Dodaj do ulubionych

!!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!!

IP: *.cn.net.pl 31.03.05, 16:43
czy ktos moze polecic jakis model kalkulatora, ktory spelnia wymagania nowej
matury, a ma np. funkcje trygonometryczne i logarytmy?? bardzo prosze o
pomoc, bo ja juz szukalam i nie moglam takiego znalezc.
Obserwuj wątek
    • Gość: zora Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 17:47
      Po co Ci kalkulator z funkcjami trygonometrycznymi i logarytmami?? W książeczce
      z wzorami będziesz miał tabele z wartościami funkcji trygonometrycznych, a na
      maturze nie będzie przecież nikt Ci kazał obliczać np. ile to jest log5 (no
      chyba, że nie wiesz ile to jest np. log100, to wtedy Ci się może przydać).
      • Gość: belcia Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 18:47
        > Po co Ci kalkulator z funkcjami trygonometrycznymi i logarytmami??

zartujesz?? choc w sumie..fakt, po co olowki i kalkulatory. i po co w ogole
        miejsce na zadania...cwiczmy obliczenia w pamieci!!
        • Gość: zora Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 20:32
          Belcia nie wiem o co Ci chodzi. Po co Ci kalkulator z funkcjami
          trygonometrycznymi i logarytmami??
          • Gość: belcia Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:37
            hm nie nawyklam korzystac z tabel, kalkulator jest szybszy i dokladniejszy.
            moge se np wpisac 120 cos i juz wiem, a tabelami to bym musiala
            kombinowac.... :) poza tym kalkulator ma np bardzo przydatna funkcje -
            cos/sin/tg czyli znajac kosinus policze se kat. i pewnie jeszcze kilka innych
            fajnych bajerw
            pozdrawiam :D
          • Gość: katie bell Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.cn.net.pl 01.04.05, 21:45
            ja korzystam z takich funkcji. chociazby zawsze mozna sprawdzic wynik
            (asekuracyjnie)czy jakies totalne glupoty nie wychodza. poza tym przydalby sie
            taki, który liczy ulamki zwykle, zawsze jest szybciej, bo nie trzeba sprowadzac
            do wspolnego mianownika
            • Gość: miki Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: 80.248.193.* 02.04.05, 00:36
              polecam TI Voyage 200
            • Gość: konus Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.05, 18:09
              Ludzie jeśli dla was jest problemem dodanie ułamków, to dlaczego wybraliście
              matematykę. A jeśli chodzi o funkcje trygonometryczne, to przy obliczaniu np.
              sin120 stopni otrzymacie przybliżenie. W tej książeczce, którą dostaniemy jest
              tabela ze wzorami redukcyjnymi, tabelka z wartościami funkcji tryg dla kątów
              30, 45, 60 stopni i nie będzie kłopotu z obliczeniem sin120 czy czegoś
              podobnego.
              • Gość: b Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:22
                z tym sinusem to racja, chodzilo mi o cos120 :) na przyblizeniach nie ma co
                operowac, bez tabelki z wartosciami funkcji dla 30 60 i 45 stopni to ja bym
                rady nie dala, bo jakos nie moge cholerstwa zapanmietac
                a nawet nie wiedzialam ze sa kalkulatory do dodawania ulamkow zwyklych,no ale
                po co to w sumie ;)?
                • Gość: katie bell Re: !!!KALKULATORY NA MATEMATYCE!!!! IP: *.cn.net.pl 03.04.05, 20:36
                  po to te ułamki, że ja myle sie tylko w tak idiotycznych momentach, wiec bede
                  tracila czas na sprawdzanie glupot, zamiast rozwiazywac nastepne zadaia
    • Gość: belcia wy chyba nic nie wiecie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:12
      stary nius jest taki : zwykly kalkulator naukowy, ktory nie rysuje wykresow
      moze byc. czyli taki najpopularniejszy, ktory mozesz se kupic nawet na targu u
      ruskich za 12 zl. ma log, funkcje i inne bajery, ma tez statystyke, ale nie
      szkodzi!! w zadaniu musisz zaprezentowac tok myslenia, wiec sam wynik i tak nie
      bylby punktowany. jakies dziwne zamieszania z tym kalkulatorem, a wlasciwie nie
      wiem czemu. kto wam tak nagadal, ze to jakis super -cudaczny-nigdzie-nie-do-
      dostania ma byc?? i juz sie nie aferujcie, pozdro :D
      • Gość: elafan Re: wy chyba nic nie wiecie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:26
        Belciu, skąd ten nius? A może dałem Ci się podpuścić? :D Bo już qrwa
        zgłupiałem. Tak bardzo się przyzwyczaiłem do mojego Kasia ;p że nie chciałbym
        się z nim rozstać na maturze...
        • Gość: b Re: wy chyba nic nie wiecie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 15:42
          ku.. nie ku.., no nie wiem po prostu gdzie ja to czytalam, sprawdzilam nawet
          wczoraj historie z ostatnich dni, ale tego jest ciut za duzo. jak to znajde to
          ci zarzuce linka
          • Gość: elafan Re: wy chyba nic nie wiecie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 16:29
            Byłbym szczerze zobowiązany :P Bo sam wczoraj sprawdzałem dokładnie komunikaty
            CKE w sprawie pomocy dopuszczonych i w kwestii kalkulatorów nic się nie
            zmieniło - przynajmniej nic nie ma na ich stronie. Ale jak znajdziesz tego
            linka i to okaże się prawda to staniesz się moją Boginią :DDDDD
      • gdabski Re: wy chyba nic nie wiecie.... 03.04.05, 16:08
        >ma tez statystyke, ale nie szkodzi!

Właśnie szkodzi. Statystyki mieć nie może. Gdyby nie to, nie byłoby problemu.
        Ale naukowego bez statystyki nikt nie widział.

/Gdabski
        • Gość: egzaminator Re: wy chyba nic nie wiecie.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.05, 16:31
          Gdabski ma rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka