endangered_species 06.07.05, 11:09 cześć, piszcie na co idziecie i ile macie punktów, zrobimy sobie mały ranking i zobaczymy czy mamy realne szanse ja składam na anglistykę, niderlandystykę punkty polski 80 angielski 90 historia 50 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: one_more Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:12 angielski ar 92 pr 52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:25 a ktos sklada do wrocka na germańska ????? Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 06.07.05, 11:27 Ja nie składam, ale słyszalam, ze nie ma sporej konkurencji więc masz duze szanse! A jak punktacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:32 no ja wlasnie nie moge skladac bo tam sa okreslony progi i trzeba miec minimum 70 pkt z polskiego ROZSZ zeby w ogole sie zarejestrowac,jak tyle nie masz to nie mozesz sie rejestrowac online :/ jeszcze trzeba miec min.80 z niem i minimum 50 z wybranego przedmiotu ,wszystko na rozsz.Jak nie spelniasz ktoregos z tych kryteriow to nie mozesz sie zarejestrowac...:| dlatego wszyscy mowia ze beda mieli bardzo malo chetnych gdyz 70 z polskiego rozsz ma naprawde niewiele osob z tego co slsyzalam i mozliwe ze zrobia drugi nabor choc to tez nigdy nic nie wiadomo......:| masakra.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:32 a z niemeickiego mam 98 i 92.. Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 06.07.05, 11:34 Są progi?? PIerwsze słyszę, na moje filologie czegoś takiego nie ma!! Jesteś w 100% pewna? Dzwoniłaś?? Pytałaś się? Napisali tak na stronie internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuss86 Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:35 a na fil. ang tez nie mozna sie rejestrowac nie majac 70% z pola rozsz? Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Re: do bartussa 06.07.05, 11:37 Na stronie internetowej nic o tym nie było napisane! Z pewnością można, ale na wszelki wypadek zadzwon i sie zapytaj. Kiedy usłyszalam, ze wymyślili PROGI ąz grzywka stanęła mi dęba, wydaje mi się, że to TYLKO plotka Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 06.07.05, 11:35 Bo z Twoją punktacją to szkoda przez polski na GERMANISTYKĘ się nie dostać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:37 sa progi-na bank ,po prostu chcialam sie zarejestrowac i jak nie wpisalam do kwestionariusza 70 pktow to mi wszystkie dane odrzucilo i nie mozna bylo sie rejestrowac gdyz nie spelnione zostaly wszystkie warunki-w moim wypadku tylko ten polski :/ :( no i nie mam przez to szans na UWr ;(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Re: do ja 06.07.05, 11:39 Sprawdź to!! Zadzwoń do Instytutu, albo napisz maila- odpisują Może popełniłaś przy rejestracji inny błąd Ja o progach nic nie słyszałam!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do ja IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:41 niestety nie popelnilam zadnego bledu.....jest tak ze jak nie spelniasz ktoregos z ich kryteriow to nie mozesz sie zarejestrowac i koniec kropka ;( www.rekrutacja.uni.wroc.pl/index.php?wydz=filologia&kier=filologia_germanska.htm#main Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:38 to się tyczy tylko germanistyki.....na zadnym innym kierunku nie ma tych chorych progów...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:40 moj kolega z klasy ma 100 % z rozszerzonego niemca i tez nie ma szans na germanistyke na UWr gdyz nie ma tych 70 z polskiego i 50 z historii.....to ejst jakeis chore bo nawet na najlepszych uni w polsce liczy sie TYLKO wynik z niemieckiego na poziomie rozszerzoym przy rekrutacji na germanistyke...tylko wroclawski ma takie chore warunki rekrutacji ;( Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species chore progi 06.07.05, 11:42 Będzie im brakowalo osób i zrobią drugi nabór, czuwaj więc CODZIENNIE żebyś go nie przeoczyła! pozdrawiam i mam na dzieję do zobaczenia w październiku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chore progi IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:44 ok,bede czuwac ....:)) ale naprawde myslisz ze zrobią ten II nabór ? u mnie w klasie tylko 1 osoba miala 70 % z rozszerzonego polskiego ale nie wiem jak wypadlo to w innych szkolach...chociaz slyszalam ze w calej polsce matura rozsz z polskiego zle wypadla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: chore progi IP: 82.160.102.* 06.07.05, 11:50 ja składam na hiszpańską (marzenie) i polską ( żeby się gdzieś dostać). nie mam na hiszpańską zbyt wielkich szans ale nie darowałabym sobie jakbym nie spróbowała punkty (p. rozszerżony) polski 98 angielski 88 historia 52 ( i to przez to sie pewnie nie dostane :\\\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy do jagody IP: 85.219.136.* 06.07.05, 11:51 masz z polskiego ROZSZERZONEGO 98 pkt ????????????????? :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: do jagody IP: 82.160.102.* 06.07.05, 11:53 tak !!!!!!!!! i tez sie bardzo ciesz i w sumie dziwie bo to wychodzi 39,2 punkta ale co tam sie bede zastanawiać ;). a żeby było smieszni to z podstawy 74! i mowia, że matura jest obiektywna :\ Odpowiedz Link Zgłoś
olczina a ja mam do was nieco inne pytanie... 07.07.05, 17:17 orientujecie się może czy (i jak ewentualnie) można sprawdzić ilu jest chętnych na dany kierunek/ile jest osób na miejsce na UWr ? bo ja sie od 2óch dni próbuje dowiedziec,ale narazie bezskutecznie. pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species w sprawie II naboru i do Jagody 06.07.05, 11:54 Trzeba mieć nadzieję, najlepiej zadzwoń i sie wypytaj czy jest szansa i ilu maja chętnych ja na razie... 98% z polskiego i się nie dostaniesz? Oj Jagoda dasz radę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: w sprawie II naboru i do Jagody IP: 82.160.102.* 06.07.05, 11:59 oj bardzi bym chciała, ale tam jest 20 miejsc a w zeszłym roku było 400 chetnych a więc dostaną sie naprawdę najlepsi z najlepszych. a martwiie sie dlatego, że tam brane pod uwage jako trzeci przedmiot zamiast historii mogą być języki i wos a wiadomo, ze to poszło lepiej niz ta nieszczęsna historia. ale może... :) dzięki za pocieszenie i tez życze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:24 z polskiego trzeba misc 60,a nie 70pkt,z niemca 70,a z przedmiotu wybranego 50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jagody Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 85.219.136.* 06.07.05, 12:07 a jak poszedł polski rozsz w Twojej klasie ?wszystkim tak super jak Tobie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW IP: 82.160.102.* 06.07.05, 12:12 nie... mi w sumie njlepeiej ale to anie było akura zaskoczenie do z próbnej tez miałam najwięcej punktów. no chociaz nie aż tyle... ale az mi głupio tak się chwalić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species do Jagody 06.07.05, 12:24 Z ciekawości sprawdzilam, na profil hiszzpański nie biorą wosu pod uwagę, z Twoją historią masz szanse, mogą Cię wykończyć tylko ludzie zdający drugi język.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoga Re: do Jagody IP: 82.160.102.* 06.07.05, 12:51 ogą Cię wykończyć tylko ludzie zdający drugi > język.... no właśnie, ale mam nadzieje, że nie bedzieich tak dużo bo ja znam tylko jedną katą osobę. a tak przy okazji to ona zdawała jako 4 historie i zależało jej bardzo na germanistyce, ale nie może tam złożyć z powodu tych kretńskich progów (oni chyba myślą, że wszyscy najlepsi wybieraja sie do nich na germanistyke :/). a ci co bardzo dobrze historie zdali niech sobie idą na politologie albo prawo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do Jagody IP: 85.219.136.* 06.07.05, 14:00 no te progi są faktycznie kretyńskie...skoro to fil.germańska to chyba najwazniejszy powinien byc niemiecki a nie jakis dodatkowy przedmiot czy polski ktory w formi kretynskiej nowej matury tak naprawde nic konkretnego nie sprawdza ale tylko umiejetnosc wstrzelenia sie w klucz....:/ ja im chetnie pogratuluje studentow jak poprzyjmuja tych ludzi co mieli z niem tylko przykladowo 70 pktow (bo od tylu juz sie mozna rejestrowac na germanistyke we wroclawiu...)..zbyt dobrzy jesli chodzi o niemiecki (ktory jest najwazniejszy na germanistyce )to ci sudenci nie beda...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species ODŚWIEŻAM 06.07.05, 17:06 wątek, bo nie wierzę, że nie ma ludzi, któzy idą do Wroclawia na filologię, wpisujcie się! Warto wiedzieć co u Was słuchać, jak nastroje, cyz macie do przeskoczenia jakieś progi, czy moze macie szczeście i na germanistykę nie idziecie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruterforf Re: ODŚWIEŻAM IP: *.media4.pl 06.07.05, 17:12 ja ide:) filologia slowianska; j. czeski - ale jak widze tlumow nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
strawberryfields Re: ODŚWIEŻAM 06.07.05, 17:13 Na anglistyce we Wrocku nie ma zadnych progów-ja mam 96 z angl i 65 z pol i jakoś sie zarejestrowałam bez problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species o filologii czeskiej 06.07.05, 17:15 też chcialam na to składać papiery, ale Rodzice mi nie pozwolili, powiedzieli, że to totalna głupota i strata czasu. Jeżeli nie dostanę sie nigdzie pewnie będe żalowala, że jednak nie składałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: o filologii czeskiej IP: 85.219.136.* 06.07.05, 17:28 no na angielskiej nie ma zadnych progow,tylko na germańskiej...juz ktos to wczesniej mowił.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubie... Re: o filologii czeskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:46 Ja na Czeską i Ukraińską :)... Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species niderlandzka ważne pytanie 07.07.05, 10:18 Czy ktoś może podać mi namiary na Komisję Rekrutacyjną na filologie niderlandzką, bo na www.kandydat moich danych nie ma, i polecono i się skontaktować wlasnie z Komisją z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olczina pomóżcie ! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 08.07.05, 00:06 słuchajcie, nie wiecie czy na UWr można sprawdzić ile jest osób na jedno miejsce? i jak myślicie na polską dużo chętnych? pozdro elo i thx za info. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: wszystkie FILOLOGIE, WROCŁAW 08.07.05, 10:34 Polska (priotytet) Slowianska (profil chyba rosyjski...) polski 91/90 u - 100 angielski 96/88 u-100 historia sztuki 2x 100 Odpowiedz Link Zgłoś