Dodaj do ulubionych

JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...?

IP: *.elsat.net.pl 21.05.05, 15:40
Jestem tegorocznym maturzystą i czuje sie ...niewiem jak sie czuć :) Jedna
wielka porażka. Gdy czytam o opłatach 80zł i odpisach notarialnych czy cenach
za semstr na jakiejś choćby marnej uczelni to niewiem czy sie śmiać czy
płakać :) LUUDZIE JESTEŚMY MAKSYMALNIE WYKORZYSTYWANI!!! Wiadomo że nie ma co
liczyć na cokolwiek dobrego w życiu bez odpowiednij wręcz jak najwyższej
szkoły :/ ale to wszystko jest przesadą. Wracając do matury zostałem
udu..ony na ustnym polskim więc z tego miejsca pozdrawiam moją szanowną
komisje. Bylismy króliczkami idąc do GIM, kończąc je i zdając mature. Jestem
ciekawy co mnie jeszcze czeka :/ Co sądzicie o tej maturze, o
egzaminatorach,o studiach...o polityce która jest toczona naprzeciw nam ?
ŁAPIE SIE WSZYSTKIEGO OPRÓCZ ŁOPATY
Obserwuj wątek
    • Gość: natka Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:51
      na poczatek chce sie spytac jak mogles nie zdac ustnego polskiego znajac temat
      juz rok wczesniej?
      • Gość: Mulek Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:14
        ja ci moge odpowiedziec. Duza role odgrywal u wiekszosci stres
    • Gość: mila Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:53
      cross crossik z crossowa? (gg)haha
      • Gość: kinia Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.compower.pl 21.05.05, 17:20
        wiesz co...jesli chodzi o oblewanie polaka ustnego..to naprawde duzo zaleząło
        od komisji..znam kkupe osób któe z polaka byli rewelacyjni duzo lepsi ode mnie
        a dostali np 6 czy 7 pkt, albo nie zdali, a a miałam 19 pkt
        wiec to na prawde duzo od tego zalezy
        • Gość: maciek Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:25
          swiente slowa!!!!!!!
          tych ludzi z cke nie obchodza w ohgole nasze uczucia!!!!!!!111
          a nie wszyscy z nas sa glupimi kujonami jak cwaniaczki z ogolniakow!!!!!!

na starej maturze morzna bylo normalnie sciagac a tegtszx przyuszedl jakis facet
          skjadstam i nic sie nie dalo sciagnac!!!!
          oczywiscie obleje.

ale co to obchodzi tych drani z cke!!!

MAM DOSC TEGO CYNIZMU U POLITYKOW!!!!!
          • Gość: :> Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: 217.113.224.* 21.05.05, 17:56
            Do Maćka. Jesteś naprawde żałosny. To że skończyłeś szkołe reprezentującą
            poziom bliski zeru, to wyłącznie twoja wina. Matury nie musi mieć każdy, a
            pretensje, że nie pozwalali ściągać to już kompletne dno i jak ktoś mądrze
            napisał jeszcze 2 metry mułu:) Jeśli nie masz ambicji by osiągnąć coś w życiu
            sam, to nie obwiniaj innych za swoją głupotę! Biegnij do posredniaka i ustaw
            sie w kolejce, takich ludzi jak ty właśnie szukają... do kopania rowów.
    • Gość: j Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.udn.pl 21.05.05, 17:40
      haha jak nie zdałeś ustnego polskiego to starego ustnego byś tym bardziej nie
      zdał
    • Gość: hyhy Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:56
      No coz... Co do niezdanej matury z polaka to sie nie wypowiadam bo rzeczywiscie
      latwoe powiedziec ze kazdy debil umie sie przygotowac ale przeciez z drugiej
      sama znam niejedna osoba ktora zzarl stres i koniec. Ale rozsmieszla mnie jedna
      wypowiedz dotyczaca kujonkow z ogolniakow i tego ze nie dalo sie sciagac:)
      Pozdrawiam :)
    • Gość: zastanowcie_sie Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:14
      ludzie co wy gadacie? stres stresem, ale na starej maturze to juz byscie sie
      chyba posikali - przeciez nie wiadomo bylo co sie wylosuje z calego zakresu
      materialu. oczywiscie, komisje byly rozne, niektorzy sie bardzo denerwowali
      biedactwa, ale znajac temat od roku trzba sie bylo niezle popisac zeby nie zdac
      tej matury. jedni slabsi inni lepsi, niektorzy kupili prace inni sie
      konsultowali tylko z nauczycielem polskiego, przy innych pisala cala rodzina -
      no ale powiedzcie co wyscie zrobili ze nie zdaliscie prezentacji??
      • Gość: ewa Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:20
        Ja raczej nie mialam problemu, ale moja kolezanka po prostu stala i nic nie
        powiedziala, nie wiem jak to zrobila ale po prostu nie byla w stanie wydusic z
        siebie slowa. Nie dostala nawet 15 minut na uspokojenie sie i oblala.
    • Gość: maciek Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:23
      ale naprawde tak jest!!!!

ta matura promuje kujonstwo0, lizusotwo i donosicielstwo!!!! nie ma
      solidarnosci a co komu z tego, ze durzo uczni matury nie zda??!! zadnej
      korzysci nie bedzie, tylko taka, ze narod bedzie zle wyksztalcony.
      ale niektorym politykom widocznie zalezy na tym, zeby narod byl ciemny i ne
      mial studiow ani matury!!!!

dzieki temu moga nas bezkarnie okradac i oklamywac. na szdczdescie kadencja
      sejmu dobega konca!!! uczniowie!!! pamietajcie, ze swoimi glosami mozecie
      pokazac cyuynicznym politykom, co o nich mysliceie!!!
      • Gość: leirio Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: 80.51.249.* 21.05.05, 19:33
        Maciek weź sie uspokój człowieczku :) i co ty chcesz ich nastraszyć tym że nie
        bedziesz na nich głosował ?? a ja sie pytam na kogo zagłosujesz?? hahaha jak
        oni wkółko sie zmieniają jak nie postsolidarniściowcy to czerwoni komunisci
        poprzebierani w granitury. Nie ma dzisaij wyjscia z tej patowj sytuacji. A
        zatem ten kto chce zmienić tą Polske nie biadoli tylko sie zamyka i zaciska
        zeby i pięsci i czeka aż wkoncu dadzą mu jego 5 minut i to wykorzysta. Takim
        skakaniem do oczu niczego nie wywojujejmy ... tu trzeba troche sprytu i napewno
        sie uda. Władza bedzie basza za jakieś 10 lat zobaczycie.... pozdrawiam
      • Gość: bungli Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 21.05.05, 19:50
        a co ty z matura to bys byl bardziej wyksztalcony?? uwazasz ze powinienes zdac tak jak na przyklad osoba ktora sie caly rok przygotowywala (nie mowie o sobie bo ja robie wszystko na ostatnia chwile) i wtedy to bys sie cieszyl jaki to wyksztalcony jestes bo kilka zadan zerznales... ehh
      • Gość: lena Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:53
        "ta matura promuje kujonstwo0, lizusotwo i donosicielstwo!!!! nie ma
        solidarnosci a co komu z tego, ze durzo uczni matury nie zda??!! zadnej
        korzysci nie bedzie, tylko taka, ze narod bedzie zle wyksztalcony.
        ale niektorym politykom widocznie zalezy na tym, zeby narod byl ciemny i ne
        mial studiow ani matury!!!! "
        maciek, mozesz uzasadnic pierwsze zdanie? jestem ciekawa twojej opinii. i na
        czym ma polegac fakt ze nie ma solidarnosci? wsrod kogo?? wydaje mi sie ze
        jesli ustanowia taka mature, ktora spelni twoje oczekiwania i duZo uczniOW ja
        zda, to narod - nawet jesli po maturze i wyksztalcony - nadal moze pozostac
        ciemny ( twoje okreslenie )
        • Gość: maciek Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 20:29
          bo to wiadomo i tak, ze nikt sie nie nayuczy na pamiec calej ksiazki, tak co do
          stropniczki!

a hodzi o to, rzeby umiec sobie radzic w zyciu. jak sie siagnelo prace i
          dostalo trzy to to przeciez znaczy, ze w zyciu sohie mozna poradzic a to
          najwazniejsze!

a nie wiem czy wiecei ale w polsce mamy najwiekszy procent ludzi wyksztalconych
          z europy!!! nigdie tyle ludzi na studia nie idzie~!!!!

a polityce boja sie tego i dlatego nie chca, zebysmy zdawali mature!!!!
          • Gość: lenka Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:44
            1.a po co ty sie masz uczyc calej ksiazki na pamiec? przeciez wlasnie przy
            nowej maturze to nie jest konieczne, liczy sie bardziej ogolna wiedza, a przy
            prezentacji dobre przygotowanie i zrozumienie tematu

2.jak sie sciagnelo prace to znaczy ze sobie poradziles akurat wtedy, moze i w
            zyciu, kto wie, ale znaczy to tez ze nie jest sie zbyt inteligentnym skoro nie
            dalo sie rady napisac czegos, wcale nie az tak trudnego

3kto by powiedzial ze w polsce tylu inteligentow:)))cala zachodnia europa to
            takie glupki?:)))

a to ze politycy nie chca zebysmy mature zdawali to wrecz smieszne. PS.masz
            dyslekcje czy w ogole nie znasz zasad ortografii (matura...?)

• Gość: mycha Re: JeDnA WIELKA pOkIchaNA POLITYKA ...cke...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 00:29
              miałam temat 'Literackie portrety zakochanych' przygotowałam (między innymi)
              motyw miłości nieodwzajemnionej, czyli Werter i Wokulski, kiedy oddałam
              bibliografię wszystko było w porządku, dopiero na egzaminie się dowiedziałam,
              że praca jest nie na temat, bo chodziło o pary;/
              ale czy to wynika jednoznacznie z tematu????? zdaniem innych polonistek nie;/
              ale wynik jest niepodważalny;/ i nie zdałam;(
    • Gość: niet Bałagan w MEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 01:42
      Ministerstwo powinno ustalić górne ceny na poszczególne kierunki.
      Nas kandydatów nie obchodzą sprawy uczelni. My powinniśmy płacić tylko za proces
      rejestracji. 80zł nie jest uzasadnione żadnymi kosztami. To czysty wyzysk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka