Dodaj do ulubionych

Historia na UJ

28.06.05, 20:17
Sluchajcie, sklada ktokolwiek papiery na UJ na historie??? Bo nic sie na ten
temat nie mowi na tym forum, a po tak pieknych wynikach matury rozszerzonej
(bo tylka ja chca na UJ na historie + przedmiat dodatkowy dzielony przez 10
np WOS) to ja nie wiem czy ktos sie dostanie na ten kierunek, procz tych
ktorzy jakims cudem trafili w klucz odpowiedzi i maja po 80 - 90%. Osobiscie
mialem 52% z rozszerzonej i nie widze mozliwosci skladania tam papierow, bo
tylko sie osmiesze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Herme$ Re: Historia na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:37
      Ja chciałem złozyc. Z historii byłem naprawdę dobry, brałem udział w konkursach
      i olimpiadach i to z niezłymi wynikami. Po maturze byłem naprawdę zadowolony,
      kiedy pojawił sie klucz liczyłem, że z części rozszerzonej bedę miał jakieś 80%.
      Mam... 40%. :(
      Cholera! Wiem, co umiem, wiem jak napisałem i nie wiem tylko kto tą pracę
      poprawiał.
      Chlip, chlip :>
      • sangohan Re: Historia na UJ 28.06.05, 20:43
        Niestety u mnie to samo... spodziewalem sie co najmniej 80% z rozszerzonej i
        tez bylem naprawde dobry (konkursy, olimpiady), hehe nawet wygralem konkurs
        organizowany przez Kolo Naukowe Studentow Historykow UJ i co z tego? Z taka
        matura to mnie wysmieja :( Najgorzej gdy marzenia legają w gruzach, wtedy
        człowiek czuje sie jak... nie mam slow...
        • Gość: ed Re: Historia na UJ IP: *.net.pl / 80.51.253.* 28.06.05, 23:56
          cóż, widzę, że podobna sytuacja jak u mnie. Podstawowy: 94% [szkoda że na to nie
          patrzą], a rozszerzony 46%.... Mimo wszystko podanie złożyłem, jakaś szansa
          jest - WOS poszedł mi o dziwo dobrze, niby to tylko 10% pkt, ale zawsze coś.
          • sangohan Re: Historia na UJ 29.06.05, 01:26
            Zawsze cos... ale niewiele... ja tez sie zarejestrowalem, ale sam nie wiem jak
            to bedzie... trudno. Wiem jedno. Jak nie zloze, to zawsze tego bede zalowal,
            wiec zaplace te 80zl... trudno :)
    • Gość: ilons Re: Historia na UJ IP: 82.160.28.* 29.06.05, 08:17
      ja też tam składam choć marnie widzę swoje szanse:((( podajcie swoje wyniki dla
      porównania kto sie tam wybiera żeby sobie niepotrzebnie nie robić złudzeń...
      • Gość: ed Re: Historia na UJ IP: *.net.pl / 80.51.253.* 29.06.05, 09:09
        jedno naprawdę mi nie odpowiada - fakt, że pod uwagę brany jest jedynie poziom
        rozszerzony. Cóż, za moment wybieram się złożyć podanie. Mam nadzieję, że albo
        historia, albo judaistyka wypali. Jak nie, to pozostanie historia na AP
        • sangohan Re: Historia na UJ 29.06.05, 12:25
          Ciesze sie tylko ze nie jestem sam w tak dennej sytuacji :) Ja juz zlozylem,
          licze na odrobine szczescia, ale moje 52% z rozszerzonej jest smiechu warte.
          Dobrze ze to sie wysyla i nie trzeba isc osobiscie, bo wtedy nie potrafilbym
          tej kobicie w sekretariacie spojrzec w oczy, jak zobaczy wynik :) Trudno. Tak
          bywa. Jesli nie historia na UJ to moze na Uniwersytecie Sląskim, albo UKSW...
          ale tak samo marne szanse w tym widze... a jak sie nie uda to "Do kawalerii
          wstapic chcialem"
          • aga.1986 Re: Historia na UJ 29.06.05, 14:43
            Z zestawienia OKE Kraków wynika, że Twoje 52% stawia Cię wśród 11%
            (najlepszych) uczniów, którzy zdobyli co najmniej 50%. Szczęka mi opadła, jak
            zobaczyłam to zestawienie...
            • sangohan Re: Historia na UJ 29.06.05, 16:18
              Co z tego ze jestem w pierwszych 11%, wedlug wynikow OKF Jaworzno (Slask)
              jestem w pierwszych 15% a na Śląsku najlepiej ludzie pozdawali mature. Na UJ na
              historie nie wybieraja sie ludzie ktorzy licza na odrobine szczescia, albo
              skladaja tam "na wszelki wypadek". To zaszczyt tam studiowac i dla mnie studia
              na UJ na historii to marzenie calego zycia, ktore sie nigdy nie spelni, dlatego
              tylko ze jest tam 140 miejsc, ktore zajma ludzie kotrzy trafili w klucz i maja
              od 70-90% z rozszerzonej. Nie istotne ile ja w to pracy wlozylem i ile
              wyrzeczen, to nie jest wazne... tutaj liczy sie tylko szczescie, bo na pewno
              nie wiedza.
              • aga.1986 Re: Historia na UJ 29.06.05, 18:13
                Podejrzewam, że ta garstka raczej pójdzie na prawo, stosunki, politologię, etc.
                (skoro się wstrzelili w klucz, zapewne nie kochają aż tak historii i piękna
                różnorodności ujęcia tematu;)

Ja mam gorzej: na UW, gdzie składam (też historia to mój priorytet) nie ma
                parytetu i mogą mnie "wygryźć" ci, co pisali tzw. CEW-y (Centralny Egzamin
                Wewnętrzny), bowiem system oceniania będzie inny - zapewne bardziej sensowny.
                (a ja też mam 52% z rozszerzonego). Na szczęście jest jeszcze rozmowa
                kwalifikacyjna.
    • Gość: nyta Re: Historia na UJ IP: 82.160.28.* 29.06.05, 12:58
      co?? nikt się tam nie wybiera?? no pisać!!
    • Gość: śmieszni jesteście Re: Historia na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:52
      śmieszni jesteście buhahaha
      • Gość: ed Re: Historia na UJ IP: *.net.pl / 80.51.253.* 29.06.05, 20:01
        sangohan, możesz być pewny, że na historię na UJ, naprawdę niewiele ludzi
        przyniosło podania z wynikami powyżej 60%. Mnie z moim wynikiem koles
        powiedział, że szanse całkiem spore mam... Jednym słowem wynik matury jest jaki
        jest, więc uczelnie muszą się dostosować do tego. Ja cały czas mam nadzieję, że
        mnie akurat się uda :)
        • sangohan Re: Historia na UJ 29.06.05, 21:16
          Ale uwierzcie mi ze naprawde to jednak jest duzy procent tych co maja powyzej
          60%, sam mam z 5 kumpli ktorzy maja ponad 60%... dobra jeden ma 57%, i skladaja
          na UJ na historie. Ja jestem pewien ze oni sie dostana. Oni nie skladaja
          tam "na wszelki wypadek", oni naprawde chca to studiowac. I gdzie ja moge sie
          do nich porownywac z moim nedznym wynikiem :# Ciagle mam wrazenie ze to wstyd z
          takim wynikiem isc do tego sekretariatu, ale dzis wyslalem podanie. Moze sie
          uda. :)
          • madzix255 Re: Historia na UJ 29.06.05, 21:29
            ludzie ja zlozylam z 40% ale coz raz sie zyje ratuje mnie wos:/ mam nadzieje
            • sangohan Re: Historia na UJ 29.06.05, 21:45
              no tak... ale wos to tylko 10% :(
              • Gość: ed Re: Historia na UJ IP: *.net.pl / 80.51.253.* 30.06.05, 18:07
                dokładnie, tylko marne 10%, ale zawsze to coś, może akurat to pomoże
    • Gość: nova222 Re: Historia na UJ IP: *.finet.oho.pl / *.finet.oho.pl 10.07.05, 13:01
      tyle obaw a tu prosze DOSTAŁAM SIĘ :)!!! 58% z rozszerz. ktore wygladało tragicznie a jednak.. moze pomogl wos bo poszedł lepiej ale nie ważne.. jestem juz studetka historii i to gdzie:)!
      a wam jak poszło :>? piszcie?
      • Gość: s Re: Historia na UJ IP: *.zetosa.com.pl 10.07.05, 18:10
        nova222 mam pytanie: czy w jakis sposob potwierdzili twoja rejestracje? (to
        bardzo wazne), bo obawiam sie, ze wystapil jakis metlik w papierach, poniewaz
        ja mam z rozszerzonej 62% i WOS tez dobrze napisany, a podali, ze nie jestem
        przyjeta:P
        Wlasciwie malo mnie to juz interesuje, ale lubie jak wszystko jest jasne:)
        • Gość: nova222 do s IP: *.finet.oho.pl / *.finet.oho.pl 10.07.05, 18:48
          bylam w Kraq i osobiscie zanosilam wydrukowane wczesniej podanie...tyle
          zycze powodzenia :) a swoja droga to namieszali tam sobie chopaki oj namieszali ( z tego cio czytam na forum;) )
          • Gość: nova222 Re: do s IP: *.finet.oho.pl / *.finet.oho.pl 10.07.05, 18:51
            to jeszcze ja ...na koncie ERK mialm napisane ze rejstracja zostala potwierdzona ...ah i jesli moge wiedzie to ile wynosil twoj wynik z WOSu - ja mialam 79%
            zycze szczescia
            • Gość: s Re: do s IP: *.zetosa.com.pl 10.07.05, 18:56
              WLASNIE! OOO zatluke chyba ich... To ja grzecznie place, ide do instytutu i
              wlasnorecznie wreczam podanie...a oni takie jaja odstawiaja...
              Z WOSU mialam 77% :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka