IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:33
kto pisze w poniedziałek gegre??? Buuu ciekawe co tam będzie :| z matmy już
dowalili, jesli ma ktos jakieś źródła to niech chociaz powie czy tam też
będzie tak tragicznie jak chociażby na matmie?? Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: GeGrA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:35
      ja pisze gecie i boje sie strasznie... jak dowala trudne zadanka to leze
      • Gość: madzia Re: GeGrA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.05.05, 14:54
        ja tez sie wybieram do Poznania na turystyke i mam nadzieje ze sie tam dostane:P
        bo jak nie to nie wienm co zrobie:(
    • Gość: karola Re: GeGrA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:38
      Ja tez pisze i boje sie jak cholera,bo Ci z komisji sa nieprzewidywalni!
      Zapewne cos dowalą :(
      • Gość: magda Re: GeGrA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:40
        a macie jakies sciagi a uczylyscie sie juz z geci?? bo ja sie przyznam ze
        jeszcze nie...
        • Gość: Pedro Re: GeGrA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:58
          spoko, gegry ciezko nie zdac moim zdaniem przeciez duzo odpowiedzi jest w tych
          materialach zrodlowych. nie ma sie co bac, ale mysle ze teraz to troche malo
          czasu zostalo wam na nauke bo material dosc spory :/
          tak czy owak rzycze wszystkim powodzenia na gegrze.
          BTW na co sie wybieracie z ta matura z geografi ???!!!!!!
          • Gość: s Re: GeGrA IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 10.05.05, 11:04
            pisze się żyxczę :-)
            JA piszę geografięi raczej się nie boję, nawet jeśli zadania nie będą takie
            łatwe, gdyż trudno jest nie zdać gegry :)Jeszcze zostało dużo czasu i można
            zaległości spokojnie nadrobić, sam jestem jeszcze w atmosferze i została mi
            geografia społeczno-ekonomiczna, ale jestem pozytywnej myśli.
            Ja startuję na turystykę na awf i dlatego piszę gegrę rozszerzoną, tam liczy
            się jeszcze jezyk rozszerzony i średnia ocen, więc jestem dobrej myśli :)
            tzrymam kciuki za wszystkich znawców mapy na maturze!!
            • Gość: Pedro Re: GeGrA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:19
              oo a na ktory awf? bo ja do wrocka na TiR
            • Gość: madzik Re: GeGrA IP: *.broker.com.pl 10.05.05, 11:20
              Czyzbys sie wybieral do krakowa?:) Ja wlasnie tam startuje na turystyke i
              rowniez siedze dopiero na atmosferze... ale mam male obawy ze raczej nie zdaze
              do poniedzialku wszystkiego opanowac :) Angielski tez mi za dobrze nie poszedl
              wiec bedzie ciezko sie dostac, no ale probowac gdzies trzeba:)
              • Gość: s Re: GeGrA IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 10.05.05, 11:44
                Noo, do Krakowa :-)
                mi angielski raczej dobrze, bez wypracowania na poziomie rozszerzonym to mam
                27/32 pkt, a z tą geografią to sie nie przejmuj gdyż taka trudniejsza i
                bardziej wymagająca teorii jest właśnie gegra fizyczna, a z tą drugą to można
                tak po ludzku, na chłopski (ewentualnie babski) rozum, prawda? wystarczy ją
                trochę poczytać, naoglądać się wiadomości lub czegoś takiego i już wiesz jak
                zlikwidować bezrobocie w Polsce dla przkladu
                • Gość: s Re: GeGrA IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 10.05.05, 11:55
                  to znowu ja, Madziku - nie przejmuj sie tak bardzo - na TiR przyjmują 150 osób
                  i wśród tych szczęśliwców napewno i mky się znajdziemy - wszak nie możliwe, by
                  było aż tylu jeszcze większych geniuszy niż my :-) Znasz kogoś kto jeszcze
                  wybiera się do Krakowa, bo ode mnie z klasy to jeszcze 2 osoby i jedna napewno
                  się dostanie -czyli 149 miejsc :(
                  C'est la vie! :)
                  pozdrawiam wszystkich podróżników i trzymam kciuki za geograffóf w poniedziałek!
                  • Gość: Pedro Re: GeGrA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:00
                    150? kurka fajnie, we wrocku na TiR tylko 72 miejsca, a jaki tok wybieracie
                    jednolite czy licencjat i magisterka?
                    • Gość: anna Re: GeGrA IP: 82.160.102.* 10.05.05, 12:02
                      widzę że Kraków przoduje ja też tam chcę się dostać jestem dobrej myśli więc
                      spotkamy się w pażdzierniku :)
                      • mootya Re: GeGrA 10.05.05, 13:39
                        w krakowie tylko na awfie turystyka?
                        ja mam jezyk na 100% (zwolniona) wiec jestem ewentualną powazną konkurencją :-)
                  • Gość: madzik Re: GeGrA IP: *.broker.com.pl 10.05.05, 12:30
                    Nio ja niestety takim geniuszem nie jestem , bez wypracowania z anglika mam
                    22,5 pkt a to moze byc jednak za malo :( No ale moze jednak jakims dziwnym
                    trafem sie dostane i spotkamy sie na pierwszym roku :) Dobra ide uczyc sie
                    gegry, moze chociaz uda mi sie ta fizyczna opanowac bo faktycznie z ekonomiczna
                    zawsze mozna nasciemniac :)
                    A co do osob wybierajacych sie na turystyke.. to z tego co slysze to narazie
                    chyba sama sie tam wybieram ze swojego miasta wiec przynajmniej miejscowej
                    konkurencji nie mam zbyt duzej:) pozdrawiam! :)
                    • Gość: s Re: GeGrA IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 10.05.05, 14:28
                      To nie tak źle, przecież język to tylko 1/3 klasyfikacji, jeszcze możesz
                      nadrobić świadectwem (co sie już dokonało i nic nie można ulepszyć) i jeszcze
                      zostaje Ci geografia :)Bądź dobrej myśli.
                      Całe szczęście, że nie jesteś z Krakowa (mówisz, że nikt z Twojej
                      miejscowości), bo już myślałem, że tylko same burżuje wielkomiejskie tam się
                      wybierają :p (ja sam jestem z Bochni, koło której niedaleko leży Kraków):D
                      Jeszcze zostają nam egzaminy wstępne, które raczej zdam (chyba, że podczas
                      płynięcia udławię się wodą -ale to najczarniejszy z możliwych scenariuszy):p

Co do zapytania Pedra to na awf w Krakowie chyba jest podział na studia
                      licencjackie i magisterskie, ale jeżeli nie wycofasz się to samoistnie
                      zaczynasz kształcenie na magistra (poprawcie mnie jeżeli źle piszę), a ja
                      wybiorę magisterkę, gdyż nie lubię zatrzymywać się w połowie drogi do celu :-)

teraz mnie czeka ciężka przeprawa z formami kondensacji pary wodnej w
                      atmosferze :(

P.S. Dlaczego wybieracie ten kierunek studiów i gdzie chcielibyście pracować po
                      nim? Pytanie sondażowe, które mnie bardzo intryguje

Ja kiedyś chciałem zostać ekonomistą, bo on dużo zarabia (głupek ze mnie był),
                      ale po namyśle doszedłem do wniosku, że praca musi sprawiać przyjemność, a kto
                      nie lubi podróżować do np. Paryża, jeździć tam kilka razy w roku, zwiedzać to
                      miasto z grupą turystów jako przewodnik i jeszcze za taką przyjemność dostawać
                      kasę ??? Istny raj na Ziemi!!Ewentualniezawsze mogę założyć hotel lub własne
                      biuro podróży :))) a Wy?
                      • Gość: Pedro Re: GeGrA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:49
                        hehe :D
                        co trzeba zrobic na sprawnosciowce do krakowa??

ja sie wybieram do wrocka z opola bo wrocek mi sie bardzo podoba, fajne miasto
                        i duzo znajomych, duzo lokali. Nie spotkalem sie z negatywna opinia co do zycia
                        studenckiego we wrocku, a na tym mi najbardziej zalezy ;) nauka na drugi plan.

a czemu awf i TiR, hmm bo mam nadzieje ze nie bedzie tak ostro jak na innych
                        uczelniach ;)
                        ja bym tam wolal nie oprowadzac turystow, tylko byc sobie rezydentem w jakims
                        cieplym kraju w dobrym hotelu :), a oczywiscie najwieksze marzenie to hotelik w
                        takim cieplym kraju, ale to daleka droga :D

BTW umiecie obliczac te wszystkie wysokosci slonca? to chyba najbardziej
                        popieprzone zadania ze wszystkich! po co komu wiedziec pod jakim katem pada
                        slonce? wazne zeby cielo bylo!
                      • Gość: madzik Re: GeGrA IP: *.broker.com.pl 10.05.05, 14:50
                        widze ze optymista z Ciebie:) No zobaczymy , przeprawa jednak wiem ze bedzie
                        ciezka, znajac uklady to polowa miejsc i tak juz jest wykupiona :| U mnie
                        wyniki ze wszystkiego srednie a wtykow niestety tez nie mam :) No ale coz,
                        najwyzej pojde na zaoczne.
                        Turystyka i rekreacja to chyba jeden z przyjemniejszych kierunkow, wkoncu kto
                        nie lubi jezdzic po swiecie! Jak dla mnie to jakis wlasny hotelik to by bylo
                        to :)
    • Gość: etui Re: GeGrA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:01
      ja sobie ściągnęłam arkusze maturalne z poprzednich lat i robie po kolei zadania
      :) patrze, na co szczególnie zwrócić uwagę, jakiego typu zadania pojawiają się
      najczęsciej, a i wiedza jakas zostaje w głowie z przerobionych zadan :)
      powodzenia wszystkim :)
      • Gość: Pedro Re: GeGrA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:02
        ja przegladam zadania z ksiazki zbior 750 zadan bo rozwiazywaniem to trudno
        nazwac, niektore sa strasznie odjechane :O
        • Gość: s Re: GeGrA IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 10.05.05, 19:03
          Pedro, wiem co czujesz!!
          Sam tą książkę widziałem i znam ten ból niewiedzy. Trzeba przyznać, że niektóre
          to spoko są zadania, ale inne to nie z tej bajki. Wszak jednak lepiej teraz się
          o tym przekonać (i coś nawet popatrzeć na te zadania) niż dopiero na maturze
          się na nie gapić :)
          • Gość: Pedro Re: GeGrA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:09
            tyle dobra ta ksiazka ze daja do niej plyte z odpowiedziami zawierajacymi
            jakies obliczenia i mozna dojsc do tego jak to sie robi a nie same odpowiedzi
            jak w wielu podobnych pozycjach ksiazkowych ;) duzo zadan typowo matematycznych
            a u mnie z matma na bakier :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka