Dodaj do ulubionych

Akademia MED WROCLAW dla myslacych

IP: *.man.busko.pl 22.05.05, 09:33
wiele inwektyw napisano pod moim adresem, coz niekompetencja potrzebuje
integracji. W wielkim skrocie to co napisano wczesniej. Myslacy i pzrecietnie
inteligentni przyznaja mi racje. Nie wazne co wam mowila "pani w dziekanacie"
wazne co jest napiane na stronie internetowej AM Wroclaw.

Wszystkie akademie medyczne w kraju biora pod uwage jedynie poziom
rozszerzony z 3 pzred BIOL FIZ I CHEM /pomijam w rozwazaniach POZNAN/
Inna kwestia to jaka wage pzryznaja za 1% z matury. Z reguly jest tak, ze
1pkt proc = 1 punktowi, i na tej podstawie jest robiona lista rankingowa dla
AM, na podstawie ktorych sporzadzana jest lista przyjec.
Inaczej jest na AM WROCLAW
www.am.wroc.pl/stud.html
tam mozna max uzyskac 320 pkt
1/ z BIOL 100 pkt /czyli teoretycznie za 100% z matury dostaniecie 100pkt
rankingowych/
2/z FIZ 100 pkt ---------------------------"-------------------------
3/ z CHEMII 120 PKT !!! czyli za 100% z egz. maturalnego dostaniecie 120pkt

z powyzszego wynika ze matura z CHEMII jest wyzej punktowana !!! za 1% z
FIZYKI z egz maturalnego otrzymacie 1 pkt RANKINGOWY, podczas gdy za 1% z
CHEMII z egz maturalnego 1,2 pkt RANKINGOWEGO!!

Wiem ze ciezko to niektorym zrozumiec, /watek ponizej/ ale takie sa fakty.
wystarczy zapoznac sie z linkiem www.am.wroc.pl/stud.html i przeczytac ZE
ZROZUMIENIEM a nie "udowadniac " swoja wiedze matematyczna ktorej sie nie ma.
Skoro warunki przyjec okreslaja ze z FIZ i BIOL mozna uzyskac po 100pkt
rankingowych a z chemii 120pkt tzn ze MATURA ZDANA np NA 100% z tych
przedmiotow da nam w sumie 320pkt, a Chemia zdana na 100% na maturze da wam o
20pkt /20proc/ rankingowych niz BIOL czy FIZYKA zdana na tym samym
poziomie !!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: am Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: 62.69.200.* 22.05.05, 11:04
      Jeżeli jest rzeczywiście tak jak mówisz, to jest to wyjątkowo niesprawiedliwe,
      bo laureat olimpiady z chemiii dostaje na wstępie 120 pkt, a laureaci z fizyki
      i biologii tylko po 100, a przecież olimpiady są równoważne.
      • Gość: Medyczka Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.man.busko.pl 22.05.05, 11:09
        nie mnie oceniac czy to jest sprawiedliwe czy nie
        masz racje
        olimpijczyk z chemi otrzyma 20pkt wiecej od olimpijczyka z Biologi
        ale pragne pzrypomniec ze do roky 1998 test na egzamin na AM nie zawieral
        rownej ilosci pyatn dla chem biol fiz i jezyka obcego
        • Gość: marta Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:57
          hmmm cos mi sie tutaj nie zgadza...ja mam zupełnie inne informacje i to od
          władz akademii medycznych i profesorów na nich uczących ... a wiec jest tam ze
          sa brane pod uwage wyniki i z podstawy i z rozszerzenia :] powiewaz w mniemaniu
          akademii jezeli zdawałes rozszerzenie to podstawe tez musiałes zdać:}
    • Gość: M. Czy na medycynie w Krakowie też tak jest?? IP: *.devs.futuro.pl 25.05.05, 19:18
      Uważam że byłoby to sprawiedliwe bo podstawową maturę każdy napisał przyzwoicie
      a schody rozpoczynały się na rozszerzonych maturach. Na przykład moim zdaniem
      bez sensu jest brać pod uwagę podstawową biologię z której prawie wszyscy będą
      mieć 90-100% bo to nie wskaże debila ani geniusza, a przecież o to chodzi. Oby
      uczelnie naprawdę brały tylko rozszerzone poziomy.
      • Gość: astrid Re: Czy na medycynie w Krakowie też tak jest?? IP: *.wisla.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 22:17
        a ja wiem dlaczego tak jest -matura z chemi jest na max 120 punktów (po 60 oba
        poziomy) zajaśniałam jak przyciety knot :)))))))
    • Gość: dziubas Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.05.05, 22:23
      DZIEWCZYNO PRZESTAN SIE KOMPROMITOWAC!!!!! I PRZY OKAZJI DENERWOWAC LUDZI!!!
      www.am.wroc.pl/stud.html
      POLECAM CIEKAWĄ LEKTURE, ALE NIE LICZE NA TWOJA INTELIGENCJIE WIEC DLA
      UŁATWIENIA ZACYTUJE FRAGMENT WYJETY ZYWCEM Z WW STRONY :

''Kandydaci, maturzyści - zdający maturę w 2005 roku muszą ją zdawać w szkołach
      w zakresie rozszerzonym ze wszystkich trzech wymaganych przedmiotów tzn. z
      biologii, fizyki z astronomią i chemii. Liczba punktów uzyskana na maturze z
      poszczególnych przedmiotów zostanie uwzględniona w rankingu. Kandydat z nową
      maturą zdawaną wg powyższych zasad może uzyskać łącznie maksymalnie 300 punktów
      (po 100 z każdego przedmiotu).''
      • Gość: Medyczka Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.man.busko.pl 26.05.05, 00:54
        co do mojej inteligencji to ona jest OK
        natomiast ty wykazujesz poziom inteligencji kalkulatora z telefonu komórkowego.
        Potrafisz dodać odjąć pomnożyć , pierwiastek i całka to dla ciebie pewnie jakaś
        pozycja z kamasutry.

ladujesz swoj post po tygodniu i udajesz greka. Musisz wiedziec ze dokonano
        zmiany na stronie min po mojej interwencji.
        jak ta sprawa byla omawiana dokladnie na forum to ty sie zabawiales marszceniem
        freda. Tu masz link, inteligencie inaczej
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=24185057&a=24185776
      • Gość: Medyczka Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.man.busko.pl 26.05.05, 00:59
        z reszta kutasie zapchlony, sprawdzales wtedy, podalam ci link..
        i bylo 320!!
        • Gość: Kuba Do Medyczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:54
          Weź się tak nie denerwuj. Takie słownictwo w wykonaniu dziewczyny(w dodatku
          ubiegającej się o indeks na AM) to nie brzmi zbyt pięknie. Nie mówie tego
          złośliwie, ale po co się denerwować i robić ze swoich ust kibel. Fakt, że są
          oni z deczka debilami, ale to nie jest powód do denerwowania się. Życze
          szczęścia, tj. indeksu AM
          • Gość: Medyczka Re: Do Medyczki IP: *.man.busko.pl 26.05.05, 12:13
            sorry wszystkich ktorych urazilam

ale, uczono mnie ze z glupota trzeba walczyc. pzrechodzenie obok debilizmu i
            glupoty obojetnie, swiadczy ze sie to akceptuje. ja tego nigdy nie zaakceptuje.
            Niemniej rzeczywiscie unioslam sie. Przepraszam raz jeszcze.
          • Gość: Medyczka Re: Do Medyczki IP: *.man.busko.pl 26.05.05, 22:47
            KUBUS masz u mnie piwo.. duuuuzeeeeeeeeeee piwo

• Gość: DZIUBAS Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.05, 17:48
          WIESZ CO, NA PEWADE TYLKO TOBIE WSPOLCZUC!!!! DOŁACZAM SIE DO KUBY, JAK TAKA
          OSOBA JAK TY CHCE ZOSTAC LEKARZEM I LECZYC LUDZI???? PRZECIEZ TY SLOWA PO
          POLSKU NIE POTRAFISZ POWIEDZIEC!!!! Z TAKIMI TEXTAMI TO NAJWYZEJ MOZESZ
          ZAMIATAC PODLOGI W PROSEKTORIUM!!!! I TO BEDZIE DLA CIEBIE Z DUZO!!!
          SZKODA ZE NIE ZAWAZYLAS ALE JESTEM KOBIETA- WIEC TAKIE ZWROTY ZACHOWAC DLA
          SWOJEGO CHŁOPAKA(O ILE KTOS SIE TOBA CHCE ZAINTERESOWAC)
          JESZCZE JEDNO: O 310 PKT PISALAM CI DAWNO DAWNO TEMU, A TY NIE CHCIALAS
          UWIERZYC, WIEC W KONCU I TAK WYSZLO NA MOJE!!!
          DAWNO NIE SPOTKALAM TAK BEZCZELNEJ OSOBY!!!!! JESTEM ZBULWERSOWANA
          NIE CHCEMY TAKICH LEKARZY!!!!!
          RESZTE SOBIE DOPOWIEDZ SAMA
          • Gość: collenn Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 26.05.05, 18:57
            Też jestem z Kubą! Mała rada dla Ciebie: zastanów się najpierw nad tym, co
            piszesz, a potem pomyśl jeszcze raz. I może zwróć uwagę na to, że z chemii na
            maturze było 120 punktów do uzyskania.
            • Gość: pablo Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:03
              ale tu niemila atmosfera panuje ide sobie ztad!!!
              • Gość: mi Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.icpnet.pl 26.05.05, 19:30
                Być może Medyczka klnie jak szewc ,ale bystra jest i liczyć też umie niezle w
                odróżnieniu od innych, którzy teraz udają greka:P
          • Gość: Medyczka Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.man.busko.pl 26.05.05, 21:15
            Sluchaj glupia cipo!!
            w pzreciwienstwie do ciebie opieram sie na faktach, czyli nie na tym co mi ktos
            powie pzrez telefona ale na dokumentach czyli w tym wyapdku UCHWALE SENATU aka
            med we Wroclawiu.
            Jak samma mialas okazje zobaczyc kiedys, bylo jak wol napisane na stronach
            internetowych ze mozna uzyskac 320PKT
            Po mojej interwencji zmieniono zapis na stronie
            wiec glupia krowo zamknij ryja bo jestes zwykla pospolita...wstaw co chcesz
            nieudaczniku jeden. Musze cie zasmucic krnabrna suko ..bede tam, a jesli cie
            spotkam pzreciagne ciebie jak sciere po prosektorium
            dykutuj o faktach a nie o plotach. Watek z kopia tego co bylo na stronach AM W
            znajdziesz wczesniej, inteligencjo parcujaca dupskiem

SAYORANA
            • Gość: *** Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.05, 21:30
              kobieto, opanuj się...to forum nie ma słuzyć odreagowaniu się, nie nadajesz się
              na lekarza, nie panujesz nad sobą(współczuję twym przyszły pacjentom, jeśli
              wogóle takich będziesz miała)...i co taka pewna jesteś miejsca na AM, może
              tatuś lub mamusia tam pracuje, co??
              "BĘDĘ TAM"..nio jasne, po trupach do celu....
              • Gość: dziubas Re: Akademia MED WROCLAW dla myslacych IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.05, 21:38
                szkoda słów na takie coś
              • Gość: Medyczka [...] IP: *.man.busko.pl 26.05.05, 22:51
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka