Dodaj do ulubionych

biol\chem\fiz- ile pkt

06.06.05, 13:27
Nie wiem gdzie isc na studia, pisalem trzy wyzej wymienione przedmioty na
poziomie rozszezonym, czytalem kilkanascie tematow w ktorych podajecie swoje
wyniki- skad taka dokladnosc?? Ja przyjalem blad pomiaru :D 10% w jedna lub
druga strone co do moich wynikow. Podaje tylko poziom rozszezony:
fizyka- 25-38 pkt
biologia- 35-49 pkt
chemia- (40-46)\50 pkt
czemu podajecie tak dokladne wyniki? Ja wole sie nie zawiesc, wszyscy mowia
ze biologia byla taka prosta, OK zgodze sie z tym ale skad wiecie czy np brak
jednego slowa lub jedno slowo za duzo nie dyskwalifikuje Waszej odpowiedzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: anty-kłamczuch Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:33
      od kiedy to 10% to 10 pkt??
      od kiedy to chemia na 50 pkt?

Eeee???

Weś nie ściemniaj
      • Gość: matolek19 Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 06.06.05, 13:43
        chemie przeliczylem bo podobno na medycyne za kazdy przedmiot mozna zdobyc tyle
        samo procent=pkt rankingowych. Jesli masz problemy z liczeniem to moge Ci pomoc
        1pkt= 2 pkt rankingowe. Pomnoz sobie moje wyniki x2 i po klopocie. Czemu mam
        sciemniac? wpisuje tylko najbardziej optymistyczna mozliwosc i mozliwosc
        najbardziej pesymistyczna(egzaminator przeoczy zadanie, moze nie doszuka sie w
        nim sensu).
        • Gość: sara Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:54
          Ja mniej więcej szacuje tak:
          fiza:30%:(
          chemia:60%
          biola:koło 70%
          Napisałam równiez orientacyjne wyniki, bo nie chciało mi się pisać przedziałów
          możliwości.Niestety wybieram się na lekarski, ale chyba tylko wybieram...A jak
          wy?
          • Gość: matolek19 Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 06.06.05, 14:04
            Ja mysle o medycynie, prawdopodobnie Wroclaw, ciekawi mnie tylko czy progi beda
            nizsze niz z testow(biol, chem teoretycznie byly latwiejsze na maturze ale tam
            mozna bylo zyskac pkt strzelajac i nikt nie czepial sie szczegolow wiec mysle
            ze bylo porownywalnie), fizyka to juz inna bajka, przed matura zrobilem 10
            testow z poprzednich lat medycyny i mialem 9x39pkt i raz 34, ogolnie z fizyki
            czulem sie najlepiej z tych trzech przedmiotow ale zadania na maturze mnie
            zdziwily, w szkole nie bralem wogole fotokomorki wiec mialem problem z tym
            zadaniem i zrobilem je tylko czesciowo, natomiast inne zadania nie byly trudne
            ale dotyczyly jakichs popierdolkowatych dzialow ktory wzialem pobierznie, choc
            duzo wymyslilem to jednak nie napisalem fizyki na tyle na ile sie spodziewalem.
            Sadze ze na AM srednia z fizyki wyniesie 20-30% wiec nie ma sie co przejmowac
            takimi wynikami. Mysle takze ze progi punktowe pojda dosc znacznie w dol a
            liczba kandydatow na 1 miejsce zmaleje. I nie sluchajcie tych szczurkow co maja
            3x90% bo to czysta prowokacja.
        • Gość: ona Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:29
          skad wiesz ile bedzie miec pkt z chemii ? jak CKE nie podala jeszcze
          kluczu ??????????
    • Gość: tootsie19 biologia nie taka prosta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:38
      moja nauczycielka jest egzaminatorka i sprawdzałam matury z podkarpackiego i co sie okazuje wyniki sa bardzo rozbieżne,nie wspomne ze były osoby ktore nie zdaly ale ile nie wiem.a żeby było jeszcze smieszniej to kupa ;ludzi nie wie jaka jest róznica pomiędzy kobieta i mężczyzną i za to pytanie ma 0 pkt. bo sformułowali swoimi słowami a musi być jak w kluczu więc nie sprawdzam nie licze ale ciągle mam nadzieje że wszystko bedzie ok:)
      • Gość: lalalaa Re: biologia nie taka prosta! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 19:21
        haha to prawda! moja biologica zalewala sie jak sprawdzala prace mowila ze byli
        ludzie ktorzy pisali ze kobieta ma sromice a mezczyzna plemnis... ludzie nie
        martwcie sie dostaniecie sie!!:P
        • Gość: yy Re: biologia nie taka prosta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:28
          no a co w tym złego? ja tak mam :)
    • Gość: mała~ Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.local4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:46
      Ja sie wybieram na lekarski do Wa-wy ale watpie,ze sie dostane z takimi
      wynikami:biologia-okolo 80%,chemia 60%,a fizyka jak to fizyka 20%:(.Prosze sie
      nie smiac
      • Gość: matolek19 Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 06.06.05, 15:55
        Ideą forum nie jest wcale smianie sie z innych, nasze wyniki sa bezwartosciowe
        dopoki nie wiemy jak wygladaja one na tle innych. Do 27 czerwca trzeba spac
        spokojnie, pozniej to sie zobaczy.
      • Gość: sara Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:20
        Ja się nie smieję, bo sumując Twoje i moje procenty wychodzi tyle samo, a też
        próbuje na lekarski.Nie martw się, damy radę ....poza tym, to tylko szacunki.
        • Gość: mati Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:22
          no j licze na biole 94% i chemie 60%, nie ma co narzekac teraz, tylko czekac,
          bo to nie my sprawdzamy tylko obcy ludzie, ktorzy zapwene nie beda mieli
          zamiaru myslenia nad naszymi odp i nad naciaganiem, 3majcie sie,
        • Gość: izunia Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:24
          mi też takie same procenty :( Ale z wawy rezygnuję chyba i obieram kiedrunke --
          > wrocek. Nie wiecie ile tam jest już podań ? ;/

A tak w gołe to ile osób zdawał fizę w waszej klasie?
          U mnie około 20 na 30 ;/
    • Gość: nataz86 Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 16:57
      ja skladam na medycyne do lublina
      biola ok 70-80%
      chemia 80-90%
      fiza 40-50%
      dzisiaj na AM lublin bylo 145 podan ale do 15 czerwca moze dobic nawet do 700
    • Gość: desperatka Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:57
      Takie same procenty, ale jak kto? Jak sara czy załozyciel postu?
    • Gość: mira Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.net 06.06.05, 17:46
      ja składam do Katowic bo tam jest mało chętnych
      biol 70%
      chem60%
      fiz 15%
      • Gość: niunia Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:22
        a ile chętnych??
        • Gość: mira Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.net 06.06.05, 19:26
          są tam dwa wydziały w Zabrzu i Katowicach i tu i tu jest 200 miejsc czyl 400 razem
          dlateg chyba jest tak mało na miejsce nie ma nawet 2 osób na jedno mijsce i w
          zeszłym roku też było się łatwo dostać. Piszcie kto złożył tam papiery
          • macyska Re: biol\chem\fiz- ile pkt 06.06.05, 20:07
            W Zabrzu z tego co mi jest wiadomo to jest 125 miejsc, a w katowicach 205,
            czyli razem 330 miejsc... Aha i papiery sklada sie osobno do Zabrza i osobno do
            Katowic.
            • Gość: mira Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.net 06.06.05, 20:47
              może i tak ale jest dużo miejsc i dlatego jest się łatwiej dostać
              • Gość: elios Re: biol\chem\fiz- ile pkt IP: *.gdynia.mm.pl 07.06.05, 11:25
                wy mowicie o lekarskim tak?? Ehhhh szkoda ze np nie biotlechnologia Xd.

Ja na lekarski nie ide, ale na biotechnologie (nie pisalem fizyki), a z pozostalych to tak pewnei tylko dla ciekawosci to z rozszerzonych czesci (choc mi akurt licza sie i podstawowe) to mam :
                biolgia 70%
                chemia 60%
          • ankaone ja na katowice 07.06.05, 18:58
            ja tam składam za tydzień.
    • Gość: magda AM Re: slaska AM IP: *.gwiazda.net.pl 07.06.05, 13:41
      hm...mowicie ze malo chetnych? z tego co slyszalam to podobno w maju bylo juz
      300podan samych osob z zeszlych lat..a poza tym podajecie wyniki z calej matury
      czy tko arkusza rozsz? bo w Katowicach nikt nie potrafi powiedziec jesczez co
      bedzie brane pod uwage.. Pozdrawiam
      • Gość: medyk Re: slaska AM IP: *.net 07.06.05, 14:55
        ja składałam dzisiaj do Katowic jest 1 osoba na miejsce mało teczek i przyjmują
        odpis notarialny świadectw a zaświadczenie lekarskie na ich druku
        • Gość: matolek19 Re: slaska AM IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.165.* 07.06.05, 18:03
          Tzn ze jesli wyslalem im zaswiadczenie jakie dostalem od lekarza a nie takie
          jak bylo do sciagniecia na stronie to moje papiery wyladowaly w koszu?
        • Gość: matolek19 Re: slaska AM IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.165.* 07.06.05, 18:05
          To znaczy ze jesli wyslalem druk taki jak dostalem od lekarza a nie taki jak
          chcieli na stronie to moje podanie wyladuje w koszu?
          • ankaone to zależy.. 07.06.05, 19:03
            to zależy bo jeśli wysłałeś im zaświadczenie od lekarza MEDYCYNY PRACY(to
            zaświadczenie trzeba sobie zrobić samemu, jest płatne) to wszystko jest okej.
            Ale jeśli dałeś zaświadczenie od lekarza rodzinnego, to które kazali nam robić
            jak byliśmy jeszcze w ogólniaku, to radzę ci szybko zrobić sobie to pierwsze
            zaświadczenie (szybko bo może być tak że bedziesz musiał zrobić jakieś badania
            krwi czy tam moczu czy jeszcze coś innego) i donieść je do uczelni.
            • Gość: madzia TEST PREDYSPOZYCJI INTELEKTUALNYCH IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.05, 19:11
              Skoro to już tak medyczne forum to tak odrazu zapytam:
              Apropo TEST PREDYSPOZYCJI INTELEKTUALNYCH:
              na stronie oficjalnej odnośnie w/w testu napisane jest że nie można się do
              niego przygotować w sposób KLASYCZNY i tak właściwie to nic nie wiadomo po
              przeczytaniu info o nim, ale tam gadam i gadam - pisząc prosto z mostu:
              Czy ktokolwiek z was ma zamiar sie do niego przygotowywać? A jak tak to jak? Bo
              to chyba nie bardzo możliwe? Sama nie wiem!
              • Gość: smakjapka Re: TEST PREDYSPOZYCJI INTELEKTUALNYCH IP: *.pro-internet.pl 07.06.05, 22:02
                Hmm czytaj dużo - i najlepiej coś naukowego lub popularno-naukowego... Ja zdaję
                do Gdańska na stomę, jestem starą maturzystką - ale od trzech lat studiuję,
                więc mam nadzieję, że "predyspozycje intelektualne" są w normie ;) bo
                rozumienie tekstu naukowego to coś, co opanowałam do perfekcji już w tracie
                pierwszej sesji ;)
          • Gość: medyk Re: slaska AM IP: *.net 07.06.05, 19:06
            nie wiem czy przyjmą takie zaświadczenie nie na ich druku lepiej sobie zadzwoń i
            zapytaj
            • ankaone Re: slaska AM 07.06.05, 19:14
              przyjmują każde byleby było od lekarza medycyny pracy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka