Dodaj do ulubionych

gap year po liceum, ja jadę!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:51
Witam, matury poszły mi dobrze, nawet bardzo dobrze, ale postanowiłem, że nie idę od razu na studia. Robię sobie gap year, czyli wolny rok, najpierw jade do UK do pracy na około 8 miesięcy, a potem cisne w świat!! Zamierzam trochę popodróżować po Bałkanach, Azji. Udało mi się do tego przekonać starszych i są za. A studia nie uciekną, bede zdawał w przyszłym roku. Większosć łepków po liceum na zachodzie robi sobie takie przerwy w nauce. W Polsce jest to jeszcze mało popularne. No ale ja sie na to pisze i wybywam, woja sobie jakoś tam załatwie. Co wy na to? Jakie jest wasze podejście do gap year?
Obserwuj wątek
    • Gość: pineska Re: gap year po liceum, ja jadę! IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 14:53
      Fajny pomysł :D
      Podoba mi się...
      Nie ma to ja loozik :D
      pozdrówka :*
    • Gość: Lukee dobra bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:09
      dobra dobra ktoś se przeczytał artykul w polityce czy wprost(nie pamietam gdzie
      to bylo dokladnie)o gap year i zaczal marzyc ze zroi sobie to samo ale na forum
      mozna pisac co sie zywnie podoba
      • Gość: MEGrAYAN Re: dobra bajka IP: *.chello.pl 24.05.05, 15:12
        nawet ksiaze william mial gap year:Pa ja mialam na angliku o tym czytanke
        faktycznie na zachodzie to bardzo popularne.ja wyjezdzam w lipcu na 2 miechy
        doirlandii do pracy hehe mam nadzieje ze bedzie spoko i podszkole jezyk
        pozdrawiam tych co nie boja sie jechac w swiat:P
        • Gość: majkel Re: dobra bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:21
          Hehehe kolejna zazdrosna:P Jak bajka jak nie bajka, jade i już, po co sie dygać, po to paszport mam i możliwości teraz to sobie pojeżdze po swiecie. A bilet już kupiłem do Anglii, prace mam, w zeszłe wakacje pracowałem tam, mieszkałem z ludźmi z brazylii i hiszpanii co byli w trakcie gap year. Popracuje 7-8 miechów i w świat. Trzeba nie tylko marzyć ale i spełniać marzenia według mnie hehe-pedalsko brzmi ale taka prawda hehe.
          • Gość: adrija To nie bajka... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 15:34
            Ja dokladnie za 10 dni wyjezdzam do Anglii,na przynajmniej rok,bede tam
            pracowac,uczyc sie angielskiego i jak juz moj ang. bedzie na odpowiednim
            poziomie ide na studia.Swiat stoi dla nas otworem,trzeba jedynie duzej
            determinacji.
            • Gość: kaja Re: To nie bajka... IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 15:36
              a przez jaka firme mozna załatwic sobie prace np w niemczech?dajcie znak jak
              cos wiecie
              • Gość: toi Re: To nie bajka... IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 25.05.05, 03:08
                A ja za 3 miesiace wyjezdzam do usa:))
                • Gość: mycha Re: To nie bajka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 09:03
                  a ja jestem zmuszona zrobić przerwę po liceum, boję się tego, że za rok moja
                  wymarzona uczelnia zmieni, albo doda przedmiot z którego trzeba zdawać maturę i
                  co ja wtedy zrobię:| teraz chcą tylko polskiego, angola i bioli, ale jako że
                  biola została ogólnie okrzyknięta 'banalną';/ to być może uczelnia postanowi
                  coś zmienić, wiem, że mogę sobie zdawać jeszcze jakiś dodatkowy przedmiot, ale
                  jakoś mi się to nie uśmiecha:|
                  nie boicie się tego?
                  • Gość: K. Re: mycha IP: *.warszawa.tktelekom.pl 26.05.05, 09:59
                    A można spytać na co masz zamiar składać papiery? Zdawałam ten sam zestaw
                    przedmiotów, co Ty.
          • Gość: Khamil Re: dobra bajka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.05, 09:28
            Dobra...tylko milego powrotu do kraju zycze kolego:). Armia na pewno sie ucieszy(dobra, zalezy, jaka masz kategorie....ale ja z moim A raczej na taka akcje szans nie mam, fajny rok, prawda, ale potem duuuuzo zabawy w odkrecanie tego wszystkiego)
      • Gość: blondynka Re: dobra bajka IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.05, 10:16
        Ja robię sobie gap year ale potem wybieram się na uczelnię do Londynu więc ten
        gap year będzie tam czymś normalnym a poza tym już teraz będę miała
        zagwarantowane miejsce na uczelni:)
        • Gość: jol Re: dobra bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 00:24
          a jak załatwiłaś tą szkołe w Londynie? A poza tym to przecież z wojskiem to można się zapisać do jakiegoś studium, przyjezdzasz potem i zdajesz na studia, nawet jak masz A.
          • Gość: Kulo Re: dobra bajka IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 26.05.05, 00:37
            wlasnie, idzisz na policealne, dajesz pod koneic wrzesnia do wojska
            zaswiadczenie ze sie uczysz, dostajesz odroczenie na rok, jedziesz se
            zagranica, bo w dup*e jakies tam policealne, wracasz na poczatku lipca, zdajesz
            na studia.

ja tez za 10dni jade do angli, wracam w polowie lipca(zalatwic formalnosci ze
            studiami) na pare dni i spowrotem. jesli nei zdam matury to se zrobie wtedy gap
            year :D
    • Gość: ula Re: gap year po liceum, ja jadę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 08:23
      mam pytanko: jaka dokładnie praca Cię czeka?
      Też bym chciała popracowac ale tylko na wakacje....
      • Gość: adrija Re: gap year po liceum, ja jadę! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.05, 08:30
        a moj chlopak poprostu siedzi za granica 2 lata,kartki mu przychodziły,potem
        był telefon,w ktorym dowiedzieli się,ze nie przebywa w kraju,wiec rozwiązanie
        pana z WKU było:Jak wróci niech się zgłosi :D Nie ma co się przejmować
        • Gość: majkel Re: gap year po liceum, ja jadę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:20
          pewnie że nie ma sie co wojem przejmować, ja mam A ale sioe zapisze do jakiegoś taniego studium dla tych co wieja od woja i jade na roczek:P A praca jaka mnie czeka to nie wiem, na początku wbijam się na prace w knajpce na plaży, robie kawki, kroje ciasta i obsługuje klientów itp. W zeszłe wakacje całe tam pracowałem i szef mówił, że w te też będe mógł. A potem co bede robił to nie wiem:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka