Dodaj do ulubionych

AE Krawków

28.06.05, 13:18
Ktos sklada i na co? ja na stosunki bym chciala ale raczej marne mam szanse,
a jak wam poszlo na maturze:)
Obserwuj wątek
    • nieszka6 Re: AE Krawków 28.06.05, 13:20
      mala pomylka Kraków:)

• Gość: lutu AE Kraków IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 13:49
      to jak już tak piszesz to napisz jakie masz wyniki
    • motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 13:59
      Ja też bym chciala na strosunki mam 73 punkty po przeliczeniu. A jak Wy?
      • Gość: lutu Re: AE Krawków IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 14:09
        ja się nie wybieram do Krakowa
        tylko do Katowic
        mam 141 punktów
        • motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:12
          to macie jakiś inny przelicznik bo w Kraku najwiecej można mieć 90 punktów ;)
          141 to jest suma z majcy i jezyków czy jakoś inaczej? Ja miałam z majcy 82% z
          rozsz i niemca 79% rozsz. Pozdrawiam
          • Gość: tala Re: AE Krawków IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 14:16
            ale wymiotłas rozsz mate !!!gratuluje.ja mam matma 88 i 64.niemiec 98 i
            86.powiedzcie szczerze czy mam szanse??wydaje mi sie ze tak
            • motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:23
              hehe dzięki Ty za to neiemic super :) Ale wiesz co wynik z majcy to nie jest
              szczyt moich marzeń - zawsze maiłam 6 na koniec, konkursy, w ostatnim roku byłam
              kilka razy na dodatkowych lekcjach i majca to po częsci moja pasja wiec wynik 82
              % nie do końca mnie satysfakcjonuje ;) ale jest ok. No jasne ze Ty z takimi
              wynikami masz szanse. A na co składasz w Krakowie?
              • Gość: tala Re: AE Krawków IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 14:27
                no ja tez czuje ze matme mogłam lepiej.na głupiej probnej miałam 88 i 68 a
                teraz powinno byc lepiej.myslałam o stosunkach.składam tez do
                poznania.zobaczymy co z tego wyjdzie
                • motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:31
                  No to moze sie spotkamy na stosunkach? :D Ja składam tylko do Krakowa (hehe
                  przyczyna odległościowo - sercowa ;)) Chociaż czasem nachodzi mnie myśl o
                  studiowaniu gdzieś dalej bo Kraków znam dosć dobrze i chetnie poznałabym inne
                  miasto :) ale chyba pozostane wierna Wawelowi :D Pozdrawiam
    • kaplaniasty Re: AE Krawków 28.06.05, 14:17
      Po przeliczeniu na AE do krakowa mam 58 pktow a chcialem na Informatyke i
      ekonometrie. Jest woogole sens skladac z takimi wynikami??
      • motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:25
        Jasne ze jest - na ekonometrie nie jest zbyt dużo chętnych (chyba niecałe 2
        osoby na miejsce) wiec spoko - bedzie dobrze :)
        • Gość: lutu Re: AE Krawków IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 14:28
          a jak jest z miejscami na ekonomii?
          wiesz coś na ten temat?
          Może ktoś wie jak jest w Katowic z ilością kandydatów/miejscE?
          • motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:35
            Hmm co do ekonomii to nie pamietam bo sprawdzałam tylko te które mnie interesują
            - informatyka 1,7os/miejsce i stosunki - chyba coś koło 6 os/miejsce ale zaraz
            poszukam adresu strony gdzie są dane o różnych uczelniach :)
            • Gość: banditierka Re: AE Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:37
              Administracja - studia zawodowe 0,42
              Ekonomia - studia magisterskie 3,04
              Ekonomia - studia zawodowe 1,00
              Stosunki międzynarodowe - studia magisterskie 5,20

Finanse i bankowość - studia magisterskie 6,74
              Gospodarka przestrzenna - studia magisterskie 1,15

Towaroznawstwo - studia magisterskie 1,25
              Towaroznawstwo - studia zawodowe 0,29

Informatyka i ekonometria - studia magisterskie 1,75
              Zarządzanie i marketing - studia magisterskie 1,71
              • Gość: lutu a może AE Katowice? :) IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 14:46
                masz może takie dane z AE Katowice?
                Będę bardzo wdzięczna! :)
                a najlepiej jeszcze najniższy wynik z jakim przyjmowali w zeszłym roku ;)
                • motylek_86 Re: a może AE Katowice? :) 28.06.05, 15:00
                  AE Kraków - www.aci.pl/uczelnie.php?id=301
                  AE Katowice - www.aci.pl/uczelnie.php?id=321
                  • Gość: lutu dzięki IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 15:04
                    dzięki za linka ;)
                    jak ktoś będzie miał jeszcze inne to zapraszam :)
                    • motylek_86 Re: dzięki 28.06.05, 15:07
                      kein Probem ;)
                      • Gość: snakee Re: dzięki IP: *.compower.pl 28.06.05, 15:46
                        wyniki w Krakowie beda 25 lipca?
                        • Gość: aga Re: dzięki IP: *.chorkowka.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 13:18
                          25 mają byc na necie
                          • Gość: kubulek_86 uno kleine question IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 21:26
                            Żadnych szans na wcześniejszy termin:/?? Ja mam 61 punktów i myśle że gdzieś :D
                            na AE się dostane. A czy ktoś wie jak dokładnie wygląda rekrutacja, tworzą
                            ogólną listę rankingową z której przyjmują wedle punktów czy najpierw ustalają
                            limit punktowy na kierunku a potem w ramach wolnych miejsc "wpuszczają" tych
                            którzy nie dostali się na kierunek preferowany?? Gdyby ktoś był w stanie
                            udzielić mi jakowychś pewnych informacji to byłbym bardzo dźwięczny.
                            • Gość: jogomajo Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:35
                              nie mam pojęcia, jak oni to robią, obiło mi się jedynie o uszy, że pierwszeństwo
                              i tak mają ci, którzy wybrali jakiś kierunek na pierwszym miejscu
                              z odwołaniami w zeszłym roku było trochę przekrętów, dostały się osoby, którym
                              zabrakło naprawdę dużo punktów
                              a próg, moim zdaniem, na pewno się nie obniży, raczej będzie trochę wyższy
                              • Gość: krakus_ka Re: uno kleine question IP: *.compower.pl 05.07.05, 21:57
                                ja wlasnie tez probuje rozkminic jak to jest z tym dostawaniem sie ... ale nie
                                moge sie dowiedziec ...
                                • Gość: kornik Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:51
                                  Podobno jest tak ze pierwszeństwo maja ci którzy wybrali kierunek jako
                                  preferowany. Tak przynajmniej twierdzi mój brat który tam uczeszcza
                                  • Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:44
                                    Hej

Mam 76 punktów, ktory kierunek jest tam najlepszy?

nie wiem gdzie zlozyc podanie....
                                    • Gość: nightdream Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:12
                                      startuj na stosunki miedzynarodowe albo na finanse i bankowosc....
                                      • Gość: Ola Re: uno kleine question IP: *.ztpnet.pl 06.07.05, 12:17
                                        Ciekawe... Moze lepiej niech startuje na kierunek, ktory go interesuje, a nie podaza za tlumem...?
                                        Pozdrawiam
                                        • Gość: nightdream Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:25
                                          tez tak uwazam...
                                          ale pytanie bylo - nie ktory kierunek jest najciekawszy tylko ktory jest
                                          najlepszy.....
                                          skoro ktoś zadaje takie pytania to znaczy ze raczej sam nie wie czego chce.....;)
                                          • Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:11
                                            najlepszy = najbardziej oblegany..?
                                            rozbawił mnie post gościa
                                            pytać się obcych ludzi na forum internetowym, gdzie ma iść na studia...
                                            gratuluję dojrzałości
                                            • Gość: net Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:36
                                              najbardziej oblegany=najciezej sie dostac=najwiekszy sukces...
                                              • Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:19
                                                Nie wybieram sie na AE : )

Pytam, poniewaz chce tam zlozyc podanie, ale nie mam pojecia na co : )

To tylko alternatywa dla innej uczelni.

Pozdrawiam
                                                • Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:59
                                                  aa, czyli w ramach ucieczki przed wojskiem, jak mniemam
                                                  wybierz zatem cos co najblizsze jest Twojemu docelowemu kierunkowi
                                                  i jak sie nie uda w tym roku, to probuj w nastepnym
                                                  pzdr666
                                                  • Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:57
                                                    Nie ma mowy o wojsku : )

Nie ma tam żadnego kierunku bliskiemu mojemu docelowemu czyli Budownictwu : )

Pozdro700
                                                  • Gość: j Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:30
                                                    to nie skladaj bez sensu papierow bo tylko denerwujesz tych ktorzy tam chca sie
                                                    dostac
                                                  • Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:33
                                                    No i jeszcze czego...

Skladam, bo moze zaczne dwa kierunki dziennie juz od pierwszego roku...
                                                  • Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:54
                                                    na to stary nie licz
                                                    za dużo zajęć, na większości uczelni nie wyrażają zgody na studiowanie od
                                                    pierwszego roku 2 kierunków równolegle (wyjątkiem jest tu UJ)
                                                    na pierwszym roku nie przysługuje także dziekanka
                                                    wszystko skomplikowane, trzeba się też wkręcić na pierwszym roku trochę w ten
                                                    klimat (czasami są z dupy godziny zajęć i trudno wszystko zsynchronizować,
                                                    niektórzy są na tyle upierdliwi, ze nie można nawet cwiczeń odrabiać, ba, co
                                                    niektórzy robią listy obecności na wykładach, dużo zależy od ludzi; jak spotkasz
                                                    przyjazną duszę, która by Cię wspomogła notatkami, to może by jeszcze... ale to
                                                    też wymarły gatunek)
                                                    nie wiem co Ci doradzić z tym kierunkiem... ludzie FiB bardzo sobie chwalą, na
                                                    SM też nie narzekają
                                                    zależy co kto lubi
                                                  • Gość: natka Re: uno kleine question IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.05, 19:59
                                                    ello mam pytanko.napisał ktos ze uj pozwala 2 kierunki na 1 roku.czyli jak sie
                                                    dostalam na prawo i chciałbym jeszcze sm na ae to bede mogła???
                                                  • motylek_86 Re: uno kleine question 06.07.05, 20:12
                                                    Mi się wydaje ze własie na uj nie wolno dwóch kierunkow jednocześnie studiować
                                                    od 1 roku(podobno uczelnia zabrania), zresztą wypełniajac formularz erk było
                                                    pytanie czy to bedzie Twój jedyny kierunke studiów.
                                                  • Gość: natka Re: uno kleine question IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.05, 20:14
                                                    hmmm szkoda.ale pytanka takiego nie pamietam .pozdro
                                                  • motylek_86 Re: uno kleine question 06.07.05, 20:25
                                                    hmm no nie wiem Ty moze mialaś inny formularz (na prawo) niz zwykli śmiertelnicy
                                                    :D Ja na pewno mialam takie pytanie. Ostatnio rozmawialam z kolegą ktory
                                                    nielegalnie studiowal od 1 orku na UJ i AGH i po roku gdy sie wydało to miał
                                                    niezle kłopoty ( na UJ) :) ale na szczescie z uczelni nie został wyrzucony i w
                                                    przyszłym roku stanie sie magistrem :) Pozdrawiam
                                                  • Gość: kubulek_86 Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:57
                                                    Zaczerpnołem informacji u źródeł, skądinąd nader..hmmm...specyficznych (panie
                                                    od sprawdzanai dokumentów:D). Robią jedną listę rankingową wedle punktów
                                                    następnie ustalają limity miejsc na kierunkach i przyjmują najlepszych, jeśli
                                                    nie odstaleś sie na preferowany a na drugi masz np. ekonomie i masz powiedzmy
                                                    60 punktów to człowiek który ma 60 pkt i wybrał ekonomie jako preferowany to on
                                                    przechodzi, jeśli ty masz więcej to ty wchodzisz na wydział. Poza tym to
                                                    hasło "który kierunek jest fajny" jest..hmm...bez komentarza...jakoś nie chce
                                                    mi się wierzyć że człowieczek z tyloma punktami tak podchodzi do sprawy studiów
                                                    i przyszłej kariery...
                                                  • Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:14
                                                    Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie i motywacje do niego zamieszczoną troszkę niżej.

Następnie komentuj.

Pozdrawiam.
                                                  • Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:23
                                                    właśnie UJ pozwala
                                                    kumpela studiuje tam 2 kierunki (drugi zaczęła na 2 roku), ale z jej relacji
                                                    wynika, że są osoby, które już od pierwszego studiują 2 w obrębie tej uczelni
                                                    chyba, że coś pokręciła
                                                  • Gość: kubulek_86 Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:07
                                                    lolek nie uwierzysz ale przeczytałem i osobiście uważam że studiowanie czegokolwiek tyko po to by studiować jest bez sensu, a ty nawet nie wiesz jakie sa kierunki na AE, a od budownictwa do np. rewizji finansowej daleka droga
    • Gość: ania Re: AE Krawków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:03
      a ja mam 56 pkt i złożyłam papiery na ekonomię:)
    • Gość: Iza Re: AE Krawków IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.07.05, 13:31
      49 pkt - ekonomia/ inf i ekon / zarz i mark
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka