Dodaj do ulubionych

WYNIKI Z MATUR!!!

04.06.05, 17:23
oficjalnie swiadectwa maturalne dostaniemy 28 czerwca, ale mam pytanko, czy
ktos sie moze orientuje, czy bedziemy mogli jakos znac wczesniej te wyniki,
czy przyjda do szkoly, czy jak??
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.pl / 83.238.57.* 04.06.05, 18:50
      27 czerwca mają być na necie na stronach OKE
    • Gość: mag Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.05, 20:37
      ja slyszalam ze juz sa wyniki z niektorych przedmiotow w internecie tylko
      trzeba miec kod szkoly nie wiem czy to prawda?! dzisiaj sie o tym dowiedzialam
      od kumpeli ktorej kuzynka z okloic szczecina juz sprawdzala
      • Gość: Ada Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:33
        Jezu to jakas paranoja, kazdy mowi co innego, chociaz szczerze tez nie wierze
        ze wyniki beda dopiero 27.06, ale u nas mowili ze bedziemy odbierali je w
        szkole, inni ze w necie, jeszcze inni ze przyjada poczta do domu. I komu tu
        wierzyc?
      • Gość: enigma Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.ula5.1000lecie.pl 06.06.05, 18:42
        Tam te wyniki mozna podobna znalezc w necie, trzeba miec kod itp., ale to chyba
        tylko dyrektorzy szkol maja, w ogole jaki to link, bo probowalam znalezc, ale
        jakos nie wyszlo:P A tak w ogole mogli by sie pospieszyc...grrr
        • Gość: Kasia Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.06.05, 20:04
          ludzie!!!wyniki przychodza do wszytskich szkół 27 czerwca a my bedziemy
          wiedziec czy zdalismy czy nie 28 czerwca-dzien pozniej...!!!a z tym netem i
          kodami do sprawdzenia wczesniej wyników to jakas paranoja kazdy mowi cos
          innego...wiec kilka dni nikogo nie zbawi i tak dosyc długo czekamy na te wyniki
          (za długo)wiec wytrzymajmy te 22 dni:) Pozdrowienia dla wszystkich
          • Gość: ola Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 06.06.05, 20:10
            ej no ja tez myslalam, ze 28 i nie sluchalam innych plotek, ale dzisiaj w
            faktach na tvn-ie byl material o maturach i wywiad z maturzystkami z wrocławia
            i cos tam reporter mowil, ze te maturzystki dlugo czekaly, ale juz wiedza ze
            zaliczyly egzamin maturalny. no to ja juz nie wiem co mam myslec. :| chyba
            trzeba zadzwonic do szkoly i watpliwosci - moze tam rozwieja nasze
            watpliowsci. :> pozdrawiam!
            • Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:15
              Ludzie jacy wy jesteście naiwni...to nie pierwszy raz gdy dziennikarze tworzą
              materiały o maturach nie mając o nich zielonego pojęcia. Gdybym za każdym razem
              gdy pan z telewizji powie bzdurę dostawał złotówkę to bym był bogatszy niż
              sułtan Brunei...
              • enliberte Re: WYNIKI Z MATUR!!! 06.06.05, 21:20
                Wyniki mają być 27 czerwca w szkołach,tego samego dnia dyrektorzy szkół maja je
                wrowadzić do internetu,gdzie będzie można je sprawdzić na stronach OKE,kazdy
                dostałswój kod ucznia ipod nim właśnie dostanie info. Świadectwa mają być
                pomiędzy 28 a 30 czerwca
                • Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:22
                  Sorry, ale ja nie dostałem żadnego kodu
                  • Gość: aarin Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: 80.51.242.* 06.06.05, 21:29
                    to ten 3-cyfrowy kod co miałeś na tej wąskiej karteczce, hmm 27 na w necie, coś
                    mi się zdaje że ten serwer CKE długo niewytrzyma :P
                  • Gość: vvv Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:38
                    no bo to nie wszyscy chyba! malopolskie ma na pewno (czyli ja)
                    • Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:07
                      Właśnie coś takiego słyszałem że małopolskie OKE tylko.
                      • enliberte Re: WYNIKI Z MATUR!!! 06.06.05, 22:35
                        No może tylko małopolskie,w takim razie,jesteśmy w lepszej sytuacji
                        teoretycznie...Dostaliśmy wąskie paski ze swoimi danymi,peselem i hasłem na
                        serwer,gdzie będą nasze wyniki,podobno wcześniej niż dostaniemy świadectwa do
                        ręki.
                        • Gość: aga Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:47
                          u mnie mamy byc w szkole 27.06 o godz.12:00, ponoc maja juz byc wyniki. tylko
                          tak sie zastanawialam,wiekszosc szkol robi rozdanie swiadectw 28.06, poniewaz
                          CKE jest zobowiazane wyniki dostarczyc 27.06 od godz. bodajze 7:00 do 16:00,
                          czy jakos tak, wiec skad pewnosc u nas,ze nie przyjda one powiedzmy o 15:00,a
                          my nie bedziemy musieli na nie czekac 3h!
                          • Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:53
                            Czekałaś półtora miesiąca to poczekasz i trzy godziny ;)
                        • aanntteekk Re: WYNIKI Z MATUR!!! 08.06.05, 17:45
                          my w pomorskim dostalismy tez takie paski ale tylko z imieniem i nazwiskiem i
                          peselem, a 3syfrowy kod był na innej karteczce
            • Gość: aniger Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:15
              Ja też słyszałam tę informację w Polsacie. Wyniki już są.
              • Gość: ktosik Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.68.66.70.kutno66.tnp.pl 06.06.05, 23:24
                aniepomysleliscie ze to moga byc wyniki starej matury:)a niechcac byc wredna-
                moze znowu sie komus pomylilo z egzaminem gimnazjalnym:)
                • Gość: klara Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.sowilo.pl / *.sowilo.pl 06.06.05, 23:29
                  jak Wy wszyscy kręcicie!!!!! jeju!!! idzie zwariować... wyniki mają być
                  przesłane do wszystkich szkół dopiero 27. czerwca i ani dnia
                  wcześniej!!!!!!!!!!!
                  • Gość: grzesuav Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:34
                    Tak, ale nie sądzicie że skoro np. matematyka była 9 maja, sprawdzali ją 15 16 czy 14 15 maj (nasza babka była w komisji i mówiła kiedy bedą ja sprawdzać) to jest już ona oceniona? Tym bardziej polski i angielski które były 4i 5 maj. Przecież jak matury sprawdzają w weekendy to wyniki nie pojawią się dopiero w miesiąc po sprawdzaniu. Po prostu czekamy aż mennica państwowa wydrukuje nasze zbezpieczone znakiem wodnym itp. swiadectwa i na tych co pisali mało popularne i w późniejszym terminie p[rzedmioty..
                    • Gość: Starszy Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.blaster.pl 07.06.05, 10:25
                      Bardzo słusznie kolego, rozumowanie prawidłowe. Rozporządzenie mówi, że
                      świadectwa mają być do 30 czerwca. Oznacza to, że 30 czerwca będą w szkole.
                      Natomiast całkowitą nieprawdą są informacje o tym, ze w jakiejś szkole już 15,
                      albo 18 czerwca, albo, że SMS-em, albo na jakiejś stronie. Prace są już
                      sprawdzone, lecz z tego faktu nic nie wynika. Mamy dziesiątki tysięcy
                      zakodowanych PESEL-em prac. Nikogo i niczego nie można sprawdzić ani odnaleźć.
                      Dlatego w tej chwili trwa wprowadzanie wyników do bazy danych. A baza ma zrobić
                      to co do niej należy - zintegrować wyniki z danymi osobowymi. Po zintegrowaniu
                      danych zostaną wydrukowane świadectwa, co potrwa około 2 dni. W tym czasie
                      wyniki mają zostać przekazane do szkół (orientacyjnie 27 - w poniedziałek), a 2-
                      3 dni później dyrektorzy szkół zgłoszą się do OKE po odbiór świadectw.
    • Gość: aguś Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:18
      a mnie tylko wkurza ze oke wydawalo kase na jakis elektroniczny system , w
      którym niby będziemy mogli sprawdzić nasze wyniki. bo po co mam je sprawdzać
      przez internet skoro pojawią się tam wtedy, co w szkole??? ale jak zwykle na
      wydawanie kasy pomysłów nie brakuje...
    • Gość: blackandblue Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: 217.113.224.* 07.06.05, 19:29
      Byłam dzisiaj w szkole i rozmawiałam z kilkoma nauczycielami i antypatyczną
      jędzą(czytaj pani z sekretariatu)i dowiedziałam sie następujących rzeczy:
      1.wyniki przyjdą do szkół 27czerwca. 2.osoby z krakowskiej oke beda mogły przy
      pomocy swoich kodów sprawdzić je tego samego dnia . 3.Prace z niektórych
      przedmiotów są już dawno poprawione np. język polski i języli obce. Mimo tego
      ich wyniki nie mogą być wcześniej ogłoszone niz pozostałej reszty, więc wszyscy
      czekaja do 27czerwca. 4. wiadomości typu mature oblało 50% uczniów to jedno
      wielkie kłamstwo. Nauczycielka powiedziała mi, że z tego co sie orientuje to z
      prac sprawdzanych przez osoby z mojej szkoły liczba ta nie przeklroczy nawet
      10%. Podobnie jest w innych miastach, a plotki częst tworza sami egzaminatorzy
      lub osoby które słyszały coś od kogoś kto zna kogoś kto rozmawiał z osobą która
      podobno ma w rodzinie egzaminatora:P NIE DAJCIE SIE ZWARIOWAĆ, BO JAK TAK DALEJ
      PÓJDZIE TO OSOBY KTORE ZDADZA NAWET NA 80% ZACZNA SIE ZASTANAWIAĆ CZY
      PRZYPADKIEM NIE OBLEJĄ.
      • Gość: stefan86 Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:39
        dobrze mowi, polać mu :):):)
        • Gość: stefan86 Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:41
          chciałem oczywiście powiedzieć: polać jej :):):)
          • Gość: kasia Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.06.05, 18:01
            no to czekamy na wyniki do 27 czerwca...:) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka