Gość: abc IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 11:46 Wiecie moze ile kosztuje bycie wolnym sluchaczem na roznych uniwersytetach? Cena chyba zalezy od kierunku...konkretnie chodzi mi o prawo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorka Re: wolny słuchacz IP: *.asko / 82.177.161.* 22.05.05, 12:31 cze no wlasnie ja tez bym chciala na wolnego sluchacza bo cos czuje ze mi maturane poszla i tez na kierynek prawo ale w poznaniu.wiesz moze cos juz na ten temta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: wolny słuchacz IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 15:48 Na UWM rok temu byl po 2600zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika sam sprawdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 15:52 wejdz na strony roznych uczelni i tam sprawdz albo zadzwon, na pewno ci powiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: sam sprawdz IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 15:55 tak wlasnie zrobie w poniedzialek. Chcialem zobaczyc jak to wyglada w calej Polsce,a nie chce mi sie dzownic na kilkanascie uczelni. Moze juz ktos sie dowiadywal i wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: wolny słuchacz 22.05.05, 16:36 Na wielu uczelniach jest bezpłatne. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: wolny słuchacz 22.05.05, 16:44 Aha, zapomniałam, że nie wszystkie uczelnie przyjmują wolnych słuchaczy. W zasadzie jest tak, że na zajęcia uniwersyteckie może chodzić sobie każdy, jeśli ma ochotę (ja chodziłam na kilka zajęć spoza swojej uczelni), a za zgodą wykładowcy uzyskac zaliczenie (bo wykładowca niekoniecznie musi chcieć Cię egzaminować, skoro ma już i tak cały rok do odpytania albo kilkadziesiąt prac so sprawdzenia), więc do zrobienia jest tez od biedy taki manewr: że chodzisz na obowiązkowe zajęcia, zbierasz zaliczenia, potem jeszcze raz bierzesz udział w rekrutacji jako kandydat na studia, przechodzisz ją pomyślnie, i idziesz do dziekanatu z podaniem o wpisanie na II rok studiów, bo pierwszy masz zaliczony - ale takie działanie wypadałoby uzgodnić z dziekanem, żeby nie obudzić się z ręką w nocniku, niekoniecznie muszą chcieć to zaakceptować.Jak by nie było, próbować warto. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś