Dodaj do ulubionych

predyspozycje - AM

20.06.05, 12:48
Widzieliście testy?

IMHO - da się zjeść.
Obserwuj wątek
    • Gość: slonecznik5 Re: predyspozycje - AM IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 13:07
      nie. a gdzie je można zobaczyć??
      • Gość: amiwa Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:37
        własnie ja też ich nie widziałam i nigdzie nie moge ich znleźć. Powiedz proszę
        skąd je masz i gdzie ich szukac. Z góry dzięki
        • Gość: M. Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.devs.futuro.pl 20.06.05, 14:27
          on ściemna bo nigdzie nie ma tych testów w tym roku będą one pierwszy raz więc
          nie będziemy mieli testów przykładowych lub testów z ubiegłych lat. A on tylko
          nas nabiera, ja też mogę powiedzieć że mam takie przykładowe testy i ich Wam
          nie dam.
          • Gość: tygrys_m Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:52
            Spokojnie, bo ciśnienie podskoczy i wykorkujesz.
            To raz.
            Dwa, że zaden ze mnie facet.

Trzy, że w głowie mi się nie mieści, że nie robicie NIC w kierunku testów, mając
            egzamin za 3 tygodnie.

• Gość: tygrys_m Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:55
              Chodziłam na kurs, więc mam pytania.

To chyba logiczne, że nie mogę przepublikować oryginałów, bo obowiązują prawa
              autorskie. Nie mój wymysł.

A więc ogólnie:

* anagramy
              * poszukiwanie homonimów
              * antonimy
              * zagadki logiczne - takie , jakie można znaleźć np. w Focusie.

Służę informacjami na maila.

• Gość: slonecznik5 Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 14:57
                jak możesz to poproszę slonecznik5@interia.pl
                będę wdzięczna
            • Gość: slonecznik5 Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 14:56
              a co wdług CIebie mamy robić?? skoro nikt nie jest łaskaw powiedomić jakiego
              rodzaju to są testy. Jesli nie moga być ani z chemii czy biolcy to mamy sie
              uczyc historii sztuki?? a nawet jesli to jest tes na inteligencję to raczej nie
              podskoczy jakoś diametralnie przez 3 tygodnie
              • Gość: tygrys_m Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:58
                Agresja jest zbędna.

A "inteligentne punkty" czyli IQ, podskakuje w efekcie ćwiczenia zadań
                logicznych, to udowodnione naukowo.

Czy ja zmuszam.

ja tylko pytam.
                • Gość: slonecznik5 Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 15:22
                  co Ty z ta agresją??
                  • Gość: martusia Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:28
                    ja chodze na kurs i mam takie przykąłdaowe testy
                  • tygrys_mlodzianowicz Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! 20.06.05, 15:33
                    -> Słon.

A co, anielską muzyką przemawiałaś?

Anyway.

Odbierz maila, bo wysłałam.
                    • Gość: ar Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:40
                      Ja też chętnie się czegoś dowiem. arashiai@poczta.onet.pl Proszę nie pisz
                      tylko, że tylko idioci podają swój adres na forum. Ja też chodzę na kurs ale
                      mamy chyba zupełnie inne pytania. Bardziej czytanie tekstów o tematyce
                      prawiemedycznej ze zrozumieniem.
                    • Gość: macyska Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:41
                      Hej! Jak możesz to plizzz prześlij mi cosik przykladowego... z góry baaardzooo
                      dziękuje :-) e-mail: macyska_86@o2.pl pozdrawiam
                      • tygrys_mlodzianowicz Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! 20.06.05, 15:43

Oba maile poszły.

arashiai.
                        Kto robił ten kurs?
                        Medicus?
                        • Gość: pati Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:18
                          proszę cie mi też prześlij jakieś testy - patiem@op.pl
                      • dareczek10 Re: i need some information... 22.06.05, 10:46
                        dareczek999@tlen.pl przeslij przykladowe pytanka bardzo prosze z gory wielkie dzieki!!!
    • Gość: zozola Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:52
      i jeszcze mi!!! zozola@wp.pl
      • Gość: xyz Re: predyspozycje - AM IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:21
        ja tez chetnie skorzystam maxjr@wp.pl!!! z gory dziekuje
        • Gość: Aniusia Mnie też plisssssss IP: *.devs.futuro.pl 20.06.05, 16:22
          shakki@tlen.pl
          • Gość: indjanka poproszę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:32
            olapospiech@poczta.fm dzięki!
            • Gość: alzarka Re: poproszę! IP: *.info / *.info 20.06.05, 16:39
              ja też poproszę:
              alzarka@wp.pl
              • Gość: smakjapka Re: poproszę! IP: *.pro-internet.pl 20.06.05, 16:54
                I jak też, jeśli można - smakjapka@gazeta.pl :) Będę bardzo wdzięczna...
              • Gość: bbbb Re: poproszę! IP: 212.244.108.* 20.06.05, 16:54
                To i ja jestem chętna :) jak to miło że na forum bywają też pomocni
                ludzie :D beta.si@wp.pl
                • tygrys_mlodzianowicz Re: poproszę! 20.06.05, 17:01
                  Wszystkim ww wysłałam, teraz wybywam.

Reszta wieczorem.

Pozdrowienia.
                  • Gość: monikk Re: poproszę! IP: 80.51.180.* 20.06.05, 17:06
                    ja tez popre noelka.wp@wp.pl :)) dzieki
                    • Gość: yeknod Re: poproszę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:09
                      Również poproszę: michwojcik@wp.pl
                    • Gość: dentka Re: IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.06.05, 17:09
                      jeśli nie masz dosyć to napisz jeszcze na adres: cath.de@op.pl; jesteś pewny(a)
                      że to są prawdziwe testy? kiedy zapytałam w biurze rekrutacji sami nie
                      wiedzieli jak one mają wyglądać; danke schon za ewentualnego maila ;)
                    • Gość: madziak Re: poproszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:09
                      to ja tez
                      magdziaczek@tlen.pl
                  • Gość: kam Re: poproszę! IP: *.autocom.pl 20.06.05, 17:10
                    w sumie jak mozes to mi tez wyslij:P kamah@interia.pl :)
                    • Gość: xyz a gdzie zdajecie?? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.06.05, 17:12
                      hej ludziska! a gdzie sie wybieracie ;)
        • Gość: amiwa Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:01
          i ja też poprosze amiwa@wp.pl z góry dzięki
    • Gość: ddd Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:23
      jak mozecie, to mi tez podeslijcie, bede bardzo dzwieczna :)
      dorris3@o2.pl
      • Gość: hdfh Re: predyspozycje - AM IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 17:27
        ja też proszę : klaudia.o@wp.pl
        • Gość: dosia Re: predyspozycje - AM IP: *.udn.pl 20.06.05, 17:32
          ja tez bardzo prosze: mondralinska@wp.pl
          • Gość: goliattt Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:36
            Jeśli możesz to: goliattt@op.pl z góry dzieks:D
        • Gość: anulka Re: predyspozycje - AM IP: 213.199.242.* 20.06.05, 17:45
          ja też bardzo bardzo proszę :) - anulka348@wp.pl
    • Gość: asia Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:09
      i ja pliiiiiiiiiiiiis o testy asia@sowix.pl
      • Gość: bandurystka Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:20
        ja też poproszę :) ich.piecioro@wp.pl
        • Gość: Kasia Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 19:48
          ja też please... kerita@poczta.onet.pl
    • Gość: zambezi1 Re: predyspozycje - AM IP: 195.205.230.* 20.06.05, 18:19
      ja też będę szczerze wdzięczny - szczep39@poczta.onet.pl
      • Gość: kolina Re: predyspozycje - AM IP: *.lublin.mm.pl 20.06.05, 18:30
        i jeszcze ja:) perpetia@wp.pl
    • Gość: marcia Re: predyspozycje - AM IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 20.06.05, 19:53
      To ja tez poprosze. sekla@wp.pl
      • ssman1 Re: predyspozycje - AM 20.06.05, 20:06
        a jaaaaa?!?!?! ssman1@NOSPAM.gazeta.pl
        • ssman1 Re: predyspozycje - AM 20.06.05, 20:08
          yyyyyyy to raczej bedzie brzmialo tak: ssman1@gazeta.pl
          • Gość: sloonko Re: predyspozycje - AM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 20:13
            bardzo proszę;) sloonko@autograf.pl
            • Gość: guinevere Re: predyspozycje - AM IP: *.tomaszow.mm.pl 20.06.05, 20:53
              też bym była wdzięczna: guinevere@o2.pl
              • Gość: rzekotek Re: predyspozycje - AM IP: *.244.156.37.ip4.tnp.pl 20.06.05, 21:16
                No i co, macie testy?Że też można być tak naiwnym:P Już widze te testy i te
                kursy na których uczą je rozwiązywać:P Poza tym nawet gdybym mial coś takiego,
                nawet do głowy nie przyszloby mi żeby dzielić się tym z konkurencją:P
              • Gość: lullby Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 21:49
                pliska, wyslijcie mi: slavyen@wp.pl
    • Gość: nina Re: predyspozycje - AM IP: *.com / *.fookygroup.com 20.06.05, 21:29
      ja rónież byłabym wdzieczna nina210@wp.pl z góry WIELKIE dzięki ;)
      • Gość: Lublin Re: predyspozycje - AM IP: *.lublin.enterpol.pl 20.06.05, 22:11
        hej, jeśli możesz to ja też poproszę coś niecoś Katheana@interia.pl
        byłoby miło
        • Gość: paulka Re: predyspozycje - AM IP: 213.199.193.* 20.06.05, 22:15
          ja tez bym prosila.reszelka3@wp.pl czekam,z gory dziekuje;)
          • queenfan1 to moze ja tez poprosze 20.06.05, 22:17
            baton_17@tlen.pl
          • Gość: alzarka Re: predyspozycje - AM IP: *.info / *.info 20.06.05, 22:19
            skoro jest to juz ogólnie dostępne:

Salve.

Rozumiem niepokój, niewiadomych od cholery, a wynik jest przecież
            wyj±tkowo wi±ż±cy.

Chociaż władze uczelni broni± sie przed wkładanie testów
            predyspozycj do jednego worka z powszechnymi - testami na
            inteligencję - chodzi de facto o to samo.

Jakiego typu zadania:

1. anagramy.

sze¶ć wyrazów wymienionych w słupku. Chodzi o ustawienie liter w
            odpowiednim szyku i odczytanie wyrazu. A następnie - eliminację
            wyrazu, który nie pasuje.
            Powód inno¶ci? Czasami - budowa. Jeden wyraz ma trzy sylaby, a cała
            reszta: dwa. Jeden wyraz zaczyna się na spółgłoskę, a cała reszta -
            na samogłoski.
            Albo - znaczenie. Np. cztery wyrazy dotycz± człowieka, a jeden - pogody.

Bywaj± gorsze przypadki.

W jednym zadaniu, po ułożeniu, wyszły tgakie wyrazy:

*Moskwa
            *Lizbona
            *Helsinki

Które nie pasuje?
            Domysły były naprawdę wielorakie. Chodziło o Moskwę, bo nie leży nad
            morzem...

2. jw., czyli odrzucanie wyrazu niepasuj±cego - z takim ułatwieniem,
            ze słowa były "gotowe", żadne anagramy

3. słowa pomostowe.
            Przykład:

LI(_ _ _ _)CZARA

w MIEJSCE KRESEK TRZEBA WPISAĆ SŁOWO, KTÓRE UTWORZY DWA NOWE SŁOWA
            ZARÓWNO Z PRZEDROSTKIEM "LI", JAK "CZARA".

odpowiedĽ: PIEC.

4. Znajdywanie homonimów.
            Przykład:

pokrywka _ _ _ _ _ krach

Szukany wyraz musi być zarówno homonimem pokrywki, jak "krachu".

OdpowiedĽ: klapa.

5. Wnioski pod tekstem.
            Mamy krótki tekst, a pod nim stwierdzenia. Trzeba ocenić, czy
            podane zdania s±: P, PP, NI, PF, F.

p=prawdziwe
            pp=prawdopodobnie prawdziwe
            ni=brak informacji w tek¶cie
            pf=prawdopodobnie fałszywe
            f=fałszywe

6. Zagadki [tekstowe] jak z Focusa.
            Kojarzysz?

7. No i teksty naukowe.
            Zadanie polega na wstawianiu wyrazów (s± cztery możliwo¶ci, a b c d)
            w tre¶ci. Pod tekstem s± pytania [dotycz±ce również tre¶ci].

Głowa do góry.

Pozdrawiam - Ida
            • tygrys_mlodzianowicz Re: predyspozycje - AM 20.06.05, 22:46
              Dzięki, alzarka.

Tak chyba faktycznie będzie prościej.

• tygrys_mlodzianowicz do zainteresowanych - źródło. 20.06.05, 22:54
                Coby nie posądzać mnie o czarną magię, ogólny fałsz i kumoterstwo.
                Mam te wiadomości z jedynego pewnego źródła, z jakiego mogę skorzystać.

Z kursu przygotowawczego.

Dzielę się, to dla mnie oczywiste.
                Współczuję, jeśli kogoś (żabę?) to dziwi.

i tyle.

PS A wybieram się: Gdańsk / Warszawa. Na szczęście dopiero za rok.
                • chicchita Re: do zainteresowanych - źródło. 20.06.05, 23:46
                  kurcze...
                  nie chce zaracac Ci glowy
                  ale jak moglabys i mi jeszcze przeslac ten material...
                  coz moglabym byc tylko lub az bardzo wdzieczna :)))))
                  duza.buzka@poczta.fm
                  mam nadzieje ze zajrzysz tu jeszcze i zechcesz mi troszke pomoc
                  • Gość: bezimienna Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:52
                    Ja równiez byłabym bardzo wdzieczna, chociaż pewnie masz już dośc wysyłania,
                    ale może jeszcze jeden mail....proszę...frio@wp.pl. Pozdrawiam!
                    • Gość: nataz86 Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 11:22
                      nataz86@buziaczek.pl mogłabyś? :-)
                      • Gość: *** Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.05, 11:47
                        o wdzięczna gdybym także mogła OTRZYMAĆ TAKIE PRZYKŁADOWE zadanka, mój mail to:
                        ola09@poczta.onet.pl
                        z góry serdecznie dziękuję:*
                        • Gość: judd Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:01
                          aż glupio i mi sie przyłączyć :/ mój mail to maghta1@wp.pl z góry dzięki :)
                          • bennia Re: do zainteresowanych - źródło. 21.06.05, 13:17
                            bennia@poczta.fm ja tez bym chciala sie cos dowiedziec!:| PLIS HELP
                            • Gość: astrid_ase Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.wisla.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 18:27
                              astrid_ase@gazeta.pl błagam prosze -potem juz całe zycie bede cie
                              wielbic :))))
                              • Gość: Sloonko Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:52
                                Mam nadzieję,że mam jeszcze jakieś sznse dostac maila:)malapatrycja@go2.pl
    • bombel186 bombel186@gazeta.pl 21.06.05, 21:46
      można też te zadania/testy przykładowe?? z góry dzięki
      • paulka86 Re: 21.06.05, 21:52
        tez bardzo prosze io przeslanie testow paulka86@gazeta.pl z gory dziekuję
    • Gość: dorotka Re: predyspozycje - AM IP: 212.244.115.* 21.06.05, 22:03
      jejku jesli jeszcze tu zagladniesz to mi tez...prosze:) dorotka_buu@o2.pl
      • Gość: karpik Re: predyspozycje - AM IP: 212.244.201.* 21.06.05, 22:55
        Mam nadziejez ze ktos bedzie tak wspanialomyslny i m i pomoze..tez bym sie
        chetnie zapisal na kurs tylko ze nalblizsze organizuja w gdanska...wiec 210km
        od mojego miasta :|wiec jak ktos moze mi jakies informacje przeslac na maila to
        prosze bardzo na karpik19@op.pl:]]]dzieki
        • Gość: nataz86 Re: predyspozycje - AM IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 11:57
          a na AM Lublin napisali tak: Do tego testu nie można się więc w klasyczny
          sposób przygotować. Test odwołuje się do umiejętności nabytych w całym okresie
          formalnej nauki szkolnej, a nie do umiejętności wytrenowanych dla potrzeb
          jednej sytuacji. Kryterium selekcyjnym jest tu rozumienie tekstu, tj.
          umiejętność dostrzegania relacji składniowych (zadania polegające na
          uzupełnianiu luk), umiejętność selekcji informacji (wyciąganie wniosków z
          podanych, różnorodnych informacji) oraz rozumienie leksyki (stawianie hipotez
          co do znaczenia określonych słów) i rozumowanie przez analogię.

W zdecydowanej większości przypadków – jednym z elementów procesu studiowania
          jest krytyczne czytanie i analizowanie literatury fachowej. Umiejętność
          czytania ze zrozumieniem, tj. taka, która pozwala na udzielenie odpowiedzi na
          pytania wykraczające poza bezpośrednią treść analizowanego tekstu (lecz nie
          wymagające nowej wiedzy) wydaje się jednym z podstawowych kryteriów
          decydujących o powodzeniu w trakcie studiów i w trakcie pełnienia ról
          zawodowych.
          • Gość: ee Re: predyspozycje - AM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:00
            Słyszałem że ten egzamin z testem na IQ nic wspólnego nie ma. Wydaje mi się że dajecie się łatwo oszukać.
    • Gość: zamer Re: predyspozycje - AM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:35
      To ja też poprosze. mr_zamer@interia.pl Z góry THX
      • tygrys_mlodzianowicz DO WSZYSTKICH, KTÓRZY NIE DOSTALI @ 22.06.05, 20:07
        Przepraszam za krzyk w temacie.
        Musiało być widoczne.

Uwaga.
        Obecnie nie jestem w stanie przesyłać maili - zrobiła się totalna kaszana w
        adresach.
        W związku z tym.
        Proszę wszystkich chętnych o zamailowanie.
        Coby było prościej: wystarczy słowo test w temacie.

@: tygrys_mlodzianowicz@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka