Dodaj do ulubionych

UŚ-ile osób

01.07.05, 22:14
www.us.edu.pl/uniwersytet/informator/srednia2005.php
i jak wrażenia? ;)
Obserwuj wątek
    • majaodgucia Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 22:19
      No to se postudiowałam Pedagogikę :(:(:(
      • kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 22:20
        Ale i tak jest lepiej z ta pedagogika niż rok temu :) Zorientowani wiedzą, jaki
        to był hardkor ;)
        • Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.07.05, 23:17
          No to już po niemieckim :|Spec.Kultura i literatura krajów niemieckiego obszaru
          językowego :|
          • sangohan Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:21
            Hej ho, hej ho historie studiowac by sie szlo.... ale chyba w innym wcieleniu :
            ( Do dupy z czyms takiem, 7 osob na miejsce. Juz widze jak sie dostalem :#
            • kaja86 do Sangohan 01.07.05, 23:25
              a ile masz z rozszerzonej historii i podstawowego polskiego i obcego, bo chce
              wiedziec czy mam szanse :)
              Ja hist rozszerzona - 52, polski podst - 100, angielski podst 96
              tylko ta hista....:/
              • sangohan Re: do Sangohan 01.07.05, 23:28
                No... az wstyd mowic

Polski pp:56% :(
                Angol pp: 70%
                Historia pp: 70% pr:52%

Nie ma szans... no trudno... moze inne wypala :(
                • kaja86 Re: do Sangohan 01.07.05, 23:30
                  heh, w moim przypadku na tych innych mam jeszcze mniejsze szanse, a na co
                  jeszcze składasz?
                  • sangohan Re: do Sangohan 01.07.05, 23:34
                    Jesli chodzi o UŚ to nic wiecej. Z calym szacunkiem ale nie nawidze Katowic
                    (sam jestem z Częstochowy) Strasznie to miasto mi sie nie podoba, wiec
                    specjalnie nie jestem zrozpaczony ze sie tam nie dostane :) Zlozylem jeszcze na
                    UJ na historie (to moje marzenie - tam chca tylko mature rozszerzona z histy,
                    co jak widac dobrze nam poszla :):):)) no i na UKSW do Wawy, na prawo i
                    administracje (liczy sie glownie historia rozszerzona :):):)) i do mnie do Czwy
                    na AJD (Akademia Jana Długosza, gdzie wyjatkowo nie chce sie dostac, bo chce
                    wyjechac z tego strasznego miasta jak Czwa :)) To wszystko.
                    • kaja86 Re: do Sangohan 01.07.05, 23:39
                      hehe, dużo masz tych możliwości. Co do Katowic ja sie już przyzwyczaiłam, w
                      sumie mieszkam tuż obok i nie chiałabym stad wyjeżdżac, zresztą większośc ludzi
                      na Śląsku tak ma :)Myślisz, że 52 % to jest dobrze? bo ja już sama nie wiem.
                      • sangohan Re: do Sangohan 01.07.05, 23:45
                        Moze to nie wyglada, ale to jest bardzo dobry wynik. W statystykach krajowych
                        to "bardzo wysoki", po nim jest tylko "najwyższy" i to jest od 58-92%. Wiesz...
                        jak srednia krajowa to 33,5% z rozszerzonej to chyba dobrze, nie? No ja mimo
                        niskiego wyniku, jestem zadowolony i czekam... mam nadzieje ze gdzies sie
                        dostane. Tylko... ze spieprzylem Polski (ktory myslalem ze poszedl mi najlepiej
                        z calej matury) i Angol... no ale coz... nigdy nie jest tak jakby sie
                        chcialo :) Pozdrawiam
                        • kaja86 Re: do Sangohan 01.07.05, 23:52
                          heheh, a ja od poniedziałku mysle, jak mi beznadziejnie poszło ;) moze tez sobie
                          te statystyki poogladam ;) ja ogolnie jestem zadowolona z matury, tylko mi się
                          ta historia własnie nie podoba i rozszerzony polski (58%) a tak poza tym to
                          jeszcze wos zdawalam i poszedl mi w miarę dobrze, z tym, że średnie wyniki z
                          wosu na pewno są lepsze niż z historii.
                          • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:01
                            No wiesz... mnie ogolnie nie poszlo jakos najgorzej, ale zawsze mogloby byc
                            lepiej, mam nadzieje jednak, ze dostane sie gdzies dzieki wlasnie tej
                            rozszerzonej historii... tylko gdzie... tego to ja niestety nie wiem... Licze
                            na ten UJ bo jak gadalem z ludzmi to oni wlasnie skladaja z wynikami po 40 -
                            46%, co mnie klasyfikuje dosc wysoko... dlatego ciagle mam nadzieje... ale
                            zobaczymy, niech sie dzieje wola nieba :(
                            • kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:04
                              heh, tylko, ze wszedzie jest tak dużo tych kandydatów, ze się normalnie załamac
                              można:/ ale to tez dlatego, ze ludzie skladają na różne kierunki i uczelnie i w
                              ten sposób wydaje się, że jest ich wiecej ;)
                              • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:07
                                Prawdziwe zagrozenie to widze w studentach zacznych, ktorzy zdaja stara mature,
                                ktorzy zawsze sa lepiej przygotowani bo maja kontakt z uczelnia i wiedza co
                                moze byc. Obawiam sie ze oni moga Nas - nowo maturzystow poprostu... wygryzc...
                                • kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:11
                                  heh, no nawet sporo, na UŚ na historię jest 209 osób ze stara a 633 z nową
                                  matura. Cięzko bedzie...:/
                                  • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:13
                                    ano wlasnie, tak samo bylo z egzaminem na prawo na UJ. Ci zaoczni byli lepiej
                                    przygotowani i wyszlo tak ze na prawo na UJ dostalo sie wiecej osob ze stara
                                    matura niz z nowa... i gdzie tu sprawiedliwosc??? To kurde nasz rok!!! Oni
                                    mieli swoje szanse :#
                                    • kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:17
                                      heh, no niby tak, tylko, że jak mi w tym roku nie pójdzie (a raczej mi nie
                                      pójdzie) to ja też bedę zdawać w przyszłym jeszcze raz. Czyli to w sumie na
                                      jedno wychodzi, bo przeciez nie będe się przejmowac tym, co sobie o mnie rocznik
                                      87 pomysli :)
                                      • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:19
                                        ale to bedzie dopiero za rok :) Wtedy mnie tez juz to nie bedzie
                                        obchodzilo :):):) (czyzby przemawiala prze zemnie nutka egoizmu?) Jednak ja
                                        postaram sie dostac gdzies w tym roku, musi mi sie cholera gdzies udac !!!
                                        • kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:23
                                          hehe, no gdzies Ci się na pewno uda. Ja nie rierze w to, co oni tu wypisuja na
                                          tym forum, że wszyscy maja po 90 % ze wszystkiego, ja chodziłam do dobrej
                                          szkoły, a jakos nie ma az tak dużo takich wyników. tzn ja wierze, ze nawet 100%
                                          można miec, ale to sa jednostki. Sam mowiłeś, że ludzie skladaja na UJ z
                                          historią po 40%, czyli może nie bedzie aż tak źle.
                                          • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:33
                                            No ja mysle ze zle nie moze byc, bo w przeciwnym razie tylko rzucic sie z
                                            mostu :( Ja tez nie wierze w niektore przypadki co ci ludzie tu wygaduja, ale
                                            napewno nie ktorzy nie klamia. Wiem tylko ze ta matura nie sprawdzila mojej
                                            wiedzy i mam nauczke ze nie warto uczyc sie dla siebie. Trzeba sie uczyc dla
                                            wynikow... tylko ze niestety, pisemne egzaminy nigdy mi nie szly rewelacyjnie,
                                            (wole ustne: Polski ustny 100% Angielski ustny: 95%, a uwierz mi ze chodzilem
                                            do bardzo renomowanego liceum w moim miescie, gdzie za jedna banie za duzo
                                            mozna bylo wyleciec, przez co szkola wyksztalcila mnie dobrze (bnawet gdy tego
                                            sam nie chcialem;)). Wiem tylko ile umiem, szkoda ze nie zobacza tego inni,
                                            jesli nie dostane sie na moj UJ, ale jak nie w tym roku, to w nastepnym i olac
                                            97 ;)
                                            • kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:39
                                              heh, no ja Cię rozumiem. Mojej wiedzy ta matura też nie sprawdziła, w sumie to
                                              była trochę loteria. Przykladowo, ja zdawałam historię i wos. Historii uczyłam
                                              sie kilka lat, tzn nie tyle uczyłam, co interesowalam się tym, czytałam ksiązki
                                              itd. wos miałam przez rok, moja edukacja polegala na tym, że raz przeczytałam
                                              sama podręcznik. Sama, bo na lekcjach zrobilismy ok 1/4. Wyniki z matury
                                              rozszerzonej historia - 52, wos - 96. Czy z tego coś wynika, bo jak dla mnie
                                              tylko to, ze nie warto się w ogóle uczyć. Podobnie polski, podstawowy ocenili mi
                                              na 100, a rozszerzony na 58, a obydwa wypracowania napisalam w zasadzie tak samo
                                              ;)Cala ta matura to jest jakas paranoja.
                                              • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:45
                                                Dokladnie, u mnie bylo podobnie, tylko ze historia to jest to czym chce sie
                                                zajmowac zawodowo (marzy mi sie robota w IPNie:)) No a jesli chce to robic
                                                zawodowo no to tylko po jakiejs dobrej uczelni, wiec UJ mnie najbardziej
                                                satysfakcjouje. Tylko ze jak zobaczylem swoj wynik z matury to myslalem ze
                                                zwymiotuje. "I ty na historie z 52%? Poje**** cie" - sobie pomyslalem. No ale
                                                jak sie okazalo ze to najlepszy wynik w mojej klasie (Liceum ogolnoksztalcace,
                                                klasa z profilem spolecnzo-prawnym Historia-wos) to mi sie zrobilo lepiej no i
                                                skladam na te historie... trudno... a ze matura wogole nie ukazala stanu mojej
                                                wiedzy i tego ile pracowalem na dobry wynik, to juz druga sprawa. Ale jak moja
                                                historyczka uslyszala nasze wyniki i ze ja mam najlepszy w klasie i to jest
                                                tylko 52% to myslalem ze mnie udusi (ona tez jest po UŚ), no ale coz... trzeba
                                                pamietac ze ogolnie rozszerzona historia byla slaba i glowa do gory!
                                                • kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 00:52
                                                  heh, normalnie mnie podbudowałes, jak ja zobaczylam te 52%, to mi się głupio
                                                  zrobiło, bo jak tak spojrzec to jest bardzo mało. Ja chyba tez mam najwyższy
                                                  wynik w klasie, ale to tylko dlatego, że u nas jedynie 3 osoby pisały
                                                  rozszerzoną historię :)(LO, profil językowy - to może dlatego) Co do historii
                                                  byl czas, ze tez chciałam się tym zawodowo zajmowac, bo naprawdę mnie to
                                                  pasjonowało, zresztą pasjonje do dziś i dlatego też na to składam. ale te 7 osob
                                                  na jedno miejsce na UŚ to dużo, bardzo dużo, w zeszłym roku było chyba trochę
                                                  mniej, ale cóż cięzkie czasy przyszły..:/
                                                  • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 00:55
                                                    Ano wlasnie. Ja mam nadzieje ze w Krakowie na UJ ludzie sie przeraza niskimi
                                                    wynikami z rozszerzonej i nie beda tam skladac i bedzie gora 4 osoby na
                                                    miejsce, wrecz sie modle o to, bo jak tak nie bedzie, to poprostu koniec!!!!
                                                    Czeka mnie: "Do kawalerii wstapic chcialem!!" A ja pacyfista jestem :D
                                                  • kaja86 Re: do Sangohan 02.07.05, 01:01
                                                    heh, no ja nie wiem, bo jakoś ludzie się nie przerazają za bardzo, wszyscy
                                                    skladaą a studia niezaleznie od wyników. Ja Ci życze, zebys się dostał do tego
                                                    Krakowa, jak tak bardzo Ci na tym zależy ;) Ja nie wiem co oni tam liczą, ale
                                                    szanse zawsze są ;)
                                                  • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 01:08
                                                    No jaha... tylko stwierdzenie "szanse zawsze sa" niezbytnio mnie
                                                    satysfakcjonuje... Ja bym chcial miec pewnosc... albo wiedziec ze szanse mam
                                                    ogromne... niestety... nic nie wiadomo. Zastanawia mnie jedno. Po co tym
                                                    uczelniom tyle czasu na przeliczanie tych wynikow itp. Na UJ dzis zakonczyla
                                                    sie rekrutacja (tzn wczoraj, bo juz po 1.00) a wyniki beda 9 lipca. Po co im
                                                    tyle czasu? To bez sensu. Na UŚ dopiero 14 lipca. Co oni z tym beda robic???
                                                    dziwne...
                                                  • Gość: Kaja Re: do Sangohan IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:14
                                                    14 lipca? a to nie ma tak, xle ja myślalam, że dopiero 18. Co do stwierdzenia
                                                    "szanse zawsze są" to to mnie to tez wkurza. tez chciałabym miec pewnośc,
                                                    wszyscy bysmy chcieli. Może gdybym miala te wyniki powyżej 90% to mialabym
                                                    pewnośc, a tak pozostaje mi jeszcze długi czas życia w niepewnosci. tak naprawdę
                                                    chyba wszystko wyjasni sie do końca lipca dopiero, bo wiadomo,że jak przyjmuja
                                                    na podstawie matury a jak ludzie zdawali na 3 -4 kierunki to tych najlepszych
                                                    przyjeli wszedzie i dopiero zacznie się zwalnianie miejsc. Mam nadzieję, ze dla
                                                    mnie sę akurat zwolni, bo watpię,zeby mnie przyjęli w pierwszej kolejnosci.
                                                  • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 01:19
                                                    Wiesz teraz tak sie zastanawiam i nie jestem pewien co do tego 14. Moge sie
                                                    mylic, a nie chce nikogo w blad wprowadzac. Wiem ze zwalnianie miejsc dopiero
                                                    sie zacznie, bo nie licze ze dostane sie w pierwszej kolejce :( O ile mniej
                                                    stresu by to bylo!!! Niestety zycie nie jest takie piekne :( Nie wazne, byle
                                                    sie dostac, to najwazniejsze!!! Jak bedzie na UKSW albo UJ, to bedzie
                                                    barrddzzoo ddoobbrrzzee... ale UŚ, albo AJD mnie nie satysfakcjonuja :( Nie
                                                    chce studiowac w brudnych Katowicach (bez obrazy, z gory przepraszam, ale mam
                                                    taki dziwny uraz do tego miasta) ani u siebie w domu, bo to tez bez sensu.
                                                    Warszawa, albo Krakow - tylko tam...
                                                  • Gość: Kaja Re: do Sangohan IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:24
                                                    heh, ja rozumiem, że Ci sie moga Katowice nie podobac ;) ogolnie jest trochę
                                                    brudno, wiem, to co jest fajne tutaj to knajpy i ludzie. No i jeszcze dla mnie
                                                    atmosfera tego miasta i w ogóle Śląska. chyba nie wiesz o co mi chodzi, ale
                                                    trudno ;)W sumie chyba Kraków jest z tego najlepszy, co prawda w warszawie nigdy
                                                    nie byłam, ale mam jakies dziwne uprzedzenia do tego miasta ;) w sumie to ja
                                                    chcę studiowac cokolwiek gdziekolwiek, tylko nie mampojecia, czy moje wyniki mi
                                                    na to pozwola, bo sa dziwne, takie ani dobre ani złe.
                                                  • sangohan Re: do Sangohan 02.07.05, 01:44
                                                    No ja mam to samo. Tez nie wiem czy te wyniki sa dobre czy zle... Widzisz...
                                                    mnie nie zalezy zeby sie dostac gdzie kolwiek, tylko mam swoje konkretne
                                                    miejsca. Krakow - no bo ten UJ, to moje marzenie, no i ten prestiz!!! W
                                                    Warszawie tez moze byc. Niestety miasto jest troche drogie, ale mam tam brata
                                                    ktory studiowal na SGH, teraz juz pracuje, ale mialbym darmowe mieszkanie :D no
                                                    i jednak to stolica, no i miasto historyczne (Powstanie Warszawskie, Powstanie
                                                    w Gattcie, Zamek Krolewski itd), to tez mnie kreci. No i tak na koniec, to
                                                    perspektywy pracy sa znacznie wyzsze, a to tez jest wazne. A do Katowic mam
                                                    takie male uprzedzenie, bo nam zabralo wojewodztwo (kiedys to bylo
                                                    Częstochowskie) no i zawsze byla taka ukryta rywalizacja miedzy Czestochowa i
                                                    Katowicami (a tak przy okazji to stwierdzam wszem i wobec, ze powierzchniowo
                                                    Czestochowa jest wiekszym miastem niz same miasto Katowice - musialem to
                                                    powiedziec, sorry :):):)) Ostatnio czesto bywalem w Katowicach i pare rzeczy mi
                                                    sie niestety tam nie podoba... chocby dworzec! (Jak mialem rejestracje na UŚ to
                                                    mialem ja na 17.00 z Katowic wyjechalem o 20.00, ale PKSem, bo o tej godzinie
                                                    na dworzec juz sie nie odwarzylem isc :)) Ale tak ogolnie to OK!

Dobra lecem spac, trzeba jutro w koncu wstac! (ale mi sie zrymowalo :)) Wpadnij
                                                    jeszcze jutro, ja tu na tym forum siedze prawie caly czas, do zobaczenia... kto
                                                    wie moze na UŚ :) Pozdrawiam
                                                  • Gość: Kaja Re: do Sangohan IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:46
                                                    ok, dobranoc ;) jutro pewnie tez bedę ;)
          • kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:22
            heh, ja to mam chyba po wszystkim:
            socjologia - 9,6
            historia - 7
            pedagogika - 15
          • Gość: Aga Re: UŚ-ile osób IP: *.net / 82.160.62.* 02.07.05, 11:21
            Arczi, a ile masz procent z niemca??? bo ja też złożyłam na to co ty i teraz
            zastanawiam się czy mam szansę jakąś??
          • woman86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 11:34
            Arczi, a ile procent miałeś z niemca??? bo ja też złożyłam tam gdzie Ty i
            zastanawiam sie czy mam jakąś szanse.
    • majaodgucia Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:32
      Mam nadzieję że ktoś dostanie się na inny kierunek a z pedagogiki-licencjat
      zrezygnuje!Mam doła!
      • kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:33
        heh, licencjat i tak ma lepiej niż magisterka
    • majaodgucia Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:38
      NO tak ale na nabór zimowy przyjmowali od średniej 3,2 staro maturzystów - ja
      mam średnią 4,6 ale że jestem ciemna masa to nie wiedziałam o tym naborze -
      teraz sobie mogę głową w mur powalić po pewnie znowu powyżej 5 zaczną
      przyjmować-szczególnie że wam nowym matyrzystą punktują ustny polski a on wam
      wypadł świetnie.No ale powodzenia wszystkim życzę!
      • kaja86 Re: UŚ-ile osób 01.07.05, 23:42
        heh, no ustny to nam wypadł świetnie, sama mam 100%, ale to raczej nic nie da,
        bo wszyscy tyle mają, w każdym razie życze powodzenia :)
        • Gość: tomasz Re: UŚ-ile osób IP: *.tychy.msk.pl 02.07.05, 00:29
          hahahahhahahhahhaa!!!!!!!!!!

PRAWO 1702 ludzi !!!!
          tego nikt nie pobije na UŚ !!!!
          POWARIOWALI !!!
          • kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 00:32
            heh, no ale tam jesty przynajmniek 250 miejsc ;)
            • sangohan Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 00:53
              A czy ktos policzyl, ile taki US zarobi sobie na tych rekrutacjach?? Obliczcie
              to bo ja slaby z maty jestem :) ale to chyba bedzie w milionach zlotych, nie?
              • kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 00:59
                21 134 kandydatów * 80 zl =1 690 720. Tyle ;)
                • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:03
                  czyli o ochronie srodowiska okolo 6 os moge zapomniec ;/
                  • sangohan Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:12
                    Na historie jest 7 i nie placzemy :)

P.S.
                    "Marchew w Butonierce" to swietna plyta Pidzamy, ale "Ulice jak stygmaty",
                    znacznie lepsza. Pozdrawiam
                  • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:16
                    Na wszystko tyle jest, a przeciez kogos musza przyjąć ;) Głowa do góry, na ta
                    ochrone podobno wszyscy zdawali awaryjnie, tak mi mowił kumpel, ktory tez tam
                    składa.
                    • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:21
                      w sumie jesli mnie przyjma na polibude to juz na uś nie musze isc, uś to
                      awaryjny jest:]
                      nie placze tylko 6 osob to duuuzo:p
                      • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:25
                        heh, dla mnie Polibuda jest awaryjna, a konkretnie WOiZ a Zabrzu. Jak tam mnie
                        nie przyjma to już nie wiem co zrobię ;)
                        • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:29
                          dla mnie ten wydzial to jeden z tych na ktorym musze byc;]
                          licze ze tam nie bedzie po 6 osob wzwyz n a jeden kierunek...
                          :D
                          • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:31
                            No ja tez na to liczę, a na co Ty chcesz tam iśc? bo ja na socjologię ;)
                            • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:31
                              na zip;]
                              • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:33
                                czy to oznacza zarzadzanie i inzynieriaprodukcji? Jak tak to to chyba takie
                                popularne nie jest. Mam tylko jednego kumpla co na to zlożył do tego Zabrza ;)
                                • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:34
                                  ja jeszcze skladam na jeden wydzial na polibude
                                  waham sie miedzy transportem a zipem ale na wydziale in materialowej i
                                  metalurgii
                                  • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:37
                                    Jak dla mnie to wszystkie kirunki na polibudzie strasznie brzmią z wyjątkiem tej
                                    mojej socjologii ;) Oczywiście na wszystkich innych wymagają matematyki, a tego
                                    bym w życiu nie zdała;) a jak Tobie poszla matura z maty?
                                    • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:39
                                      tak srednio, bardzo srednio.. 74/44..
                                      gdzie jeszcze skladasz oprocz us i polibudy, na co dokladnie na us?
                                      • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:44
                                        Nie tylko tam:
                                        UŚ - historia, socjologia, pedagogika i na ta socjologię do Zabrza. Czyli mam 4
                                        szanse :)
                                        Co do Twojego wyniku, to chyba nie ma źle, bo srednie zmaty sa w sumie niskie.
                                        Ode mnie ze szkoly skladają na Polibude wszyscy faceci z mat-inf i oni maja
                                        czesto gorsze wyniki, więc chyba nie ma źle:) Poza tym to zalezy chyba od
                                        kierunku, najtrudniej pewnie bedzie na takie typu informatyka (wiem, bo moj
                                        chłopak chce tam iśc) ale na inne kierunki chyba nie trzeba miec az tak wysokich
                                        tych wyników :)
                                        • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:47
                                          mam nadzieje:)
                                          ogolnie ta matura z maty w tym roku nie poszla rewelacyjnie..
                                          a masz juz zlozone wszystkie dokumenty na polibude do zabrza?
                                          • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:49
                                            jeszcze nie, w przyszłym tygodniu sie wybieram, jeszcze im musze zapłacić te 80
                                            zł i w ogole wydrukowac sobie formularz A Ty już skladalaś?
                                            • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 01:52
                                              jeszcze nie, narazie zajmowalam sie kompletowaniem syskich dokumentow
                                              mam nadzieje zlozyc w poniedzialek :)

dobranoc:)
                                              • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 01:53
                                                dobranoc ;)
                                                • Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 10:37
                                                  Ciekawe czy na niemieckim na Kultyroznastwo KTOŚ DAŁ AWARYJNIE :P Oby wtedy
                                                  może się dostane w drugiej turze :| Ej ludzie a oni robią może listy
                                                  rezerwowe ??:>
                                                  • cailte Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 10:47
                                                    tomasz, luzik, na UŚ mnóstwo miejsc się zwolni, bo już z prawem na Jagiellonce
                                                    sprawa jest jasna.
                                                  • Gość: xxxxxxxxx Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:55
                                                    Jak to w końcu jest??? Czy oni robia także listy rezerowowe??? Czy jeżeli ktoś sie nie dostane za pierwszym razem to zostaje tylko drugi nabór????
                                                  • iwa86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 10:57
                                                    zawsze mozesz odwolanie napisac jesli np. zabraklo Ci paru punktow do
                                                    minimalnego progu...wtedy rozpatrza ponownie Twoja kandydature i jak sie zwolni
                                                    miejsce to mozesz zostac przyjety...chyba tak to sie odbywa :)
                                                  • Gość: xxxxxxxx Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:01
                                                    Ale przecież tam bardzo dużo ludzi składało na 2 kierunki lub nawet więcej i bedą się miejsca zwalniać, to czy w takim wypadku też bedzie trzeba pisać jakieś odwołanie czy wskakuje się na zwolnione miejsca automatycznie???
                                                  • Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 11:04
                                                    A to spox :] ej ludziska ale tak serio to 3,1 osoba na miejsce to nie ma co
                                                    nazekać :| wiem ze kumpela oddała tu na niemiec i do zabrza jak tam sie
                                                    dostanie bierze papiery :) Na Ochrone Środowiska na UŚ wiele ludzi ma awaryjnie
                                                    Moje 3 znajome jak sie na fizykoterapie dostaną to spadają z US-ia aha ale tam
                                                    na Fizykoterapi jest 5 osób na miejsce :|
                                                    Lepiej jak jest 3,1 osob na miejsce niz jakby miało byc np:11 osób a widziałem
                                                    ze tam tak jest :|
                                                  • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 13:57
                                                    Praktycznie wszyscy moi przyjaciele , znajomi i w ogóle wszyscy skladają
                                                    przynajmniej na 2 kierunki, a większośc na 3, więc jesxt jasne, że się masa
                                                    mirjsc zwolni po 18 lipca, poczekay i nas moze wezma. Arczi 3,1 to jest naprawdę
                                                    dośc dobrze, skoro nawet na chemię jest 5, po prostu wszyscy sie potroili i to
                                                    tak teraz wyglada. Ja sama oddałam im 240 zl i licza mnie jako 3 kandydatów :)
    • Gość: ffffffffffff Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:33
      A nie wie ktoś czy na US można się w jakiś sposób dowiedzieć na którym sie jest aktualnie miejscu?????
    • Gość: Gosia Re: UŚ-ile osób IP: 213.199.202.* 02.07.05, 12:06
      Jest już podane ile osób na jedno miejsce na 2005/2006!!!!!!!!!!!!!
      Dla mnie to jest załamka jak zobaczyłam!!!!!!!
      www.us.edu.pl/uniwersytet/informator/srednia2005.php
      • iwa86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 12:08
        ciekawe jak beda przyjmowali ludzi ze stara i nowa matura...pol na pol czy po
        prostu pewnien prog zrobia i wszyscy co powyzej to przyjeci obojetnie jaka
        mature zdawali...
        • Gość: infom Re: UŚ-ile osób Matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:16
          Będą brali punkty i razem wszystkie je sumują. Tylko na matematykę i informatykę
          mają najłatwiej ci z nowej matury. Powinni się cieszyć!!! Egzamin wstępny był
          nie do zrobienia. A nowa matura z matematyka była o wiele łatwiejsza
          • znerwicowanamaturzystka Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 17:19
            To ja was moze dzieci moje kochane pociesze...A wiec tak (nie zaczyna sie
            zdania od a wiec) bylam wczoraj tj 1 lipca na egzaminie ustnym na socjologie
            reklamy i komunikacje spoleczna..Niby nic nadzwyczajnego ale czytajcie dalej. W
            ich rankingu jest 8,9 (o ile sie nie myle) osob na jedno miejsce. I
            rzeczywiscie tlumy przybyly na egzamin, ale...Czesc nie wiedziala po co
            przybyla:/ Czesc nie wiedziala ze sa lektury, czesc wiedziala ze sa ale nie
            wiedziala jakie, czesc po prstu ich nie mogla dostac, czesc przeczytla tyle co
            zdarzyla, a czesc umiala je na pamiec (najmniejsza czesc) W tamtym roku ponoc
            bylo tak samo...8,6 osoby na miejsce, miejsc w ogole 30 a....z egzaminu tylko
            33 osoby mialy ocene pozytywna:/ Moze na Waszych kierunkach jest podobnie?
            • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 02.07.05, 23:03
              temat nam spada :) może ma ktos jeszcze jakies spostrzezenioa albo refleksje
              związane z ta liczbą chetnych na miejsce ;)
              • Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:11
                patrzcie na taką poczciwą chemię: w zeszłym roku 1 osoba, w tym - 5 na 1 miejsce
                co to się porobiło! podobnie z biologią, biotechnologią i ochroną środowiska
                przerażające są standardowo liczby przy psychologii i pedagogice (trzeba wziąć
                pod uwagę także ilość indeksów, jest duża, czyli jescze więcej ludzi zostanie
                bez indeksu), o prawie warto wspomnieć... 6,8 - dużo
                a co z fizyką? beznadziejnie niepopularna w tym roku...
                filologie nadal na topie, ale o jakimś oblężeniu mówić nie można

• kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:15
                  wiem mnie ta chemia też bardzo zaskoczyła, co do ochorony to sie spodziewałam,
                  tego samego dnia kolega mi mowił, że jak był na badaniach to wszyscy mówili, ze
                  na to awaryjnie skladają, on zresztą tez. W ogóle tylko ta fizyka taka
                  niepopularna i ekonofizyka, cokolwiek to jest ;)
                  • Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:18
                    i teologia, nie zapominaj o teologii pastoralnej ;)
                    • kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:19
                      heh no i jeszcze chyba na edukację religijna jest 0,3, ale to jest chyba w
                      Cieszynie ;) Ogólnie jeszcze na filologię polskaj est tylko 2,5 czyli nieduzo
                      ale to dlatego, ze są cięzkie warunki przyjęc, jakies tematy kazali wymyslac czy
                      cos ;)
                      • Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:26
                        z chemii planowali jak co roku szykować drugi nabór, ale myślę, że w rezerwowych
                        będą mogli sobie przebierać, jak w ulęgałkach...
                        na fizyce na 100% będzie II tura
                        reflektuje ktoś? zapewne wszyscy marzący o socjologii czy politologii, hehe
                        • kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:30
                          heheh, z ta socjologią trafłaś, ja marze ;)
                          A Ty o czym marzysz? ;)
                          • maturzysssta Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:34
                            heh, moze byc ciezko, jak postuje na tym forum nie widzialem nigdzie wyzszych
                            wynikow. na us pytalem ludzi i podobnie. a moze sciemniaja?;)

--
                            Niepokoje maturalne -> na moj watek zapraszam :)
                            ds.pl/index.php?showtopic=798
                            • kaja86 Re: UŚ-ile osób 02.07.05, 23:37
                              hehe, wszyscy wszedzie ściemniają? :) Ja myśle, że jest sporo dobrych wyników,
                              nawet 100% jest możliwe, ale nie ze wszystkiego. a ty maturzysssta na co zdajesz?
                          • Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:35
                            życzę zatem powodzenia
                            ja raczej AE :P ale tą chemią jestem w stanie się zadowolić (laboratoria - to co
                            tygryski...), poza tym kumpela baardzo liczy na chemię właśnie jako drugi
                            kierunek i trochę się o nią martwię, bo po przeliczeniu wychodzi jej 75% i nie
                            wiem czy da radę...
                            beznadziejna ta rekrutacja
                            lecę
                            i pozdrawiam
                            • Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.07.05, 11:51
                              Dlaczego jak pytałem czy ktoś idzie na Filologie germańską o spec.Kul.i Lit.
                              Krajów niem. obszar. językowego to nikt nic nie pisał a tu nagle 3,1 osoba na
                              miejsce :| Rosną jak grzybki po deszczu :P NO TO CO IDZIE KTOŚ TAM JAKIE
                              WYNIKI??:>
            • zamaskowanyatakkormorana Re: UŚ-ile osób 03.07.05, 21:12
              "ale...Czesc nie wiedziala po co
              przybyla:/ Czesc nie wiedziala ze sa lektury, czesc wiedziala ze sa ale nie
              wiedziala jakie, czesc po prstu ich nie mogla dostac, czesc przeczytla tyle co
              zdarzyla, a czesc umiala je na pamiec (najmniejsza czesc)"

No to mi poprawiłaś humor przed jutrzejszym, chociaż sam jestem w tej przedostatniej grupie.

I trzeba wziąść pod uwagę, że na stronie internetowej na socjologię magisterską nie ma mowy i lekturach.

Ciekaw jestem, na ile będzie można wykorzystać tam własną inwencję twórczą..
              • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 03.07.05, 21:14
                Kormoran, ja jestem w tej samej grupie :) Zresztą mysle, że tam połowa ludzi o
                zadnych lekturach nie słyszała :)
                • zamaskowanyatakkormorana Re: UŚ-ile osób 04.07.05, 12:53
                  I jak po? Większość odpowiedzi to czysta fantazja ;D Ale z 5 wiedziałem. Dobre i to..
                  • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 04.07.05, 13:07
                    Tak samo, czyli źle, ale to chyba wszyscy ;)
                    • zamaskowanyatakkormorana Re: UŚ-ile osób 04.07.05, 13:10
                      I wychodzi na to, że rzeczywiście wyniki matur odegrają tu kluczową rolę :)
                      • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 04.07.05, 14:14
                        a jakie masz te wyniki, bo mi wychodzi tak
                        polski r 58
                        ang r 84
                        wos r 96 = 238*2 = 476 (a maksymalnie jest powiedzmy 600, jakby ktos ze
                        wszystkich rozszerzonych mial po 100)
    • maturzysssta Re: UŚ-ile osób 03.07.05, 12:00
      Bo przyjmować powinni wszystkich, niezależenie od matur. :)

Ciekawe jak zmniejszyła się liczba kandydatów po ogłoszeniu listy na UJ...
      • marchef_w_butonierce Re: UŚ-ile osób 03.07.05, 20:35
        na co robia II nabor na US-iu?
        • Gość: xxxxx Re: UŚ-ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:39
          no właśnie, po co go robią???
          • Gość: malena filozofia IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:48
            kto sie wybiera???bo dowiedzialam sie ze jest az 369 osob!!!!!
            pokazcie sie!!!!

nie wiecie czy zostaniemy powiadomieni listownie???
            • Gość: xx Re: filozofia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:49
              do wszystkich wysyłają zawiadomienia listowne.
    • Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.07.05, 23:18
      Coś nam ten poscik pada no nie :>
      Mam pytanko jak sie dowiemy że już są wyniki i kiedy mniej więcej będą ??
      • Gość: jogomajo Re: UŚ-ile osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 09:09
        zawsze wcześniej pojawiają się w internecie pełne listy z nazwiskami; listy z
        punktacją będą wywieszone przy odpowiednich wydziałach, poza tym każdy otrzymuje
        odpowiedź pocztą
    • majaodgucia Re: UŚ-ile osób 05.07.05, 09:49
      hmmmmmmm ... trochę dziwne - jest nas "dość sporo" na UŚ , a na forum udzielamy
      się mało aktywnie w porówniu np. z kandydatami na UMCS , ciągle udzielają się
      właściwie te same osoby!Może to nie prawda że na UŚ jest tylu chętnych...eeh
      padła m w nostalgię - czas się obudzić!!!
      • iwa86 Re: UŚ-ile osób 05.07.05, 14:31
        wczoraj zawitalam w Sosnowcu...6 rano wiec spacerkiem wybralam sie na
        przechadzke, ktora przemienila sie w poszukiwanie kiosku w celu nabycia mapy ;)
        ...hyhy...potem moglam udac sie na Zytnia...powiem ze osobiscie Sosnowiec
        przypadl mi do gustu...uwielbiam stara, zniszczona architekture polaczona z
        kiczowatymi nowosciami typu pozny Gierek...poczekalam przed drzwiami,
        pokonwersowalam z milym chlopakiem, ktory tego dnia zdawal egzamin z pozostalymi
        "starymi"...panie byly bbardzo niemile :/ ...pierwsze wrazenie bylo mniej wiecej
        podobne do tego co poczulam gdy zobaczylam wnetrze...hyhy...:/ ...teraz juz wiem
        ze Katowice wszystko zabieraja dla siebie, chociaz nie widzialam jeszcze sal,
        tylko korytarz...jednak ja lubie takie klimaty i jestem zadowolona z mojej w
        sumie ok.26h wyprawy hyhy :)
      • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 05.07.05, 17:02
        heh, jest nas tylko ok 21 tysięcy ;) Czy to jest dużo? A nawet jest nas mniej,
        bo ja i wszyscy moi znajmoi skladamy tak na 3 kierunki, więc licza nas potrójnie ;)
      • Gość: Natka Re: UŚ-ile osób IP: *.trainnet.trzepak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:13
        hmm powiem Ci że jest nas na pewno tylu.. ja zdaję na prawo i widziałam co się
        działo na egzaminie... ludzi jak piasku.. ;( powinno być więcej miejsc
        potworzonych. ZWIEKSZYC LIMIT!! :)
        • Gość: Gosia Re: UŚ-ile osób IP: 213.199.202.* 06.07.05, 11:38
          echh ja to już straciłam wszelką nadzieję że się dostanę na UŚ. Na zarządzanie
          i marketin jest prawie 6 osób na jedno miejsce;(;( Goodbye UŚ ;(
        • Gość: Kaja Re: UŚ-ile osób IP: *.ssnet.pl 06.07.05, 12:43
          No bo na prawo jest ponad 1700 chętnych, ale wszyscy moi znajmoi którzy zdawli
          na prawo zdawali tez na cos jeszcze typu historia, politologia, psychologia,
          czyli w sumie tez na 2 -3 kierunki ;) a na prawo i tak macie aż 250 miejsc :)
          • Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.07.05, 16:40
            Ja dokładnie tak jak Gosia :] Miłego studiowania reszcie życze :] Kiedy 1
            wyniki (Do 8 lipca mozna dawac papiery = Piątek) Czyżby już 11 w poniedziałek ??
            • cailte Re: UŚ-ile osób 06.07.05, 16:47
              no ja się dziś oficjalnie pożegnałam z MISHem. a było tak miło... pozdrowienia
              dla osób z pierwszej tury dziś, jakbym miała z Wami studiować to mogę nawet (:P)
              na USiu. ;)
              • Gość: arczi_86 Re: UŚ-ile osób IP: *.compnet.com.pl 06.07.05, 17:13
                Ludzie tylko UŚ jak narazie ogłosił ilość chętnych na 1 miejsce ?? Bowiem
                szukłaem na UJ,UW oraz wielu innych między innymi PŚ i nic nie znalazłem aha i
                PK (Politechnika Krakowska) A może przeoczyłem :| Napiszcie czy coś o tym
                wiecie ponieważ prawdopodobnie wiele ludzi czke na wyniki na UJ i reszcie a UŚ
                to tylko na "Wszelki wypadek" :] TO mnie jeszcze trzyma przy nadziei (Chyba tak
                to sie pisze hahaha)

|: Nadzieja Umiera Ostatnia :|
                • iwa86 Kiedy wyniki? 07.07.05, 13:20
                  pytanie jak wyzej...kiedy bedzie Dzien Sadu na US? ;)
                  • iwa86 Kiedy wyniki? 07.07.05, 13:21
                    ah i czy liste oglosza w internecie?
    • majaodgucia Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 13:23
      Na socjologię już są w necie.Do 18 lipca będą wszystkie.Trzeba regularnie
      odwiedzać stronę uniwerku.W prawym górnym rogu jest info.
      • ladypompidou Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 17:28
        Do przyszłych studentów prawa na UŚu? Czy wiadomo już który poziom matury z
        historii jest brany? Bardzo mnie to ciekawi bo jak rozszerzony to nie jestem
        jeszcze na straconej pozycji
    • karalajn86 Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 17:55
      ja składam na rosyjski od podstaw i po rozmowie kwalifikacyjnej jestem
      przerażona(zagięli mnie klonowaniem i genetycznym modyfikowaniem żywności), kto
      ma podobne odczucia???mam nadzieję że choc parę osób składało na ten kierunek
      asekuracyjnie, bo dla mnie to priorytet,a asekuracja to AP w Krakowie
      • kaja86 Re: UŚ-ile osób 07.07.05, 20:57
        To troche cięzko miałas. Kolezankę pytali o terroryzm, a druga o to, czy prawo
        powinno być bardziej surowe plus tradycyjne pytanie dlaczego chcesz tu studiowac
        i jeszcze coś tam co chciałbys zwiedzic w Rosji. Obie maja mieszane wrazenia. Z
        tym, że żadna z nich nie składała tam asekuracyjnie obie bardzo chca się dostać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka