Gość: eeeee IP: *.chello.pl 16.05.05, 13:28 czy to możliwe że po złożniu papierów na uw na ekonomie już nie mogę ich wycofać jeżeli sie dostane na sgh??? przeciez chyba nie mogą mi zabronić zabrać własnych dokumentów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosquito Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! 16.05.05, 13:34 > przeciez chyba nie mogą mi zabronić > zabrać własnych dokumentów? Teoretycznie nie moga. Ale zanim wygrasz (o ile wygrasz) z uczelnia, zeby ci wydali dokumenty, minie czas do skladania papierow na SGH. Ja tez nie wiem co tu robic, ale na chwile obecna staram sie na obie uczelnie. Zycie wszystko wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 16.05.05, 13:47 ja tez mam podobny problem. wyslalam maila do uw w tej sprawie, jak sie cos wyjasni to dam wam znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 16.05.05, 14:08 no i jak w koncu z tymni papierami????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.ld.euro-net.pl 18.05.05, 14:07 hej pola, jak sie czegos dowiesz to daj znac na maila: panda15@02.pl, bede bardzo wdzieczna i dziekuje. tez mam taki problm i zupelnie nie wiemjak go rozwiazac.Wszystkim zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 16.05.05, 15:23 Jak na moje rozeznanie to nie powinno byc problemow z odebraniem dokumentow. Przeciez po to sa wlasnie co najmniej 3 etapy rekrutacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 17.05.05, 15:18 Jak sie nie da, skoro się da! Przetrzymywanie dokumentów jest bezprawne i do tego nie trzeba "weygrywać z uczelnią" - papiery mozna zawsze wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gz Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.05, 13:15 właściwie to w czym problem? na sgh trzeba złozyc orginał lub kopię swiadectwa maturalnego (a w szkole i tak dostajemy 2), kopię dowodu osobistegi i jakies tam zaswiadczenia i podania. Wiec co wlasciwie chcecie wycofywac z uw jezeli sie tam dostaniecie? chyba ze trzeba zlozyc jeszcze jakies dokumenty o ktorych nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:27 Pisalem w tej sprawie do UW. Oddaja ponoc orginaly dopiero w pazdzierniku, zeby skladaly tam tylko osobny naprawde zainteresowane studiami na UW, a nie jako zabezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gz Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.05, 14:29 no ale skoro dostajemy dwa orginaly swiadectwa, to chyba mozna zlozyc papiery takze na sgh?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.ld.euro-net.pl 18.05.05, 14:30 a kto powiedzial ze dostaniemy dwa orginaly? ja slyszalam ze 1 or i 2 kopie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gz Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.05, 14:32 no moze i dwie kopie, ale w kazdym razie na uczelnie (a przynajmniej na sgh) mozna skladac poswiadczone kopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.ld.euro-net.pl 18.05.05, 14:39 no dobrze, to sie zgadza. Tylko mysle ze istnieje problem nie tego gdszie mozesz zlozyc bo wiadomo ze mozesz na sgh i na uw, tylko wyniki rekruracji na sgh maja byc podane dopiero do 29 lipca a jesli na uw dostaniesz sie wczesniej to bedziesz musial/la zlozyc oryginal tam nie wiedzac jeszcze czy dostaniesz sie na sgh. i pytanie czy jak wszystko sie wyjasni to bedziesz mogl/la ten oryginal z uw wycofac ewentualnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gz Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.05, 14:51 własnie dzwonilam na uw i powiedzieli ze jeszcze nie podjeli decyzji co do wydawania dokumentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:58 dostajemy jeden orginał i jedną kopie(pisałam do CKE). wydaje mi sie że świadectwo do SGH trzeda dostarczyć najpóźniej do dnia rozpoczęcia studiów. Tak długo chyba UW nie bedzie trzymać dokumentów??? jeśli się myle to napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.05, 15:06 nie jestem pewna, ale wydaje mi się że na złożenie dokumentów jest coś ok. 2 tygodni. problem w tym że właśnie nie wiadomo ile na UW będą trzymać te papiery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.05.05, 15:03 mail z uw: Niestety nie. Zwracamy dopiero w padzierniku. Wynika to z koniecznosci ustalenia kto jest a kto nie jest studentem. Dlatego nalezy sie dobrze zastanowic przed zlozeniem. Sytuacja ta jest tez o tyle pilna, ze osoby ktore uzyskaja duzo punktow na maturze beda mogly deklarowac sie na wiele roznych uczelni, ale ostatecznie wybiora tylko jedna z nich. Jesli ktos od razu rezygnuje to Wydzial moze przyjmowac osoby z kolejnych miejsc rankingowych. Natomiast jesli ktos rezygnuje pozno (sierpien, wrzesien, pazdziernik) to mozliwosc dotarcia do osob z dalszych miejsc rankingowych jest niewielka bo mija duzo czasu. s. w. k. r. Janusz Kudła no i lipa Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1986 Re: sgh-uw!!!!!!!!!!! 19.05.05, 16:27 dzwonilam na sgh i powiedzieli ze juz duzo osob dzwonilo w tej sprawie i beda przyjmowac poswiadczone kopie, a orginaly bedzie mozna doniesc pozniej, jak juz na uw oddzadza Odpowiedz Link Zgłoś