misia_k3 27.06.05, 17:39 Jeszcze nie mam wynikow, ale ciekawi mnie jak kandydaci na te uczelnie poradzili sobie z matura z polskiego. Pewnie i tak nie bede miec szans, ale narazie moge miec nadzieje. Wiec podajcie procenciki, jutro do Was dolacze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 27.06.05, 20:43 ja jestem stara maturzystka.Zdawałam CEW.Nie wiem co myslec o calej tej sytuacji...zdaje na polonistyke tylko na UW.Wszystko sie okaże,jak Wy -nowi maturzyści doniesiecie Swiadectwa.Wspołczuje,ze musisz tyle czekać.A jestes z wawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:20 Tak, jestem z wawy... Jutro okolo poludnia beda wyniki w mojej szkole. Mysle, ze sie rozczaruje. Wiadomo, ze w mojej szkole nie zdalo 18 osob. To strasznie duzo, chociaz nie jest ona slaba. Moze byla sprawdzana przez egzaminatowrow z bardzo dobrej szkoly, takich ktorzy duzo wymagali i mozliwe jest nawet, ze nie zdalam. Narazie nie mam co o tym myslec, dowiem sie jutro ile otrzymalam punktow Odpowiedz Link Zgłoś
kotka_behemotka Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 27.06.05, 21:20 hej! ja złożyłam na UW I UKSW moje wyniki to: 70% podst. 48% rozszerz. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 27.06.05, 22:23 Złożyłam na UW i nawet już wpłaciłam forsę (a trzeba było się jednak z tym wstrzymać...). Moje "osiągnięcia": podst.: 84% rozsz.: 73% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:27 Nie masz zlego wyniku... Tymbardziej, ze wiekszosc osob z bardzo dobrymi wynikami nie chce isc na polonistyke, bo maja tak samo dobre wyniki z innych przedmiotow. Zreszta pewnie duza czesc tu sciemnia... Ja marzę o takich na tę chwilę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsia Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.radiostrada.pl 27.06.05, 22:58 ja mam z podstwowwego 76% a z rozszerzxonej 38% ...skladalam na UKSW ...niewiem jak to bedzie....:(((((( rozczarowalam sie myslalam ze bedzie lepiej...mam tylko nadzieje ze moze nie jest nas az tak duzo i moze jakos...ale watpie w swoja przyslzosc na uksw..:( Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazg_lesny Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 27.06.05, 22:58 ja mam pp 100%, pr 60%.. i na uw i uksw.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:20 Pewnie na UW masz juz zaklepane miejsce, bo tam 65% podstawy sie liczy ;) Boze jak Wam zazdroszcze, ze juz wiecie na czym stoicie. Chociaz z drugiej strony jak dowiem sie, ze mam po 50% to nie bede szczesliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.warszawa.tktelekom.pl 27.06.05, 23:14 51% podstawowy i 70% rozszerzony. Pewnie się nie dostanę, ale chociaż sumienie będzie "czyste" i brak potem wyrzutów, że może jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:29 No to kasa wywalona w bloto, z takimi wynikami na pewno sie nie dostane. Az wstyd mi pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 28.06.05, 09:51 M., nie bądź taka - napisz. I przede wszystkim na razie nie rozpaczajmy (do tych wniosków doszłam po wczorajszych gorzkich, całodziennych rozmyślaniach i peregrynacjach po pokoju). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:54 Ja patrze realnie na to wszystko. Z Twoimi wynikiami mialabym nadzieje, ze swoimi nie. PP - 64% PR - 62% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:35 na polonistyce uw to jest tak,ze sa punkty,przeliczane tak: PP x 65% + PR x 35%, suma daje liczbę punktów, na p[odstawie której układają liste. mam tylko nadzieje, ze papiery złoża osoby, ktore naprawde chca studiowac polonistyke,a nie dlatego,ze maja duzo punktow i tak wyszlo. Z doswiadczenia wiem, ze tytlko frustracje z tego pozostaja.Ja studiowalam juz inny kierunek i to byla meka,rzuciłam go i mam dwa lata w plecy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:24 A jak Ci poszedl CEW? Ja wlasnie mam nadzieje, ze nie bedzie wielu przypadkowych chetnych. W konu jak kogos polonistyka nie interesuje to do niczego mu sie studia nie przydadza. No ale zobaczymy, zastanawiam sie tylko kiedy poprawiac mature... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polk Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:59 A jak sie nie dostaniecie na polonistyke dzienna to planujecie polonistyke zaoczna/wieczorowa/prywatna czy w ogole cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:40 z cew mam: pp100% pr 77%, ale musze zaznaczyc ze przez rok studiowalam polonistyke 3wieczorowo i teraz staram sie dostać na dzienne. Studia wieczorowe na uw sa własciwie takie same jak dzienne,nawet wyklady mamy razem.Tylko trzeba płacic 4000 rocznie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:42 A to szczesciara z Ciebie ;) Ja wlasnie tez zamierzam przez rok chodzic na zaoczne lub wieczorowe, a pozniej poprawic mature i dostac sie na dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 30.06.05, 12:12 Przepraszam, straciłam na jakiś czas z oczu ten wątek. Wiecie, to jest niesamowite - polski zdały najlepiej osoby, które się nim nigdy nie interesowały (albo interesowały w minimalnym stopniu). Np. moja koleżanka dostała z podstawowej 98% i zdecydowała się na polonistykę na AP w Krakowie. Jestem pewna, że się dostanie. Tylko że... to nie są studia dla niej - znamy się chyba na tyle, bym mogła to stwierdzić. Naprawdę nie przemawia przeze mnie głupia zawiść; bardzo lubię tę dziewczynę. Nie mam więc sumienia jej odciągać od skonkretyzowanych nagle planów. Bo może się jednak mylę i polonistyka zdoła ją oczarować? Co do mnie - jeżeli nie dostanę się ani na UJ, ani na UW, zamierzam przez rok studiować zaoczną komparatystykę w Krakowie, a w międzyczasie poprawić maturę. Aczkolwiek nie ukrywam: jestem bardzo rozczarowana sobą i swoimi wynikami. Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazg_lesny Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 30.06.05, 12:15 myślę, że nie masz co się sobą rozczarowywać, bo wszyscy wiemy, jaka ta matura była - zupełnie niehumanistyczna. (niehumanitarna byc może też ;) i więcej tu zaważył przypadek i szczęście niz prawdziwe zdolności.. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 30.06.05, 12:23 Tak się właśnie pocieszam, ale to działa tylko trochę ;). Ostatecznie, znam humanistów, którzy zdali o niebo lepiej ode mnie. Np. Ty podstawę na 100%, prawda? Gratulacje :-). Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazg_lesny Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 30.06.05, 12:27 dziękuję ;) ..ale w zasadzie to był lekki szok, i myślę, że dużo szczęścia + wyrozumiały egzaminator..;) Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 30.06.05, 12:32 A mój egzaminator raczej nie był wyrozumiały. Z testu straciłam 1 punkt, w klucz do wypracowania wstrzeliłam się idealnie... więc widocznie sprawdzającemu nie przypadł do gustu mój styl. Za pracę na podstawowym dostałam 40 pkt na 50 możliwych - taką informację znalazłam na swoim koncie OKE. Nie uważam tego za sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:17 Ja niestety tez mam podobne odczucia. Moja kolezanka, ktora uwazala, ze w ogole polskiego nie zda, ktora nie lubi tego przedmiotu i nie czytala lektur, otrzymala 91%. Moze za ktoryms razem tez bede miala takie szczescie. Jednak bylam pewna, ze moje wyniki beda o wiele lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 02.07.05, 22:08 A ja myślę, że trudno powiedzieć "to nie są studia dla niej", kiedy nie wiesz nawet, czy to są studia dla Ciebie;) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 03.07.05, 12:31 > A ja myślę, że trudno powiedzieć "to nie są studia dla niej", kiedy nie wiesz > nawet, czy to są studia dla Ciebie;) Wiem, wiem... Wcale nie posądzam siebie o nadmiar zdolności, mogę się przecież nawet nie dostać (i pewnie tak będzie). Różnica między mną a koleżanką polega tylko na tym, że ja zawsze marzyłam o polonistyce, ona zaś w ogóle nie brała jej pod uwagę przed poznaniem wyników matury. I jedynie na tej podstawie wysnuwam wniosek, że nie jest to kierunek dla niej. Podkreślam jednak po raz drugi: mogę się mylić. Dlatego absolutnie nie ingeruję w jej decyzję i będę kibicować :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejti Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:00 a mysliscie ze z wynikami pp67 i pr 80 mozna zlozyc na polonistyke?? Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 30.06.05, 19:31 Widzieliście wyniki starych maturzystów, ubiegających się o przyjęcie na spec. literaturoznawczo-językoznawczą? www.polon.uw.edu.pl Naliczyłam ok. 60 osób lepszych ode mnie. Niedobrze, oj niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabliju Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.chello.pl 30.06.05, 19:50 ja mam 86 i 58(tragedia) na 99% sie nie dostane ale ten 1 % tkwi we mnie dlatego probuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:36 no pewnie-próbujcie!Potrzeba nam polonistów z wyboru a nie z konieczności.Ja wierze,ze jak ktos sie do tego nadaje,to dostanie sie jakims cudem. A co da starych maturzystow,oni czesto sa zdesperowani i probuja na kilka kierunkow, bo...czas leci,latka leca...potem byc moze ktos sie wycofa. ja jestem stara maturzystka ale wiec wiem jak to jest z innymi co prawda ja nie zrezygnuje:) wiec moze wszyscy sie dostaniemy i spotkamy sie w pażdzierniku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keiti Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:12 to jak z wynikami pp 67 i pr 80 skladac na polonistyke?oplaca sie Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 30.06.05, 21:16 > to jak z wynikami pp 67 i pr 80 skladac na polonistyke?oplaca sie Na tak postawione pytanie nikt nie może Ci odpowiedzieć. Jeśli chcesz, to czemu miałabyś nie złożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
outkast123 KIilka uwag 30.06.05, 21:42 Mam 91 PP i 83 PR. zupelnie bez sensu, z poziomu podstawowegona pewno na tyle nie zasluzylem.powinienem sie cieszyc i ciesze sie. Kilka osob pyta czy skladac podanie z nizszymi wynikami.Oczywiscie. Pamietajcie ,ze nie wszyscy z dobrymi procentami pchaja sie na polonistyke,to sa studia hobbystyczne i dla wybrancow .tez chcialbym studiowac ten kierunek i wiem ze dostalbym sie na UW (88.6%),ale z prozaicznych powodow(brak perspektyw zawodowych) nie bede blokowal miejsca,komus komu naprawde zalezy,trudno podenerwuje sie nad przyjeciem nasocjologie i to sporo.Wydaje mi sie,ze bedzie jednak wielu takich ktorzy zachowaja sie inaczej,zloza papier na polonistyke,pozniej zaczna rezgnowac,nawet nie powiadamiajac uczelni,w tym widze szanse dla pasjonatow.Inna sprawa,ze nie zawsze po odwolaniach dostaja sie ci ,ktorzy sa na szczycie listy rezerwowej.Ale...Glowy do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: KIilka uwag 30.06.05, 21:58 Outkast, jesteś wielki. Swoją drogą, bardzo żałuję, że takiego fajnego faceta miałoby nie być na moim roku... Odpowiedz Link Zgłoś
outkast123 Re: KIilka uwag 30.06.05, 22:03 :))) to chociaz trzymaj kciuki,zebym byl na tej samej uczelni,socjo Stosowane Nauki Spoleczne,bedzie goraca,oczywiscie ja za wszystkich z polonistyki tez trzyam ps.jak sobie pomysle,ze mialbym miec wyklady z taka jedna pania z takiego jednego teleturnieju na TVN,to mysle, ze po pol roku owej polonistyki,wyladowalbym na Polotechnice Koszalnskiej.Ja wam kibicuje,ale uwazajcie na siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: KIilka uwag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:04 nie wiem ja poszly ci inne przedmioty, ale czuje ze nie bedzie problemu z indeksem socjologii! I zycze Ci tego!!!!!!!!!! wpadaj czasem na polonistyke_mamy tu kiepska kawe ale za to dobre drożdzówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:21 Kandydaci! Czy widzieliście wyniki CEWu na polonistykę UW? przecież są dużo wyższe niż wyniki matur! A co ważniejsze- czy widzieliście co to za CEW? to były testy wyboru,pytania zamknięte! nie wyobrażam sobie jak można umieszczać w jednym rankingu nową maturę z polskiego i ten CEW! Bzdura! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: KIilka uwag IP: 194.146.128.* 02.07.05, 16:51 Ta pani z teleturnieju to właśnie na ISNSie wykłada, konkretnie na gender studies (które pod ISNS podlegają), więc tam masz większe szanse, by ją spotkać niż na polonistyce (którą skończyła, fakt)...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1986 Nie mogłam się powstrzymać... 03.07.05, 09:42 Patrzcie, co znalazłam... kaziaszczuka.blox.pl/html LOL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brie Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 15:25 A mozesz powiedziec gdzie dokladniej sa te wyniki? Bo tam trzeba podac pesel... Sa jakies tam wyniki na ta specjalizacje, ale to chyba studentow a nie kandydatow i jest ich troche ponad 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brie Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:03 Nikt mi nie odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 02.07.05, 16:21 Brie! Pozwól, że Cię poinstruuję ;). Wchodzisz na stronę Wydziału Polonistyki (www.polon.uw.edu.pl). Z menu działu "Rekrutacja 2005" wybierasz zakładkę "Filologia polska", a tam masz napisane na czerwono "Specjalność literaturoznawczo-językoznawcza-wyniki". Lista obejmuje 252 nazwiska starych maturzystów, którzy pisali CEW. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
frejoslawa Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 02.07.05, 20:29 Masakra! Jak to możliwe, że oni wszyscy mają z obu poziomów po 80 - 90 procent? Przecież to nie jest wcale wymierne w stosunku do nowej matury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:43 tylko ze my juz min.drugi raz przygotowujemy sie do tej polonistyki...... Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 02.07.05, 20:46 A ci, którzy zdają pierwszy raz, ale biorą polonistykę jako drugi kierunek, też uczyli się więcej, bo zależało im na tych konkretnych studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:23 Bzdura! Ja tez sie uczylam wiecej do polskiego, bo myslalam wlasnie o podjeciu tych studiow. Po prostu z kazdym testem jest latwiej, bo odpowiedz jest albo prawidlowa albo nie. Natomiast wypracowanie nie tak latwo jednoznacznie ocenic. Na szczecie za rok bedzie mniej starych maturzystow. Rojew a ja mam do Ciebie pytanek kilka ;) Jak jest na wieczorowej polonistyce? (Ogolnie rzecz biorac - atmosfera itd) Czy jak proponuja zaoczne i wieczorowe 350 maturzystom a tylu nie zglosi sie, to ja bede mogla skorzystac? (zakladajac, ze nie bede w 350) Czy trudno jest sie utrzymac na studiach? Zakladajac, ze bede sie uczyc. Jak w praktyce wygladaja zajecia? Sa wyklady, ale co jeszcze? Czy UW zalatwia praktyki czy trzeba je samemu zalatwic? Lacina jest trudna do zaliczenia? Nigdy sie jej nie uczylam I ostatnie, bardziej prywatne - co chcesz robic po polonistyce? Przepraszam, ze tak duzo pytan ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:37 łacina....mialam w liceum,wiec bylam zwolniona.A studia wieczorowe nie roznia sie w ogole od dziennych.Natomiast zaoczne-nie warto! zawsze jest tzw."dodatkowa rekrutacja", czyli po prosru bez egzaminu mozna zlozyc papiey,bo sa wolne miejsca. łatwo jest sie utrzymac na studiach,jesli lubisz to co zawiera sie w pojeciu"polonistyka":trzeba sie liczyć z czytaniem BARDZO BARDZO duzo.I to czesto np. takie rzeczy jak"Nadobna paskwalina".Poza tym-sporo gramatyki.Mi to odpowiada. Atmosfera jest dobra,chwale sobie tych ludzi,ktorzy prowadza zajecia,chodziłam na wszystkie wykłady.oprocz gramatyki opisowej:) Moje dwie kolezanki przeniosly sie na dzienne,srednia ok.4,5. Co che robić po tych studiach?Moze praca w wydawnictwie..Albo zostane sławną pisarką.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: 194.146.128.* 03.07.05, 00:07 Łacina jest ponoć koszmarkiem, ale egzamin jest dopiero na drugim roku (też mam ją zaliczoną dzięki liceum, ale tak słyszałam od ludzi, którzy mieli /nie/przyjemnośc z tym przedmiotem). A praktyki załatwiasz samodzielnie, choć to zależy od specjalizacji - to tak gwoli uzupełnienia wypowiedzi rojew84. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:17 dzieki Aga. Chciałam tu nie straszyc za bardzo,ale potwierdzam,ze narzekaja ludzie na łacine,narzekaja...tez bym byla smutna,gdybym musiala znow sie nad nia meczyc..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:21 Kurcze, no to zmartwilo mnie to :/ Glupio by bylo isc na platne studia i nie moc zaliczyc... Dzieki za odpowiedzi :) Musze rozwazyc wszystkie za i przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 09:48 mysle,ze jak Ci bedzie zalezalo to sobie poradzisz... Ale rozwaz to_podkreslam raz jeszcze-malo jest gorszych frustracji niz meka na studiach,naprawde.... Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 03.07.05, 12:41 Właśne tego się boję: załóżmy, że zaczęłabym zaoczną komparatystykę na UJ, z którą nie dałabym sobie rady. Dół podwójny: zawalam studia i... pieniądze rodziców. Nie wiem, czy po takim doświadczeniu chciałoby mi się szukać innego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 12:45 No wlasnie o to chodzi. Wiem, ze polonistyka mnie interesuje. Jednak jesli nie udaloby mi sie takiej laciny zaliczyc to 4 tys. zmarnowane praktycznie... Dlatego chyba sprobuje za rok, jesli uda mi sie mature poprawic. Nie chce pozniej patrzec rodzicom w oczy jak sie okaze, ze oni placili a ja nie zaliczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 03.07.05, 13:00 Ja niby miałam zacny język Cycerona w szkole, ale do dzisiaj nie wiem, ile tam jest deklinacji ;). Musiałabym się uczyć praktycznie od zera. UJ nie przewiduje zwolnienia z łaciny dla ludzi, którzy męczyli się z nią w liceum - chyba, że zdawali tenże przedmiot na maturze (ja, rzecz jasna, nie zdawałam). Odpowiedz Link Zgłoś
maturzysssta Re: POLONISTYKA => UW i/lub UKSW 02.07.05, 23:40 Hehe, ja mam z polskiego wysoko, ale na polonistyke nie zdaje. :P zamienie sie z kims na dobry wynik z historii. :) -- Niepokoje maturalne -> na moj watek zapraszam :) ds.pl/index.php?showtopic=798 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_86 I JA:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 16:14 widze, ze jesteśmy w takiej samej sytuacji. Z polaka mam dużo punktów,które minie są wcale potrzebne.. za to z historii, który liczą na każdy kierunek na który sie rejestrowałam.. szkoda gadać... masakra. Odpowiedz Link Zgłoś