Gość: morgana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:26 czy ktos sie wybiera na politologie do poznania na UAM jesli tak to prosze o wpisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 14:32 ja się wybieram... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgana Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:36 fajnie moze pogadamy na gg a co zdajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 14:36 p.s. z czego będziesz się przygotowywać na rozmowę kwalifikacyjna??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgana Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:38 rozmowa jest problemach wspolczesnego swiata kurcze nie wiem hehehe a ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 16:10 gg: 5891321 ostatnio nie ma mnie za często (wiadomo dlaczego..), ale jakby co to bardzo chętnie.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaku_ona Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:04 a co was kusi na ta politologie? bo mnie fakt,ze za samo zdawania wosu na maturze jest max punktow.... a ja wlasnie wos zdaje sesesesesesese :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.ferber Re: POLITOLOGIA POZNAŃ 11.04.05, 17:57 a do Warszawy na politologie nikt sie nie wybiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:25 Ja się wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 21:57 no ale oprócz wosu są także inne przedmoioty no i oczywiście ( a może przede wszystkim) rozmowa kwalifikacyjna której zakres materiałyu jest ogromny, bo przecież problemów politycznych w polsce i na świecie nie brakuje....pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.org 11.04.05, 22:42 Podstawą przyjęcia jest suma punktów uzyskanych z egzaminu maturalnego oraz rozmowy kwalifikacyjnej. "Uwzględniane są wyniki z egzaminu maturalnego z następujących przedmiotów: języka polskiego, języka obcego i przedmiotu dodatkowego (do wyboru). Za egzamin maturalny z przedmiotu wiedza o społeczeństwie kandydat uzyskuje 30 punktów, bez względu na otrzymaną liczbę punktów procentowych. Rozmowa kwalifikacyjna z zakresu aktualnych politycznych problemów kraju i świata oceniana jest w skali od 0 do 50 punktów." Zakres aktualnych problemów jest owszem,ogromny,ale przygotować się warto najbardziej(jeśli chodzi o Polskę) z afery Orlenu,mediów w Polsce,wszelakich nazwisk(politycy,prezydenci miast,rektorzy uczelni,kuratorzy oświaty,wojewodzi,aktorzy,reżyserzy itd),papieża,czekających nas wyborów,UE.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 12.04.05, 00:36 jak myślicie ilu chętnych jest na jedno miejse na politologie na UAM?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.org 12.04.05, 15:11 Nawet nie myślę,bo wiem:) - ok. 11/12/13,to zależy od roku. W tym roku pewnie będzie podobnie-tj.około 12 osób.Można się pocieszyć,że większość idzie,bo to modny kierunek i niekoniecznie mają wiedzę;) Z drugiej strony tacy blokują miejsca,jak na psychologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poooooooooo Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:07 I gdzie jest to zniechęcenie ludzi do polityki i innych spraw społecznych? Odpowiedz Link Zgłoś