Dodaj do ulubionych

wolny słuchacz

IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 11:46
Wiecie moze ile kosztuje bycie wolnym sluchaczem na roznych uniwersytetach?
Cena chyba zalezy od kierunku...konkretnie chodzi mi o prawo.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorka Re: wolny słuchacz IP: *.asko / 82.177.161.* 22.05.05, 12:31
      cze no wlasnie ja tez bym chciala na wolnego sluchacza bo cos czuje ze mi
      maturane poszla i tez na kierynek prawo ale w poznaniu.wiesz moze cos juz na
      ten temta?
      • Gość: abc Re: wolny słuchacz IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 15:48
        Na UWM rok temu byl po 2600zl
    • Gość: mika sam sprawdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 15:52
      wejdz na strony roznych uczelni i tam sprawdz albo zadzwon, na pewno ci powiedza
      • Gość: a Re: sam sprawdz IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 15:55
        tak wlasnie zrobie w poniedzialek. Chcialem zobaczyc jak to wyglada w calej
        Polsce,a nie chce mi sie dzownic na kilkanascie uczelni. Moze juz ktos sie
        dowiadywal i wie..
    • very_martini Re: wolny słuchacz 22.05.05, 16:36
      Na wielu uczelniach jest bezpłatne.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • very_martini Re: wolny słuchacz 22.05.05, 16:44
      Aha, zapomniałam, że nie wszystkie uczelnie przyjmują wolnych słuchaczy.
      W zasadzie jest tak, że na zajęcia uniwersyteckie może chodzić sobie każdy,
      jeśli ma ochotę (ja chodziłam na kilka zajęć spoza swojej uczelni), a za zgodą
      wykładowcy uzyskac zaliczenie (bo wykładowca niekoniecznie musi chcieć Cię
      egzaminować, skoro ma już i tak cały rok do odpytania albo kilkadziesiąt prac so
      sprawdzenia), więc do zrobienia jest tez od biedy taki manewr: że chodzisz na
      obowiązkowe zajęcia, zbierasz zaliczenia, potem jeszcze raz bierzesz udział w
      rekrutacji jako kandydat na studia, przechodzisz ją pomyślnie, i idziesz do
      dziekanatu z podaniem o wpisanie na II rok studiów, bo pierwszy masz zaliczony -
      ale takie działanie wypadałoby uzgodnić z dziekanem, żeby nie obudzić się z ręką
      w nocniku, niekoniecznie muszą chcieć to zaakceptować.Jak by nie było, próbować
      warto.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka