Dodaj do ulubionych

TO NIE WINA CKE!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:03
Bardzo smuci mnie fakt, że tak nie ładnie mówicie o CKE. To, że nie poszło
wam tak, jak sobie marzyliście, nie znaczy, że to ich wina! Zresztą system
nowomaturalny daje wam szansę poprawy co pół roku! Czytam to forum od
jakiegoś już czasu i chcę wam powiedzieć, że jeśli wam źle poszło, to wina po
części wasza, a po części pewnie też braku szczęścia- zdarza się. Też pisałam
maturę w tym roku i jestem nią zachwycona- będę mieć wyniki około 90% ze
wszystkich przedmiotów- więc jednak możliwe! Dlatego proszę, nie wyklinajcie
już cke. Oni się bardzo starali- wiem, bo mama jest członkiem. Kiedyś weszła
na forum i była bardzo smutna jak przeczytała to, co tu napisaliście.
Doceńcie ich wysiłek!
Obserwuj wątek
    • profetka Re: TO NIE WINA CKE! 16.05.05, 23:04
      przepraszam ale to po prostu śmieszne... bo mama weszła-może lepiej niech nie
      wchodzi...
      • Gość: Diana Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:12
        Nie poszło ci na maturze? Trudno, musisz to jakoś przełknąć. Prawdziwym
        egzaminem dojrzałości jest to, jak sobie z tym radzisz. Ale totalny brak
        szacunku, co do osób, które temu nie zawiniły w niczym ci nie pomorze. Ja znam
        sytuację od środka, więc wiem jak im zależało, zeby matura była przygotowana
        dobrze.
        • Gość: etui Re: TO NIE WINA CKE! IP: 83.175.158.* 16.05.05, 23:21
          tak właśnie, znasz sytuację od środka, ale tylko od jednego... Jesteś
          przekonana, że skoro Twoja mama tam pracuje i mówi Ci jak to oni się starają, to
          Ty wierzysz tak?
          Widzisz, mnie np. przerażają literówki na maturach, które się przecież zdarzyły,
          a nie powinny, mimo, że są to tylko literówki... co powiesz o maturze z infy?
          Tyle niedociągnieć, a CKE miało od próbnych matur mnóóóóstwo czasu, żeby
          "dopieścić" wszystko, więc nie gadaj bzdur i zauważ też inny środek, którym są
          uczniowie, nauczyciele, rodzice...
        • Gość: Dodunia18 Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:05
          Słuchaj, dziewczyno, widac mimo to, że Twoja mama jest w CKE, nie wiesz nawet,
          że to juz NIE jest egzamin dojrzałości, tylko EGZAMIN MATURALNY. (Chociaż nazwę
          zmienili adekwatnie...) I to nie chodzi o to, czy komus poszło czy nie, tylko
          czy zadania zostały ulożone zgodnie z programem realizowanym w liceum, a nie
          zostały!!! Brak w tym wszystkim logiki- ludzie, którzy sie nie uczyli osiagaja
          lepsze wyniki, niz Ci, którzy się starali. Na pewno jest tez parę wyjątków, ale
          to nie zmienia faktu, że ludzie zdolni chcieli popisac się swoją wiedzą, a nie
          dano im szansy. Znam dziewczynę, która ma najwyzszą średnią w szkole, a z
          historii same 6 i 5 i nie zda egzaminu z tego przedmiotu. Czy nie uważasz, że
          coś tu jest nie tak?
          Pozdrowienia dla mamusi... Podziękuj jej, że zniszczyła nam życie!!!
          • Gość: rk Re: TO NIE WINA CKE! IP: 80.51.249.* 17.05.05, 13:12
            Aj tam pomyśl co piszesz. Kurde, może i rzeczywiście głąb może mieć więcej
            szczęścia i nastrzelać lepiej niż ktoś, kto naprawdę coś umie, ale na starej
            maturze i tak nie było lepiej. Bo ten mierniak mógł mieć lepsze ściagi, albo
            naściągać od lepszego i co? Choć jechał na dwójach, z matury dostawał 4! Tak,
            czy tak sprawiedliwości do końca nigdy nie będzie.
            A co do uwag w kierunku CKE - tu może nie chodzi o całą CKE, ale o tych
            odpowiedzialnych za treść zadań. Prawdopodobnie mama tej koleżanki jest od
            czego innego niż układanie zadań, no i fakt - starają się. Ale o samych
            autorach zadań zbyt pozytywnie nie mogę się wyrazić. "Lekka" przesada,
            zwłaszcza o informę mi chodzi. Myślałem, że jestem dobry, a będę miał może z
            15%! Tak jak i większość ludzi. No jeśli autorom tych konkretnie zadań chodziło
            o to, żeby pokazać swoją wyższość, przycwaniakować, co to oni nie potrafią, a
            nam maturzystom pokazać, że jesteśmy debilami, bo nic nie potrafimy zrobić, no
            to GRATULUJĘ. Cel osiągnięty w 100%! Aj.... znowu się zaczynam wkurzać, więc
            kończę. Pozdro dla wszystkich maturzystów. Narka
            • Gość: ja Re: TO NIE WINA CKE! IP: 62.233.152.* 17.05.05, 17:24
              sorry ale wydaje mi sie ze tepak na nowej maturze tez moze miec "dobre sciagi"
              albo"od kogos odpisac"?Chyba ze tylko mnie sie tak wydaje? a chyba nawet
              latwiej odpisac na nowej maturze - gdzie sa m.in. zadania testowe a nie wala ci
              temat i 20 stronek (mam akurat na mysli np.historie--->profilaktyka, zeby sie
              nie rzucila banda ludzi z postami:CIEKAWE GDZIE MASZ WYPRACOWANIE NA GEOGRAFII?)
            • Gość: hihi Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.org / *.vip-net.pl 17.05.05, 17:24
              smieszni ludzie jestescie. za porazke winic innych.jak nie umiecie sobie
              poradzic na maturze to co bedzie dalej w zyciu, bedziecie za kazdym razem plakac
              na forum i obwiniac innych za to ze sami jestescie do niczego. pytania byly
              adekwatne do programu, wystarczylo troche pomyslec...ale jak polowa z was ma
              oklepane regulki i schematy to jak niby mialaby zdac. a jeszcze smieszy mnie
              afkt ze juz kazdzy z was jest pewny swoich wynikow i prosze nawet z jaka
              dokladnoscia, a tak naprawde nic nie wiecie, nie wiecie kto wam sie trafi jako
              sprawdzajacy. czlowiek ktory sam siebie ocenia zazwyczaj robi to w niewlasciwy
              sposob. sami pokazujecie ze jestescie debilami nikt wam tego nie musi udawadnac
              pytaniami na maturze
              • Gość: Współczująca Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 17:34
                odpisuje po raz ostatni na taki tekst:JESTEM USATYSFAKCJONOWANA MOJA
                MATURA,moze z historii mogloby byc troche lepiej,ale nie znam wynikow,wiec
                zobaczymy
                krytykuje mature i CKE,bo ta krytyka jest im nalezna,a nie dlatego,ze
                spieprzylam mature i nikogo nie obwiniam o cos,czemu nie jest winny
                CZY TO JEST JASNE???????????????

A matura nie ze wszystkich przedmiotow jest adekwatna do programu,to tak na
                marginesie
                • Gość: hihi Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.org / *.vip-net.pl 17.05.05, 17:40
                  to lepiej nie odpisuj bo chyba za duzo nerwowo Cie to kosztuje. hihi
                  • Gość: Współczująca Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 17:43
                    maj laf,zle mnie rozumiesz,ja generalnie podchodze do sprawy luzno,nie lubie
                    tylko,jak ktos przeinacza moje slowa,to wszystko
                    • Gość: Apollo Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:01
                      opanuj się dziewczyno bo stajesz się śmieszna z tymi 90%
              • Gość: wojtul. Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:33
                Diana ma mame w CKE... Diano, to pewnie dlatego poszło Ci tak dobrze, ponieważ
                znałaś pytania. hihhhihi. nie ma sie czym chwalić, doprawdy:D
              • Gość: heh Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 01:46
                polski i angielski był nawet spoko, ale z matmą to przesadzili. Myślałem ze coś
                umie z matmy, a tu nie wiem czy ją zdałem:/. moim zdaniem było troche za mało
                czasu i za dużo stresu. zobaczymy po wynikach ale pewnie nie zdałem matmy,
                bedzie co ma być. pozdrawiam narazie
                • danuta49 Matematyka była w sam raz!!! 03.07.05, 10:22
                  >ale z matmą to przesadzili.<
                  W Polsce 143 osoby otrzymały 100% z obu poziomów matematyki.I to byli ci
                  najlepsi.To znaczy, że poziom trudności matury z matematyki był w sam raz żeby
                  oddzielić najlepszych od słabszych, a tych od bardzo słabych.
              • spin_spin_sugar Re: TO NIE WINA CKE! 07.10.05, 22:03
                tak jak się ich uczy tak są nauczenie - skoro nauczyciele w szkołach każą wryć
                jakieś popier... regułki to to sie robi bo inaczej masz o jedną pałę w
                dzienniku więcej - właśnie niedawno pewien wykładowca na studiach powiedział
                odnośnie przekombinowanych regułek z maty - że definicje nikomu do szczęścia
                nie są potrzebne, one są, ale liczy sie praktyka - co niestety nie było zbyt
                rozpowszechnione - i troche winy nie naszej jako tych co sie uczyli jest,
                trochę nie takie były programy nauczania "przydatne" po wprowadzeniu reformy
                jakie być powinny

sęk w tym, że wielkie władze od spraw edukacyjnych cieszą się z wprowadzonych ,
                jakże świetnych, reform - patrzą niestety na ogół, a nie na szczegół - tzn.
                nikt tego nie sprawdza, czy w poszczególnych jednostach jakimi są szkoły naucza
                się wg nowego systemu - to również zależy od nauczycieli - uczniowie są
                uzależnieni od tych, którzy przekazują i wiedzę i od sposobu w jaki to robią...
            • Gość: maturzystaCze-wa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: asia*** Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:34
            chyba wiadomo ze jak twoja mamusia jest w cke to napewno zdasz!!i nic dziwnego
            ze tak dobrze ci poszla!!mamusia zrobila swoje a coreczka poprostu
            skorzystala,wiadomo ze jej bronisz, ale ja na twoim miejscu nawet bym sie nie
            przyznala ze mam mausie w cke!!hehe
          • Gość: kati Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:52
            Diana jakbyś miała trochę dojrzałości to bym się 15 razy zastanowiła zanim byś
            opublikowała ten post. To nasza wina, że się nie uczyliśmy? Tak, szczególnie
            widać to było na angielskim gdzie facet przy drugim listeningu bełkotał jakby
            mu przed chwilką odłączyli jądra od prądu (jako wzorowa uczennica,
            przykładająca się do nauki na pewno wiesz co się wtedy dzieje z męskimi
            klejnocikami...). Ponadto, rzeczywiście CKE się starało: nawet na pierwszej
            stronie arkusza (tam gdzie, jak na pewno wiesz, są instrukcje) był bład, czego
            szczerze gratulujemy. To tylko niektóre z wileu błedów. A pomijam fakt, że
            matura z historii (nie pisałam, ale widziałam arkusze) miała tyle wspólnego z
            historią, że aż nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać. Kochana CKE dała też
            ludziom mało czasu na matematykę i geografię, rzadko słyszałam, żeby ktoś się
            wyrobił w czasie.
            Poza tym, co to za argument, że można poprawiać maturę co pół roku? Wiesz ilu
            naprawdę mądrych ludzi się nie dostanie w tym roku na studia? Wiesz jaka to
            ogromna strata i problem dla nich? Wiesz jak taka niewinna matura może
            wszytskie plany życiowe zepsuć?
            I mały smaczek na sam koniec: pewnie myślisz, że matura poszła mi
            beznadziejnie. Otóż nie, wręcz przeciwnie. Ale mimo tego, nie będę przymykać
            oczu na ogromne niedociągnięcia CKE.
            p.s.:pokaz ten post mamusi, może przemyśli sprawę dwa razy przed kolejnymi
            maturami. mam nadzije, że to zrobi, bo wileu moich znajomych będzie zdawało w
            przyszłym roku. a ciekawe ilu będzie musiało egzamin powtórzyć za pół roku z
            powodu wspaniałych linii kolejowych i strojów dawniejszych epok...
            • Gość: kati Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:21
              Ach bylabym zapomniała kochana Diano: koniecznie powiedz mamusi, żeby na
              przyszły rok pamiętała o tym, że EGZAMIN MATURALNY należy dostosowywać do
              obowiązującego programu nauczania, a ewentualne odstępstwa od niego mogą mieć
              miejsce tylko na poziomie rozszerzonym.
              Powiedz jej też, że czasami należy dać ludziom więcej czasu na rozwiązanie
              zadań. Może być nawet kosztem niepotrzebnie długich przerw.
              No i wspomnij,że jej zamartwianie się to nic - prawdziwa tragedia dotyczy tych,
              którzy naprawdę ostro kuli , ale z powodu wszelkich niedociągnieć nie zdadzą
              matury, albo nie dostaną się na wymarzone studia.
              A propos dziękuję ci bardzo, bo twój post tak mnie rozśmieszył, że mam dobry
              humor na cały wieczór
              pozdrów mamę, która umie córeczce załatwić dobrą przyszłość. niech żyją
              koneksje i układy, chleb powszedni polskiej ziemi.
        • othyim19 Re: TO NIE WINA CKE! 17.05.05, 09:49
          jeśli znasz sytuację od środka, to nie ma się co dziwić, że jesteś zachwycona
          swoimi wynikami (ze wszystkim 90%, z polskiego też? nie chce mi się
          wierzyć ;) :>>>>
        • Gość: zizu Re: TO NIE WINA CKE! IP: 213.199.214.* 17.05.05, 13:16
          to pozdrów mamę, bo nie ma co się smucić, tylko trzeba coś zrobić, zeby nad tym
          chaosem zapanować.
        • Gość: diana przemądrzała Re: TO NIE WINA CKE! IP: 80.51.228.* 17.05.05, 16:41
          rzeczywiście ty to będziesz miała cholerne szczęście jak ze wszystkiego
          będziesz miała 90%, szczególnie z polaka bo pomoże to się inaczej koleżanko
          pisze!
          współczuję mamy!!!
          • Gość: watpliwa hmmm.....??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 17:05
            zaczynam sie wahac czy to prowokacja,poczytalam inne posty Dianki na tym
            forum,nie tylko z tego watku....
            .......
            .......
            .......
          • Gość: zizu Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.nat.ino.tvknet.pl 17.05.05, 18:46
            prosze, powiedz, ze to prowokacja... ja chce wierzyc w ludzi, a Twoja postawa
            mi to uniemożliwia...
        • Gość: ona Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.devs.futuro.pl 14.06.05, 16:13
          ty chyba jestes niepowazna, dziewczyno. moja matka tez jest egzaminatorem..
          tylko ze ona ma świadomość tego jak głupi ludzie w Polsce potrafią wszystko
          schrzanić. Nie bron mamusi, kujonku :]
      • Gość: proxima Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 17.05.05, 00:12
        ojjjj przykre, ze sie mamusi smutno zrobilo, ale na otarcie lez mozesz jej
        powiedziec, ze maturzysta ktorzy np nie zdali matmy, albo historii tez bedzie
        smutno...ale fakt faktem biedna mamusia przytul ja i pociesz i powiedz ze jest
        duuuuuzo wiecej osob ktorym jest przykro!!!!!!!!!!ALE MI TWEJ MAMUSI NIE ZAL-
        BO ZEBY NP Z HISTORII BYL TAKI CYRK?! pytania o jakies pierdoly no trudno chyba
        mamusi i innym ze zjazdu czarownic (o przepraszam CKE) sie nie udalo stworzyc
        matury zalozenia byly genialne, lecz w praktyce nie wyszlo;/// mnie bardziej
        jest zal tych co sie nie dostali na studia niz mamusi!!!!!!!!! wrrrrrrr

pozdro 600 dla tej pani
        • malutkia Re: TO NIE WINA CKE! 18.05.05, 08:34
          Aha no i jeszcze jedno- wiesz Diana tak sie składa, że jak ktoś sie uczy
          historii do matury to kuje fakty, wydarzenia, różne skomplikowane procesy
          społeczne i gospodarcze i inne cholernie ważne rzeczy i raczej nie jest takim
          PRZYGŁUPEM, żeby zwracać uwagę na modę czy różnicę pomiędzy godełkami,bo
          przecież każdy mądry człowiek wie, że takie badziewia zawsze można sprawdzić
          gdzieś w książce...i wiesz już dlaczego osoby, które nie robiły kompletnie nic
          przez 3 lata napisaly tą mature dobrze?Bo sobie strzelały i miały sczęście!!!:)
          świetna ta noa matura doprawdy super!!!Pozdrów mame jescze raz a ja chciałam
          pozdrowić wszystkich, którzy się uczyli do matury, a z którymi mozliwe, że
          spotkam się w styczniu poprawiając historię...:)
      • Gość: Marek Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:53
        Oczywiście, że nie mozna winić klucz odpowiedzi tylko dlatego, że nie nie jest
        zgodny z moimi pragnieniami
      • Gość: Belfer Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:55
        Klucz CKE stwarza mozliwość porównania wiedzy uczniowskiej, niezależnie od
        nastwaienia nauczyciela
    • Gość: dolce buhahahaaaahaaaa IP: 80.51.233.* 16.05.05, 23:06
      nie ściemniaj!!!
    • Gość: anusia Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:11
      śmiechu warte, wez idz skarbie...
      • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaa Re: TO NIE WINA CKE! IP: 195.205.97.* 17.05.05, 08:14
        a mówisz ze bedziesz miec 90% aa to bardzo cieeeeeeeekaaaaaaaaaaawe
    • Gość: maturzystka pozdrów mamę;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:11
      Buhaha;D No to juz nawet wiem dlaczego masz tak wysokie wyniki.Mamusia Ci
      wszystko załatwiła.Większość osób naprawdę się uczyła.A CKE ułożyła takie
      zestawy,że dużo osób nie zda albo będzie miało niskie noty,mimo że się
      przyłożyli do nauki.Nie wmawiaj nam,że to nasza wina.A Twoje wyniki świadczą o
      tym,że maturę można dobrze zdać dzięki korpucji i znajomościom(zwłaszcza
      rodzinnym).Nie pisz mi,że Twojej mamie smutno,bo to śmieszne.Nie dość,że Ci
      załatwiła dobrze zdaną maturkę,dostaniesz się na każde studia,dzięki tej
      protekcji to jej jeszcze smutno.Żałosna jesteś tyle Ci powiem.
      • Gość: ...... Re: pozdrów mamę;P IP: *.multicon.pl 16.05.05, 23:14
        troszke przesadziles/las
      • Gość: gość Re: pozdrów mamę;P IP: 80.51.153.* 17.05.05, 19:01
        a wiesz dziewczyno ile mamuś i ich dzieci już płacze?????????????????????
      • Gość: kaska Re: pozdrów mamę;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:17
        zgadzam sie z toba ta panna jest zalosna ja np. naprawde sie uczylam i co nie
        jestem zadowolona z wynikow :(mam nadzieje ze ajkos to bedzie pozdrawiam :)
      • Gość: Yoo Re: pozdrów mamę;P IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.05, 12:20
        Nie wiesz ile masz racji :]. Pzecieki były już wcześniej. przynajmniej niektórzy mogli zaczerpnąć wiedzy ze "sprawdzonego źródła". Sam mógłbym na ten temat sporo powiedzieć ale poczekajmy do wyników matury... dopiero później będe mógł mówić jawnie o niektórych rzeczach :]
    • Gość: hahaha Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:12
      moze dlatego masz takie dobre wyniki????????

co z adebil układa takie pytania (historia)

nie obchodzi mnie jaki tramwaj jeździł po Warszawie w 1914 a tym bardziej w
      1941 roku!!!
      Więć nei p****** mi że to nei ich wina tylko nasza!!!!
      • Gość: E-e Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.chello.pl 16.05.05, 23:37
        A Wy znowu z tymi tramwajami wyskakujecie! To było dobre zadanie - na MYŚLENIE,
        przerost formy nad treścią, ale sprawdzało czy wiesz co to jest powstanie w
        Gettcie, "Cud na Wisłą" i jaką ideologię miały Niemcy podczas I i II WŚ. Jeśli
        tego nie jesteś w stanie sobie do łepetynki wbić, to mam szczerą nadzieję, że
        matury nie zdałeś.
        • Gość: hahaha Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:39
          niestety zdałam!!!

a takie wydarzenia wcale nie są mi obce!!!

chodzi mi o sam fakt!!!! o głupotę jaką się popisała CKE
          • Gość: E-e Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:21
            Jeśli mówisz o głupocie CKE, to nie używaj argumentów, których używają głąby,
            które nie zrozumiały tego zadania. Było na myślenie, było ciekawe, pomysłowe,
            ale to przerost formy nad treścią i można je było zrobić bez obrazków. Tylko
            dlatego jest warte krytyki.

Głupota tej matury polegała, że zamiast egzaminu dojrzałości mieliśmy quiz - to
            jest pytanie dobre, ale mało było takich.
            Stroje - bez wiedzy historycznej i umiejętności można zrobić to zadanie. Obrazy
            powstań? Wyłącznie znajomość sztuki i fakt, że widziało się je tysiace razy
            przeglądając podręcznik.
            Z zadań z pomysłem, tylko zadanie z tramwajami sprawdzało chociaz w minimalnym
            stopniu wiedzę, a Wy się uczepiliście tego zadania.

Jedyne co mnie podbudowuje, to fakt, że konurencja na listach kandydatów się na
            studia będzie marna. Problem w tym, że matura nie rozpoziomuje tego
            dostatecznie. Jedyna nadzieja w testach.

Tymczasem Twój przykład jest chyba idealnym świadectwem, że maturę może zdać
            osoba, która nie myśli logicznie.
            • Gość: hahaha Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 11:56
              chcesz mi powiedzieć że ni myślę logicznie???

Otóż mylisz się mój drogi, bo to zadanie jak i inne wykminiłam dobrze, a
              czepiam sie go, bo nie ma nic wspólnego z nauczaniem historii w szkole!! Może u
              Ciebi kładli nacisk na obrazy z powstań czy herby, u mnie liczyła się wiedza
              konkretna!!!

I jeszcze raz: nie brakuje mi umiejętności logicznego myślenia!!! więc mnie nie
              obrażaj
        • Gość: Dodunia18 Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:42
          Oj, nudzi mi się już powtarzanie w kółko tego samego, ale widać muszę zrobić to
          jeszcze raz, bo do wszystkich jeszcze nie dotarło... ZADANIE Z TRAMWAJAMI nie
          było, aż tak trudne, tylko absurdalne, co prawda "na myślenie", ale jego
          umieszczenie na MATURZE PODSTAWOWEJ było CHYBIONYM POMYSŁEM. MATURA PODSTAWOWA
          powinna, jak sama nazwa wskazuje, zawierać podstawowe zadania z programu, bo
          niektórzy wybrali historię,aby w ogóle ZDAĆ MATURĘ (bo musieli wybrać jakiś
          przedmiot dodatkowy). To nie znaczy jednak, że wszyscy, którzy zdają maturę
          chcą iść na studia!
          WIELE OSÓB WYJEŻDŻA PO MATURZE ZA GRANICĘ DO PRACY, BO WIE, ŻE W POLSCE NIE MA
          DLA NICH MIEJSCA.
          Aha, i odrazu odpowiem na twój kolejny atak odnośnie mojej osoby, że zad. z
          tram. mam DOBRZE.
        • malutkia hm... 18.05.05, 09:02
          Zgadzam się, że zadanie z tramwajami na maturze z historii to bylo dobre
          zadanie. Rzeczywiście sprawdzało ono wiedze- przeciez wiadomo, że getto w
          Warszawie zostało zlikwidowane w 1943 więc to nie mógł być tramwaj z 1944, nie?
          takie zdania były spoko, ale kto do cholery wymyślał zadania o godełkach lub
          modzie???Daj spokój Diana, nie bądź śmieszna..nie mówię, że mama załatwiła ci
          mature, bo to jest obraźliwe i pewnie tak nie było, ale zrozum, że miałaś po
          prostu fuksa!Zwyczajne, głupie szczęście!A z polskiego też miłaś 90%?Dziwne, bo
          klucz do wypracowania (kolejny paradoks- klucz do wypracowania z POLSKIEGO!!!-
          moim zdaniem nie powinien być tak cholernie szczegółowy, powinien wyznaczać
          tylko ogólną interpretację- przecież nie umiemy "wstrzelić się" w tok myślenia
          jakiegoś człowieczka z cke- pozdro dla mamy:)!)był kosmiczny!!!tak więc
          zastanów się nad tym, bo w tym momencie ileśtam tysięcy ludzi nie wie, co ma
          zrobić ze swoim życiem, przynajmniej przez najbliższy rok....wiesz jaka to
          tragedia?
        • Gość: maturzystka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.05.05, 20:00
          calkowicie sie z toba zgadzam
    • Gość: Ania S. Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:14
      Ja muszę się Wam pochwalić, że w ciągu całego mojego życia spóxniłam się na
      jedną tylko lekcję, bo się zakrztusiłam otrębami [jestem weganką]. Najjniższą
      moją oceną było 4 z wuefu [nie uznaję wysiłku fizycznego, kult ciała i jego
      nadmiernego rozrostu wydaje mi się intelektualnie niusprawiedliwiony]. Nie
      muszę chyba dodawać, że matury poszły mi świetnie. Jeżeli sie sumiennie uczysz
      i nie opuszczasz zajęć to siłą rzeczy matury źle nie napiszesz. Nie możecie do
      tego kochani dorobić teorii względności wyników. Bo wyjdzie czarno na białym,
      że to ja jestem najlepsza. I koleżanka Diana. Nie na darmo uczyłam się na
      pamięć klasyfikacji skał magmowych podczas gdy Wy paliliście papierosy. HA!!
      • Gość: ze co ? Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.g / *.g-net.pl 16.05.05, 23:17
        a co ma do zdania/nie zdania matury fakt palenia papierosow lub tego ze jestes
        weganka ? chyba jednak te otreby siadly ci takze na mozg skoro nie potrafisz
        myslec i laczyc faktow
      • Gość: hehehe Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.tkchopin.pl 16.05.05, 23:20
        hehehe, dobre!!!
      • Gość: buuuka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 17.05.05, 01:05
        Szkoda mi Was kujonów - zwłaszcza takich jak Ty, którzy myślą, że są pępkiem
        świata, a tak naprawdę to nie umieją korzystać z życia, nie będą mieli o czym
        wnukom opowiadać (może o tym jak się zatrułaś??!!) i nie wydaje mi sie, zeby
        mieli kiedykolwiek być w pełni szczęsliwi. Jaki to ma sens - do szkoły do
        szkoły. I nie wiem czym się chwalisz. Być może odbierzesz moje słowa jako
        zazdrość ale grubo byś się pomyliła. Uczę sie czwórkowo, przyjaźnie z
        towarzystwem do zabawy gdyz to sztywne ma jakies otępiałe poglądy na życie. Za
        dużo ufności pokładacie w tej swojej wiedzy. Nie chcecie czegoś wiecej od
        życia? Czegoś więcej niz zajebistej pracy z kaską i mozliwości władania nad
        innymi? Może by tak zadbać o te przecudowne i niezapomniane wrażenia z
        wspólnych spotkań, wypadów, wagarów, imprez? (Prawie) wszystkiego trzeba w
        życiu spróbować. I pamiętaj, że istnieją też tacy, którzy umieją duzo, ale nie
        wszystko, bo dla nich zakuwanie jest bez sensu - oni też powinni mieć możliwość
        zdania tej matury.

Nie podoba mi się też jak tak ostro jedziecie po CKE. Myślę, że pewnie
        pojedyncze osoby z tamtąd czasem tu zaglądają a tu taki ZONK. Zapewne nie
        spodziewali się takiej klapy tego wszystkiego..
      • Gość: ;-))) Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.chello.pl 17.05.05, 14:55
        Mam nadzieję, że tacy zdadzą - z poczuciem humoru;-)))
      • Gość: gość Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:30
        to spoko ja zdawalem z maty w ciagu LO przeliczylem tyle zadan tyle ksiazek ze mozesz nawet nie uwierzyc uczyla mnie jedna z najbardziej cenionych nauczycielek w regionie, mialem same 5 i 6 z maty, uczylem sie sumiennie, nie oszukiwalem i co...z rozsz wiecej niz 70% nie bedzie...a wkuwanie na pamiec to nie nauka...to tylko chwilowy zapis informacji w Twojej głowie...minie czas...znikna i informacje...
      • malutkia Dla "super" Ani... 18.05.05, 09:09
        Wiesz co Aniu?To ja ci moge coś opowiedzoieć o Drazy Mihailoviciu,Agenorze
        Gołuchowskim,chcesz???Co za brak ogłady...obrazasz nas w tym momencie i
        wykazujesz pyche i głupote- ja kułam jak głupia do tej matury i wcale nie
        poszło mi źle.. tylko jak chcesz to moge podać ci numery telefonów do ludzi,
        którzy uczyli sie 3 dni wcsesniej, pozgadywali sobie troszke i napisali nie
        dużo gorzej ode mnie przynajmniej podstawowy..wiec nie bądź śmieszna....
    • Gość: kinia Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.compower.pl 16.05.05, 23:15
      SPOKO, zal mi Twojej mamusi, ale jeszcze bardziej ludzi których trafia szlag bo
      nie zdali albo spiepszyli...nowa ciezko wypracowana przez CKE :D:D:D
      mature....tych drugich jest wiecej....SORY...ale Noawa Matura to chyba
      zart...pozdro
    • Gość: anika ha! mama w CKE to i maturka na 90% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:15
      nie zeby miala jakis wplyw na twoich egzaminatorow, bo przeciez ich nie zna,
      ale nie znam matki ktora nawet w mysl szeroko rozumienej etyki zawodowej nie
      pomoze dziecku i choc odrobiny stresu nie zaoszczedzi. Hmmm nie mialas
      przypadkiem podszeptow o zadankach? wybacz ale przecietna maturzystka jak ja
      (rowniez z dobrymi wynikami)moze czuc pewne rozgoryczenie i niesprawiedliwosc.
      Ot co!
    • Gość: realistka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:17
      A Ty ksiezniczko zyjesz chyba w innym swiecie!Wiekszosc pracownikow CKE to
      banda nieodpowiedzialnych i niekompetentnych ludzi,podobnie jak ci z
      ministerstwa,ktorzy wprowadzili te reforme za szybko i przez to jest ona
      nieprzygotowana!Nikt z nich nie pomyslal o tym,jakie my bedziemy ponosic tego
      konsekwencje,nikt z nich nie zdawal sobie sprawy,do jakiego burdelu doprowadza!
      Teraz Twojej mamie jest przykro?!Szkoda,ze nie zabrala sie wczesniej do roboty
      i nie pomyslala o tym,zeby porozumiec sie z uczelniami w sprawie rekrutacji i
      wreszcie ja ujednolicic,tak jak to bylo szumnie oglaszane gdy szlismy do liceów!
      Pic na wode fotomontaż,CKE to ludzie nie na miejscu,obiecywali miliony
      rzeczy,wszystko mialo byc cudownie i co im z tego wyszlo?Czy Ty tego nie
      widzisz?Otworz oczy i powiedz mamie,zeby lepiej stworzyli mature,ktora jest
      egzaminem dojrzalosci,a nie takim szajsem,jak to,co na razie zaoferowali-jakies
      arkusze a la quiz w stylu "trafie-albo-nie"(historia),zadania niedostosowane do
      poziomu(matma,listening na podstawowym angielskim)czy wreszcie najbardziej
      idiotyczny pomysl,o jakim w zyciu slyszalam-sprawdzanie wypracowan z jezyka
      polskiego Z KLUCZEM odpowiedzi!Jak do cholery mozna sprawdzac interpretacje
      wiersza wedlug narzuconego wzorca?!Przeciez to z definiji jest niedorzeczne!
      Prawda jest taka,ze niedojrzali do tworzenia matury sa ludzie,ktorzy ja
      napisali,wiec jakim cudem ma ona sprawdzac naszą,maturzystow,dojrzalosc...?
      • Gość: ania s. Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:20
        Aha. Tu Cie boli. Zestaw mały egzaminator w głowie i sprawa z głowy. Klucz
        można przewidzieć. To pogranicze astrologii, spirytystyki z wyższą matematyką.
        Jak tego nie umiesz to jak sie dostalas do liceum?
        • Gość: realistka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:28
          Hehehe,dobre!Kurde,zapomnialam powiedziec,ze jestem praprapraprawnuczka
          Nostradamusa i udalo mi sie przewidziec ten klucz!Dzieki temu takze,dostalam
          sie do liceum!I nawet je skonczylam!:D A to ci dopiero heca,no nie?!
          <rotfl>
        • Gość: Dodunia18 Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:53
          Dziewczyno, zastanów się zanim napiszesz. Ja myślałam, że w dzisiejszych
          czasach w młodych ludziach ceni się główie KREATYWNOŚĆ, a nowa matura rozwija w
          nas odtwórcze myślenie. Wiesz, jaki świat byłby ubogi, gdyby wszyscy myśleli
          tak samo? Myślisz, że teraz mielibyśmy tylu zdolnych pisarzy i poetów, gdyby od
          zawsze uczono się, jak trafić w gusta odbiorców?
          • Gość: Scobin Re: TO NIE WINA CKE! IP: 80.53.250.* 18.05.05, 13:55
            > Ja myślałam, że w dzisiejszych czasach w młodych ludziach
            > ceni się główie KREATYWNOŚĆ, a nowa matura rozwija
            > w nas odtwórcze myślenie

Klucz z polskiego to rzeczywiście pomyłka. Ale na przykład na historii i WOS-ie jest dokładnie odwrotnie (wyjąwszy wątpliwości przy niektórych zadaniach otwartych). Trudno, może za trudno (nie spodziewam się, żeby WOS był łatwy), lecz niekoniecznie odtwórczo.

Pozdrowienia
            Scobin
      • Gość: anika nic dodac nic ujac. BRAWO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:21
        podpisuje sie obiema rekoma (lub obiema rekami- jak kto woli) :)
    • Gość: Diana Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:20
      Już odpieram wszystkie zarzuty: mama nie dała mi arkuszy przed maturą, bo nawet
      nie miała takiej możliwości- wszystko jest ściśle tajne. Dlatego też uważam, ze
      wasze insynuacje są nie na miejscu! Powinniście przeprosić mnie i moją mamę,
      ale zapewne zabraknie wam do tego honoru!

Załośni to jesteście wy!
      • Gość: hahaha Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:24
        ty jesteś żałosa skoro wypisujesz bzdury typu "powinniście przeprosić..."
        i nei dziw sie że większość mói że to sprawa mamusi!!!! A co możę wogóle Ci
        nei pomogła???? NIE WIERZĘ... na pewno jakieś wskazówki dostałas...nikt nie
        mówi o caałych zestawach

Aha i lepiej powiedz jej żeby pomyśleli (odpowiednią częśćią CIAŁA) zanim za
        rok ułożą matury!!!
        • Gość: Diana Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:29
          > Aha i lepiej powiedz jej żeby pomyśleli (odpowiednią częśćią CIAŁA) zanim za
          > rok ułożą matury!!!

Jasne! Tacy właśnie jesteście! Macie mózgi zapchane zbereźnymi rzeczami,
          myślicie tylko o jednym! Ale na maturze wymagają wiedzy- i w tym tkwi problem!
          • Gość: what??? Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.compower.pl 16.05.05, 23:31
            sory Dianus.....ale normalnie gadasz...jakby Ci to ktos kazał mówic....bez
            obrazy, ale w takiej sytuacji takie słowa jak Twoje...o zbereznosci itp....to
            raczej se wykresl ze scenariusza.....jak ktos jest nabuzowany....to lepiej nie
            draznic go taką poezja...
          • Gość: ...... Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.multicon.pl 16.05.05, 23:32
            hmmmmm a o czym tu mozna pomyslec ,moje mozliwosci myslenia chyba mieszcza sie
            w mozgu a Diana o czym pomyslala?
      • Gość: shadia Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:25
        Nie obrazaj nas,panienko bo to fatalnie swiadczy i o Tobie i o tym,jak zostalas
        wychowana,a wiec i o Twoich rodzicach!Nie wiem,po co piszesz takie bzdury i
        czego oczekujesz,moze tego,ze padniemy ci do stop z przeprosinami za bledy
        Twojej mamy i jej wspolpracownikow?Tego?No to jestes w glebokim bledzie i tego
        sie nie doczekasz.Poza tym przyjmij do wiadomosci,ze kazdy ma swoj punkt
        widzenia i Twoj nie jest jedynym slusznym.A to,ze Twoja mama sie starala,to nie
        znaczy,ze jej wyszlo."Dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane"
        Ogarnij sie i przestan wypisywac bzdury,bo to jest zalosne,za stara jestes juz
        na to!
        • Gość: Ania S. Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:30
          Znakiem naszych czasów jest, że młodzieży wydaje się, że połknęła w pigułce
          wszystkie rozumy świata. Ne uczyliście się, teraz musicie sie zmierzyć z
          konsekwencjami. Matura była obliczona dla średnio inteligentnych średnio
          uświadomionych dyletantów, trzeba sie było dostosować. Gdybyście wyczuli czego
          sie od Was oczekuje, nie mielibyście teraz problemu. Trochę pokory.
          • Gość: hahaha Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:33
            w takim razie ty jesteś średnio inteligenta skoro tak dobrze zdałaś maturkę!!!!
            to była wielka loteria!!! Mówi Ci coś przysłowie "głupi ma szczęśćie???"

więć ciesz sie że do tej grupy należysz
          • Gość: shadia Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:35
            Laska,wiedz tylko,ze ja wcale nie uwazam,zebym pozjadala wszelkie rozumy
            swiata...mowie,co mysle i zauwaz,ze to nie tylko moje odczucia,wiec moze
            zamiast krytykowac,warto to przemyslec,co?Poza tym nie rob z siebie wielkiego
            demagoga w stylu "ach,bo dzisiejsza mlodziez to jest taka be!",bo sama do tej
            mlodziezy nalezysz!
            • Gość: Ania S. Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:42
              jasne. nie tylko Twoje. owczy pęd.
              • Gość: shadia kiepski poziom,lepiej trzymaj fason IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:51
                Boze,jaka Ty jestes niemila!Normalnie jakis syndrom albo Radia Maryja Cie
                dopadl,bo to tam uczestnicy "dyskusji" tak sie rzucaja.
                Uspokoj sie,przestan sie rzucac i pisac komentarze o ujemnym poziomie
                intelektualnym,bo wystawiasz SOBIE zle swiadectwo,nie mnie.
                Pozdrawiam
      • Gość: maturzysta No comments dla Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:27
        Przeprosic?? A za co?Za to,że powiedzieliśmy prawdę?A Ty piszesz jakieś błędy
        ortograficzne(jak w poprzednim poście-pomorzecie(!) .To ja Ci odpowiem,że to
        CKE nas powinno przeprosić za zrujnowanie życia wielu osobom,za niedopracowanie
        reformy,za błędy w arkuszach.I te Twoje 90% i mamusia w CKE.Nie znam
        takich "przypadków".No chyba,że w filmach.Może to moim znajomym jest przykro i
        nie śpią po nocach,bo nie wiedzą czy się dostaną na studia?Więc nie mów,że
        Twojej mamie jest przykro,bo to paradoks.A jak znam nasz karj to Twoja mamusia
        nie zrobiła nic,Ty dostałaś dużo % z maturki,na studia juz się dostałaś...Po
        prostu no comments... Pozdrawiam resztę normalnych maturzystów bez mamy w CKE
        • Gość: Ania S. Re: No comments dla Ciebie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:31
          nie błedy ortograficzne, tylko dysortografia.
          • Gość: dddddd Re: No comments dla Ciebie... IP: *.g / *.g-net.pl 16.05.05, 23:35
            taa dysortografia :/ podobnie jak 80% spoleczenstwa...
          • Gość: hahaha Re: No comments dla Ciebie... IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:35
            a dysmózgu to ty nie masZ???

i ty mówisz mi o inteligencji??? Skoro w tym względzie już jesteś upośledzona (
            mam na ,myśli dysortografie )
        • Gość: Diana Re: No comments dla Ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:34
          Jaką prawdę?! Przecież nawet na tym forum jest wiele osób takich jak ja, czy
          obecna tu Ania S. /pozdrawiam, fajnie, że stanęłaś po mojej stronie! :*/, które
          mogą się pochwalić średnią wyników maturalnych powyżej 90%! Może więc nie jest
          to problem CKE, a wasz?
          • Gość: beti Re: No comments dla Ciebie... IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:37
            jak ktoś stuka skały magmowe na m\pamięć i inne rzeczy to skończeni studniów w
            niczym nei pomoże

do pracy potrzebna jest też inwencja i zdolność samodzielnego myślenia

a tego Ani S brak
          • Gość: doj madrali ANI S Re: No comments dla Ciebie... IP: *.compower.pl 16.05.05, 23:38
            OOO laska to żes se przegieła...cza sie był uczyc??? a co ja k**** przez te 2,
            5 roku robiłam??? nie mówiac o całej mojej edukacji....???cooo???? nie
            wpieprzaj mnie....kupe czasu przed matura to nie wiedziałam jak swiat wyglada,
            bo sie uczyła ciagle....DEBIL pomyslisz???? nie nic z tych rzeczy...po prostu
            głupie pytania...i to nie chodzi ze nie jestem inteligentna ...myslałam moze i
            za duzo....odpowiedzi sie nasuwało duzo, a klucz jest jeden...JAK CKE nie umie
            orhganizowac...to niech idzie do piaskownicy!!!! oni se nie zdaja sprawy ze w
            2,5 roku nie da sie zrobic tyle co przez 3,5 jak kiedys było??? szkoda słów...
          • Gość: shadia Nie o to chodzi! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:41
            Ja tez mam wyniki 90% i powyzej,co nie zmienia faktu,ze uwazam,ze formuła tej
            matury jest beznadziejna i niczego nie sprawdza.
            Coś chyba jest nie tak,skoro dla przykładu:mój ojciec <noga z historii>
            dostalby z arkusza podstawowego ponad 70% punktow,a z historia ostatni raz mial
            do czynienia ponad 30 lat temu.Tkimi wynikami nie moze sie poszczycic wielu
            moich kolegow maturzystow,mimo ze naprawde uczyli sie sumiennie i maj aogromna
            wiedze!
            Moral z tego taki,ze moglabym wcale nie chodzic do liceum i miec szczescie albo
            intuicje,zeby wstrzelic sie w dobre odpowiedzi i zdalabym te mature niewiele
            gorzej!
            A chyba nie na tym rzecz polega.
      • Gość: aaa Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.tnp.pl / *.tnp.pl 18.05.05, 15:41
        dziewczyno w jakim ty świecie żyjesz, niestety ale twoje wypowiedzi choć
        prawdopodobnie czasem prawdziwe jedyne co wywołują to śmiech i współczucie...
        Prawdziwy świat jest okrutny i jeśli nie zdasz sobie z tego sprawy to będzie ci
        kiedyś bardzo ciężko w życiu...
        • Gość: Współczująca Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl 18.05.05, 16:02
          czlowieku,przeczytaj,to byla PROWO...
          Pozdrawiam
        • Gość: jolka 86r Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:57
          jak to nie wina cke a czyja to oni ukladali te pytania
          w koncu
          to im sie chyba szkoly pomyliły
          ja konczylam w koncu LO a nie konczylam studiow matematycznych
          ale nie tylko z matma przesadzili historia tez byla do bani
          z informą nie wspomne

niech cke pomysli za pol roku za nim ulozy nastepne pytania
    • Gość: Malvka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.05.05, 23:34
      Trzeba było mame poprosić o 100% ze wszystkiego!! Pożałownie dla całego CKE!
    • Gość: E-e Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.chello.pl 16.05.05, 23:35
      To powiedz mamie, że przydałoby się słowo przepraszam za to, że CKE nie
      dopilnowała akruszy próbnych z WOSu przygotowanych przez OKE. Tymczasem CKE
      jezdzi po uczniach w swoim propagandowym biuletynie o WOS.
    • Gość: llus Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:37
      Haahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
      Takie posty mnie śmieszą. To jakaś paranoja , że masz 90 % ze wszystkiego to my
      mamy dziękować na kolanach CKE ????? Ja mam dziękować za to ,że przez 3 lata
      moja szkoła nie wiedziała jak nas dobrze przygotować do matury i zawsze było
      gadanie , że 3 lata to za mało. Już zaczęło się w pierwszej klasie, że mieliśmy
      umieć więcej po gimnazjum i trzeba materiałz nami nadrabiać itd. Płakać można
      przez to co naszemu rocznikowi robi CKE. Nie możemy się oszukiwać , że wszystko
      było dopracowane bo nie było. Tylko , że przez niedopracowanie tej matury moje
      życie może ulec zmianie i przez ten egzamin będę później cierpiał do starości.
      Mam docenić wysiłek Twojej mamy... hmmm a kto mi wypłaci odszkodowanie za nawet
      malutkie błędy CKE????? Dla niej to jedna matura a dla mnie ta matura to całe
      życie... Moje wyniki : polak jak będzie powyżej 30 % to będę zadowolony( nie
      wiem jak mi poszło , ale wpyracowanie o potopie , którego w życiu sie bym nie
      spodziewał to nie było arcydzieło) , matma podstawa ok 50-60% a rozsz 20%...
      angol koło 80 % z podst a rozszeż 50-60 % i teraz fiza została ale będe skakał
      jak dostanę 30 % z podstawy bo już opadłem z sił po matmie i nie wiem jak się
      zmobilizować. Ktoś powie , że mogłem się więcej uczyć...mogłem , ale kiedy????
      jak 15 IV kończyłem budę a 18 IV zaczynały się matury... Ja czarodziejem nie
      jestem , że potrafie czas zatrzymywać. A ta matura podobno nie wiedze sprawdza
      tylko umiejętności. To super nie mam umiejętności , jestem pokrzywdzony przez
      los i mam kopać doły ??? Ktoś powie , dobre będziesz miał wyniki i czego
      narzekasz. Heh , ja już na tym forum nikomu nie wierze , część pisze , że ma po
      90 % ze wszystkiego i się boją , że nigdzier nie dostaną a reszta to Ci którzy
      boją się , że nawet 30 % nie uzyskają , a gdzie Ci ze średnimi wynikami , gdzie
      ??!!! Ja jedyny taki jestem ????
      • Gość: kinia Re: BRAWO ILLUS !!! IP: *.compower.pl 16.05.05, 23:44
        ale zes kurde walnał fajnego teksta!!! <brawo> , no ja anglik 92 i 78..hehe
        polak jak 40 to bedzie gites, a biologia 70 i moooooze 45....medycyna mi sie
        maarzyła fizjoterapia...ale teraz chyba ceramika na AGH mi została bo tam jest
        pół osoby na miejsce, albo łopatologia stosowana.....jaja z tego CKE i tyle na
        ten temat....odszkodowanie sie wszystkim nalezy !!!!
      • Gość: E-e Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.chello.pl 16.05.05, 23:47
        CKE to organ powołany po reformie edukacji - kolejny biurokratyczny twór, który
        do niczego nie służy, poza wyciąganiem kasy z budżetu. W rzeczywistości matura
        zewnętrzna nie jest niekomu potrzebna - egzaminy na studia spełniały swoją rolę
        doskonale - a teraz dostajemy coś, co jest ni to pies ni wydra - niby miała być
        przepustka na studia, ale nikt nie wiedział jak ma to wyglądać i w
        rzeczywistości jest to dodatkowy stres i marnowanie naszego (i młodszych
        kolegów) czasu. I pieprzenie, że przeciez sporo kierunkow jest dostepnych tylko
        po maturze - bez egzaminow wstepnych jest głupotą - na moje kierukni, na uczelni
        na ktora zdaje, wymagane sa egzaminy dodatkowe i tylko to mnie obchodzi.
        Uniwersytet w pipidowie mniejszym przyjmujacy tylko z matura mnie nie interesuje.
      • Gość: dosia Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:51
        nio gratulacje!! widze ze jedziemy na tym samy wozku :D he he he tylko ze ja po
        tej genialnej matmie stwierdzilam ze do fizy nie podejde :P he he he po prostu
        zmienilam troche kierunki studiow eh... wiem jedno, ze jak spotkam kogos z CKE
        to powiem mu wszystko cio o nim mysle i o tej calej "genialnej" reformie... a
        cio do tej laski ktora ma mame w CKE to raczej nie chwal sie tym za bardzo
        wsrod znajomych... eh... bo to nie jest powod do dumy po tej maurce ... pozdr
    • Gość: shadia Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:48
      ...ale siejaca tu jad Diana wraz z Ania S. nie sa w stanie odpowiedziec na
      zadne konkretne zarzuty wobec CKE.Dziewczyny,bronicie sie jakimis ogolnikami w
      stylu "to wy sie nie uczycie,to wasza wina",ale Wy nie macie pojecia o tym, ile
      kto z nas sie uczyl,wiec nie opowiadajcie bzdur!Spojrzcie prawdzie w oczy-
      matura jest niedopracowana(najłagodniej mowiac) i jej formułę należy ZMIENIĆ,to
      jest jasne i oczywiste chyba nawet dla Was,choc pewnie nie chcecie sie do tego
      przyznac.A wine za to ponosi CKE,no taka jest prawda.
      • Gość: Diana Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:57
        Skoro wiele osób może uzyskać świetne wyniki z tej matury, a wy nie, to znaczy,
        że to wy nie jesteście dostosowani do matury, a nie matura do was! Może
        najwyższy czas uświadomić sobie, że nie jesteście tak dobrzy, jak do tej pory
        myśleliście? Wyniki będą zróżnicowane, i pokażą wreszcie kto jest świetny, a
        kto tylko średni!
        • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:03
          Czy ja kiedykolwiek pisałem coś o wynikach? Nie. Pisałem, że matura przypomnia
          teleturniej, pisałem, że są w niej błędy, pisałem, że jest ona pełna niejasnych
          aformułowań. Pisałem, że na prónej z WOS było pełno błędów, za które nikt nie
          poczuwał się do odpowiedzialności i nikt nie przeprosił. Pisałem też (ze dwa
          posty wyzej lub nizej), że CKE mowi jezykiem propagandy, pisalem ze CKE w
          biuletynie pokazuje całkowicie BŁĘDNE i niepoprawne odpowiedzi.

Jeśli zaś chodzi o OKE, to pani która rozwiązała test dla Gazety nie czytała
          chyba poleceń dokładnie i nie odpowiadała na pytania, tylko na swoje wyobrazenie
          o nich.
          • Gość: Diana Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:16
            > Czy ja kiedykolwiek pisałem coś o wynikach? Nie. Pisałem, że matura przypomnia
            > teleturniej, pisałem, że są w niej błędy, pisałem, że jest ona pełna
            niejasnych
            > aformułowań. Pisałem, że na prónej z WOS było pełno błędów, za które nikt nie
            > poczuwał się do odpowiedzialności i nikt nie przeprosił. Pisałem też (ze dwa
            > posty wyzej lub nizej), że CKE mowi jezykiem propagandy, pisalem ze CKE w
            > biuletynie pokazuje całkowicie BŁĘDNE i niepoprawne odpowiedzi.
            >
            > Jeśli zaś chodzi o OKE, to pani która rozwiązała test dla Gazety nie czytała
            > chyba poleceń dokładnie i nie odpowiadała na pytania, tylko na swoje
            wyobrazeni
            > e
            > o nich.

Egzaminy próbne owszem, może były niedopracowane, ale nie martw się, prawdziwe
            są bardzo przemyślane, dokładnie przeanalizowane przez wielu fachowców. A jeśli
            chodzi o propagandę CKE to nie do końca wiem o co ci chodzi. Zresztą o maturze
            wszyscy mówią bardzo pozytywnie /i uczniowie i nauczyciele- wystarczy poczytać
            gazety czy obejrzeć dziennik/ Tylko wy, na tym forum tak krytykujecie Nową
            Maturę!
            • Gość: phi!akurat matura-to-bzdura IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:23
              A Ty oczywiscie wierzysz bezgranicznie w to,co mowia w TV i pisza w gazetach o
              nowej maturze....nie,no to powodzenia,keep smiling & make love,ale daleko to Ty
              nie zajedziesz,bo na takie głupoty jakie pokazują i wypisują to az szkoda czasu
              • Gość: e-e Re: matura-to-bzdura IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:31
                Własnie - zapomniałem napisać - większość osobników bez własnych poglądów
                poznaje się po tym, ze nie analizują tego co czytają. Mnie np. uczono na
                historii weryfikowania prawdziwości źródeł - myślę nad tym co czytam. Media i
                cytowane wypowiedzi nie są dla mnie żadnymi autorytetami - widziałem już jak
                zareagowały po maturze próbnej pełnej błędów - cytując: "Macie siedzieć cicho,
                nikt się za to nie weźmie"
            • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:29
              Tak się składa, że znam tych uczniów, którzy mówili o maturze w
              Gazecie/Teleekspresie/Radiu BIS - przedstawiciele mediów byli chyba z 6 czy 7
              razy w naszej szkole i wiem jakie jest ich prywatne zdanie o maturze.

Znam też moich nauczycieli - wszyscy mówią, że to makabra, która nie służy
              niczemu, a większość z nich miała doskonałe wyniki w przygotowywaniu uczniów do
              olimpiad przedmiotowych i egzaminów wstępnych na studia (jeden z najwyższych
              wskaźników przyjęć na studia). Znam też paru wykładowców akademickich, którzy
              byli zawiedzeni jakością matury.

A na tym forum jest dobrych kilkaset osób - jak dla mnie grupa całkiem
              reprezentatywna.

Czytam też gazety - straszny artykuł Wprost, dziennikarzy, którzy piszą o czymś,
              na czym się nie znają - nie widzieli na oczy chyba żadnych arkuszy i nie
              słyszeli opinii nauczycieli. Newsweek - krytyka nowej matury. Nie pamiętam co
              pisała Poiltyka, ale to nie był huraoptymizm.

Gazeta natomiast w kółko powtarza jaka to nowa matura jest wspaniała. Jakie te
              egzaminy piękne! Widziałem to, że arkusze rozwiązane przez jednego z redaktorów
              i jego synów były pełne błędów. Tak samo te rozwiązywane rpzez egzaminatorów OKE.

Twoje wypowiedzi nie są oparte na faktach, czysta, niezbyt udana, retoryka.
              • Gość: D. Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: 1.5.* / *.ianet.pl 18.05.05, 20:29
                I zgadzam sie..nie wiem jak niektorzy, ale dla mnie matura z biologii byla
                raczej pomylka.Nie chodzi o trudnosc zadan czy zgodnosc z programem nauczania
                ale o wiedze jaka byla na to konieczna. Nie uczac sie mozna bylo zdac mature, a
                dobrzy uczniowie nie mieli okazji wykazac swojej wiedzy. Co jak co ale matura (
                przynajmnije z biologii) to nie wyciaganie wnioskow z zamieszczonych tekstow(
                jak na polskim) ale sprawdzenie wiedzy, ktora niestety nie byla tu zbyt
                przydatn. Wystarczylo to, co zapamietalo sie z lecki przez te 2,5 roku.

A co CKE, to tak juz bywa jak sie jest krolikami doswiadczalnymi, oby bledy na
                naszej maturze nie powtorzyly sie w przyszlosci * szkoda tylko ze to my
                jestesmy pierwsi i wiele osob zaplaci za bledy wysoka cene siedzac w domu
                zamiast studiowac)
            • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:30
              Jeszcze Cie nikt nie nauczył , że media kłamią. Po co mają bluźnić na CKE ,
              przecież tu chodzi o ogromne pieniądze. Media by podały prawdziwe info
              ,powtórzyli by maturę i rząd by się zdenerwował na miedia. W tym kraju ,i nie
              tylko ,wszystko przechodzi między palcami. Same afery...
              • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:33
                Nie, nie, nie - proszę bez teorii spiskowych. Media po prostu nie chcą zaczynać
                walki o coś, co nie przyniesie im korzyści. Krytyka matury nie przyniesie - więc
                się nie zajmą. Prosta kalkulacja.
                • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:34
                  Też racja , ale jesteś pewien , że na tym nie zarobią??? Ja myśle , że już
                  zarobili na milczeniu , bo i milczenie można kupić.
                  • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:36
                    To już zwykła teoria spisku. Zresztą zbyt dużo mediów jest do kupienia i zbyt
                    wiele kasy sami wyciągają na własnym biznesie, by brać od innych.
                    • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:39
                      A to , że CKE powtórka matur może więcej kosztować niż powiedzmy milion do
                      podziału ... :P
                      • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:42
                        Oni się nie przejmują - oni mają kasę z budżetu, z budżetu - znaczy od prawie 38
                        milionów pechowców, którym przyszło żyć w takim kraju. Znaczy - mają to gdzieś.
                        • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:46
                          Racja , korupcja , bieda , bezsensowna matura... ,drogi jakie są takie są... i
                          jeszcze by wyliczać
                          • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:48
                            Hehehehehehehe, banda oszołomów pnie się do władzy, a inna banda oszołomów na
                            nich głosuje :D
                            Swoją drogą - w żadnym innym kraju nie zmieniają się tak nastroje politczyne -
                            raz 2/3 narodu jest za lewicą, drugi raz za prawicą:D
                            • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:50
                              I znów jak się nie zgodzić z Tobą , sami jesteśmi idiotami już od XVI coś się z
                              nami zaczęło dziać :(((
                              • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:51
                                Polska - 966-1493 Requiescat in Pace zawsze to powtarzam :D
                                • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:55
                                  Mądry człowieku , mam nadzieję , że czegoś dokonasz w tej Polsce i zmienisz ją
                                  na lepszą :D Jak narazie masz moje poparcie. A teraz zmykam bo spać kiedyś
                                  trzeba :D

Dobrej nocy
                                  • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:58
                                    Do przeczytania! :)

Hmmm... to juz któraś osoba z rzędu, która mi to mówi - coś w tym jest :D
                                    • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 01:03
                                      Jeszcze wróciłem ,nikt nie chce polityków, którzy będą się po mordach bić ,
                                      tylko ludzi opanowanych i inteligentnych. A Ty się wydajesz być dobrym
                                      kandydatem , nie zmarnuje swej szansy... Jeśli Ci ludzie piszą to warto nad tym
                                      się zastanaowić i nie patrzeć na to co sie dzieje tylko to zmienić( w Polsce) :D
                                      • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 01:09
                                        Ja sie polityką brzydzę, więc raczej nie licz na mnie :)

Zresztą, ten kraj dla mnie znaczy niewiele wiecej niż inne - szanuje go tak samo
                                        jak każdy inny i nie wiem, czemu miałbym go szanować bardziej tylko dlatego, że
                                        się tutaj urodziłem. Ani w tym zasługa moja, ani tego kraju.

Naród to po prostu ludzie - z inną historią, innym językiem, czasami innym
                                        kolorem skóry i wyznaniem, ale ludzie, tacy sami jak inni. Wszyscy zasługują na
                                        szacunek, jeśli żyją uczciwie.

U nas w polityce, aby zabłysnąć, trzeba albo włazić komuś w dupę, albo obrzucać
                                        innych błotem. Tego nie chcę. :P
                                        • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 01:20
                                          To już nic się nie zmieni w tym kraju...:(
                                          • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 01:22
                                            Wyjezdzaj poki JESZCZE jestesmy w UE i granice są otwarte :D
                                            • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 01:28
                                              hmmm tylko gdzie najlepiej wyjechać , żeby w gorsze bagno nie wejść...:P
                                              • Gość: Ziomek Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.244.157.56.ip4.tnp.pl 17.05.05, 01:31
                                                gorzej niz tutaj byc nie moze takze wybywaj gdziekolwiek:D
                                                • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 01:32
                                                  Iraku nie wybiorę nigdy !!!! Są państwa do których strach wyjeżdżać...
                                                  • Gość: Ziomek Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.244.157.56.ip4.tnp.pl 17.05.05, 01:39
                                                    czasami to naprawde wolalbym wyjechac do Iraku niz czekac 2 miesiace na wyniki z
                                                    matury

to jest niedopuszczalne ale przeciez to kolejny pomysl CKE wiec nie ma sie co
                                                    dziwic pozdr
                                                  • Gość: llus Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 01:43
                                                    Pomyśl ,że na te wyniki czekasz sobie w domciu lub gdzieś na wakacjach... Teraz
                                                    pozstał czas kontemplacji :P i wyciszenia , uspokojenia psychiki :P To zagranie
                                                    CKE było specjalne by nauczyć maturzystów cierpliwości

Pozdro i dobrej nocy ( ja idę spać)
                                          • Gość: Ziomek Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.244.157.56.ip4.tnp.pl 17.05.05, 01:23
                                            ja tez zmykam nyyynac:D ale naprawde nie zaluje ze posiedzialem bo dla FILIPINKI
                                            bylo warto:D dawno sie tak nie ubawilem;) hahah
                                      • Gość: Krzysztof do DIANY IP: *.miechow.com / 82.177.44.* 18.05.05, 23:22
                                        Diano, rozumiem, że bronisz matury, ponieważ Twoja mama pracuje w CKE, jeśli
                                        jesteś jeszcze na tyle niedojrzała, że świat widzisz oczami mamy, to wiedz, że
                                        w telewizji czy prasie nie będą nigdy krytykować choćby najgorzej przygotowanej
                                        matury. Prawdę można poznać tylko w takich miejscach jak to forum, z opinii i
                                        komentarzy samych maturzystów. Gdyby było więcej zadowolonych niż
                                        niezadowolonych z matury, opinie byłyby tutaj pozytywne. Moderatorzy nie kasują
                                        postów z pozytywnymi opiniami, gdyby takie przeważały, zobaczyłabyś je tutaj.
                                        Fora takie jak to nie są także odwiedzane tylko przez tych "złych", piszą tutaj
                                        wszyscy, wyrażają swój pogląd na sprawę nowej matury, więc jeśli patrząc na
                                        wypowiedzi odnosi się wrażenie, że w wielu aspektach (nie wszystkich
                                        oczywiście) matura okazała się nieypałem, to coś w tym musi być.
                                        Pozdrawiam Cię,
                                        Krzysztof
                  • Gość: Diana Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:24
                    > Też racja , ale jesteś pewien , że na tym nie zarobią??? Ja myśle , że już
                    > zarobili na milczeniu , bo i milczenie można kupić.

Nie mierz innych swoją miarą! To, ze ty nie zrobiłbyś nic, co ci nie
                    przyniosłoby zysku, nie znaczy, że tak jest z mediami. Dzienniekarz, to zawód z
                    powołaniem, jak lekarz. Oni są po to, żeby mówić prawdę. Jeszcze zrozumiałabym
                    wasze wątpliwości, gdyby opinie w mediach były różne, ale opinia o Nowej
                    Maturze jest jedna- Pełny sukces!!! Dlatego skończcie z tą pożałowania godną
                    spiskową teorią dziejów. Nie wmawiajcie innym, że wszyscy sie na was uwzięli,
                    tylko dlatego, że w roku, w którym sie urodziliśmy była awaria elektrowni!
                    • Gość: Współczująca No i mam znowu dobry dzien :D IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 14:29
                      AAAAAAAA!!!O,shit,Dianka,to przebiło nawet Filipinke
                      Ich Liebe Dich,młłłłłłłła!!!
                    • Gość: hahaha Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 14:50
                      ty chyba masz ograniczony dostęp do rzeczy których mamusia jeszce nie
                      obejrzała!!!!
                    • Gość: kinia Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.compower.pl 17.05.05, 15:02
                      OJ DIANKO!!!n teraz to ze powiedziała, z tym ze dziennikarze zawsze mówia
                      prawde....chyba nie jestes z tego swiata, fakt chciałoby sie zeby byli wszyscy
                      uczciwi, ale realia sa inne !!! wiec wez sie zajmij czyms innym , bobaw sie
                      czyms albo poogladaj se TV...bo widze zeod wczorakj wieczór to Ci sie pieprzy
                      niemiłosiernie!!!, a mamusia pewnie jest ok, bo tak jak ktos tam wyzej rzekł ze
                      opewnie nie wymyslała zadan, tylko zajeła sie ogólna organizacja....reszta
                      ludzi jest DO D*** i niech spadaja do innej branży a nie kurna edukacji!!!
                    • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 17:21
                      Do takich postów to odpowiadasz, a na konkretne zarzuty to nie? Dupa blada! :P
                      • Gość: kazik Śmieszna jesteś Diana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:29
                        Jnteresuje mnie czy ty masz jakichs znajomych ludzi ktorzy z toba rozmawiają
                        czy tylko takich ktorzy wyzywaja i krytykuja. W mojej szkole też mamy takich
                        ludzi jak ty nazywamy ich betonami ludzmi pustymi skorumpowanymi którzy
                        najlepszego kumpla by sprzedali za ocene i kazdemu nauczcielowi by sie
                        podlizali bo z twoich wypowiedzi wychodzi mi że ty jesteś takim betonem. To co
                        piszesz jest dla mnie chore w polsce nikt nic nie robi porządnie i swoja prace
                        cke tez spiprzyla i to najgorzej jak mogła. Bylo naprawde od choroby błedow a
                        reforama od poczatku jest beznadziejna dobrze do tej matury to moim zdanie
                        móglby sie przygotowac dopiero rocznik mojego brata 92 a nie my 86. A takich
                        jak ty to mi nie jest żal takich jak ty to bym gdzieś zeslal ja narazie jestem
                        nawet zadowolony ze swojej matury ale tacy co jak ty sie chwalą ze maja 90 czy
                        iles tam to juz mi sie chce nimi zygać a zal mi naprawde dobry zdolnych którzy
                        sie uczli i polegli a byli naprawde dobrzy. Chciałbym cie spotkac żeby ci
                        napluc w twarza a twoja mamuśke to nie my powinniśmy przeprasza i cke tylko oni
                        NAS.
                    • Gość: kati Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:32
                      nie mieszaj do tego mediów Diana bo ci nie wychodzi. telewizja kłamie nawet w
                      piosenkach o tym śpiewają. u mnie po prostu telewizja nie robiła wywiadów z
                      osobami krytykującymi nową maturę. może nie chcieli robić przykrości szanownej
                      mamusi?
                      aha i nie wyskakuj z tekstem, że jesteśmy niedostosowani do nowej matury, bo
                      tak nie jest. to ona jest niedostosowana do programu.
                      co powiesz na to, że u nas najlepsza dziewczyna z matmy w klasie, mająca 5 z
                      tego przedmiotu, naprawdę niesamowita już dziś szykuje się do sejsi
                      styczniowej? jej mamusia nie zalatwiła matury...szkoda talent przez rok będzie
                      się marnował
            • Gość: ana Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:30
              Zresztą o maturze
              > wszyscy mówią bardzo pozytywnie /i uczniowie i nauczyciele- wystarczy
              poczytać
              > gazety czy obejrzeć dziennik

I Ty w to wierzysz? Wzięli sobie parę osobników i kazali im mówić o maturce w
              samych superlatywach. A co, może przyznają się, że reforma, która wywróciła
              system edukacji do góry nogami, która kosztowała kupę szmalu, jest zwykłym
              niewypałem?
              Możesz sobie mieć po te 90%, ciekawe, jak sobie poradzisz na studiach...
            • Gość: Nuda i podpucha. Informatyka nie była spr. przez WIELU fachowców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:25
              > Egzaminy próbne owszem, może były niedopracowane, ale nie martw się, prawdziwe
              > są bardzo przemyślane, dokładnie przeanalizowane przez wielu fachowców.

Co innego wynika z tego dokumentu pdf w którym jest przedstawiony opis
              niedzielnego spotkania ludzi odpowiedzialnych za sprawdzanie matury
              z informatyki. Zresztą przeczytajcie sami, opisano tu jak CKE weryfikowała
              ten egzamin:

dexterman.risp.pl/matura/info16m.pdf
              Dodatkowo zachęcam do lektury takich stron jak:
              dexterman.risp.pl/matura/index.php
              www.linux.pl/?id=news&show=2305
              7thguard.net/news.php?id=4567
              ypsa.shl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=24
              pl.wikinews.org/wiki/Kontrowersje_wokół_egzaminu_maturalnego_z_informatyki
              aby dowiedzieć się więcej na temat kulis tego egzaminu.
        • Gość: layla Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:03
          Czy Ty jestes zdrowa na umysle?!Od kiedy my mamy sie dostosowywac do matury?!
          A nie przypadkiem CKE powinna dostosowac mature do tego,czego i w jaki sposob
          uczymy sie w szkolach?!
          Nie no,Ty chyba z choinki sie urwalas,sorry
        • Gość: shadia nie zgadzam sie z Diana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:08
          Ta matura ABSOLUTNIE nie pokazuje,czy ktos jest swietny,czy tylko sredni,wrecz
          przeciwnie-szczegolnie z polskiego i historii,nie zaprzeczysz temu,bo to fakt
        • othyim19 Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... 17.05.05, 10:18
          No właśnie. Zobaczymy po wynikach :P
          Bo Ty możesz sobie myśleć, że masz 90%, ale tak naprawdę będziesz wiedziała to
          dopiero za kilka tygodni. Trochę pokory. Ja też myślałam, że mogę być
          zadowolona ze swojego wypracowania na historii, ale teraz już niczego nie
          jestem pewna. Bo już się boję, co CKE mi wywróży z klucza... :PPP
          • Gość: shadia Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 13:52
            zgadzam sie,jestem po prostu optymistka i mam nadzieje,ze oni tez ocenia
            mnie,tak jak mi to wyszlo w przyblizeniu,a jak nie to nie i juz,nie zabije sie
            przeciez przez to...ranyyy
        • Gość: do diany Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.zamosc.mm.pl 17.05.05, 22:42
          nie wiem czy ty jestes jakas niedorozwinieta czy matka cie moze tylko tak
          oszukuje przez cale zycie ze jestes normalna i ty w to wierzysz...dla mnie te
          bledy CKE sa szokujace,to tylko swiadczy o poziomie intelektualnym ludzi
          ukladajacych zadania.po za tym nie wypowiadaj sie ze masz po 90 % ze wszystkiego
          na maturze jak pewnie mamusia ci w tym pomagala.zal mi ciebie,bo co bedzie jak
          kiedys zabraknie mamusi?zginiesz...
        • Gość: askaaa Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.rakoniewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 23:11
          i wspołczuje takim ludziom którzy uwazaja sie za świetnych i wyżyszych od
          innych ainni sredni jak to określiłas-biedna jestes naprawde....zal mi Ciebie
          bo szkoda ze tak oceniasz innych wiesz mi ze wcale nie jestes najlepsza choc
          tak myślisz.....BIEDNa JESTES !!
        • malutkia Re: Dla Diany "MEGA MOZGA";/ 18.05.05, 23:16
          Diana jesteś po prostu żałosna, wybacz, ale nie chciałabym cie spotkać na ulicy
          a i teraz musze sie pilnować żeby nie zaklnąć na Ciebie soczyście!!my jestesmy
          nieprzystosowani do matury????wiesz do cholery gratuluje ci indywidualnych
          kursów przygotowawczych w domu dostosowujących do matury- wybacz- my mieliśmy
          to tylko w szkole przez 2,5 roku nie 24h na dobe tak jak ty, więc mamy prawo do
          wyników przeciętnych...dziewczyno, opanuj sie!!!Watpie zebys znala wczesniej
          pytania ale mysle ze mialas o prostu sczescie!Glupie szczescie!Kułam dzień w
          dzień przez 2,5 roku!napisz mi z czego pisalas ta mature cwaniaro to mozemy
          sobie zrobicp ojedynek na wiedze bo mysle ze umiem duzo...chcesz??wiesz kurde z
          tego co wiem to matura jak kazdy egamin ma sprawdzac wiadomosci a na maturze z
          historii to byl test na kombinowanie- mialas fuksa to fajnie, ale jak nie to
          zycie....Diana skoncz z takimi haslami bo nic nie wiesz np. o mnie a tak sie
          sklada ze uczylam sie jak idiotka nie wspominajac o kasie na korki...a teraz
          mam tragedie bo sie chyba nie dostane na studia...skoro ilosc ludzi ktorzy
          krytykuja mature jest w cholere wieksza od "fuksiarzy" i obejmuje tez
          doswiadczonych nauczycieli to nie wmawiaj mi mala ze jestesmy glupkami bo NIC o
          nas nie wiesz..aha i nie rob z siebie takiego "mega mozga" bo w tym wypadku to
          sie po prostu "szczescie" nazywa....POZDRAWIAM
      • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 16.05.05, 23:59
        Mam bardzo konkretny zarzut - biuletyn z WOS - pisany jezykiem propagandy -
        zrzuca winę za słabe wyniki z WOS tylko na uczniów - o ponad 20 błędach w obu
        arkuszach z matry próbnej a mazowieckim i lubelskim (były takie same chyba) nie
        ma ANI SŁOWA. Nie było w ogóle słowa przepraszam.

W dodatku dwa zadania przykłądowe uwzgledniają możliwość zaznaczenia błędnej
        odpowiedzi - Bierut prezydentem PRL - śmiech na sali.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=23922775&a=23922775 poczytaj
        sobie - zobaczysz moje zarzuty.
        W dodatku olewają maile z bardzo konkretnymi zarzutami.

Jedna ważna pani z CKE po maturze na zarzut o błędach w kluczach odpowiedzi na
        próbnej stwierdziła "klucz jest dla nauczyciela nie dla ucznia" :P
        Oto moje bardzo KONKRETNE zarzuty wobec CKE.
        • Gość: beti Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 00:02
          oczywiście że był1!!!!!
          • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:04
            Że co? ŻE niby w 47 roku było PRL? NAZWA PRL POJAWIŁA SIĘ PO RAZ PIERWSZY W
            KONSTYTUCJI Z 1952 ROKU. POLSKA LUDOWA TO NIE TO SAMO CO PRL. NAUCZCIE SIĘ
            WRESZCIE! DOPIERO KONSTYTUCJA Z 1952 WNIOSŁA NAZWĘ PRL I ZNIOSŁA URZĄD
            PREZYDENTA. NIEUKI!
            • Gość: beti Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 00:06
              o ile nie wiesz to od 45 mamy doczynienia z nieformalnym PRLem!!!! Poczytaj
              Encyklopednie!!!
              • Gość: E-e Re: Nie wiem Kochani,czy widzicie... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:08
                CO TO JEST DO K*** NĘDZY NIEFORMALNY PRL? POCZYTAJ SOBIE PODRĘCZNIKI
                AKADEMICKIE! POCZYTAJ KONSYTTUCJE! I PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ!
              • Gość: E-e To cytat dla Ciebie mój mały nieuku IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:09
                USTAWA KONSTYTUCYJNA

z dnia 19 lutego 1947 r

(Dz. U. R. P. Nr 18, poz. 71)

O USTROJU I ZAKRESIE DZIAŁANIA NAJWYŻSZYCH ORGANÓW RZECZYPOSPOLITEJ
                POLSKIEJ
                • Gość: e-e Re: To cytat dla Ciebie mój mały nieuku IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:10
                  Widisz tu gdzieś napis Polska Rzeczpospolita Ludowa? Bo ja nie.
                  • Gość: E-e Zatkało kakao IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:16
                    Są takieg jednostki, że trzeba faktem przywalić po łbie, żeby do niego wesżło.
                    • Gość: beti Re: Zatkało kakao IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 12:00
                      oj złotko znowu mnie obrażasz!! Ty chyba nei wiesz co to znaczy nieformalne??
                      Do twojej wiadomość : nieformalne znaczy min nigdzie nei spisane!!!!!!!!

• Gość: E-e Re: Zatkało kakao IP: *.chello.pl 17.05.05, 17:43
                        Dać takiej fakty, a ta się broni i nie chce przyjąć do wiadomości, że jej
                        rozumowanie jest błędne. Nie ma czegoś takiego jak nieformalne fakty
                        historyczne. W dodatku powiedziałaś, że jest to napisane w "encykopeldni" (cz
                        jak to tam nazwałaś), a teraz mówisz że nieformalne? Plączesz się w zeznaniach.

PRL od 1944, to zwyczajne terminy wymyślone przez dziennikarzyny dla ludzi,
                        którzy wolą upraszczać fakty niż przyjąć je do wiadomości. Pewnie uważasz, że na
                        terenie RP Niemcy utworzyli Generalną Gubernię, a nie Generalne Gubernatorstwo?
                        Bo to jest takie nieformalne, krótsze i na mapkach się mieści?

Jeśli Ty i komisja uważacie, że Bierut był prezydentem PRL, jesteście w błędzie
                        i zaprzeczacie faktom i obiektywnej prawdzie historycznej, którą łatwo
                        zweryfikować, bo jest zapisana - w dwóch dokumentach.

Prawda jest taka, że historycznie uznaje się takie dwa terminy:
                        1) Polska Ludowa - czyli taki jaki był na maturze - czyli od 1944 do 1989 roku
                        2) Polska Rzeczpospolita Ludowa - od konstytucji 1952 do 1989 roku, kiedy w
                        nowelizacji zmieniono nazwę.
                        O używaniu nazwy PRL dla okresu przed 1952 nie słyszałem nigdzie - żaden
                        historyk, absolwent nauk politycznych nie zgadza się, aby używać tej nazwy do
                        okresu poprzedzającego powstanie konstytucji stalinowskiej.

Jeśli używasz historycznej nazwy do okresu, którego ona nie obejmuje, to
                        popełniasz błąd i nie ma znaczenia, czy mówisz nieformalnie, czy formalnie, bo
                        mówisz wbrew faktom.

Matura miała sprawdzać myślenie, w tutaj takie dziwolągi postawione przed
                        faktami będą sie upierały przy wymyślonych tezach. I matura ma być egzaminem
                        dojrzałości

Dziewczyna - masz CZARNO NA BIAŁYM napisane PRL od 1952! Wcześniej NIE ISTNIAŁ!
                        Nie można więc nazywać czegoś, co nie było PRLem, jako PRL.

Bierut był prezydentem Polski - ok, Rzeczypospolitej - ok, ale nie II
                        Rzeczypospolitej i nie PRL!

Obrażać będę Cię dopiero teraz - jesteś niekonsekwentna, ograniczona i
                        niepodatna na logiczną krytykę oraz na fakty. Pewnie zamiast rok dwa tysiące
                        piaty mówisz dwutysięczny piąty. Co z tego, że profseor Miodek powiedział, że to
                        jest błędna wymowa, wszyscy w kółko powtarzają datę z błędem.
                        Możesz czuć się słusznie obrażona, albo przyjąć do wiadomości krytykę.
                        Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, mam Cię osobiście walnąć w głowę książką pana
                        Tadeusza Młodawy "Konstytucje Polskie 1918-1998"?
    • Gość: Ania S. Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:52
      A ja wstąpie do przyszłej partii rządzącej i w każda dziedzinę życia tak
      zreformuje, żeby była na myślenie.. uuu... już się nie mogę doczekać.. służba
      zdrowia - samodiagnoza, wyroki sądowe orzekane przez sondy internetowe, a tego
      średnia razy trzy i z kluczem, cenzus wyników z matury do wyborów. Ja wam dam
      popalić zobaczycie nieuki!!!!!
      • Gość: hahaha Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:56
        do partii potrzebni są ludzie którzy umieją kombinować i myśleć więć odpadasz w
        przedbiegach!!!!

Jak byś nie wiedziała twoje reformy zaneguje KOnstytucja RP
        o ile wiesz co to???
        Sorki pewnie już ją nzasz na pamięć
      • Gość: realistka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:00
        A ja zostane prezydentem,zmienie konstytucje i pozbawie Cie
        obywatelstwa,zobzcymy,co wtedy zrobisz!
        BUHAHAHAHHAHA,ależ ja jestem okrutnaaaaaaaaa............
    • Gość: nasza wina Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:52
      bo sie nie uczymy :) bo matura głupia była . a kto ją ułożył.......... CKE
      ładnie to powiedziałam? czy wyklinałam upss nie chciałam pseplasam jestem tylko
      dzieckiem czarnobyla rocznik 86
    • Gość: diana Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:53
      mama dyktywoła ja pisałam zdolne jesteśmy nie:)
      • Gość: hahaha Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 23:57
        pewnie na maturce też Ci dyktowała co nieco!!!
      • Gość: Diana Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:01
        Nie podszywaj się pode mnie złoczyńco!

A jeśli już, to "Diana" pisz wielką literą, przecież to imię!
        • Gość: gabi Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:07
          Ojejku,ale sie wzruszyłam...
        • Gość: anika Hahahahahaah! oj zloczynco ty, ty,......niedobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:11
          rany jakie tu swietne texty odchodza!
          • dee.thepaledevil Niedorajdy... 17.05.05, 10:57
            DżiiiiiizzzzAS... Tak tylko napisze o jednym niezmiernie irytujacym mnie
            fakcie, albowiem nie chce mi sie czytac tego calego bajzlu. Rozpieprzaja mnie
            texty pokroju "siostra znajomego brata mojej znajomej ma same szostki i nie zda
            matury:(((((((". Ludzie, czy w wogole MYSLICIE, co piszecie(choc... patrzac na
            niezadowolenie ta matura...)?! O ile w ogole "szostkowcy" poodpadaja, a
            cholernie, cholernie mocno w to watpie, to bedzie oznaczalo tylko jedno: tepe
            rycie przez 3 lata, 365/24, w zyciu nie wystarczy. Czyzby jakis powiew
            swiezosci w tym skostnialym systemie? Jakas szansa dla naprawde zdolnych ludzi,
            o ciekawszych osobowosciach, ktorzy nie mysla 24h_na_dobe o szkole? Czyzby w
            koncu kop wymierzony w pupy typowych "kujonow"? To sie okaze w czerwcu, a nawet
            jeszcze pozniej - wtedy, kiedy nowi maturzysci wyjda po studiach na swiat i
            zaczna spelniac swoje funkcje.
            Tak wiec, osoby o srednich powyzej 6,5(;)), zanim zaczniecie wyklinac mature,
            bo Wam nie poszla, a np. kolega z ostatniej lawki(ktory pol roku wagarowal)
            zdal lepiej - zastanowcie sie nad soba. To nie jest konkurs na ilosc wkutego
            materialu:) Tu chodzi o my-sle-nie, chachacha:D
            pozdro szejset
            • Gość: kropek Re: Niedorajdy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:36
              POPIERAM
              bravo :D
              to jest matura dla ludzi inteligentnych
          • Gość: pestka Re: szyderaaaa żałosna po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:48
            Tak sobie czytam i czytam te wpisy i zastanawiam się, co ta cała Diana tu wyprawia... a poza tym byc moze wyzej wymieniona i Ania S. to ta sama osoba?:>

Hm...rozumiem,ze moze twoja mama i cala reszta tej bandy CKE nie chciała nas wszystkich 'udupic' i dlatego tak żałośnie ich bronisz, ale sorry, o czym swiadczą tysiace zalamanych maturzystow szczególnie po matmie i historii(ja na szczescie nie pisałam zadnej z nich, ale mnostwo moich znajomych,naprawde dobrych z tych przedmiotów tak, i co... i nico...masakra)
            I po co wypisujesz tu takie teksty,ze zdasz wszystko na 90%, domysły nasuwają się same...
            I poki co to tyle, ide poczytac WOS...zaczynam być przerażona co oni wykombinowali na ten czwartek...
            Pozdr;)
    • Gość: s p i e r d a l aj [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:11
    • Gość: ktoś Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:11
      no my wiemy że znasz sytuację od środka. skoro mamusia pracuje w cke to zapewne
      wspomogła córeczkę i powiedziała jej co nieco, o nowej maturce, wspominając
      również o pytankach.. nie kompromituj się, kimkolwiek jesteś!
      • kissmydick [...] 17.05.05, 00:17
        • Gość: jam Re: A JA WAS DYMAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:20
          ja dymam to razem z kissmydick :) i jeszcze barszcz biały

proszę bardzo
          • Gość: mirek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:25
        • Gość: anika niee no teraz to sie przekrece ze smiechu ,hahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:20
          rany co za tekscior, codziennie jestem na tym forum i to chyba najlepiej bede
          wspominac, ubaw po pachy.hihih ale to swietnie sformulowales
          • Gość: tattata Re: niee no teraz to sie przekrece ze smiechu ,ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:25
            IDZCIE DO KSIAZEK ZALOSNE KUJONY!!!!nie za pozno aby o tej porze siedziec???
            mama nie krzyczy????tyyy moze jak zdasz mature to pusci cie na dyskoteke,jjjee
            ale bedzie fajnie,moze wkoncu ktos cie przeleci w krzakach i ci sie odmieni.
            -NARA DOWNY -ANIU S I DIANKO
            • Gość: anika a ty nie pomyliles adresata tego posta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:29
              ania s nie jestem, diana zaje.. tym bardziej
            • Gość: ikt Re: niee no teraz to sie przekrece ze smiechu ,ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:30
              hahahaha kto by tam chciał ruchac takie pasztety hahahaha
              • Gość: TATTATA Re: niee no teraz to sie przekrece ze smiechu ,ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:33
                I CO BLAZNY ZATKALO?????TO WYPIERDLAC DO LOZKA NIEDOROBY(CHODZI O NASZA KOCHANA
                ANIE S I DIANE) OHH JAK MY WAS LUBIMY:*
    • Gość: Kaśka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.zetosa.com.pl 17.05.05, 00:15
      A dziwisz sie ze masz 90% jak twoja mama siedzi w komisji cke?? dziewczyno wiem
      ze ci co maja rodzinke w cke mieli przecieki wiec ty juz tutaj nie chwal sie
      swoja inteligencją !
      • Gość: tatat Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:21
        Dianko ty downie jakbys chodzila do mnie do szkoly to by cie( nie warto "Cie"
        pisac z duzej literki bo ty na to nie zaslugujesz:P) polowa szkoly
        przekopala.Ty niedorozwoju spoleczny takie ku.. zakochane w sobie je..e
        kujonki siedzace pezd ksiazkami tzeb GNEBIC!!!! co ty mozesz moiwc o
        papierosach i tp,buahahahha ,dziewczyno pewnie nigdy nawet wodki nie
        powachalas,tylko siedzisz w tych zaje..ych ksiazkach i srasz sie mamusia a w
        wieku 25 lat popelnisz samobijstwo bo chlopak nie bedzie chcial nawet na ciebie
        naszczac!!tak bedzie wygladac twoje piekne wyuczone zycie i mlodosc
        wspomnisz:JA SIE UCZYLAM ONI NIE I NKT MNIE NIE LUBI , PRZECIEZ JESTEM TAKA
        MADRA.HAHAHAHAH
        • Gość: Diana Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:31
          Nie życzę sobie, byś kierował tak wielce obraźliwe słowa w moim kierunku. Słowa
          mogą boleć bardziej niż jakikolwiek ból fizyczny!

Nie znasz mnie, więc nie mów mi jaka jestem. To, że moja mama jest w CKE, nie
          znaczy, że jestem nudna i brzydka! Wręcz przeciwnie- jestem szaloną nastolatą,
          byłam na okładce filipinki, więc brzydka też nie jestem. Wódkę piłam na weselu
          brata, więc w tym punkcie też nie trafiłeś!
          • Gość: Współczująca ROZWALACIE MNIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:35
            AAAAAAAAAAAAAAAAAA,O FUCK,NIE NO,ROZ****ŁAŚ MNIE,DZIEWCZYNKO!!!
            Ej,sluchajcie,to my tu z GWIAZDA mamy do czynienia!!!I NAWET WÓDKĘ PIŁA!!!
            Nie,no,nie wierze!!!
            A tak w ogóle to zawsze marzylam,zeby byc na okladce FILIPINKI...O jaaaaa,super
            sprawa
            • Gość: hahahha Re: ROZWALACIE MNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:37
              zwlaszcza jakie niedoroby tam czasami sa,ale ty diana szlona jestes ja nie
              moge,buahahaah,ciekawe czy wiesz co to narkotyki????co cpalas u cioci na
              imieninach???hahahahhaha
          • Gość: HAHAHA Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:35
            DZIEWCZYNO WEJS SIE PUKNIJ W TEN SWOJ LEB,OJJJ NA OKLADCE BYLAS O MATKO TO
            MUSISZ BYC PIEKNA NAPRAWDE,SZALONA Z CIEBIE NASTOLATKA ZE OJEJ,BUAHAHAH ,WEJS
            MNIE NIE ROZSMIESZAJ DZIEWCZYNO BO JESTES ZALOSNA,I CO U BRATA WODKE PILAS???
            PEWNEI WYPILAS KIELISZEK I MIAL CIE KAZDY Z TWOIM PUSTYM LBEM TO NAWET MOJ
            ZAPUZIALY WUJEK,NARQ PASZCZAKU
          • kissmydick [...] 17.05.05, 00:36
          • Gość: DIANKO!!!!!!!!!!!! Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:40
            WHERE ARE YOU?????WE ARE MISSING,HHAHAHAHAHAHHAHAHHAH
          • Gość: buuuka Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 17.05.05, 01:09
            Nieno padaka.. "szaloną nastolatką" hihihi. Co Cię czyni szlona? To że piłaś
            wódke u brata? Czy, że Cie na okładce tej gazetki pokazali?
          • Gość: Kinia [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 13:29
          • Gość: Dodunia18 DO DIANY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:04
            Dziewczynko, właśnie tym postem potwierdziłaś prawdziwośc opinii
            kolegi/koleżanki na swój temat. Widac, że jeteś po prostu rasowym kujonem i to
            na dodatek zakompleksionym!
            Nikt Ci nie kazał udowadniac, jaka to Ty jesteś piękna i interesująca. Wiesz
            może, co to jest PROWOKACJA? Bo ten ktoś, właśnie stosując prowokację, odkrywa
            twoje prawdziwe wnętrze i poznaje Cię, czy tego chcesz, czy nie. Przeciez po
            opiniach człowieka poznajemy, jaki tak naprawdę jest!
            A tak na marginesie, to to, że byłaś na okładce o niczym nie świadczy. Moja
            koleżanka też była i wcale nie jest ładna(bez obrazy), ani nawet nie ma ładnej
            figury. Oni wybieraja osoby, które są przeciętne, żeby czytelniczki tego pisma
            mogły się utożsamiac z panienkami z okładek oraz żeby poprawic samopoczucie
            zakompleksionym nastolatkom, pokazując, że nie tylko one maja problemy z
            wygladem i że mozna to zmienic za pomocą kosmetyków, reklamowanych zresztą na
            stronach gazety.
    • Gość: proxima Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 17.05.05, 00:16
      ech ok unioslam sie;P /// przypomnialam sobie ze w CKE nie moze byc ludzi
      ktorych dzieci zdaja mature (w danym roku)
    • Gość: Współczująca Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:17
      Wielki LOL dla tych dwoch biednych dziewczynek,ktore maja tak blade pojecie o
      swiecie,jak moj 4-letni brat o seksie...naiwne sa jeszcze,ale dajmy im
      pozyc,moze kiedys beda bardziej rozgarniete i wyjda mamusiom spod spódniczek
      • Gość: betiszonek Re: Biedactwa.... IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 00:18
        pięny komentarz
        • Gość: diana Re: Biedactwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:21
          pod ciebie hahahahhha ja mam 100% a nie marne 90% :)
        • Gość: Współczująca Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:40
          Dziekuje
      • Gość: ania s Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:21
        i co Ci z tej Twojej wiedzy zyciowej przyszlo? rozczarowanie. ja patrze na
        swiat przez rozwoe okulary
        • Gość: Współczująca Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:27
          tylko nie oslepnij,bo rozowe to kiepskie filtry maja
          BUHAHAHAHHAHHAHAHA
          • Gość: Współczująca Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:31
            A,i jeszcze cos-wcale nie jestem rozczarowana-mam duza wiedze o swiecie,dobrze
            zdana mature,fajnego braciszka i zajebisty seks,wiec nie wiem skad ten wniosek
            u Ciebie :D To chyba Ty jestes rozczarowana,bo o czesci z tych rzeczy nie masz
            pojecia, drogie Dziecko We Mgle ;D
            • Gość: E-e Re: Biedactwa.... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:41
              Ja gratuluję poczucia humoru i optymizmu :D
              • Gość: E-e Re: Biedactwa.... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:41
                Braciszka też, i oczywiście zajebistego seksu także :)
                • Gość: Współczująca Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:46
                  Dziekuje,Ty widze jestes spoko czlowiek,pozdro dla Ciebie
                  • Gość: E-e Re: Biedactwa.... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:49
                    Zdystansowane olewactwo połączone z optymizmem i dobrym humorem czynią cuda :D
                    Także pozdrawiam :D
                    • Gość: Współczująca Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:52
                      No i o to chodzi,bez tego,to ja bym sie juz dawno zalamala,pochlastala i
                      szesciokrotnie probowala popelnic sepuku,bo tyle mialam matur na razie
                      Jak widac nadal zyje,wiec metoda dobra
                      POLECAMY :-)
                      • Gość: E-e Re: Biedactwa.... IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:54
                        Oczywiście w rozsądnych dawkach - jak guma do żucia - spożycie zbyt duzej ilosći
                        powoduje rozwolnienie. :D
        • Gość: BUAHAHAHHA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:28
      • Gość: E-e Freud by zaprotestował! IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:37
        Seksualność dzieci 4 letnich Freud udowodnił :D

Zresztą - w myśl starego dowcipu - dwoje dzieciaków w przedszkolu rozmawia:
        - Wiesz, wczoraj znalazłem prezerwatywę pod kaloryferem...
        - A co to jest kaloryfer?
        • Gość: Ania S. Re: Freud by zaprotestował! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:41
          stado frustratów.
          • Gość: E-e Re: Freud by zaprotestował! IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:44
            Mów za siebie, mnie z nim dobrze tutaj. Prawda frustracie? E mówi że prawda,
            więc ja też tak mówię :D W dwójkę w jednym ciele raźniej. :D

Zanim się wypowiesz - poczytaj moje inne posty w tym temacie i opowiedz na
            konkretne zarzuty wobec CKE w nich zawarte, bo na odrobinę poczucia humoru to
            kazdy potrafi opdowiedziec :D
          • Gość: Współczująca ojojoj!Biedactwo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:44
            Nie,nie my ni ejestesmy sfrustrowani,bynajmniej
            To ty masz syndrom niedorżnięcia albo napięcie przedmiesiączkowe,
            od razu widać
            • Gość: E-e Re: ojojoj!Biedactwo IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:46
              Spokojnie, bez nerwów, bez obrzucania błotem - trzeba zachowac poziom w obliczu
              marnej prowokacji :D
              • Gość: Współczująca Re: ojojoj!Biedactwo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:49
                Masz racje,Watsonie :D
                Oj,oj,oj,ale cos nam dzieweczki zamilkły,CZYŻBY BRAK ARGUMENTÓW???
                Ale nie,już pewnie poszły spać,Dobranocka się przecież skończyła,no a Rózowej
                Landrynki nie beda ogladac! :DDDDDDDDDDDD
                • Gość: E-e Re: ojojoj!Biedactwo IP: *.chello.pl 17.05.05, 00:53
                  Przeczytały z książki od WOS rozdział o retoryce... Ale reszty już nie. Wiedza
                  szczegółowa zwykle bywa mało pomocna w szerokich dyskusjach :)
                  • Gość: Dodunia18 DO E-e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:45
                    Po lekturze Twoich postów śmiem twierdzic i posiadasz zadatki na świetnego
                    dziennikarza. Myślałeś/aś może o kształceniu się w tym kierunku? Widzę Cię w
                    roli felietonisty- z odrobiną czarnego humoru, dużą dozą intelektu, rozeznania
                    w świecie doczesnym, a także czasach zamierzchłych, poza tym cięty języczek,
                    trafne riposty... Wszystko wrzucic do kotła, zamieszac, dodac odrobinke smaczku
                    (wedle uznania), podgrzewac na małym ogniu. Rezultat: W MEDIACH ZAWRZE!!!
                    • Gość: E-e Re: DO E-e IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:41
                      Już któraś osoba mi to mówi, coś w tym musi być :>

Jeśli chodzi o kształcenie się w kierunku dziennikarstwo - to najgorsza rzecz
                      jaką mogę zrobić. Dziennikarz musi się na czymś znać, dziennikarstwo nie
                      gwarantuje potrzebnej do tego wiedzy, wiele zależy od umiejętności. Jeśli będę
                      sie w czymś kształcił, to z pewnością nie będzie to dziennikarstwo. Wolę
                      najpierw na czymś się dobrze poznać, a dopiero potem o tym pisać.
                • Gość: Diana Re: ojojoj!Biedactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 01:04
                  Nie chcę juz z wami rozmawiać, bo wyrażacie ogromny brak szacunku nie tylko do
                  mnie, ale też do mojej mamy,jej znajomych i ich wspólnej pracy. Nie poszły wam
                  egzaminy maruralne, więc chcecie zrzucić na kogoś winę. A winni jesteście wy
                  sami!!!!!!

W dodatku zazdrościcie mi, że byłam na okładce znanego młodzieżowego pisma! Nie
                  mam najmniejszej ochoty czytać tego więcej! Idę spać. Papatki i przytulka dla
                  Ani S.
                  • Gość: E-e Re: ojojoj!Biedactwo IP: *.chello.pl 17.05.05, 01:12
                    Pokaz mi jeden mój post z brakiem szacunku. :>
                    Na poprzedniej stronie wątku jest post z bardzo konkretnymi zarzutami pod
                    adresem CKE, nie odpowiedziałaś, nieuwaga, czy cykor Cię obleciał?

P.S. A ja byłem w TV i to parę razy, byłem też w gazetach. Tylko to nie ma nic
                    do rzeczy w tym temacie, ani nie czyni ze mnie lepszej osoby od innych.
                    Niektórym chyba woda sodowa uderzyła do głowy.
                  • Gość: Wpółczująca Ha! Mam Cię! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 01:13
                    EJ!!!SLUCHAJCIE,TO JEST PROWOKACJA!
                    Albo Dianka sobie robi jaja przed ekranem bo jej sie nudzi albo,jak to okresla
                    moja kumpela,tatuś ją w dzieciństwie podrzucił trzy razy,a złapał tylko raz :)

Jak by nie bylo,po tym poście,droga Diano,uważam,że spaliłaś sprawę,gdyż ja
                    jako WYBITNY SHERLOCK HOLMES w tej wlasnie chwili odkryłam,że nas OSZUKIWAŁAŚ!
                    Hmmmmmmmmmmmm.......to straszne i okrutne...Ty....Ty...Bezwstydnico Ty!!!
                    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • Gość: E-e Re: Ha! Mam Cię! IP: *.chello.pl 17.05.05, 01:14
                      Dajmy jej się wykazać:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=24004195&a=24006503
                      tu jest post z zarzutami i linkiem do innego posta z przykładami (zobaczysz o co
                      chodzi).

Odpowiedz na niego, albo Twoja mama niech odpowie. Jestem ciekaw.
                  • Gość: maturzystka No zaraz ją wybrechtam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 11:41
                    Jasne,zazdrościmy Ci.A niby czego?To,co piszesz jest żałosne i zarazem
                    śmieszne.Jak ktoś jest fajny to nie pisze o tym.A Ty niby mówisz,że jesteś
                    szalona.Buhaha ;D Skoro Ty uważasz za nieuków to ja też w końcu Ci coś powiem o
                    Tobie.Jesteś wielką egoistką,samolubem,podporządkowujesz sie mamusi,90%
                    zdobyłaś,bo dostałaś arkusze od niej,uważasz,że jesteś super,fajna i wogóle-a
                    to znaczy,ze jesteś chwalipiętą.Uważasz,że jesteś pępkiem świata, a tak nie
                    jest!!! Obydwie z Anią S. jesteście porządnie szurnięte.Ta druga jeszcze
                    bardziej z tymi swoimi otrębami.
                    • Gość: O JAAAA!!! Re: No zaraz ją wybrechtam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 13:38
                      NO nie mogę z tą p*** dianą. Tak!!! Zazdrościmy ci ze byłaś na okładce
                      Filipinki!!!!!!!!! Przecież to jest ŻAŁOSNE. Idż się schowaj lamusiaro! i nie
                      chwal się mamusią w CKE bo to obciach!!! ja bym się nie przyznawała jakbym miała
                      rodzica który robi taki szajs jak nowa matura.
              • kissmydick aaaaaa 17.05.05, 00:51
                Diano napisz jeszcze coś smisznego albo lepiej zaproś mame do rozmowy
      • Gość: DIANKO!!!! Re: Biedactwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 00:53
        OHHHH,TY BYLAS NA OKLADCE FILIPINKI!!! I MOGE SE ZALOZYC ZE TAKIE LAMUSY JAK TY
        WYSYLAJA TAM MAILE Z PYTANIAMI "HHHM CZY PRZEZ POCALUNEK ZAJDE W CIAZE???" I
        TAKIE POJECIA MASZ O SWIECIE SKAZANY NA PORAZKE SPOLECZNA NIEDOROBIENCU,TY ANIU
        S TEZ:)
        • Gość: Ziomek Re: Biedactwa.... IP: *.244.157.56.ip4.tnp.pl 17.05.05, 01:00
          Diana czytalem twoje posty z uwaga ale jak napisalas o filipince to
          niewytrzymalem i tak brechtnołem ze az monitor obsmarkalem buhaha

a co twojej mamusi to w zyciu nie bede mial poszanowania dla takich kurew jak
          ona bo biora kase ZA NIC!!!!!! i to niemala kase !!! zero wkladu fizycznego!!!
          no chybaq ze pusci baka na krzesle (bo kazdemu moze sie zdarzyc)

sorry ale CKE miala tyle czasu zeby naprawde przygotowac sie z ta matura a co
          wyszlo??? jedno wielkei gowno

pozdrawiam wszystkich myslacych normalnie :D czyli <cala wspolnoata> / [Ania S.
          i Diana]:P
          • Gość: dosia Re: Biedactwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 01:04
            eh... zdecydowanie najlepsza dysckusja :D he he he czytalam z zapartym tchem ..
            i niestety ... glowne bohaterki sobie poszly... eh... teraz to mi smutno :/
          • Gość: E-e Re: Biedactwa.... IP: *.chello.pl 17.05.05, 01:06
            Ech, ciągle mówię - jak krytykujecie, to starajcie się trzymać poziom. Żadnych
            wulgaryzmów, przekleństw i wyzywania matek. :P

To nie świadczy źle o nich i o ich błędach, tylko o poziomie atakujących - i
            tak, zamiast być słuchanymi, będziemy uznawani za bandę klnących prymitywów.
        • Gość: Współczująca Adam M.ponadczasowy jak zawsze :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 01:04
          I tym sposobem mowiac jezykiem naszego wieszcza "Wplynelismy na SUCHEGO
          pzrestwor oceanu...",gdyz ani Dianka ani Ania S. nie maja pojecia o sprawach,o
          ktorych mowimy
          No ale za to wkuły rozdzial o propagandzie i demagogii z Wojtaszczyka,no i jedn
          a z nich ma mamusie w CKE i byla twarza Filipinki<rotfl>
          My za to jestesmy NORMALNI,i ja szczerze mowiac tak wole
          • Gość: Ziomek Re: Adam M.ponadczasowy jak zawsze :) IP: *.244.157.56.ip4.tnp.pl 17.05.05, 01:09
            wspolczujaca ma calkowita racje:D widac ze to kobieta na poziomiei dla niej cmok:P

A Ty Diana jak juz nie masz argumentow to zawolaj mamusie chetnie z bia
            podystkutuje i na pewnoe nie tylko ja;) moze zrobimy jakis pokoj na czacie buhaha
            peace
            • Gość: Współczująca Pomóżmy biedactwom,nie pastwmy się już nad nimi;'( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 01:17
              Dzieki :*
              Proponuje zalozenie Grupy Wsparcia dla Dzieci Zindoktrynowanych Przez
              Pracowników CKE!!!!!! Dwie kandydatki juz mamy!!!
              Buhahahahaahhahaha
              • Gość: E-e Re: Pomóżmy biedactwom,nie pastwmy się już nad ni IP: *.chello.pl 17.05.05, 01:20
                Samodzielne myślenie, a matura to miała sprawdzać... Ech...

Ja idę spać, dzieki za poprawienie mi humoru po całym dniu powtarzania WOSu!
                Życzę miłej nocy.
                Chyba zacznę częściej odwiedzać to forum. :)
                • Gość: Współczująca Re: Pomóżmy biedactwom,nie pastwmy się już nad ni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 01:26
                  oj,oj,tak,koniecznie,ja tez tu zaczne bywac czesciej,tym bardziej,ze ostatnia
                  matura dopiero 24-francuski,wiec sobie poczytam
                  Cholera,szkoda,ze idol moze byc tylko jeden,bo juz dzis odnalazlam dzieki temu
                  forum DWIE swoje IDOLKI :DDDDDDDD

Peace dla Zwyczajnych,
                  Make Love Not War & Not Children ;)
        • Gość: Ania S. Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 13:54
          kontakty seksualne również obejmują program szkolny nieuku!!! na pewno nie
          wiedziałeś, że w łechtaczce są ciała jamiste!? :>
          • Gość: Współczująca Re: Biedactwa.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 14:02
            OOOOOOOOOOOO,nie dosc ze kujon i ordynarna,to jeszcze NIE CZYTA ZE
            ZROZUMIENIEM!!!Dziecko,jak Ty w ogole zdalas te mature bez tej umiejetnosci????
            JESLI ja zdalas ... <rotfl>
        • Gość: Diana Re: Biedactwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:40
          > OHHHH,TY BYLAS NA OKLADCE FILIPINKI!!! I MOGE SE ZALOZYC ZE TAKIE LAMUSY JAK
          TY WYSYLAJA TAM MAILE Z PYTANIAMI "HHHM CZY PRZEZ POCALUNEK ZAJDE W CIAZE???" I
          > TAKIE POJECIA MASZ O SWIECIE SKAZANY NA PORAZKE SPOLECZNA NIEDOROBIENCU,TY
          ANIU S TEZ:)

Raczej tacy jak ty piszą tam takie głupoty, zaśmiecają moje ulubione pismo
          młodzieżowe! Ja jestem inteligentna i nie zniżam się do poziomu porostów!
          Do Filipinki wysyłam swoje wiersze, ale wy i tak nie zrozumielibyście ich nawet
          bo są dla was zbyt głębokie!!!!!!! I może właśnie dlatego nie rozumiecie wogóle
          co ja do was mówię: po pierwsze postrzegacie świat bardzo powierzchownie, po
          drugie ja jestem artystką. Aby lepiej zobrazować wam ten problem pozwolę sobie
          przetoczyć cytat Jonathana Swifta:
          "Kiedy na świecie pojawia się prawdziwy geniusz, nieomylnie zaświadczają o tym
          wszyscy głupcy, którzy zgodnie sprzysięgają się przeciw niemu"
          • Gość: Współczująca Boże,to jest dzień mojego życia!:DDD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 14:48
            Wlasnie sie przekrecilam ze smiechu!
            Szkoda tylko,MOJ MALY GENIUSZU,DIANKO,ze nie wiesz,iz prawdziwi geniusze nigdy
            za takowych sie nie uwazali i nigdy sie nie wywyzszali
            Historia magistra vitae est i ona pokazuje,ze tak postepowali tylko prawdziwi
            głupcy
            A tak w ogole,to skad wiesz,ze my nie jestesmy artystami?
            PS-chcialam subtelnie zauwazyc,ze my juz wyroslismy z czytania Filipinki i nie
            pisujemy tam wcale,wiec nie obawiaj sie,to nie my zaśmiecamy Twoje ulubione
            pismo młodzieżowe :DDDDDDDDDD
            PPS-miara czlowieka nie jest to,co sam mysli o sobie,lecz to,w jaki sposob
            patrzy na innych
            Pozdrowienia
            • Gość: Diana Re: Boże,to jest dzień mojego życia!:DDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:56
              Nie tylko ja tak o sobie mówię: Z Filipinki dostałam baaardzo pochlebne opinie
              o mojej twórczości, a tam przecież pracują sami znawcy poezji! Nie znasz moich
              wierszy, więc jakim prawem mnie wyśmiewasz?
              • Gość: Współczująca Fałszywy Argument z Twojej strony,Diano IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 15:03
                Ale ja Cie nie wysmiewam,a już na pewno nie wysmiewam Twoich wierszy,bo ich
                zwyczajnie nie znam,to Ty caly czas wysmiewasz nas,jesli tego do tej pory nie
                zauwazylas,to dziwne...Z Twoim intelektem?Hmmm....
              • Gość: kinia Re: Boże,to jest dzień mojego życia!:DDD IP: *.compower.pl 17.05.05, 15:11
                znawcy poezji.....aż se obryzgałam monitora ze smiechu :D:D:D to tak jak są
                TELEKAMERY nagroda publicznosci....tez sa wszyscy znawcami i krytykjami
                filmowymi :D:D:oj dziołcha TADZIO DROZDA ze "Śmiechu warte" to niech sie przy
                Tobie schowa :D
              • Gość: E-e Re: Boże,to jest dzień mojego życia!:DDD IP: *.chello.pl 17.05.05, 16:08
                Filipinka jest dla Ciebie autorytetem? :D
            • Gość: buuuka Re: Boże,to jest dzień mojego życia!:DDD IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 17.05.05, 15:10
              Słuchaj Dianko Współczującej - może Cie czegoś nauczy. Co tam ciekawego w tej
              Filipince odnajdujesz? Moze jakis fanclub zalozysz tej durnej gazety? I nie
              uogólniaj wszystkich tu piszących tylko dlatego, że w ten sam sposób o Tobie
              myślą <sama sobie na to zasłużyłaś> bo piszą tu i prawdziwi geniusze i głąby
              ale takich, którzy mają o sobie za wysokie mniemanie, noszą się i nic nie
              wiedzą o życiu to trzreba gnębić. Nie widzisz jak bardzo jesteś śmieszna?
          • Gość: HAHAHAHHA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:02
            • Gość: Diana Re: Biedactwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:07
              Moja mama jest bardzo mądra, dlatego zaszła tak wysoko. Ja chcę iść w jej ślady
              i myślę, że mi się uda- Polska właśnie potrzebuje takich ludzi jak ja! A jeśli
              nie Polska, to pojadę za granicę- opanowałam biegłe posługiwanie się cztrerema
              językami, więc drzwi zjednoczonej europy stoją przede mną otworem!
              • Gość: HAHAHAHHA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:11
                • Gość: Diana Re: Biedactwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:19
                  No no no! Nie bądź taki agresywny! Nie mam najmniejszej ochoty się wam
                  spowiadać ze swojego życia (od tego jest wielebny a nie forum). Napisze wam
                  jednak, żeby zaspokoić waszą ogromną ciekawość: otóż jest pewien chłopiec z
                  którym się spotykam. Jest bardzo dojrzały, oczywiście starszy, bo ci w moim
                  wieku to jeszcze dzieci, ukończył studia polonistyczne. Mama go poznała i darzy
                  go wileką sympatią. Krystian nie zna tylu języków co ja, ale jest zdolny,
                  nauczy się i razem będziemy podbijać świat!
              • Gość: buuuka Re: Biedactwa.... IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 17.05.05, 15:15
                Buhaha - każdy Twój post jest lepszy od poprzedniego :D :D :D Zwijam się ze
                śmiechu. Bidulko Ty.. <glaszcze>
              • Gość: Dodunia18 Re: Biedactwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 11:03
                Aleś mnie przestraszyła! Proszę Cię, oszczędź nas...nie idź w ślady mamusi!
                Obawiam się, że jeżeli będzie więcej takich osób jak Ty, które na dodatek będą
                się pchały na wysokie stanowiska w naszym kraju, to będziemy się cofac, a nie
                rozwijac- nawet z UE nas wyrzucą!!! Ci z UE będą nam zdzierac asfalt z dróg,
                które nam ufundowali.

ALE TY CHYBA NIE ZAMIERZASZ SIĘ MNOŻYC?...
          • Gość: kinia Re: Biedactwa.... IP: *.compower.pl 17.05.05, 15:08
            LASKA k**** skad ty zes sie urwała!!! takiej zapatrzonej w siebie lali to ja
            dawno nie widziałam!!! za głębokie, to moze sie powinnas z SZYMBORSKA o tamtego
            Nobla pokłócić??? puknij ze sie w ten zarozumialy łeb!ja FILIPINKI nie czytam
            bo dla mnie jest głupia, juz wole Swiat wiedzy poczytac :D ale spoko jak Ci sie
            podoba to OK, wysyłaj se tam swoje wierszyny , zdjecia i w ogóle, ale dajze
            spokój z obrazaniem tu ludzi i przede wszystkim przestan sie chwalic, bo
            maturzystów na tym forum g**** obchodza Twoje zamiłowania do FILIPINKI miało
            byc o CKE, to niech bedzie, a ono sie nie popisało !!!!!!
          • Gość: o kurde Re: Biedactwa.... IP: *.xtra.pl 18.05.05, 17:14
            Dziewiętnastoletnia czytająca i pisząca wiersze (!!!) do Filipinki?!!
            Opóźniona jesteś jakaś, tak?
            To wszystko tłumaczy... ;D
    • Gość: ja Re: TO NIE WINA CKE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 07:49
      To powiedz mamusi, zeby zlikwidowali ustna, bo to jest bez sensu i tak nigdzie
      na to nie patrza, a zamieszania wiecej niz gdziekolwiek. Czy ktos sobie zdaje
      sprawe ile godzin lekcji przepada mlodszym klasom? I co - zostaja tylko 2 lata
      nauki - nic dziwnego, ze wszyscy sie perfekcyjnie przygotuja, bo co 4 lata w 2 -
      ja wiem, ze teraz to modne, tylko czemu ci co wymyslili to "cos" sa az tak
      zacofani?
    • Gość: somebody biedne CKE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:22
      masz racje. to nie wina CKE, że płyty się zacinały, że na arkuszach z gegry
      zadań brakowało, że w tablicach były błędy, że im się arkusze pomyliły,
      że...itp itd. Według Ciebie to pewnie nasza wina, Niech biedne CKE jeździ
      nowymi samochodami kupionymi za pieniądze za "unowocześnienie" matury i śpi
      spokojnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka