IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:06
jak myślicie co może być takiego trudnego jutro z teorii? jakieś przeczucia?
miejmy nadzieje ze bedzie ok. podrowienia:)
Obserwuj wątek
    • Gość: łąsica Re: CHEMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:08
      a co myslicie o VSEPRZe bedzie czy nie ??
      • Gość: m Re: CHEMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:15
        ja uważam że coś może być, ale sama już nie wiem
      • Gość: meg co to VSEPRZ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:27
        • Gość: elios Re: co to VSEPRZ?? IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.05, 14:32
          Ja szczerze watpie :P Bo nawet nie wiem o to jest XD Uczre sie z podrecznikow operonu, nie natarilem na cos takiego ... . Chociaz mzoe nie uczylem sie dokladnie wiec nie wiem ;-). ALe szczerze watpie. Co do przeczuc tu hmmmm ... bedzie wszystko po torchu co wazniejsze ;-). Pytania beda zapewno problemowe, ale bez znajomosci teorii zapewne na nie odpowiesz ;-). Podejrzewam ze bedzie dozo zadan na identyfikacje i wykrywanie zwaizkow. W stylu wykaze ze cos tam jest a czegos nie ma .. lub uzasadnij dlaczego jest tak a nie inaczej. XD
        • ankaone Re: co to VSEPRZ?? 19.05.05, 14:41
          VSEPR to taka metoda dzieki której można przewidzieć typ hybrydyzacji i kształt
          cząteczki. bierze sie w niej pod uwagę odpychani esię elektronów powłoki
          walencyjnej, w ogóle dużo pisania o tym, popatrzcie sobie tutaj:
          pl.wikipedia.org/wiki/Vsepr
          • Gość: elios Re: co to VSEPRZ?? IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.05, 14:48
            A to XD nawet nie wiedzialem ze to sie tak nazywa :P To umiem ...., ale pytania odnosnie tylko do tego tylko nie bedzie (na bank) bo to nie jest zadanie problemowe ..., a znajomosc tego zagadnienia wyjdzie przy innych rzeczach .... wiec nie maja potrzeby sprawdzac tego w sobnym zadaniu ;-)
            • apocalypsewoman Re: co to VSEPRZ?? 19.05.05, 15:14
              ja nic przeciwko tej metodzie bym nie maila... jeszce dla jonow :D, ale watpie,
              uczylam sie jednoczesnie z podrecznikow 3 wydawnictw i jest masa rzeczy ktore
              sa wspomnaine w jednym a w drugim pominiete... wydaje mi sie ze beda rzeczy
              oczywiste z ktorymi kazdy mial stycznosc ale niestety i najwieksze problemy.
              osobiscie martwie sie o pH ktore napewno bedzie,a mi troche zajmuje zanim
              odgadne co to mam liczyc :P
              • Gość: pola Re: co to VSEPRZ?? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 19.05.05, 15:19
                mam pytanko: czego nie ma na podstaiw a jest na rozszerzonym??
                • Gość: kaska Re: co to VSEPRZ?? IP: 80.51.249.* 19.05.05, 19:19
                  prawa elektrolizy,wzory elektronowe czasteczek, i duzo innych rzeczy :)
                  szczerze mowiac boje sie bo czuje ze bedzie trudne :(
    • Gość: torchołek Re: CHEMIA IP: 80.50.251.* 19.05.05, 20:27
      vseper jest fajny :):) ide go sobie powtorzyc :P
      • Gość: coololeńka Re: CHEMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:32
        Nie wiem czy tak wy macie ale ja się cholernie boje, słyszałam co było na
        fizyce i obawiam się,że na chemii też może być podobny hardcore!! Uważam że to
        niesprawiedliwe, że przedmioty humanistyczne są prostsze... ale w końcu
        politechnika to ineligencja:]
        • Gość: Magda Re: CHEMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:54
          Fizyka podstawowa była banalna, rozszerzona dla mnie straszna Więć wydaje mi
          się ze teraz, tzn jutro będzie podobnie. Podstawowa banalna a rozszerzona
          straszna :) Powodzenia.
          Ja już ide spać!
          Trzeba się dobrze wyspać, powturzcie regułe przekory i reakcje CH4 z karbidem i
          Mn na 7 w jakim jest środowisku. Będzie na bank :) Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka