Dodaj do ulubionych

<<Prawo-KUL>>

04.07.05, 21:37
Witam wszystkich chętnych na ten kierunek,odezwijcie się i zaprezentujcie
dumnie swoje,przeliczone juz wg schematu na stronie
www.kul.lublin.pl/studia/rekrutacja/nm/kryteria.html, wyniki.Pozdrawiam
serdecznie z Zagłębia...
Obserwuj wątek
    • Gość: don kamillo Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:42
      jaki jest ten przelicznik bo ta strona sie nie otwiera. Napisz pierwszy jakie
      masz wyniki??
    • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> 04.07.05, 22:01
      moze jednak zmienimy zasady podawania naszych wynikow:kryteria mozna rożnie
      interpretowac-przliczenia procentowe nie jest zbyt wygodne-podaje najzwyklejsze
      wyniki z matury z przedmiotow tam ocenianych- historia 78/54, ang 94/82, pol
      71/...38:-/.pozdro 600;-)
      • Gość: don kamillo Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:06
        hej!! To ja mam nieco zdecydowanie gorsze wyniki. Z historii masz zdecydowanie
        wiecej ode mnie, ale ja cie przewyższam w w angielskim no i zdecydowanie w
        polskim!!
        • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> 04.07.05, 22:19
          wiem,polski zdecydowanie nie poszedł po mojej myśli-gdybym pisał jeszcze raz
          napisałbym jednak to samo-moje przemyślenia byly jaknajbardziej, wg mnie,szkoda
          że klucznicy mieli inne zdanie...należy jednak pamiętać,ze 50% wyniku,który
          stanowi kryterium kwalifikacji do wynik z historii...pozdrawiam-ja jednak wciąż
          mam nadzieje,że dostane się na UŚ-Tobie jak poszło?
    • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> 04.07.05, 22:40
      zastanawiam sie czemu sie nie ujawniacie-rok temu bylo ok.4 os/miejsce,wiec
      mysle ze tacy jak ja jeszcze istnieja-odpiszcie.nara
      • Gość: don kamillo Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:55
        W ty m roku jest zdecydowanie mniej kandydatow id latego wlasnie ja skladam.
        Nie mam najlepszych wynikow ale mam nadzieje że sie może uda. Mi fatalnie
        poszla historia rozsz- tylko 30%. Zastanawialem sie nad pisaniem podania o
        wglad do matury, bo liczylem na conajmniej 50% ale ostatecznie zrezygnowalem
    • Gość: luki Re: <<Prawo-KUL>> IP: 217.96.39.* 04.07.05, 23:01
      co do sposobu przeliczania to dosc zaiwły
      25% to polski, 25% angielski i 50% historia
      wyniki z poziomu podstawowego mnozymy x 0.3 a z rozszerzonego x 0,7 (w sumie 1,0
      jesli zdawalismy na rozszerzonym)
      ja mam tak
      poslki 71/38
      historia 92/64
      angielski 95/80
      powinno mi sie udac bo z histori mam dosc dobre wyniki a z Wosu poszlo mi
      znacznie słabiej
      • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> 04.07.05, 23:12
        widze luki,ze wyniki podobne(choc lepsze-szczegolnie jesli chodzi o historie
        pods niz ja). skladasz jeszcze gdzies? ja w przeciwienstwie do Ciebie zeluje,ze
        wos nie jest brany pod uwage-jestem z niego zadowolony-napisalem go
        porownywalnie z historia mimo,ze czasu przeznaczonego na nauke porownywac nie
        sposob;-) obysmy wszyscy dostapili zaszczytu immartykulacji na wymarzonym
        kierunku...
      • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:13
        i ja mysle ze masz naprawde dobre wyniki :) ja rowniez na prawo i do tego na
        KUL. :)
        • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> 04.07.05, 23:16
          widze,ze watek powoli się rozwija...mam nadzieje,ze konkurenci bedą sie
          powoli,lecz systematycznie ujawniać:-)
          • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:22
            a wy zaraz konkurenci, no ale prawnicy wszyscy tacy sami... ;) ja bym raczej
            nawala wszystkich kandydatow przyszlymi potencjalnymi kolegami/kolezankami z
            roku :) czy tak nie jest ladniej? :) hehe...
            • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> 04.07.05, 23:28
              ach,a Wy Kobiety bierzecie wszystko dosłownie.słowo konkurenci należy traktować
              z przymróżeniem oka i akurat w w tym wypadku całkowicie pozbawic pejoratywnego
              zabarwienia-umiem zachować dystans do studiow-tak tytułem wyjaśnienia dla
              mojej,mam nadzieje przyszłej,a może i teraźniejszech(choc witualnej) KOLEŻANKI
              Słonka...pozdrawiam...
    • Gość: Twixi Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 05.07.05, 12:16
      i ja też na KUL, choć marnie widzę swoje szanse :D Polski podst. 80%, historia
      rozsz. 34%, niemiecki rozsz. 84%. Wyniki średnie, zwłaszcza historia
      beznadziejna, ale mam nadzieję, że wystarczy :)
      • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> 05.07.05, 12:37
        czemu nie podałes/aś wszystkich wyników? narazie nie ma się czym
        załamywac...ciekawe jak z iloscia osób na jedno miejsce.
        • Gość: Twixi Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 05.07.05, 12:57
          no ja nie podałam jak podałam :D Historia podst. 71% (ale wg przelicznika
          lepiej wychodzę z rozsz.) i niemiecki podst.94% ;)
    • Gość: misiek Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:16
      mam pytanko gdzie jest kwestionariusz, który trzeba wydrukować i ile stron
      zajmuje?
    • Gość: mrowka Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:20
      A moje wyniki sa takie : polski 86/50, angielski 96/87, historia 82/36:( A wie
      ktos moze kiedy beda ogloszone wyniki ???:>
      • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:22
        wyniki ogloszone beda 18 lipca

a co do formularza to trzeba sie zarejestrowac i wtedy kazdy otrzymuje swoj
        wlasny formularz i zajmuje on 1 strone ;)
        • Gość: niuniek Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:51
          NA stronce kulu juz sa wstepne progi przyjec na prawo. Co prawda plus minus bo
          jeszcze skladaja swiadectwa
          • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:57
            hmmm... a gdzie dokladnie?
          • Gość: E. Re: <<Prawo-KUL>> IP: 212.182.95.* 05.07.05, 16:09
            no własnie, gdzie??
            • cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>>-niuniek.... 05.07.05, 16:45
              gdzie można sprawdzić owe progi? ja szukalem,ale niestety bez powodzenia...
          • Gość: słonko no więc?????? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:31
            to jak??
            • Gość: ;) Re: no więc?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:39
              Klikasz na wybrane i zatwierdzone kierunki na swoim koncie rejestracyjnym i tam
              masz przycisk 'Kwestionariusz'.

Pozdrawiam ;)

• Gość: don kamillo Re: no więc?????? IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:46
                To ja widze ze nie mam zadnych szans na to prawo. Trudno a tak chcialem. U mnie
                jest fatalnie z historią: 60% podst 30% rozsz
                • cherryf1 Re: no więc?????? 05.07.05, 16:57
                  nie chce wyjsc na abderyte:-),ale klikając na kwestionariusz wcale nie dowiaduje
                  się niczego,czy ktoś jest mi w stanie wskazać miejsce z tymi progami?
                  • Gość: ;) Re: no więc?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:59
                    Klikajac na 'Kwestionariusz' powinien Ci sie wyswietlic kwestinariusz. Czego
                    nie rozumiezs ? %)%)
                    • cherryf1 Re: no więc?????? 05.07.05, 17:01
                      hmm,chyba sie nie zrozumielismy-ja szukam progów,w ogole nie interesuje mnie
                      kwestionariusz,ktory juz dawno wydrukowalem i wyslalem.
                      • Gość: ;) Re: no więc?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:06
                        :D:D:D

A to juz inna histria, o progach sie pewnie dowiesz dopiero po rekrutacji. Jak
                        moga ustalic progi skoro nie wszyscy jeszcze zlozyli dokumenty ?

;)
                        • cherryf1 Re: no więc?????? 05.07.05, 17:24
                          niejaki niuniek w jednym z postow napisał,ze takie progi zostały już,chociaz
                          orientacyjnie, wskazane,a ja,jako,ze na prawie bardzo mi zalezy,od razu w to
                          uwierzylem. Na chwilę wyłaczlem zdroworozdądkowe myślenie,co zresztą widać na
                          przykładzie tego,ze progow szukalem w kwestionariuszu...1,2,3,4,5...spokój i
                          oponawanie oraz cierpliwość nam tylko zostaje.pozrdrawiam.
                          • Gość: don kamillo Re: no więc?????? IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:38
                            Wiem tyle że na chiwle obecna jest 5 os/ miejsce. Pisalem do nich maila
                        • Gość: Heizi Re: no więc?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:57
                          hist 85/58 polski 79 65 ang 93 76
    • Gość: jaa Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:11
      A może ktoś wie ile osób jest na anglistykę na KULU? Pozdrawiam.
    • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:14
      dziendobry!!!! :o)
      witamy nowy dzien na forum!
      a tak serio: byl ktos z Was juz na KULu zlozyc papiery? ja bylam wczoraj i
      zajelo mi to 15 minut :) maja tam profesjonalna obsluge, tylko mogliby jakas
      klimatyzachje zainstalowac :)
      • Gość: cherryf1 Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.telpol.net.pl 06.07.05, 13:36
        Ja zdaje się na priorytety poczty polskiej-4,4zł z Zagłębia do Lublina na al.
        Racławickie. Coraz bliżej ogłoszenia wyników...powodzenia Wam.
    • Gość: mrowka Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:39
      heh... Ja tez ufam poczcie polskiej :) Zobaczymy co bedzie jak papiery nie
      dotra :P
      • Gość: słonko jeszcze Was pomęczę :D IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:49
        dotrą, dotrą :)
        a swoja droga zycze Wam powodzenia, ja swoje szanse okreslam na malusie,ale 3mam
        za Was kciuki :)
        a jakie macie awaryjne kierunki?
        ja prawo kanoniczne :) w koncu w zeszlym roku bylo tylko 0,2 os/miejsce :O)
        tylko sie ze mnie nie smiejcie :D
        • Gość: Prezes Re: jeszcze Was pomęczę :D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 13:55
          A spod Wa-wy do Lublina priorytet kosztuje 2 zł, hmm dziwne ...
    • Gość: mrowka Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:59
      kierunki awaryjne ? hmmmm... cos sie wykombinuje :D u mnie jest wydzial
      zamiejscowy prawa KUL-u i w ubieglym roku bylo 0,3os./miejsce wiec mozna
      podejrzewac ze w tym roku bedzie podobnie :D myslmy pozytywnie ;) zycze
      wszytskim zebysmy sie spotkali w pazdzierniku w Lublinie :)))))))
      • Gość: niuniek Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:10
        Ludzie to my robimy sztuczny tłum. Wiadomo, że jak ktoś składał na UMCS to i na
        KUL też. Dla mnie to wszystko paranoja. Musimy podzielić ilość miejsc
        kandydatów przez 2
        • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:16
          chwila, ja nie skladalam na UMCS, nie lubie tej uczelni :)
    • Gość: mrowka Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:19
      No to dzielimy przez 2 i dodajemy 1 :P Ja tez skladalam na UMCS ;)
      • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:20
        a najbardziej sie zdenerwuje jak potem bede musiala czekac az mi rozpatrza
        odwolanie, kurcze w polowie sierpnia albo i pozniej => zwalone wakacje o kolejny
        miesiac :/ :D
    • Gość: mrowka Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:23
      ehhhhhhhhhhhh... marny nasz los:P
      • Gość: niuniek Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:28
        a co się stanie jeśli kilka kandydatów będzie mieć na kulu na prawie ma taką
        samą ilość punktów??? uważam, że wtedy powinno się brać pod uwagę ocenę ze
        świadectwa ukończenia szkoły. mówię również o nas, nowych maturzystach:)
        • Gość: słonko odp. IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:44
          taaa, tylko z eonie nie chcieli naszych swiadectw ukonczenia szkoly. Wydaje mi
          sie ze sa dwie mozliwosci:
          1. wezma wszystkie osoby ktore maja taki sam wynik jak ostatnia osoba na liscie
          2. wybiora sobie np historie jako najwazniejszyprzedmiot i beda patrzyc kto ma
          najlepiej napisana na maturze.

zdaje sie ze ten pierwszy pomysl lepsiejszy, nie? :)
        • Gość: Prezes Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:11
          Taaa, bardzo ciekawe z tym swiadectwem ukonczenia szkoly, tylko szkoda ze nie w
          kazdym liceum byl taki sam poziom ;] Czlowiek ze srednią 5,5 z jakiegos
          ostatniego w rankingach wiejskiego LO ma być lepiej potraktowany niz uczeń
          który ukonczyl jedno z najlepszych liceów w kraju ze srednią 4.0 ? Sorry, ale
          to chyba niepowazne ...

;]
          • Gość: niuniek Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:39
            Słonko kochane:) oczywiście, że 1 rozwiązanie lepsze. Przy 2 z moją historią
            odleciałbym pierwszy:)

Prezes na ten temat można dyskutować i dyskutować... Może zabrzmi to
            egoistycznie, ale zapierniczałem na swoje oceny przez 3 bite lata. Dodam, że
            uczciwie. To wogóle zlikwidujmy system oceniania w polskiej oświacie.
            • Gość: Prezes Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:48
              Harowałes tylko i wylacznie dla satysfakcji swojej i swoich rodziców, no a
              przede wszystkim dla zdobycia wiekszej wiedzy ...
              Przeciez nie od dzis wiadomo ze przy naborze na studia liczy sie
              matura/egzaminy wstepne a cenzurki ukonczenia szkoly sredniej, wiec o co
              chodzi ?

P.S. No i przede wszystkim to matura sluzy do tego zeby zweryfikować te
              piąteczki i szósteczki na swiadecwie ukonczenia liceum z przyslowiowiej Koziej
              Wólki (czy innej elitarnej szkoly :]) ...
            • Gość: Prezes do Niuńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:50
              --------------------------------------------------------------------------------
              Harowałes tylko i wylacznie dla satysfakcji swojej i swoich rodziców, no a
              przede wszystkim dla zdobycia wiekszej wiedzy ...
              Przeciez nie od dzis wiadomo ze przy naborze na studia liczy sie
              matura/egzaminy wstepne a nie cenzurka ukonczenia szkoly sredniej, wiec o co
              chodzi ?

P.S. No i przede wszystkim to matura sluzy do tego zeby zweryfikować te
              piąteczki i szósteczki na swiadecwie ukonczenia liceum z przyslowiowiej Koziej
              Wólki (czy innej elitarnej szkoly :]) ...
              • Gość: do prezesa Re: do Niuńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:01
                cierpisz na syndrom " chodziłem do elitarnego Lo"
                patrz, jesli sie chce ktos uczyc to sie bedzie uczył niezaleznie od tego czy
                jest w koziej wólce czy w jakims renomowanym Lo
                np. staszic wiadomo ze tam sa oceny d;latego zeby ładnie wygladały hehe
                ja chodziłam do Lo tzw, koziego:D ale mam lepsze wyniki niz niejeden z
                jakiegos renowonaego Lo do ktrego poszedł bo mu starzy kazali
                dzieki za uwage
                pa

• Gość: słonko jeśli juz o to sie rozchodzi IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:11
                  ja bylam w najlepszym liceum w miescie i do czego ta najlepszosc sie
                  sprowadzała? do tego ze najwiecej ludzi szlo na korki, bo nauczyciele wymagali i
                  mysleli ze skoro to najlpesza szkola to i najlepsi uczniowie wiec oni juz
                  wszsytko wiedza i nie trzeba nic robic :/ a ja na korki nie chodzilam ,bo nie po
                  to do szkoly chodze. i mature i tak zdalam niegorzej od tych "korkowych" a z
                  historii to nawet odrobine lepiej.

no, powiedzmy sobie tylko szczerze ze a tkaim liceum profilowanym lu technikum
                  to poziom jest serio troche nizszy.
                  • Gość: :) Re: jeśli juz o to sie rozchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:26
                    "ja bylam w najlepszym liceum w miescie"

a w twoim miescie było jedno liceum ? :D:D:D
                    • Gość: słonko Re: jeśli juz o to sie rozchodzi IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:04
                      nie, 6.
                • Gość: Prezes Rady Re: do Niuńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:19
                  Buahaha, marny z Ciebie psycholog (swoja drogą mam nadzieje ze nie idziesz
                  na 'psychologie'). Widzisz, ja tez chodzilem do LO z tzw. Koziej Wólki i wiem
                  ze bardzo dobre oceny z takiego LO, gó.. dają, nieodzwierciedlają wiedzy. Zaś
                  dobre oceny z elitarnego LO cos znacza (wiem bo mam porównanie, siostra
                  chodzila do jednej z najlepszych szkoł w Wa-wie [a wiec i w Polsce]), tam jest
                  ciagle rycie i dzieki temu cos zostaje Ci w glowie (dzieki temu równiez siostra
                  sie dostala na kazdy kierunek KULu na jaki skladala papiery [bodajze
                  psychologia, ekonomia i cos jeszcze]).

Gdyby nie moja wrodzona inteligencja (:D:D:D) to pewnie bym nie zdał matury, a
                  tak to przynajmniej mam calkiem niezle wyniki.

Dziekuję za uwagę ;]
                  Papapa ;*
    • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:16
      zgadzam sie :D
    • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:18
      jesli jest nas tak malo na to prawo to ja jestem happy!!
    • Gość: Twixi Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 08.07.05, 13:33
      a kiedy w ogóle będą wyniki z KULu? Bo w moim przypadku zapewne okaże się, że
      KUL jest moją ostatnią nadzieją. W przeciwnym razie chyba rok wakacji..;/
      Pierwszy raz w życiu jestem przekonana, że nie chcę aby wakacje trwały
      dłużej.. ;)
      • Gość: słonko Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:17
        hehe, chyba wielu maturzystow marzy zeby wakacje byly do pazdziernika :D
        na KULu wniki beda 18 lipca, zasatanawiam sie tylko czy beda podane rowniez w
        necie.
        • Gość: do prezesa Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.crowley.pl 08.07.05, 16:47
          a gdzie ci sie teraz licza oceny ze siwadectwa??? hehe
          teraz jest jedna matura i jeden poziom,
          wiec to swiadectwo chyb aci s\sie przyda na rzeszowski
          bo teraz rozchodzi sie o mature
          a co do reszty to sie zgadzam
          ae\le chyba 3 lata te\mu tak bylo gdzie patrzy6li na jednym swiadectwie
          co masz coeny z matury i z konca roku a teraz?
          nic ich nie obchodzi NIC
          • Gość: Prezes Re: <<Prawo-KUL>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:57
            "a gdzie ci sie teraz licza oceny ze siwadectwa???"

Masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego ? Czy ja cos wspominalem o liczniu
            ocen ze swiadectwa ukonczenia szkoly ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka