Dodaj do ulubionych

lingwistyka

11.05.05, 20:27
Czy ktos wybiera sie na lingwistyke? szczegolnie interesuje mnie UW, ale inne tez, piszcie gdzie byscie chcieli sie dostac, jakie jezyki studiowac i jak wam poszla matura;ja z testu z ang pods. mam 100 a rozsz.97% (bez czesci pisemnych) a niemiecki wciaz przede mna, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:38
      Ja chciałem iść, ale chyba jednak zrezygnuję i złożę na anglistykę. Mój
      francuski ucierpiał ostatnio (pół roku się prawie nie uczyłem) i jakoś wydaje
      mi się, że nie mam szans się dostać :(
    • Gość: lola Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:16
      Ja też się wybieram. Nie orientujecie się od ilu mogą przyjmować z anglika?
    • Gość: buhahaha Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:19
      co za pewność siebie , toć to jeszxcze wyniki nie są opublikowane , więc na bank
      nie wiesz ile masz procent , ale widzę ,że sami ambitni ludzie na tym forum
      wszyscy po 100 , a wzięłaś pod uwagę ,że masz jakieś błędy?? Sory przecież tu
      wszyscy mają po 100 hahha
      • kawa_cynamonowa Re: lingwistyka 11.05.05, 21:35
        z informacji podanych w internecie wyliczylam ze tyle mam, dziwne ze jak sie napisze ze ma sie dobry wynik to zawsze sie ktos przyczepi i zepsuje humor jakas uwagą; to chyba oczywiste, z jesli zamierzam studiowac jezyki to mam ambicje w tym kierunku. jesli chodzi o ilosc punktow to nie wiem; na Uw podobno do ustnych przyjmą 3x wiecej osob niz przyjma normalnie (140); tak jest na stronie UW podane.
        • Gość: ola Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:42
          a nie wiesz może ile w tamtym roku było osób na miejsce?
        • Gość: lukasz Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:51
          Tak, do ustnego przechodzi 3 razy więcej niż limit. Ale to jest chore, bo w
          zeszłym roku było jakoś 4-5 osób na miejsce, więc większość i tak sięd ostanie
          do ustnego. I tam dopiero będzie przesiewka niezła.
          • Gość: lola Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:54
            A Ty ile masz mniej więcej z Angola?
            • Gość: lukasz Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:58
              No ja mam mniej więcej 94-100, nie wiem. Ale angielski na lingwistykę stosowaną
              się nie liczy bardzo, bo wszyscy będą mieli podobnie. Inne języki zaważą. poza
              tym jak już napisałem decydująca będzie rozmowa, bo tam już nie dają 90% łatwo.
              A ja po francusku nie umiem mówić :( Ale anglistyka mi w zupełności wystarczy.
              Tylko jak się na nią dostać? Oto jest pytanie.
              • Gość: lola Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:04
                No nie wiem czy wszyscy będą mieli tak po 100%. Ja będę zdawać mimo iż z testu
                mam 70%.
                • Gość: lukasz Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:10
                  Nie wszyscy będą mieli 100. ja też nie będę miał. I nie będzie trzeba mieć
                  bardzo dużo. Wszystko będzie zależało od ich egzaminu. I tego się boję. To ich
                  słuchanie i odpowiadanie z marszu na pytanie... brrr Nie uda mi się to.
                  Anlistyko moja kochana, tylko ty mnie nie zawiedź!
                  • Gość: alicja delicja Re: lingwistyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:05
                    ja tez chcialam isc na lingwistyke, ale ten ich egzamin tak mnie przeraza, ze
                    sie zadowole romanistyka - tam jest tylko pisemny lol
    • Gość: aneta Re: lingwistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:34
      50%-rozszerzona z anglika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka