółka za pierwszym podejściem bo nie da się ich zmazać!!!

Ps.: *[te karty to karty wybranych tablic chemicznych (i pewnie inne też) dla
          każdego zdającego]
    • Gość: Motylek Re: Przybory i materiały pomocnicze IP: *.244.144.132.ip.tnp.pl 21.02.05, 17:17
      Nie posiadam aż tyle piniedzy żeby sobie kupić dobry cyrkiel więc bede miała
      taki wkladany z ołówkiem :) A ze ten ołowek bedzie miał gumke to trudno :P Jak
      mi dazą piniadze to wyjde i kupie inny cyrkiel :P
      • ettelie Re: Przybory i materiały pomocnicze 21.02.05, 22:41
        To też jest pomysł :) Pewnie wszyscy będą musieli tak kombinować, ale to trochę
        chore...
        • Gość: Motylek Re: Przybory i materiały pomocnicze IP: *.244.144.174.ip.tnp.pl 22.02.05, 13:14
          A czyż nasza wspaniała reforma nie jest chora?? ;) Pozdr
          • ettelie Re: Przybory i materiały pomocnicze 24.02.05, 17:16
            CKE jeszcze mi napisało, że skoro ołówki i gumki są zabronione to znaczy, że
            nie będą potrzebne... (dobrze, że wiedzą co jest potrzebne to pisania i
            rysowania) oraz, że mamy nie próbować ich przemycać (a zapytałam się czy mamy
            się spodziewać konfiskaty tych pomocy naukowych...)
            • Gość: Motylek Re: Przybory i materiały pomocnicze IP: *.244.144.206.ip.tnp.pl 24.02.05, 20:38
              Nie no ołówek na maturze z majcy jest całkowicie zbędny. W sumie nie wiem po co
              nam każa długopisy przynosić - powinny nam wystarczyc umysły ;) Ja na opewno
              ich nie bede przemycać :P Wczoraj nam powiedziała matemtyczka ze jak zobaczy
              kogoś bez ołowka na maturze to zamorduje :) Pzdr
              P.S chyba też napisze do CKE jakiegoś przyjemnego maila, w którym w łagony
              sposób postaram sie wyjaśnic co o nich myśle
    • Gość: pytalski ołówek i kalkulator IP: *.udn.pl 24.02.05, 21:44
      A ja pytam czemu nie można mieć ołówka na maturze z j obcego? przecierz nim się
      zaznaczało po 1 wysłuchaniu lektora opcje ABCD i zmieniało lub potwierdzało po
      2 wysłuchaniu ponad to czemu nie można mieć kalkulatoran na WOS gdzie są dane
      statystyczne
      • ettelie Re: ołówek i kalkulator 25.02.05, 18:31
        Bardzo dobre pytanie. Niestety nikt nie zna na to odpowiedzi. Pozostaje Ci
        tylko uwierzyć, że skoro Wielka Centralna Komisja Edukacyjna mówi, że ołówek i
        kalkurator nie są Ci potrzebne to NIE SĄ i koniec, nie może być innaczej. A
        przecież Wielka Komisja wie najlepiej co jest potrzebne do napisania matury, w
        końcu oni te bzdury układali...
        • Gość: user Re: ołówek i kalkulator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:52
          Ale widzisz- od tego jak oni się przygotują - właściwie nic nie zależy.
          Od tego jak my się przygotujemy może zależeć cała nasza przyszłość.

Innymi słowy- oni mogą mieć to w pompie, my nie.
          Jak oni coś spierd*lą, my na tym ucierpimy

Najbardziej ch...amskie jest to, że od przyszłego roku znowu egzaminy mają
          przeżyć rewolucję, bo nasza matura -jak stwiedziło samo Ministerstwo- jeden
          wielki niewypał.
          • ettelie Re: ołówek i kalkulator 26.02.05, 15:03
            Wiem, wiem, nie martw się jescze następny rocznik będzie się męczyć tak jak my
            bo zmiany trzeba wprowadzać na 2 lata przed egzaminem, więc przynajmniej nie
            będziemy sami...;) Tylko mi trochę żal, że w mintsterstwie nikt nie myśli o
            biednych maturzystach i ma gdzieś naszą przyszłość, szkoda, że oni tak wolno
            myślą, (albo nie myślą w ogóle) zawsze do wszystkiego dochodzą po czasie... i
            pewnie nie będzie żadnej rewolucji tylko wrócą do tego co było bo tak łatwiej...

Jak tak dalej pójdzie to na maturę przypnę sobie plakietkę z
            napisem: "Ministerstwo Edykacji to sami kretyni" albo "Centralna Komisja to
            sami idioci" :)
            • Gość: user też wezmę taką plakietkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 10:54
              Napisałem do nich maila (w piątek rano), czy brak ołówka, gumki i linijki na
              fizyce nie jest jakąś pomyłką. Na biologii kalkulator by się przydał...

pozdrawiam, dam znać jeśli odpiszą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka