sheepek 04.06.05, 17:23 oficjalnie swiadectwa maturalne dostaniemy 28 czerwca, ale mam pytanko, czy ktos sie moze orientuje, czy bedziemy mogli jakos znac wczesniej te wyniki, czy przyjda do szkoly, czy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.pl / 83.238.57.* 04.06.05, 18:50 27 czerwca mają być na necie na stronach OKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.05, 20:37 ja slyszalam ze juz sa wyniki z niektorych przedmiotow w internecie tylko trzeba miec kod szkoly nie wiem czy to prawda?! dzisiaj sie o tym dowiedzialam od kumpeli ktorej kuzynka z okloic szczecina juz sprawdzala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:33 Jezu to jakas paranoja, kazdy mowi co innego, chociaz szczerze tez nie wierze ze wyniki beda dopiero 27.06, ale u nas mowili ze bedziemy odbierali je w szkole, inni ze w necie, jeszcze inni ze przyjada poczta do domu. I komu tu wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigma Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.ula5.1000lecie.pl 06.06.05, 18:42 Tam te wyniki mozna podobna znalezc w necie, trzeba miec kod itp., ale to chyba tylko dyrektorzy szkol maja, w ogole jaki to link, bo probowalam znalezc, ale jakos nie wyszlo:P A tak w ogole mogli by sie pospieszyc...grrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.06.05, 20:04 ludzie!!!wyniki przychodza do wszytskich szkół 27 czerwca a my bedziemy wiedziec czy zdalismy czy nie 28 czerwca-dzien pozniej...!!!a z tym netem i kodami do sprawdzenia wczesniej wyników to jakas paranoja kazdy mowi cos innego...wiec kilka dni nikogo nie zbawi i tak dosyc długo czekamy na te wyniki (za długo)wiec wytrzymajmy te 22 dni:) Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 06.06.05, 20:10 ej no ja tez myslalam, ze 28 i nie sluchalam innych plotek, ale dzisiaj w faktach na tvn-ie byl material o maturach i wywiad z maturzystkami z wrocławia i cos tam reporter mowil, ze te maturzystki dlugo czekaly, ale juz wiedza ze zaliczyly egzamin maturalny. no to ja juz nie wiem co mam myslec. :| chyba trzeba zadzwonic do szkoly i watpliwosci - moze tam rozwieja nasze watpliowsci. :> pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:15 Ludzie jacy wy jesteście naiwni...to nie pierwszy raz gdy dziennikarze tworzą materiały o maturach nie mając o nich zielonego pojęcia. Gdybym za każdym razem gdy pan z telewizji powie bzdurę dostawał złotówkę to bym był bogatszy niż sułtan Brunei... Odpowiedz Link Zgłoś
enliberte Re: WYNIKI Z MATUR!!! 06.06.05, 21:20 Wyniki mają być 27 czerwca w szkołach,tego samego dnia dyrektorzy szkół maja je wrowadzić do internetu,gdzie będzie można je sprawdzić na stronach OKE,kazdy dostałswój kod ucznia ipod nim właśnie dostanie info. Świadectwa mają być pomiędzy 28 a 30 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:22 Sorry, ale ja nie dostałem żadnego kodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aarin Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: 80.51.242.* 06.06.05, 21:29 to ten 3-cyfrowy kod co miałeś na tej wąskiej karteczce, hmm 27 na w necie, coś mi się zdaje że ten serwer CKE długo niewytrzyma :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:38 no bo to nie wszyscy chyba! malopolskie ma na pewno (czyli ja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:07 Właśnie coś takiego słyszałem że małopolskie OKE tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
enliberte Re: WYNIKI Z MATUR!!! 06.06.05, 22:35 No może tylko małopolskie,w takim razie,jesteśmy w lepszej sytuacji teoretycznie...Dostaliśmy wąskie paski ze swoimi danymi,peselem i hasłem na serwer,gdzie będą nasze wyniki,podobno wcześniej niż dostaniemy świadectwa do ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:47 u mnie mamy byc w szkole 27.06 o godz.12:00, ponoc maja juz byc wyniki. tylko tak sie zastanawialam,wiekszosc szkol robi rozdanie swiadectw 28.06, poniewaz CKE jest zobowiazane wyniki dostarczyc 27.06 od godz. bodajze 7:00 do 16:00, czy jakos tak, wiec skad pewnosc u nas,ze nie przyjda one powiedzmy o 15:00,a my nie bedziemy musieli na nie czekac 3h! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porucznik Grubber Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:53 Czekałaś półtora miesiąca to poczekasz i trzy godziny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aanntteekk Re: WYNIKI Z MATUR!!! 08.06.05, 17:45 my w pomorskim dostalismy tez takie paski ale tylko z imieniem i nazwiskiem i peselem, a 3syfrowy kod był na innej karteczce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniger Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:15 Ja też słyszałam tę informację w Polsacie. Wyniki już są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.68.66.70.kutno66.tnp.pl 06.06.05, 23:24 aniepomysleliscie ze to moga byc wyniki starej matury:)a niechcac byc wredna- moze znowu sie komus pomylilo z egzaminem gimnazjalnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.sowilo.pl / *.sowilo.pl 06.06.05, 23:29 jak Wy wszyscy kręcicie!!!!! jeju!!! idzie zwariować... wyniki mają być przesłane do wszystkich szkół dopiero 27. czerwca i ani dnia wcześniej!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:34 Tak, ale nie sądzicie że skoro np. matematyka była 9 maja, sprawdzali ją 15 16 czy 14 15 maj (nasza babka była w komisji i mówiła kiedy bedą ja sprawdzać) to jest już ona oceniona? Tym bardziej polski i angielski które były 4i 5 maj. Przecież jak matury sprawdzają w weekendy to wyniki nie pojawią się dopiero w miesiąc po sprawdzaniu. Po prostu czekamy aż mennica państwowa wydrukuje nasze zbezpieczone znakiem wodnym itp. swiadectwa i na tych co pisali mało popularne i w późniejszym terminie p[rzedmioty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starszy Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.blaster.pl 07.06.05, 10:25 Bardzo słusznie kolego, rozumowanie prawidłowe. Rozporządzenie mówi, że świadectwa mają być do 30 czerwca. Oznacza to, że 30 czerwca będą w szkole. Natomiast całkowitą nieprawdą są informacje o tym, ze w jakiejś szkole już 15, albo 18 czerwca, albo, że SMS-em, albo na jakiejś stronie. Prace są już sprawdzone, lecz z tego faktu nic nie wynika. Mamy dziesiątki tysięcy zakodowanych PESEL-em prac. Nikogo i niczego nie można sprawdzić ani odnaleźć. Dlatego w tej chwili trwa wprowadzanie wyników do bazy danych. A baza ma zrobić to co do niej należy - zintegrować wyniki z danymi osobowymi. Po zintegrowaniu danych zostaną wydrukowane świadectwa, co potrwa około 2 dni. W tym czasie wyniki mają zostać przekazane do szkół (orientacyjnie 27 - w poniedziałek), a 2- 3 dni później dyrektorzy szkół zgłoszą się do OKE po odbiór świadectw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:18 a mnie tylko wkurza ze oke wydawalo kase na jakis elektroniczny system , w którym niby będziemy mogli sprawdzić nasze wyniki. bo po co mam je sprawdzać przez internet skoro pojawią się tam wtedy, co w szkole??? ale jak zwykle na wydawanie kasy pomysłów nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackandblue Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: 217.113.224.* 07.06.05, 19:29 Byłam dzisiaj w szkole i rozmawiałam z kilkoma nauczycielami i antypatyczną jędzą(czytaj pani z sekretariatu)i dowiedziałam sie następujących rzeczy: 1.wyniki przyjdą do szkół 27czerwca. 2.osoby z krakowskiej oke beda mogły przy pomocy swoich kodów sprawdzić je tego samego dnia . 3.Prace z niektórych przedmiotów są już dawno poprawione np. język polski i języli obce. Mimo tego ich wyniki nie mogą być wcześniej ogłoszone niz pozostałej reszty, więc wszyscy czekaja do 27czerwca. 4. wiadomości typu mature oblało 50% uczniów to jedno wielkie kłamstwo. Nauczycielka powiedziała mi, że z tego co sie orientuje to z prac sprawdzanych przez osoby z mojej szkoły liczba ta nie przeklroczy nawet 10%. Podobnie jest w innych miastach, a plotki częst tworza sami egzaminatorzy lub osoby które słyszały coś od kogoś kto zna kogoś kto rozmawiał z osobą która podobno ma w rodzinie egzaminatora:P NIE DAJCIE SIE ZWARIOWAĆ, BO JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO OSOBY KTORE ZDADZA NAWET NA 80% ZACZNA SIE ZASTANAWIAĆ CZY PRZYPADKIEM NIE OBLEJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan86 Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:39 dobrze mowi, polać mu :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan86 Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:41 chciałem oczywiście powiedzieć: polać jej :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: WYNIKI Z MATUR!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.06.05, 18:01 no to czekamy na wyniki do 27 czerwca...:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś