tygrys_mlodzianowicz 20.06.05, 12:48 Widzieliście testy? IMHO - da się zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slonecznik5 Re: predyspozycje - AM IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 13:07 nie. a gdzie je można zobaczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiwa Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:37 własnie ja też ich nie widziałam i nigdzie nie moge ich znleźć. Powiedz proszę skąd je masz i gdzie ich szukac. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.devs.futuro.pl 20.06.05, 14:27 on ściemna bo nigdzie nie ma tych testów w tym roku będą one pierwszy raz więc nie będziemy mieli testów przykładowych lub testów z ubiegłych lat. A on tylko nas nabiera, ja też mogę powiedzieć że mam takie przykładowe testy i ich Wam nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys_m Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:52 Spokojnie, bo ciśnienie podskoczy i wykorkujesz. To raz. Dwa, że zaden ze mnie facet. Trzy, że w głowie mi się nie mieści, że nie robicie NIC w kierunku testów, mając egzamin za 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys_m Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:55 Chodziłam na kurs, więc mam pytania. To chyba logiczne, że nie mogę przepublikować oryginałów, bo obowiązują prawa autorskie. Nie mój wymysł. A więc ogólnie: * anagramy * poszukiwanie homonimów * antonimy * zagadki logiczne - takie , jakie można znaleźć np. w Focusie. Służę informacjami na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonecznik5 Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 14:57 jak możesz to poproszę slonecznik5@interia.pl będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonecznik5 Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 14:56 a co wdług CIebie mamy robić?? skoro nikt nie jest łaskaw powiedomić jakiego rodzaju to są testy. Jesli nie moga być ani z chemii czy biolcy to mamy sie uczyc historii sztuki?? a nawet jesli to jest tes na inteligencję to raczej nie podskoczy jakoś diametralnie przez 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys_m Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:58 Agresja jest zbędna. A "inteligentne punkty" czyli IQ, podskakuje w efekcie ćwiczenia zadań logicznych, to udowodnione naukowo. Czy ja zmuszam. ja tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonecznik5 Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.telnet.krakow.pl 20.06.05, 15:22 co Ty z ta agresją?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:28 ja chodze na kurs i mam takie przykąłdaowe testy Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_mlodzianowicz Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! 20.06.05, 15:33 -> Słon. A co, anielską muzyką przemawiałaś? Anyway. Odbierz maila, bo wysłałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:40 Ja też chętnie się czegoś dowiem. arashiai@poczta.onet.pl Proszę nie pisz tylko, że tylko idioci podają swój adres na forum. Ja też chodzę na kurs ale mamy chyba zupełnie inne pytania. Bardziej czytanie tekstów o tematyce prawiemedycznej ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macyska Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:41 Hej! Jak możesz to plizzz prześlij mi cosik przykladowego... z góry baaardzooo dziękuje :-) e-mail: macyska_86@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_mlodzianowicz Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! 20.06.05, 15:43 Oba maile poszły. arashiai. Kto robił ten kurs? Medicus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Spadaj facet na drzewo i nie ściemniaj!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:18 proszę cie mi też prześlij jakieś testy - patiem@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dareczek10 Re: i need some information... 22.06.05, 10:46 dareczek999@tlen.pl przeslij przykladowe pytanka bardzo prosze z gory wielkie dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozola Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:52 i jeszcze mi!!! zozola@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: predyspozycje - AM IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:21 ja tez chetnie skorzystam maxjr@wp.pl!!! z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniusia Mnie też plisssssss IP: *.devs.futuro.pl 20.06.05, 16:22 shakki@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indjanka poproszę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:32 olapospiech@poczta.fm dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alzarka Re: poproszę! IP: *.info / *.info 20.06.05, 16:39 ja też poproszę: alzarka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakjapka Re: poproszę! IP: *.pro-internet.pl 20.06.05, 16:54 I jak też, jeśli można - smakjapka@gazeta.pl :) Będę bardzo wdzięczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: poproszę! IP: 212.244.108.* 20.06.05, 16:54 To i ja jestem chętna :) jak to miło że na forum bywają też pomocni ludzie :D beta.si@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_mlodzianowicz Re: poproszę! 20.06.05, 17:01 Wszystkim ww wysłałam, teraz wybywam. Reszta wieczorem. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikk Re: poproszę! IP: 80.51.180.* 20.06.05, 17:06 ja tez popre noelka.wp@wp.pl :)) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeknod Re: poproszę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:09 Również poproszę: michwojcik@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentka Re: IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.06.05, 17:09 jeśli nie masz dosyć to napisz jeszcze na adres: cath.de@op.pl; jesteś pewny(a) że to są prawdziwe testy? kiedy zapytałam w biurze rekrutacji sami nie wiedzieli jak one mają wyglądać; danke schon za ewentualnego maila ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: poproszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:09 to ja tez magdziaczek@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: poproszę! IP: *.autocom.pl 20.06.05, 17:10 w sumie jak mozes to mi tez wyslij:P kamah@interia.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz a gdzie zdajecie?? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.06.05, 17:12 hej ludziska! a gdzie sie wybieracie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiwa Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:01 i ja też poprosze amiwa@wp.pl z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:23 jak mozecie, to mi tez podeslijcie, bede bardzo dzwieczna :) dorris3@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdfh Re: predyspozycje - AM IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 17:27 ja też proszę : klaudia.o@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: predyspozycje - AM IP: *.udn.pl 20.06.05, 17:32 ja tez bardzo prosze: mondralinska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliattt Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:36 Jeśli możesz to: goliattt@op.pl z góry dzieks:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: predyspozycje - AM IP: 213.199.242.* 20.06.05, 17:45 ja też bardzo bardzo proszę :) - anulka348@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:09 i ja pliiiiiiiiiiiiis o testy asia@sowix.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandurystka Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:20 ja też poproszę :) ich.piecioro@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 19:48 ja też please... kerita@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zambezi1 Re: predyspozycje - AM IP: 195.205.230.* 20.06.05, 18:19 ja też będę szczerze wdzięczny - szczep39@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolina Re: predyspozycje - AM IP: *.lublin.mm.pl 20.06.05, 18:30 i jeszcze ja:) perpetia@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: predyspozycje - AM IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 20.06.05, 19:53 To ja tez poprosze. sekla@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ssman1 Re: predyspozycje - AM 20.06.05, 20:06 a jaaaaa?!?!?! ssman1@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ssman1 Re: predyspozycje - AM 20.06.05, 20:08 yyyyyyy to raczej bedzie brzmialo tak: ssman1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloonko Re: predyspozycje - AM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 20:13 bardzo proszę;) sloonko@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guinevere Re: predyspozycje - AM IP: *.tomaszow.mm.pl 20.06.05, 20:53 też bym była wdzięczna: guinevere@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzekotek Re: predyspozycje - AM IP: *.244.156.37.ip4.tnp.pl 20.06.05, 21:16 No i co, macie testy?Że też można być tak naiwnym:P Już widze te testy i te kursy na których uczą je rozwiązywać:P Poza tym nawet gdybym mial coś takiego, nawet do głowy nie przyszloby mi żeby dzielić się tym z konkurencją:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lullby Re: predyspozycje - AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 21:49 pliska, wyslijcie mi: slavyen@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: predyspozycje - AM IP: *.com / *.fookygroup.com 20.06.05, 21:29 ja rónież byłabym wdzieczna nina210@wp.pl z góry WIELKIE dzięki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin Re: predyspozycje - AM IP: *.lublin.enterpol.pl 20.06.05, 22:11 hej, jeśli możesz to ja też poproszę coś niecoś Katheana@interia.pl byłoby miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulka Re: predyspozycje - AM IP: 213.199.193.* 20.06.05, 22:15 ja tez bym prosila.reszelka3@wp.pl czekam,z gory dziekuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alzarka Re: predyspozycje - AM IP: *.info / *.info 20.06.05, 22:19 skoro jest to juz ogólnie dostępne: Salve. Rozumiem niepokój, niewiadomych od cholery, a wynik jest przecież wyj±tkowo wi±ż±cy. Chociaż władze uczelni broni± sie przed wkładanie testów predyspozycj do jednego worka z powszechnymi - testami na inteligencję - chodzi de facto o to samo. Jakiego typu zadania: 1. anagramy. sze¶ć wyrazów wymienionych w słupku. Chodzi o ustawienie liter w odpowiednim szyku i odczytanie wyrazu. A następnie - eliminację wyrazu, który nie pasuje. Powód inno¶ci? Czasami - budowa. Jeden wyraz ma trzy sylaby, a cała reszta: dwa. Jeden wyraz zaczyna się na spółgłoskę, a cała reszta - na samogłoski. Albo - znaczenie. Np. cztery wyrazy dotycz± człowieka, a jeden - pogody. Bywaj± gorsze przypadki. W jednym zadaniu, po ułożeniu, wyszły tgakie wyrazy: *Moskwa *Lizbona *Helsinki Które nie pasuje? Domysły były naprawdę wielorakie. Chodziło o Moskwę, bo nie leży nad morzem... 2. jw., czyli odrzucanie wyrazu niepasuj±cego - z takim ułatwieniem, ze słowa były "gotowe", żadne anagramy 3. słowa pomostowe. Przykład: LI(_ _ _ _)CZARA w MIEJSCE KRESEK TRZEBA WPISAĆ SŁOWO, KTÓRE UTWORZY DWA NOWE SŁOWA ZARÓWNO Z PRZEDROSTKIEM "LI", JAK "CZARA". odpowiedĽ: PIEC. 4. Znajdywanie homonimów. Przykład: pokrywka _ _ _ _ _ krach Szukany wyraz musi być zarówno homonimem pokrywki, jak "krachu". OdpowiedĽ: klapa. 5. Wnioski pod tekstem. Mamy krótki tekst, a pod nim stwierdzenia. Trzeba ocenić, czy podane zdania s±: P, PP, NI, PF, F. p=prawdziwe pp=prawdopodobnie prawdziwe ni=brak informacji w tek¶cie pf=prawdopodobnie fałszywe f=fałszywe 6. Zagadki [tekstowe] jak z Focusa. Kojarzysz? 7. No i teksty naukowe. Zadanie polega na wstawianiu wyrazów (s± cztery możliwo¶ci, a b c d) w tre¶ci. Pod tekstem s± pytania [dotycz±ce również tre¶ci]. Głowa do góry. Pozdrawiam - Ida Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_mlodzianowicz Re: predyspozycje - AM 20.06.05, 22:46 Dzięki, alzarka. Tak chyba faktycznie będzie prościej. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_mlodzianowicz do zainteresowanych - źródło. 20.06.05, 22:54 Coby nie posądzać mnie o czarną magię, ogólny fałsz i kumoterstwo. Mam te wiadomości z jedynego pewnego źródła, z jakiego mogę skorzystać. Z kursu przygotowawczego. Dzielę się, to dla mnie oczywiste. Współczuję, jeśli kogoś (żabę?) to dziwi. i tyle. PS A wybieram się: Gdańsk / Warszawa. Na szczęście dopiero za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
chicchita Re: do zainteresowanych - źródło. 20.06.05, 23:46 kurcze... nie chce zaracac Ci glowy ale jak moglabys i mi jeszcze przeslac ten material... coz moglabym byc tylko lub az bardzo wdzieczna :))))) duza.buzka@poczta.fm mam nadzieje ze zajrzysz tu jeszcze i zechcesz mi troszke pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienna Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:52 Ja równiez byłabym bardzo wdzieczna, chociaż pewnie masz już dośc wysyłania, ale może jeszcze jeden mail....proszę...frio@wp.pl. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataz86 Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 11:22 nataz86@buziaczek.pl mogłabyś? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.05, 11:47 o wdzięczna gdybym także mogła OTRZYMAĆ TAKIE PRZYKŁADOWE zadanka, mój mail to: ola09@poczta.onet.pl z góry serdecznie dziękuję:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judd Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:01 aż glupio i mi sie przyłączyć :/ mój mail to maghta1@wp.pl z góry dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
bennia Re: do zainteresowanych - źródło. 21.06.05, 13:17 bennia@poczta.fm ja tez bym chciala sie cos dowiedziec!:| PLIS HELP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astrid_ase Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.wisla.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 18:27 astrid_ase@gazeta.pl błagam prosze -potem juz całe zycie bede cie wielbic :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloonko Re: do zainteresowanych - źródło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:52 Mam nadzieję,że mam jeszcze jakieś sznse dostac maila:)malapatrycja@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bombel186 bombel186@gazeta.pl 21.06.05, 21:46 można też te zadania/testy przykładowe?? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
paulka86 Re: 21.06.05, 21:52 tez bardzo prosze io przeslanie testow paulka86@gazeta.pl z gory dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: predyspozycje - AM IP: 212.244.115.* 21.06.05, 22:03 jejku jesli jeszcze tu zagladniesz to mi tez...prosze:) dorotka_buu@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpik Re: predyspozycje - AM IP: 212.244.201.* 21.06.05, 22:55 Mam nadziejez ze ktos bedzie tak wspanialomyslny i m i pomoze..tez bym sie chetnie zapisal na kurs tylko ze nalblizsze organizuja w gdanska...wiec 210km od mojego miasta :|wiec jak ktos moze mi jakies informacje przeslac na maila to prosze bardzo na karpik19@op.pl:]]]dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataz86 Re: predyspozycje - AM IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 11:57 a na AM Lublin napisali tak: Do tego testu nie można się więc w klasyczny sposób przygotować. Test odwołuje się do umiejętności nabytych w całym okresie formalnej nauki szkolnej, a nie do umiejętności wytrenowanych dla potrzeb jednej sytuacji. Kryterium selekcyjnym jest tu rozumienie tekstu, tj. umiejętność dostrzegania relacji składniowych (zadania polegające na uzupełnianiu luk), umiejętność selekcji informacji (wyciąganie wniosków z podanych, różnorodnych informacji) oraz rozumienie leksyki (stawianie hipotez co do znaczenia określonych słów) i rozumowanie przez analogię. W zdecydowanej większości przypadków – jednym z elementów procesu studiowania jest krytyczne czytanie i analizowanie literatury fachowej. Umiejętność czytania ze zrozumieniem, tj. taka, która pozwala na udzielenie odpowiedzi na pytania wykraczające poza bezpośrednią treść analizowanego tekstu (lecz nie wymagające nowej wiedzy) wydaje się jednym z podstawowych kryteriów decydujących o powodzeniu w trakcie studiów i w trakcie pełnienia ról zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: predyspozycje - AM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:00 Słyszałem że ten egzamin z testem na IQ nic wspólnego nie ma. Wydaje mi się że dajecie się łatwo oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamer Re: predyspozycje - AM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:35 To ja też poprosze. mr_zamer@interia.pl Z góry THX Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_mlodzianowicz DO WSZYSTKICH, KTÓRZY NIE DOSTALI @ 22.06.05, 20:07 Przepraszam za krzyk w temacie. Musiało być widoczne. Uwaga. Obecnie nie jestem w stanie przesyłać maili - zrobiła się totalna kaszana w adresach. W związku z tym. Proszę wszystkich chętnych o zamailowanie. Coby było prościej: wystarczy słowo test w temacie. @: tygrys_mlodzianowicz@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś