Gość: edytka IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 13.05.05, 14:20 jak macie w tym z transportm biernym i czynnym?aaa i mam jeszcze jedno pytanko jak z tymi narzadami smaku i wechu i sluchu i rownowagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vbananas Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:22 smaku wechu chomoreseptory, to drugie mechanoreceptory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:23 ja napisałam że transport czynny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:36 a co do receptorów to.... MECHANOreceptory - włoski zmysłowe - linia boczna - ucho - ciałka zmyslowe - narząd równowagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:25 Transport byl chyba aktywny- zachodzi wbrew gradientowi stezeni czaseczki cukrow sa za male aby mogly swobodnie dyfundowac. A co do tych recetorow to aib do I i cid do II, ale to czysty strzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 14:27 a nei wiecie keidy beda odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:29 transpotr czynny ponieważ potrzebował nakładu energii chemoreceptory elektroreceptory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:33 a może macie juz arkusz z bioli i odpowiedzi, ja trafiłam na stronke jakąs i tam był arkuszI ale do diaska nie chce mi sie otworzyć, jak macie to przeslijcie na maila emcia86@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-linka Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:25 na pewno transport czynny :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msd Re: posprawdzajmy sobie biole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:43 chemoreceptory i mechanoreceptory na 100% Odpowiedz Link Zgłoś