Dodaj do ulubionych

wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW

06.07.05, 11:09
cześć, piszcie na co idziecie i ile macie punktów, zrobimy sobie mały ranking
i zobaczymy czy mamy realne szanse

ja składam na anglistykę, niderlandystykę
punkty polski 80
angielski 90
historia 50

Obserwuj wątek
    • Gość: one_more Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:12
      angielski
      ar 92
      pr 52
      • Gość: hmm Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:25
        a ktos sklada do wrocka na germańska ?????
        • endangered_species Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 06.07.05, 11:27
          Ja nie składam, ale słyszalam, ze nie ma sporej konkurencji więc masz duze
          szanse! A jak punktacja?
          • Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:32
            no ja wlasnie nie moge skladac bo tam sa okreslony progi i trzeba miec minimum
            70 pkt z polskiego ROZSZ zeby w ogole sie zarejestrowac,jak tyle nie masz to
            nie mozesz sie rejestrowac online :/ jeszcze trzeba miec min.80 z niem i
            minimum 50 z wybranego przedmiotu ,wszystko na rozsz.Jak nie spelniasz ktoregos
            z tych kryteriow to nie mozesz sie zarejestrowac...:|
            dlatego wszyscy mowia ze beda mieli bardzo malo chetnych gdyz 70 z polskiego
            rozsz ma naprawde niewiele osob z tego co slsyzalam i mozliwe ze zrobia drugi
            nabor choc to tez nigdy nic nie wiadomo......:| masakra..
    • Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:32
      a z niemeickiego mam 98 i 92..
      • endangered_species Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 06.07.05, 11:34
        Są progi??

PIerwsze słyszę, na moje filologie czegoś takiego nie ma!!
        Jesteś w 100% pewna? Dzwoniłaś?? Pytałaś się? Napisali tak na stronie
        internetowej?
      • Gość: bartuss86 Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:35
        a na fil. ang tez nie mozna sie rejestrowac nie majac 70% z pola rozsz?
        • endangered_species Re: do bartussa 06.07.05, 11:37
          Na stronie internetowej nic o tym nie było napisane!
          Z pewnością można, ale na wszelki wypadek zadzwon i sie zapytaj.
          Kiedy usłyszalam, ze wymyślili PROGI ąz grzywka stanęła mi dęba, wydaje mi się,
          że to TYLKO plotka
      • endangered_species Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 06.07.05, 11:35
        Bo z Twoją punktacją to szkoda przez polski na GERMANISTYKĘ się nie dostać!!
        • Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:37
          sa progi-na bank ,po prostu chcialam sie zarejestrowac i jak nie wpisalam do
          kwestionariusza 70 pktow to mi wszystkie dane odrzucilo i nie mozna bylo sie
          rejestrowac gdyz nie spelnione zostaly wszystkie warunki-w moim wypadku tylko
          ten polski :/ :(
          no i nie mam przez to szans na UWr ;((((((((((((((
          • endangered_species Re: do ja 06.07.05, 11:39
            Sprawdź to!! Zadzwoń do Instytutu, albo napisz maila- odpisują
            Może popełniłaś przy rejestracji inny błąd
            Ja o progach nic nie słyszałam!!!!!!!!!
            • Gość: ja Re: do ja IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:41
              niestety nie popelnilam zadnego bledu.....jest tak ze jak nie spelniasz
              ktoregos z ich kryteriow to nie mozesz sie zarejestrowac i koniec kropka ;(
              www.rekrutacja.uni.wroc.pl/index.php?wydz=filologia&kier=filologia_germanska.htm#main
        • Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:38
          to się tyczy tylko germanistyki.....na zadnym innym kierunku nie ma tych
          chorych progów...:/
    • Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:40
      moj kolega z klasy ma 100 % z rozszerzonego niemca i tez nie ma szans na
      germanistyke na UWr gdyz nie ma tych 70 z polskiego i 50 z historii.....to ejst
      jakeis chore bo nawet na najlepszych uni w polsce liczy sie TYLKO wynik z
      niemieckiego na poziomie rozszerzoym przy rekrutacji na germanistyke...tylko
      wroclawski ma takie chore warunki rekrutacji ;(
      • endangered_species chore progi 06.07.05, 11:42
        Będzie im brakowalo osób i zrobią drugi nabór, czuwaj więc CODZIENNIE żebyś go
        nie przeoczyła!

pozdrawiam i mam na dzieję do zobaczenia w październiku!
        • Gość: ja Re: chore progi IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:44
          ok,bede czuwac ....:))
          ale naprawde myslisz ze zrobią ten II nabór ?
          u mnie w klasie tylko 1 osoba miala 70 % z rozszerzonego polskiego ale nie wiem
          jak wypadlo to w innych szkolach...chociaz slyszalam ze w calej polsce matura
          rozsz z polskiego zle wypadla...
          • Gość: jagoda Re: chore progi IP: 82.160.102.* 06.07.05, 11:50
            ja składam na hiszpańską (marzenie) i polską ( żeby się gdzieś dostać). nie mam
            na hiszpańską zbyt wielkich szans ale nie darowałabym sobie jakbym nie spróbowała

punkty (p. rozszerżony)
            polski 98
            angielski 88
            historia 52 ( i to przez to sie pewnie nie dostane :\\\
            • Gość: yy do jagody IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:51
              masz z polskiego ROZSZERZONEGO 98 pkt ????????????????? :O
              • Gość: jagoda Re: do jagody IP: 82.160.102.* 06.07.05, 11:53
                tak !!!!!!!!! i tez sie bardzo ciesz i w sumie dziwie bo to wychodzi 39,2 punkta
                ale co tam sie bede zastanawiać ;). a żeby było smieszni to z podstawy 74! i
                mowia, że matura jest obiektywna :\
                • olczina a ja mam do was nieco inne pytanie... 07.07.05, 17:17
                  orientujecie się może czy (i jak ewentualnie) można sprawdzić ilu jest chętnych
                  na dany kierunek/ile jest osób na miejsce na UWr ? bo ja sie od 2óch dni
                  próbuje dowiedziec,ale narazie bezskutecznie. pozdrawiam serdecznie i z góry
                  dziękuje.
              • endangered_species w sprawie II naboru i do Jagody 06.07.05, 11:54
                Trzeba mieć nadzieję, najlepiej zadzwoń i sie wypytaj czy jest szansa i ilu
                maja chętnych ja na razie...

98% z polskiego i się nie dostaniesz?
                Oj Jagoda dasz radę!
                • Gość: jagoda Re: w sprawie II naboru i do Jagody IP: 82.160.102.* 06.07.05, 11:59
                  oj bardzi bym chciała, ale tam jest 20 miejsc a w zeszłym roku było 400 chetnych
                  a więc dostaną sie naprawdę najlepsi z najlepszych. a martwiie sie dlatego, że
                  tam brane pod uwage jako trzeci przedmiot zamiast historii mogą być języki i wos
                  a wiadomo, ze to poszło lepiej niz ta nieszczęsna historia. ale może... :)

dzięki za pocieszenie i tez życze powodzenia :)
      • Gość: baska Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:24
        z polskiego trzeba misc 60,a nie 70pkt,z niemca 70,a z przedmiotu wybranego 50
    • Gość: do jagody Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 12:07
      a jak poszedł polski rozsz w Twojej klasie ?wszystkim tak super jak Tobie ??
      • Gość: jagoda Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 82.160.102.* 06.07.05, 12:12
        nie... mi w sumie njlepeiej ale to anie było akura zaskoczenie do z próbnej tez
        miałam najwięcej punktów. no chociaz nie aż tyle...

ale az mi głupio tak się chwalić ;)
        • endangered_species do Jagody 06.07.05, 12:24
          Z ciekawości sprawdzilam, na profil hiszzpański nie biorą wosu pod uwagę, z
          Twoją historią masz szanse, mogą Cię wykończyć tylko ludzie zdający drugi
          język....
          • Gość: jagoga Re: do Jagody IP: 82.160.102.* 06.07.05, 12:51
            ogą Cię wykończyć tylko ludzie zdający drugi
            > język....

no właśnie, ale mam nadzieje, że nie bedzieich tak dużo bo ja znam tylko jedną
            katą osobę. a tak przy okazji to ona zdawała jako 4 historie i zależało jej
            bardzo na germanistyce, ale nie może tam złożyć z powodu tych kretńskich progów
            (oni chyba myślą, że wszyscy najlepsi wybieraja sie do nich na germanistyke :/).

a ci co bardzo dobrze historie zdali niech sobie idą na politologie albo prawo ;)
            • Gość: ja Re: do Jagody IP: 85.219.136.* 06.07.05, 14:00
              no te progi są faktycznie kretyńskie...skoro to fil.germańska to chyba
              najwazniejszy powinien byc niemiecki a nie jakis dodatkowy przedmiot czy polski
              ktory w formi kretynskiej nowej matury tak naprawde nic konkretnego nie
              sprawdza ale tylko umiejetnosc wstrzelenia sie w klucz....:/
              ja im chetnie pogratuluje studentow jak poprzyjmuja tych ludzi co mieli z niem
              tylko przykladowo 70 pktow (bo od tylu juz sie mozna rejestrowac na
              germanistyke we wroclawiu...)..zbyt dobrzy jesli chodzi o niemiecki (ktory jest
              najwazniejszy na germanistyce )to ci sudenci nie beda...:/
              • endangered_species ODŚWIEŻAM 06.07.05, 17:06
                wątek, bo nie wierzę, że nie ma ludzi, któzy idą do Wroclawia na filologię,
                wpisujcie się! Warto wiedzieć co u Was słuchać, jak nastroje, cyz macie do
                przeskoczenia jakieś progi, czy moze macie szczeście i na germanistykę nie
                idziecie ;-))
                • Gość: ruterforf Re: ODŚWIEŻAM IP: *.media4.pl 06.07.05, 17:12
                  ja ide:) filologia slowianska; j. czeski - ale jak widze tlumow nie ma
                • strawberryfields Re: ODŚWIEŻAM 06.07.05, 17:13
                  Na anglistyce we Wrocku nie ma zadnych progów-ja mam 96 z angl i 65 z pol i
                  jakoś sie zarejestrowałam bez problemu!
                  • endangered_species o filologii czeskiej 06.07.05, 17:15
                    też chcialam na to składać papiery, ale Rodzice mi nie pozwolili, powiedzieli,
                    że to totalna głupota i strata czasu.
                    Jeżeli nie dostanę sie nigdzie pewnie będe żalowala, że jednak nie składałam...
                    • Gość: ee Re: o filologii czeskiej IP: 85.219.136.* 06.07.05, 17:28
                      no na angielskiej nie ma zadnych progow,tylko na germańskiej...juz ktos to
                      wczesniej mowił..
                    • Gość: nielubie... Re: o filologii czeskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:46
                      Ja na Czeską i Ukraińską :)...
    • endangered_species niderlandzka ważne pytanie 07.07.05, 10:18
      Czy ktoś może podać mi namiary na Komisję Rekrutacyjną na filologie
      niderlandzką, bo na www.kandydat moich danych nie ma, i polecono i się
      skontaktować wlasnie z Komisją

z góry dzięki
    • Gość: olczina pomóżcie ! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 08.07.05, 00:06
      słuchajcie, nie wiecie czy na UWr można sprawdzić ile jest osób na jedno
      miejsce? i jak myślicie na polską dużo chętnych? pozdro elo i thx za info. :)
      • Gość: . Re: pomóżcie ! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 08.07.05, 15:19
        .
    • kawa_malinowa Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 08.07.05, 10:34
      Polska (priotytet)
      Slowianska (profil chyba rosyjski...)

polski 91/90 u - 100
      angielski 96/88 u-100
      historia sztuki 2x 100
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka