jogomajo 01.07.05, 22:14 www.us.edu.pl/uniwersytet/informator/srednia2005.php i jak wrażenia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majaodgucia Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 22:19 No to se postudiowałam Pedagogikę :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 22:20 Ale i tak jest lepiej z ta pedagogika niż rok temu :) Zorientowani wiedzą, jaki to był hardkor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.07.05, 23:17 No to już po niemieckim :|Spec.Kultura i literatura krajów niemieckiego obszaru językowego :| Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:21 Hej ho, hej ho historie studiowac by sie szlo.... ale chyba w innym wcieleniu : ( Do dupy z czyms takiem, 7 osob na miejsce. Juz widze jak sie dostalem :# Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 do Sangohan 01.07.05, 23:25 a ile masz z rozszerzonej historii i podstawowego polskiego i obcego, bo chce wiedziec czy mam szanse :) Ja hist rozszerzona - 52, polski podst - 100, angielski podst 96 tylko ta hista....:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 01.07.05, 23:28 No... az wstyd mowic Polski pp:56% :( Angol pp: 70% Historia pp: 70% pr:52% Nie ma szans... no trudno... moze inne wypala :( Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 01.07.05, 23:30 heh, w moim przypadku na tych innych mam jeszcze mniejsze szanse, a na co jeszcze składasz? Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 01.07.05, 23:34 Jesli chodzi o UŚ to nic wiecej. Z calym szacunkiem ale nie nawidze Katowic (sam jestem z Częstochowy) Strasznie to miasto mi sie nie podoba, wiec specjalnie nie jestem zrozpaczony ze sie tam nie dostane :) Zlozylem jeszcze na UJ na historie (to moje marzenie - tam chca tylko mature rozszerzona z histy, co jak widac dobrze nam poszla :):):)) no i na UKSW do Wawy, na prawo i administracje (liczy sie glownie historia rozszerzona :):):)) i do mnie do Czwy na AJD (Akademia Jana Długosza, gdzie wyjatkowo nie chce sie dostac, bo chce wyjechac z tego strasznego miasta jak Czwa :)) To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 01.07.05, 23:39 hehe, dużo masz tych możliwości. Co do Katowic ja sie już przyzwyczaiłam, w sumie mieszkam tuż obok i nie chiałabym stad wyjeżdżac, zresztą większośc ludzi na Śląsku tak ma :)Myślisz, że 52 % to jest dobrze? bo ja już sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 01.07.05, 23:45 Moze to nie wyglada, ale to jest bardzo dobry wynik. W statystykach krajowych to "bardzo wysoki", po nim jest tylko "najwyższy" i to jest od 58-92%. Wiesz... jak srednia krajowa to 33,5% z rozszerzonej to chyba dobrze, nie? No ja mimo niskiego wyniku, jestem zadowolony i czekam... mam nadzieje ze gdzies sie dostane. Tylko... ze spieprzylem Polski (ktory myslalem ze poszedl mi najlepiej z calej matury) i Angol... no ale coz... nigdy nie jest tak jakby sie chcialo :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 01.07.05, 23:52 heheh, a ja od poniedziałku mysle, jak mi beznadziejnie poszło ;) moze tez sobie te statystyki poogladam ;) ja ogolnie jestem zadowolona z matury, tylko mi się ta historia własnie nie podoba i rozszerzony polski (58%) a tak poza tym to jeszcze wos zdawalam i poszedl mi w miarę dobrze, z tym, że średnie wyniki z wosu na pewno są lepsze niż z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:01 No wiesz... mnie ogolnie nie poszlo jakos najgorzej, ale zawsze mogloby byc lepiej, mam nadzieje jednak, ze dostane sie gdzies dzieki wlasnie tej rozszerzonej historii... tylko gdzie... tego to ja niestety nie wiem... Licze na ten UJ bo jak gadalem z ludzmi to oni wlasnie skladaja z wynikami po 40 - 46%, co mnie klasyfikuje dosc wysoko... dlatego ciagle mam nadzieje... ale zobaczymy, niech sie dzieje wola nieba :( Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:04 heh, tylko, ze wszedzie jest tak dużo tych kandydatów, ze się normalnie załamac można:/ ale to tez dlatego, ze ludzie skladają na różne kierunki i uczelnie i w ten sposób wydaje się, że jest ich wiecej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:07 Prawdziwe zagrozenie to widze w studentach zacznych, ktorzy zdaja stara mature, ktorzy zawsze sa lepiej przygotowani bo maja kontakt z uczelnia i wiedza co moze byc. Obawiam sie ze oni moga Nas - nowo maturzystow poprostu... wygryzc... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:11 heh, no nawet sporo, na UŚ na historię jest 209 osób ze stara a 633 z nową matura. Cięzko bedzie...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:13 ano wlasnie, tak samo bylo z egzaminem na prawo na UJ. Ci zaoczni byli lepiej przygotowani i wyszlo tak ze na prawo na UJ dostalo sie wiecej osob ze stara matura niz z nowa... i gdzie tu sprawiedliwosc??? To kurde nasz rok!!! Oni mieli swoje szanse :# Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:17 heh, no niby tak, tylko, że jak mi w tym roku nie pójdzie (a raczej mi nie pójdzie) to ja też bedę zdawać w przyszłym jeszcze raz. Czyli to w sumie na jedno wychodzi, bo przeciez nie będe się przejmowac tym, co sobie o mnie rocznik 87 pomysli :) Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:19 ale to bedzie dopiero za rok :) Wtedy mnie tez juz to nie bedzie obchodzilo :):):) (czyzby przemawiala prze zemnie nutka egoizmu?) Jednak ja postaram sie dostac gdzies w tym roku, musi mi sie cholera gdzies udac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:23 hehe, no gdzies Ci się na pewno uda. Ja nie rierze w to, co oni tu wypisuja na tym forum, że wszyscy maja po 90 % ze wszystkiego, ja chodziłam do dobrej szkoły, a jakos nie ma az tak dużo takich wyników. tzn ja wierze, ze nawet 100% można miec, ale to sa jednostki. Sam mowiłeś, że ludzie skladaja na UJ z historią po 40%, czyli może nie bedzie aż tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:33 No ja mysle ze zle nie moze byc, bo w przeciwnym razie tylko rzucic sie z mostu :( Ja tez nie wierze w niektore przypadki co ci ludzie tu wygaduja, ale napewno nie ktorzy nie klamia. Wiem tylko ze ta matura nie sprawdzila mojej wiedzy i mam nauczke ze nie warto uczyc sie dla siebie. Trzeba sie uczyc dla wynikow... tylko ze niestety, pisemne egzaminy nigdy mi nie szly rewelacyjnie, (wole ustne: Polski ustny 100% Angielski ustny: 95%, a uwierz mi ze chodzilem do bardzo renomowanego liceum w moim miescie, gdzie za jedna banie za duzo mozna bylo wyleciec, przez co szkola wyksztalcila mnie dobrze (bnawet gdy tego sam nie chcialem;)). Wiem tylko ile umiem, szkoda ze nie zobacza tego inni, jesli nie dostane sie na moj UJ, ale jak nie w tym roku, to w nastepnym i olac 97 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:39 heh, no ja Cię rozumiem. Mojej wiedzy ta matura też nie sprawdziła, w sumie to była trochę loteria. Przykladowo, ja zdawałam historię i wos. Historii uczyłam sie kilka lat, tzn nie tyle uczyłam, co interesowalam się tym, czytałam ksiązki itd. wos miałam przez rok, moja edukacja polegala na tym, że raz przeczytałam sama podręcznik. Sama, bo na lekcjach zrobilismy ok 1/4. Wyniki z matury rozszerzonej historia - 52, wos - 96. Czy z tego coś wynika, bo jak dla mnie tylko to, ze nie warto się w ogóle uczyć. Podobnie polski, podstawowy ocenili mi na 100, a rozszerzony na 58, a obydwa wypracowania napisalam w zasadzie tak samo ;)Cala ta matura to jest jakas paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:45 Dokladnie, u mnie bylo podobnie, tylko ze historia to jest to czym chce sie zajmowac zawodowo (marzy mi sie robota w IPNie:)) No a jesli chce to robic zawodowo no to tylko po jakiejs dobrej uczelni, wiec UJ mnie najbardziej satysfakcjouje. Tylko ze jak zobaczylem swoj wynik z matury to myslalem ze zwymiotuje. "I ty na historie z 52%? Poje**** cie" - sobie pomyslalem. No ale jak sie okazalo ze to najlepszy wynik w mojej klasie (Liceum ogolnoksztalcace, klasa z profilem spolecnzo-prawnym Historia-wos) to mi sie zrobilo lepiej no i skladam na te historie... trudno... a ze matura wogole nie ukazala stanu mojej wiedzy i tego ile pracowalem na dobry wynik, to juz druga sprawa. Ale jak moja historyczka uslyszala nasze wyniki i ze ja mam najlepszy w klasie i to jest tylko 52% to myslalem ze mnie udusi (ona tez jest po UŚ), no ale coz... trzeba pamietac ze ogolnie rozszerzona historia byla slaba i glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:52 heh, normalnie mnie podbudowałes, jak ja zobaczylam te 52%, to mi się głupio zrobiło, bo jak tak spojrzec to jest bardzo mało. Ja chyba tez mam najwyższy wynik w klasie, ale to tylko dlatego, że u nas jedynie 3 osoby pisały rozszerzoną historię :)(LO, profil językowy - to może dlatego) Co do historii byl czas, ze tez chciałam się tym zawodowo zajmowac, bo naprawdę mnie to pasjonowało, zresztą pasjonje do dziś i dlatego też na to składam. ale te 7 osob na jedno miejsce na UŚ to dużo, bardzo dużo, w zeszłym roku było chyba trochę mniej, ale cóż cięzkie czasy przyszły..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:55 Ano wlasnie. Ja mam nadzieje ze w Krakowie na UJ ludzie sie przeraza niskimi wynikami z rozszerzonej i nie beda tam skladac i bedzie gora 4 osoby na miejsce, wrecz sie modle o to, bo jak tak nie bedzie, to poprostu koniec!!!! Czeka mnie: "Do kawalerii wstapic chcialem!!" A ja pacyfista jestem :D Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 01:01 heh, no ja nie wiem, bo jakoś ludzie się nie przerazają za bardzo, wszyscy skladaą a studia niezaleznie od wyników. Ja Ci życze, zebys się dostał do tego Krakowa, jak tak bardzo Ci na tym zależy ;) Ja nie wiem co oni tam liczą, ale szanse zawsze są ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 01:08 No jaha... tylko stwierdzenie "szanse zawsze sa" niezbytnio mnie satysfakcjonuje... Ja bym chcial miec pewnosc... albo wiedziec ze szanse mam ogromne... niestety... nic nie wiadomo. Zastanawia mnie jedno. Po co tym uczelniom tyle czasu na przeliczanie tych wynikow itp. Na UJ dzis zakonczyla sie rekrutacja (tzn wczoraj, bo juz po 1.00) a wyniki beda 9 lipca. Po co im tyle czasu? To bez sensu. Na UŚ dopiero 14 lipca. Co oni z tym beda robic??? dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: do Sangohan IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:14 14 lipca? a to nie ma tak, xle ja myślalam, że dopiero 18. Co do stwierdzenia "szanse zawsze są" to to mnie to tez wkurza. tez chciałabym miec pewnośc, wszyscy bysmy chcieli. Może gdybym miala te wyniki powyżej 90% to mialabym pewnośc, a tak pozostaje mi jeszcze długi czas życia w niepewnosci. tak naprawdę chyba wszystko wyjasni sie do końca lipca dopiero, bo wiadomo,że jak przyjmuja na podstawie matury a jak ludzie zdawali na 3 -4 kierunki to tych najlepszych przyjeli wszedzie i dopiero zacznie się zwalnianie miejsc. Mam nadzieję, ze dla mnie sę akurat zwolni, bo watpię,zeby mnie przyjęli w pierwszej kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 01:19 Wiesz teraz tak sie zastanawiam i nie jestem pewien co do tego 14. Moge sie mylic, a nie chce nikogo w blad wprowadzac. Wiem ze zwalnianie miejsc dopiero sie zacznie, bo nie licze ze dostane sie w pierwszej kolejce :( O ile mniej stresu by to bylo!!! Niestety zycie nie jest takie piekne :( Nie wazne, byle sie dostac, to najwazniejsze!!! Jak bedzie na UKSW albo UJ, to bedzie barrddzzoo ddoobbrrzzee... ale UŚ, albo AJD mnie nie satysfakcjonuja :( Nie chce studiowac w brudnych Katowicach (bez obrazy, z gory przepraszam, ale mam taki dziwny uraz do tego miasta) ani u siebie w domu, bo to tez bez sensu. Warszawa, albo Krakow - tylko tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: do Sangohan IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:24 heh, ja rozumiem, że Ci sie moga Katowice nie podobac ;) ogolnie jest trochę brudno, wiem, to co jest fajne tutaj to knajpy i ludzie. No i jeszcze dla mnie atmosfera tego miasta i w ogóle Śląska. chyba nie wiesz o co mi chodzi, ale trudno ;)W sumie chyba Kraków jest z tego najlepszy, co prawda w warszawie nigdy nie byłam, ale mam jakies dziwne uprzedzenia do tego miasta ;) w sumie to ja chcę studiowac cokolwiek gdziekolwiek, tylko nie mampojecia, czy moje wyniki mi na to pozwola, bo sa dziwne, takie ani dobre ani złe. Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 01:44 No ja mam to samo. Tez nie wiem czy te wyniki sa dobre czy zle... Widzisz... mnie nie zalezy zeby sie dostac gdzie kolwiek, tylko mam swoje konkretne miejsca. Krakow - no bo ten UJ, to moje marzenie, no i ten prestiz!!! W Warszawie tez moze byc. Niestety miasto jest troche drogie, ale mam tam brata ktory studiowal na SGH, teraz juz pracuje, ale mialbym darmowe mieszkanie :D no i jednak to stolica, no i miasto historyczne (Powstanie Warszawskie, Powstanie w Gattcie, Zamek Krolewski itd), to tez mnie kreci. No i tak na koniec, to perspektywy pracy sa znacznie wyzsze, a to tez jest wazne. A do Katowic mam takie male uprzedzenie, bo nam zabralo wojewodztwo (kiedys to bylo Częstochowskie) no i zawsze byla taka ukryta rywalizacja miedzy Czestochowa i Katowicami (a tak przy okazji to stwierdzam wszem i wobec, ze powierzchniowo Czestochowa jest wiekszym miastem niz same miasto Katowice - musialem to powiedziec, sorry :):):)) Ostatnio czesto bywalem w Katowicach i pare rzeczy mi sie niestety tam nie podoba... chocby dworzec! (Jak mialem rejestracje na UŚ to mialem ja na 17.00 z Katowic wyjechalem o 20.00, ale PKSem, bo o tej godzinie na dworzec juz sie nie odwarzylem isc :)) Ale tak ogolnie to OK! Dobra lecem spac, trzeba jutro w koncu wstac! (ale mi sie zrymowalo :)) Wpadnij jeszcze jutro, ja tu na tym forum siedze prawie caly czas, do zobaczenia... kto wie moze na UŚ :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: do Sangohan IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:46 ok, dobranoc ;) jutro pewnie tez bedę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:22 heh, ja to mam chyba po wszystkim: socjologia - 9,6 historia - 7 pedagogika - 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: UŚ-ile osób IP: *.net / 82.160.62.* 02.07.05, 11:21 Arczi, a ile masz procent z niemca??? bo ja też złożyłam na to co ty i teraz zastanawiam się czy mam szansę jakąś?? Odpowiedz Link Zgłoś
woman86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 11:34 Arczi, a ile procent miałeś z niemca??? bo ja też złożyłam tam gdzie Ty i zastanawiam sie czy mam jakąś szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
majaodgucia Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:32 Mam nadzieję że ktoś dostanie się na inny kierunek a z pedagogiki-licencjat zrezygnuje!Mam doła! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:33 heh, licencjat i tak ma lepiej niż magisterka Odpowiedz Link Zgłoś
majaodgucia Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:38 NO tak ale na nabór zimowy przyjmowali od średniej 3,2 staro maturzystów - ja mam średnią 4,6 ale że jestem ciemna masa to nie wiedziałam o tym naborze - teraz sobie mogę głową w mur powalić po pewnie znowu powyżej 5 zaczną przyjmować-szczególnie że wam nowym matyrzystą punktują ustny polski a on wam wypadł świetnie.No ale powodzenia wszystkim życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:42 heh, no ustny to nam wypadł świetnie, sama mam 100%, ale to raczej nic nie da, bo wszyscy tyle mają, w każdym razie życze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: UŚ-ile osób IP: *.tychy.msk.pl 02.07.05, 00:29 hahahahhahahhahhaa!!!!!!!!!! PRAWO 1702 ludzi !!!! tego nikt nie pobije na UŚ !!!! POWARIOWALI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 00:32 heh, no ale tam jesty przynajmniek 250 miejsc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 00:53 A czy ktos policzyl, ile taki US zarobi sobie na tych rekrutacjach?? Obliczcie to bo ja slaby z maty jestem :) ale to chyba bedzie w milionach zlotych, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 00:59 21 134 kandydatów * 80 zl =1 690 720. Tyle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:03 czyli o ochronie srodowiska okolo 6 os moge zapomniec ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sangohan Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:12 Na historie jest 7 i nie placzemy :) P.S. "Marchew w Butonierce" to swietna plyta Pidzamy, ale "Ulice jak stygmaty", znacznie lepsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:16 Na wszystko tyle jest, a przeciez kogos musza przyjąć ;) Głowa do góry, na ta ochrone podobno wszyscy zdawali awaryjnie, tak mi mowił kumpel, ktory tez tam składa. Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:21 w sumie jesli mnie przyjma na polibude to juz na uś nie musze isc, uś to awaryjny jest:] nie placze tylko 6 osob to duuuzo:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:25 heh, dla mnie Polibuda jest awaryjna, a konkretnie WOiZ a Zabrzu. Jak tam mnie nie przyjma to już nie wiem co zrobię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:29 dla mnie ten wydzial to jeden z tych na ktorym musze byc;] licze ze tam nie bedzie po 6 osob wzwyz n a jeden kierunek... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:31 No ja tez na to liczę, a na co Ty chcesz tam iśc? bo ja na socjologię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:33 czy to oznacza zarzadzanie i inzynieriaprodukcji? Jak tak to to chyba takie popularne nie jest. Mam tylko jednego kumpla co na to zlożył do tego Zabrza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:34 ja jeszcze skladam na jeden wydzial na polibude waham sie miedzy transportem a zipem ale na wydziale in materialowej i metalurgii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:37 Jak dla mnie to wszystkie kirunki na polibudzie strasznie brzmią z wyjątkiem tej mojej socjologii ;) Oczywiście na wszystkich innych wymagają matematyki, a tego bym w życiu nie zdała;) a jak Tobie poszla matura z maty? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:39 tak srednio, bardzo srednio.. 74/44.. gdzie jeszcze skladasz oprocz us i polibudy, na co dokladnie na us? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:44 Nie tylko tam: UŚ - historia, socjologia, pedagogika i na ta socjologię do Zabrza. Czyli mam 4 szanse :) Co do Twojego wyniku, to chyba nie ma źle, bo srednie zmaty sa w sumie niskie. Ode mnie ze szkoly skladają na Polibude wszyscy faceci z mat-inf i oni maja czesto gorsze wyniki, więc chyba nie ma źle:) Poza tym to zalezy chyba od kierunku, najtrudniej pewnie bedzie na takie typu informatyka (wiem, bo moj chłopak chce tam iśc) ale na inne kierunki chyba nie trzeba miec az tak wysokich tych wyników :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:47 mam nadzieje:) ogolnie ta matura z maty w tym roku nie poszla rewelacyjnie.. a masz juz zlozone wszystkie dokumenty na polibude do zabrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:49 jeszcze nie, w przyszłym tygodniu sie wybieram, jeszcze im musze zapłacić te 80 zł i w ogole wydrukowac sobie formularz A Ty już skladalaś? Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:52 jeszcze nie, narazie zajmowalam sie kompletowaniem syskich dokumentow mam nadzieje zlozyc w poniedzialek :) dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 10:37 Ciekawe czy na niemieckim na Kultyroznastwo KTOŚ DAŁ AWARYJNIE :P Oby wtedy może się dostane w drugiej turze :| Ej ludzie a oni robią może listy rezerwowe ??:> Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 10:47 tomasz, luzik, na UŚ mnóstwo miejsc się zwolni, bo już z prawem na Jagiellonce sprawa jest jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxx Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:55 Jak to w końcu jest??? Czy oni robia także listy rezerowowe??? Czy jeżeli ktoś sie nie dostane za pierwszym razem to zostaje tylko drugi nabór???? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 10:57 zawsze mozesz odwolanie napisac jesli np. zabraklo Ci paru punktow do minimalnego progu...wtedy rozpatrza ponownie Twoja kandydature i jak sie zwolni miejsce to mozesz zostac przyjety...chyba tak to sie odbywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxx Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:01 Ale przecież tam bardzo dużo ludzi składało na 2 kierunki lub nawet więcej i bedą się miejsca zwalniać, to czy w takim wypadku też bedzie trzeba pisać jakieś odwołanie czy wskakuje się na zwolnione miejsca automatycznie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 11:04 A to spox :] ej ludziska ale tak serio to 3,1 osoba na miejsce to nie ma co nazekać :| wiem ze kumpela oddała tu na niemiec i do zabrza jak tam sie dostanie bierze papiery :) Na Ochrone Środowiska na UŚ wiele ludzi ma awaryjnie Moje 3 znajome jak sie na fizykoterapie dostaną to spadają z US-ia aha ale tam na Fizykoterapi jest 5 osób na miejsce :| Lepiej jak jest 3,1 osob na miejsce niz jakby miało byc np:11 osób a widziałem ze tam tak jest :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 13:57 Praktycznie wszyscy moi przyjaciele , znajomi i w ogóle wszyscy skladają przynajmniej na 2 kierunki, a większośc na 3, więc jesxt jasne, że się masa mirjsc zwolni po 18 lipca, poczekay i nas moze wezma. Arczi 3,1 to jest naprawdę dośc dobrze, skoro nawet na chemię jest 5, po prostu wszyscy sie potroili i to tak teraz wyglada. Ja sama oddałam im 240 zl i licza mnie jako 3 kandydatów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffffffffff Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:33 A nie wie ktoś czy na US można się w jakiś sposób dowiedzieć na którym sie jest aktualnie miejscu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: UŚ-ile osób IP: 213.199.202.* 02.07.05, 12:06 Jest już podane ile osób na jedno miejsce na 2005/2006!!!!!!!!!!!!! Dla mnie to jest załamka jak zobaczyłam!!!!!!! www.us.edu.pl/uniwersytet/informator/srednia2005.php Odpowiedz Link Zgłoś
iwa86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 12:08 ciekawe jak beda przyjmowali ludzi ze stara i nowa matura...pol na pol czy po prostu pewnien prog zrobia i wszyscy co powyzej to przyjeci obojetnie jaka mature zdawali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infom Re: UŚ-ile osób Matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:16 Będą brali punkty i razem wszystkie je sumują. Tylko na matematykę i informatykę mają najłatwiej ci z nowej matury. Powinni się cieszyć!!! Egzamin wstępny był nie do zrobienia. A nowa matura z matematyka była o wiele łatwiejsza Odpowiedz Link Zgłoś
znerwicowanamaturzystka Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 17:19 To ja was moze dzieci moje kochane pociesze...A wiec tak (nie zaczyna sie zdania od a wiec) bylam wczoraj tj 1 lipca na egzaminie ustnym na socjologie reklamy i komunikacje spoleczna..Niby nic nadzwyczajnego ale czytajcie dalej. W ich rankingu jest 8,9 (o ile sie nie myle) osob na jedno miejsce. I rzeczywiscie tlumy przybyly na egzamin, ale...Czesc nie wiedziala po co przybyla:/ Czesc nie wiedziala ze sa lektury, czesc wiedziala ze sa ale nie wiedziala jakie, czesc po prstu ich nie mogla dostac, czesc przeczytla tyle co zdarzyla, a czesc umiala je na pamiec (najmniejsza czesc) W tamtym roku ponoc bylo tak samo...8,6 osoby na miejsce, miejsc w ogole 30 a....z egzaminu tylko 33 osoby mialy ocene pozytywna:/ Moze na Waszych kierunkach jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 23:03 temat nam spada :) może ma ktos jeszcze jakies spostrzezenioa albo refleksje związane z ta liczbą chetnych na miejsce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:11 patrzcie na taką poczciwą chemię: w zeszłym roku 1 osoba, w tym - 5 na 1 miejsce co to się porobiło! podobnie z biologią, biotechnologią i ochroną środowiska przerażające są standardowo liczby przy psychologii i pedagogice (trzeba wziąć pod uwagę także ilość indeksów, jest duża, czyli jescze więcej ludzi zostanie bez indeksu), o prawie warto wspomnieć... 6,8 - dużo a co z fizyką? beznadziejnie niepopularna w tym roku... filologie nadal na topie, ale o jakimś oblężeniu mówić nie można Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:15 wiem mnie ta chemia też bardzo zaskoczyła, co do ochorony to sie spodziewałam, tego samego dnia kolega mi mowił, że jak był na badaniach to wszyscy mówili, ze na to awaryjnie skladają, on zresztą tez. W ogóle tylko ta fizyka taka niepopularna i ekonofizyka, cokolwiek to jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:18 i teologia, nie zapominaj o teologii pastoralnej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:19 heh no i jeszcze chyba na edukację religijna jest 0,3, ale to jest chyba w Cieszynie ;) Ogólnie jeszcze na filologię polskaj est tylko 2,5 czyli nieduzo ale to dlatego, ze są cięzkie warunki przyjęc, jakies tematy kazali wymyslac czy cos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:26 z chemii planowali jak co roku szykować drugi nabór, ale myślę, że w rezerwowych będą mogli sobie przebierać, jak w ulęgałkach... na fizyce na 100% będzie II tura reflektuje ktoś? zapewne wszyscy marzący o socjologii czy politologii, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:30 heheh, z ta socjologią trafłaś, ja marze ;) A Ty o czym marzysz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maturzysssta Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:34 heh, moze byc ciezko, jak postuje na tym forum nie widzialem nigdzie wyzszych wynikow. na us pytalem ludzi i podobnie. a moze sciemniaja?;) -- Niepokoje maturalne -> na moj watek zapraszam :) ds.pl/index.php?showtopic=798 Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:37 hehe, wszyscy wszedzie ściemniają? :) Ja myśle, że jest sporo dobrych wyników, nawet 100% jest możliwe, ale nie ze wszystkiego. a ty maturzysssta na co zdajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:35 życzę zatem powodzenia ja raczej AE :P ale tą chemią jestem w stanie się zadowolić (laboratoria - to co tygryski...), poza tym kumpela baardzo liczy na chemię właśnie jako drugi kierunek i trochę się o nią martwię, bo po przeliczeniu wychodzi jej 75% i nie wiem czy da radę... beznadziejna ta rekrutacja lecę i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.07.05, 11:51 Dlaczego jak pytałem czy ktoś idzie na Filologie germańską o spec.Kul.i Lit. Krajów niem. obszar. językowego to nikt nic nie pisał a tu nagle 3,1 osoba na miejsce :| Rosną jak grzybki po deszczu :P NO TO CO IDZIE KTOŚ TAM JAKIE WYNIKI??:> Odpowiedz Link Zgłoś
zamaskowanyatakkormorana Re: UŚ-ile osób 03.07.05, 21:12 "ale...Czesc nie wiedziala po co przybyla:/ Czesc nie wiedziala ze sa lektury, czesc wiedziala ze sa ale nie wiedziala jakie, czesc po prstu ich nie mogla dostac, czesc przeczytla tyle co zdarzyla, a czesc umiala je na pamiec (najmniejsza czesc)" No to mi poprawiłaś humor przed jutrzejszym, chociaż sam jestem w tej przedostatniej grupie. I trzeba wziąść pod uwagę, że na stronie internetowej na socjologię magisterską nie ma mowy i lekturach. Ciekaw jestem, na ile będzie można wykorzystać tam własną inwencję twórczą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 03.07.05, 21:14 Kormoran, ja jestem w tej samej grupie :) Zresztą mysle, że tam połowa ludzi o zadnych lekturach nie słyszała :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamaskowanyatakkormorana Re: UŚ-ile osób 04.07.05, 12:53 I jak po? Większość odpowiedzi to czysta fantazja ;D Ale z 5 wiedziałem. Dobre i to.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 04.07.05, 13:07 Tak samo, czyli źle, ale to chyba wszyscy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zamaskowanyatakkormorana Re: UŚ-ile osób 04.07.05, 13:10 I wychodzi na to, że rzeczywiście wyniki matur odegrają tu kluczową rolę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 04.07.05, 14:14 a jakie masz te wyniki, bo mi wychodzi tak polski r 58 ang r 84 wos r 96 = 238*2 = 476 (a maksymalnie jest powiedzmy 600, jakby ktos ze wszystkich rozszerzonych mial po 100) Odpowiedz Link Zgłoś
maturzysssta Re: UŚ-ile osób 03.07.05, 12:00 Bo przyjmować powinni wszystkich, niezależenie od matur. :) Ciekawe jak zmniejszyła się liczba kandydatów po ogłoszeniu listy na UJ... Odpowiedz Link Zgłoś
marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 03.07.05, 20:35 na co robia II nabor na US-iu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:39 no właśnie, po co go robią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena filozofia IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:48 kto sie wybiera???bo dowiedzialam sie ze jest az 369 osob!!!!! pokazcie sie!!!! nie wiecie czy zostaniemy powiadomieni listownie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: filozofia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:49 do wszystkich wysyłają zawiadomienia listowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.07.05, 23:18 Coś nam ten poscik pada no nie :> Mam pytanko jak sie dowiemy że już są wyniki i kiedy mniej więcej będą ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 09:09 zawsze wcześniej pojawiają się w internecie pełne listy z nazwiskami; listy z punktacją będą wywieszone przy odpowiednich wydziałach, poza tym każdy otrzymuje odpowiedź pocztą Odpowiedz Link Zgłoś
majaodgucia Re: UŚ-ile osób 05.07.05, 09:49 hmmmmmmm ... trochę dziwne - jest nas "dość sporo" na UŚ , a na forum udzielamy się mało aktywnie w porówniu np. z kandydatami na UMCS , ciągle udzielają się właściwie te same osoby!Może to nie prawda że na UŚ jest tylu chętnych...eeh padła m w nostalgię - czas się obudzić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa86 Re: UŚ-ile osób 05.07.05, 14:31 wczoraj zawitalam w Sosnowcu...6 rano wiec spacerkiem wybralam sie na przechadzke, ktora przemienila sie w poszukiwanie kiosku w celu nabycia mapy ;) ...hyhy...potem moglam udac sie na Zytnia...powiem ze osobiscie Sosnowiec przypadl mi do gustu...uwielbiam stara, zniszczona architekture polaczona z kiczowatymi nowosciami typu pozny Gierek...poczekalam przed drzwiami, pokonwersowalam z milym chlopakiem, ktory tego dnia zdawal egzamin z pozostalymi "starymi"...panie byly bbardzo niemile :/ ...pierwsze wrazenie bylo mniej wiecej podobne do tego co poczulam gdy zobaczylam wnetrze...hyhy...:/ ...teraz juz wiem ze Katowice wszystko zabieraja dla siebie, chociaz nie widzialam jeszcze sal, tylko korytarz...jednak ja lubie takie klimaty i jestem zadowolona z mojej w sumie ok.26h wyprawy hyhy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 05.07.05, 17:02 heh, jest nas tylko ok 21 tysięcy ;) Czy to jest dużo? A nawet jest nas mniej, bo ja i wszyscy moi znajmoi skladamy tak na 3 kierunki, więc licza nas potrójnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: UŚ-ile osób IP: *.trainnet.trzepak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:13 hmm powiem Ci że jest nas na pewno tylu.. ja zdaję na prawo i widziałam co się działo na egzaminie... ludzi jak piasku.. ;( powinno być więcej miejsc potworzonych. ZWIEKSZYC LIMIT!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: UŚ-ile osób IP: 213.199.202.* 06.07.05, 11:38 echh ja to już straciłam wszelką nadzieję że się dostanę na UŚ. Na zarządzanie i marketin jest prawie 6 osób na jedno miejsce;(;( Goodbye UŚ ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 06.07.05, 12:43 No bo na prawo jest ponad 1700 chętnych, ale wszyscy moi znajmoi którzy zdawli na prawo zdawali tez na cos jeszcze typu historia, politologia, psychologia, czyli w sumie tez na 2 -3 kierunki ;) a na prawo i tak macie aż 250 miejsc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.07.05, 16:40 Ja dokładnie tak jak Gosia :] Miłego studiowania reszcie życze :] Kiedy 1 wyniki (Do 8 lipca mozna dawac papiery = Piątek) Czyżby już 11 w poniedziałek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: UŚ-ile osób 06.07.05, 16:47 no ja się dziś oficjalnie pożegnałam z MISHem. a było tak miło... pozdrowienia dla osób z pierwszej tury dziś, jakbym miała z Wami studiować to mogę nawet (:P) na USiu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.compnet.com.pl 06.07.05, 17:13 Ludzie tylko UŚ jak narazie ogłosił ilość chętnych na 1 miejsce ?? Bowiem szukłaem na UJ,UW oraz wielu innych między innymi PŚ i nic nie znalazłem aha i PK (Politechnika Krakowska) A może przeoczyłem :| Napiszcie czy coś o tym wiecie ponieważ prawdopodobnie wiele ludzi czke na wyniki na UJ i reszcie a UŚ to tylko na "Wszelki wypadek" :] TO mnie jeszcze trzyma przy nadziei (Chyba tak to sie pisze hahaha) |: Nadzieja Umiera Ostatnia :| Odpowiedz Link Zgłoś
iwa86 Kiedy wyniki? 07.07.05, 13:20 pytanie jak wyzej...kiedy bedzie Dzien Sadu na US? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
majaodgucia Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 13:23 Na socjologię już są w necie.Do 18 lipca będą wszystkie.Trzeba regularnie odwiedzać stronę uniwerku.W prawym górnym rogu jest info. Odpowiedz Link Zgłoś
ladypompidou Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 17:28 Do przyszłych studentów prawa na UŚu? Czy wiadomo już który poziom matury z historii jest brany? Bardzo mnie to ciekawi bo jak rozszerzony to nie jestem jeszcze na straconej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
karalajn86 Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 17:55 ja składam na rosyjski od podstaw i po rozmowie kwalifikacyjnej jestem przerażona(zagięli mnie klonowaniem i genetycznym modyfikowaniem żywności), kto ma podobne odczucia???mam nadzieję że choc parę osób składało na ten kierunek asekuracyjnie, bo dla mnie to priorytet,a asekuracja to AP w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 20:57 To troche cięzko miałas. Kolezankę pytali o terroryzm, a druga o to, czy prawo powinno być bardziej surowe plus tradycyjne pytanie dlaczego chcesz tu studiowac i jeszcze coś tam co chciałbys zwiedzic w Rosji. Obie maja mieszane wrazenia. Z tym, że żadna z nich nie składała tam asekuracyjnie obie bardzo chca się dostać. Odpowiedz Link Zgłoś