Dodaj do ulubionych

HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz??

IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 13.05.05, 00:11
moim zdaniem "eksperci" GW zle odpowiedzili. nie jest to prawda, tylko falsz.
tam pisze ze te stany(poludnie) wybraly(nie napisano na co) republikanina
A.Lincolna i wtedy oglosily secesje.
a poludnio wybralo po secesji Jefersona.

jak wy odczytujecie to pytanie i jaka odpowiedz??
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:13
      Ja napisalam falsz, ale to byl strzal... Mysle ze w takim testowym sie nie
      pomylili, chociaz mam wielka nadzieje ;)
    • Gość: harry Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 13.05.05, 00:15
      oczywiscie prawda!
      pytają o to co charakteryzowalo stany ktore po wyborze lincolna oglosily
      secesje. a charakteryzowalo je wlasie plantacyjne rolnictwo i niewolnictwo.
      • Gość: Kulo Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 13.05.05, 00:19
        tak, kazy kretyn wie ze te stany wlasnie to charakteryzowalo, ale one nie
        wybraly lincolna. nie do konca sformulowane pytanie.
    • Gość: nauczyciel. Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.05, 00:19
      Eksperci odpowiedzieli prawidlowo.
    • Gość: Ola Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.chello.pl 13.05.05, 08:19
      Jurek, masz racje!!!!!!!!
      To pytanie jest dwuznacznie sformuowane. Mozna zrozumiec ze Lincolm zostal po
      prostu wybrany gdzies tam przez obojetnie kogo (i tak to zrozumieli redaktorzy),
      albo predzej kazdy zrozumie ze Lincolm zostal wybrany przez te stany poludniowe,
      a to NIEPRAWDA.
      Ja w tym zadaniu zrobilam tak jak ty i akurat tego bylam pewna, ze mam dobrze,
      wiec tez byla zaskoczona odpowiedzia. Ale widocznie ci co wiedza wiecej dobrze
      na tym nie wychodza :(
      Odwolujemy sie?
      • Gość: michał Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 09:13
        A ja to zrozumiałem powiedzmy "tak jak redaktorzy" i nie miałem żadnych
        wątpliwości, zaraz spojże jeszcze raz jak to było sformułowane.
      • Gość: michał Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 09:19
        jeszcze raz przeczytałem i nadal, rozumiem to "tak jak redaktorzy", chociaż
        rzeczywiście troche niefortunnie to sformułowali, można się kłócić.
    • Gość: Prawda Re: HISTA -zad 32.C - prawda czy fałsz?? IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 13.05.05, 09:24
      Chyba kazdy wie, ze Lincoln byl prezydentem- chcial zniesienia niewolnictwa, a
      Poludniowe stany- najpierw Karolina Pld. oglosily wystapienie- secesje i
      wybraly wlasnego prezydenta- Jeffersona Davisa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka