Dodaj do ulubionych

POLITOLOGIA POZNAŃ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:26
czy ktos sie wybiera na politologie do poznania na UAM jesli tak to prosze o
wpisy
Obserwuj wątek
    • Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 14:32
      ja się wybieram...
      • Gość: morgana Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:36
        fajnie moze pogadamy na gg a co zdajesz
    • Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 14:36
      p.s. z czego będziesz się przygotowywać na rozmowę kwalifikacyjna??? pozdrawiam
      • Gość: morgana Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:38
        rozmowa jest problemach wspolczesnego swiata kurcze nie wiem hehehe a ty
        • Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 16:10
          gg: 5891321

ostatnio nie ma mnie za często (wiadomo dlaczego..), ale jakby co to bardzo
          chętnie..
          pozdrawiam
    • Gość: yaku_ona Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:04
      a co was kusi na ta politologie? bo mnie fakt,ze za samo zdawania wosu na
      maturze jest max punktow.... a ja wlasnie wos zdaje sesesesesesese :)))
      • rafal.ferber Re: POLITOLOGIA POZNAŃ 11.04.05, 17:57
        a do Warszawy na politologie nikt sie nie wybiera ?
        • Gość: Alek Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:25
          Ja się wybieram
      • Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 11.04.05, 21:57
        no ale oprócz wosu są także inne przedmoioty no i oczywiście ( a może przede
        wszystkim) rozmowa kwalifikacyjna której zakres materiałyu jest ogromny, bo
        przecież problemów politycznych w polsce i na świecie nie brakuje....pozdrawaim
        • Gość: Nicky Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.org 11.04.05, 22:42
          Podstawą przyjęcia jest suma punktów uzyskanych z egzaminu maturalnego oraz
          rozmowy kwalifikacyjnej.

"Uwzględniane są wyniki z egzaminu maturalnego z następujących przedmiotów:
          języka polskiego, języka obcego i przedmiotu dodatkowego (do wyboru).

Za egzamin maturalny z przedmiotu wiedza o społeczeństwie kandydat uzyskuje 30
          punktów, bez względu na otrzymaną liczbę punktów procentowych.

Rozmowa kwalifikacyjna z zakresu aktualnych politycznych problemów kraju i
          świata oceniana jest w skali od 0 do 50 punktów."

Zakres aktualnych problemów jest owszem,ogromny,ale przygotować się warto
          najbardziej(jeśli chodzi o Polskę) z afery Orlenu,mediów w Polsce,wszelakich
          nazwisk(politycy,prezydenci miast,rektorzy uczelni,kuratorzy
          oświaty,wojewodzi,aktorzy,reżyserzy itd),papieża,czekających nas
          wyborów,UE.pozdrawiam
          • Gość: Crimson King Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.iwg.pl / 80.50.58.* 12.04.05, 00:36
            jak myślicie ilu chętnych jest na jedno miejse na politologie na UAM??
            • Gość: Nicky Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.org 12.04.05, 15:11
              Nawet nie myślę,bo wiem:) - ok. 11/12/13,to zależy od roku. W tym roku pewnie
              będzie podobnie-tj.około 12 osób.Można się pocieszyć,że większość idzie,bo to
              modny kierunek i niekoniecznie mają wiedzę;) Z drugiej strony tacy blokują
              miejsca,jak na psychologii.
              • Gość: Poooooooooo Re: POLITOLOGIA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:07
                I gdzie jest to zniechęcenie ludzi do polityki i innych spraw społecznych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka