anjade 26.05.05, 22:29 przeprawszam wiecie może czy można skladac podania na stomatologie i medycyne na UJ- jednoczesnie? ..bo nie wiem jak to z tymi testami jest...w tym samym dniu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: collenn Re: czy ktoś wie??? (medycyna/stomatologia -UJ) IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 27.05.05, 16:17 W jednym roku mozesz zlozyc podanie na jedną uczelnie medyczną i tylko na jeden kierunek (lekarski, stomatologia, farmacja itd.). Test jest w calej Polsce tego samego dnia o tej samej godzinie. Nic nowego - zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Kraków medycyna UJ IP: *.devs.futuro.pl 27.05.05, 16:28 Ja składam na medycyne na UJ i niestety można składać tylko na jeden kierunek więc albo stomatologia albo lekarski. Trzeba więc podjąć decyzję, która jest trudna. Jestem zła na UJ bo załatwił w ten sposób ludzi przez co muszą ryzykować i oceniać sowje szanse. Chciałam złożyć jeszcze na farmacje ale okazało się że nie mogę, tylko muszę wybierać albo jedno albo drugie i tak zostałam załatwiona i nie mam za bardzo innej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
anjade Re: Kraków medycyna UJ 28.05.05, 19:15 dzieki za informacje... troszke mnie to zdolowalo :( ale patrzac sie na to z innej perpektywy. na medycyne moge skladac tytlko do jednej uczelni.. po drugie gdy skladam na madycyne nie moge zlozyć podania na stomatologie ani na farmacje...wiec na co jeszcze moze skladać potencjalny osobnik z "biol chem fiz" ktory uczyl sie wszystkiego "po trochu".. i interesuja go jakieś dziedziny interdyscyplinarne?to okropne co z nami robia... Odpowiedz Link Zgłoś
misiowampirek Re: Kraków medycyna UJ 31.05.05, 12:56 to nie jest okropne, od zarania dziejów tak było. zdaje się, że był taki rok kiedy zmienili zasady. dantejskie sceny się działy, coś w stylu rekrutacji do liceów naszego rocznika. wybierasz kierunek, o którym marzysz i na który się nadajesz, a nie na który łatwiej się dostać... to tyle. ważne są Twoje predyspozycje, bo żeby utrzymać się na określonym kierunku, musisz się do tego po prostu nadawać. to nie są łatwe studia, potrzebna jest pasja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anjade Re: Kraków medycyna UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:32 Misiu ... ale jak sie nie dostane w tym roku na uczelnie ktora naprawde jest oblegana to nie chcialabym tracić roku..a np stomatologia ma ten sam material na pierwszym roku co na wydziele lekarskim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goiu Re: Kraków medycyna UJ IP: *.lublin.mm.pl 03.06.05, 23:35 no tak ale tam jest prawie tak samo trudno jak na med Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: collenn Re: Kraków medycyna UJ IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 04.06.05, 13:16 A kto się wybiera na CM UJ? Odpowiedz Link Zgłoś